Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. RubenRybnik

RubenRybnik Well-Known Member

Відповідь: Дитина в школі і все що з цим пов'язано.

о !!! а я взял от отца отношение к женщине, матери моих детей и жене:) но жизненный практический опыт как оказалось не годился в моих ситуациях.. не бывает одинаковых конфликтов, трудностей ... как говорят не советуй - все равно сделают по своему:))

• Подобається Подобається x 1
  2. RubenRybnik

по Анскулерству?

3. RubenRybnik

та же договоренность работает и с анскуллерами, договор-деньги и вас ни кто не трогает, как детей родных ведут по школьным левел-апам:xaxa:

4. kitka

kitka Well-Known Member

Всім щось колись товкли. Але пам'ятаю, коли в школі весь клас на уроці казав "біле", я могла спокійно встати і сказати , що воно "чорне" або хоча б "смугасте". Як не дивно, але саме за це мене вчителі і поважали:xaxa:.

5. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Народ! (Поправте мене як я не права) Виховання і освіта речі різні хоч і дотичні!
    Мета виховання: формування в дитини моральності, знайомство з правилами життя в суспільстві, закладка базового(!!!) світогляду. У дитини навіть найменшої можна виплекати відчуття батьківського захисту і уваги не залежно від того вдома вона чи ні Зрештою про це іншій гілці.
    А освіта - передача знань (в різній мірі потрібних чи ні), досвіду багатьох поколінь. Мати засадничим досвід і вподобання лише власних батьків означає мати однобоке ставлення да життя. Не вистачає спиратися лише на власний приклад, яким би достатнім для Вас не виглядав. - ІМХО. Краще підштовхнути дитину до власних кроків і висновків у звичайній школі (проте ретельно підібраній Вами)

6. Irus'ka

Будь ласка! :clapping:

7. kitka

kitka Well-Known Member

Повністю згідна. Але вміння вибрати серед тисячі прикладів ті, які дійсно заслуговують на увагу - це є велика мудрість. Поганий приклад - теж приклад. "Короче", тому вважаю, що до школи ходити треба:xaxa::xaxa::xaxa:.

8. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

• Подобається Подобається x 2
  9. RubenRybnik

10. Irus'ka

Дякую RubenRybnikу та СОФІї -СОНі за наведені посилання (перепрошую за таку запізнілу реакцію:)).
    Ви несла багато корисного, також схиляюсь до ефективності домашньої освіти.
    Але у всіх посиланнях про успішне впровадження фігурує досвід закордону - США, Ізраїль, Росія. В Україні ж нема закладених баз ані юридичних, ані матеріальних, ні жодних дотацій з боку держави.
    Іншими словами:
    Покладатись прийдеться на сподвижнецтво батьків... А якщо сім'я багатодітна, діти практично рік за роком (це як в мене:)) освіту треба надати усім...??? Поділіться досвідом - як бути?

11. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Відповідь: Різні погляди на виховання

Я ось уже другий рік поводжуся за висловом однієї вчительки "антипедагогічно".:ninja::ninja: І справді, якщо взяти сам факт, то так воно і є: я роблю завдання за свою дитину. Але які?! Дитина вчиться за 12-річною програмою, яка б мала ровантажити дітей. У нас щодня 7 уроків, у понеділок і четвер - 8. Заняття з англійської - дві години у суботу і година у вівторок, баскетбол - 1 година у середу і 2 години у суботу. Музична школа - тричі на тиждень по два-три уроки (уроки у музичній по1,2год). А ще ж різні виховні заходи, чергування, змагання, олімпіади і т д. От і приходить дитина додому не раніше 18-19. Пробували говорити, щоб від чогось відмовилась - ні в яку! Баскетбол любить, на фортепіано грає так, що на конкурси їздить, а без англійської зараз куди? А тепер дивіться, домашні завдання. ВСЕ ПО ПРОГРАМІ РОБИТЬ САМА, АЛЕ ось на цей тиждень додаткові (але не менш обов"язкові) завдання: укр мова - виготовити таблицю про словотвір (А3, з планочками і тд); історія - підготувати і оформити історичний калейдоскоп "Грудневі історичні події".; трудове навчання - альбом- колекцію видів тканин із короткими повідомленнями про їх особливості; зарубіжна література- сторінка літературної газети. і ЦЕ ЩЕ НЕ ВСЕ! Навіть якби дитина не лягала спати, за тиждень нереально все зробити! От я і роблю ці всі "творчі" завдання... От зараз роблю динамометр з фізики, за що отримала на горіхи від сусідки-вчительки.:ireful1: Правда, як встигнути дитині все і, головне, НАШО стільки завдань, вона не сказала...:no:

• Подобається Подобається x 18
  12. Ольга

Ольга Well-Known Member

добре, що є інтернет і мама :) Приходиться робити рейтинг уроків - які виконувати сумлінно, а які взагалі не вчити...

• Подобається Подобається x 6
  13. RubenRybnik

думаю можно их объединять в группы, это сфокусирует ваше внимание и вы не будете распыляться

ооо я узнал недавно что до 7 лет детям воообще не нужны знаковые системы, т.е. читать писать считать это лишнее. Цель - развиваем творчество и воображение, которое в будущем будет приводить к нестандартным решениям логических задач :)

• Подобається Подобається x 4
  14. RubenRybnik

капец:) столько энергии тянут и все зря:sad:((

• Подобається Подобається x 3
  15. kitka

kitka Well-Known Member

Так, ми без інтернета як без рук, а як ще почнуться реферати...
    Я теж деякі речі роблю сама (малювання, трудове), бо просто фізично не вистачає часу, а 9-ти річній дитині треба трохи і погуляти, і просто поваляти дурака чи побавитися. Одного не розумію - куди вони з тою програмою женуть?:confused:

• Подобається Подобається x 7
  16. kati

kati Well-Known Member

а мені от що цікаво,ладно не віддаєм дитину в садок, в школу....а далі? в інститут вона теж не ходитеме? І на роботу?:)

17. RubenRybnik

это было сказано в состоянии аффекта? :))

18. kati

kati Well-Known Member

а разве это не вполне логичный вопрос? мне сложно представить ребенка. котрый не ходил в школу , в институте....Или вы пока что решили только насчет школы? а там гляди может и институт не понадобится.....

19. RubenRybnik

наверное это моя оплошность, я слишком эмоционально отношусь к школе, т.к. считаю что она влияет на ребенка не лучшим образом. но про институт вы загнули, в институте учатся взрослые люди, с определенными целями (откосить от армии, получить специальность на всю жизнь, получить "корочку") если конечно их не затюкали в школе и они знаю чего хотят. А про работу я даже не буду комментировать это тот случай логики когда она приводит к абсурду

мы говорим о домашнем образовании, как альтернативе школе. Это второй удар по нашему несовершенному государству проведенный ниже его пояса в догонку к отказу от прививок:))).

PS: Ни в коем случае нельзя даже думать о домашнем образовании если есть хоть малое сомнение в том что вы готовы дать ребенку столько внимания сколько будет необходимо в рамках этой стратегии

• Подобається Подобається x 2
  20. kati

kati Well-Known Member

только скажет ли ваш ребенок потом вам за это спасибо.....вот в чем вопрос...А может спросит , папа -мама, а почему я не учился как все детки в школе, почему вы решили за меня, что так лучше....

Статус теми:
Закрита.