Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Відповідь: Дитина в школі і все що з цим пов'язано.

Ще про школу. Старша, як пішла у 5 клас, де викладають предметники, то тижнів через два сказала: " Ти знаєш, мамо, нормальних вчителів дуже мало". А в 6 класі коли вчителька зробила зауваження, що вона підглядає на самостійній у підручник, відповіла: "А ви теж коли тему пояснюєте, то весь час підглядаєте в книжку". Розборки були... Але директор виявився на висоті, сказав, що віднині Тетяна і всі інші не будуть підглядати, а Надія Дмитрівна буде краще готуватись до уроків. Хоча відтоді краще готуватись, звичайно, були змушені ми.

• Подобається Подобається x 10
  2. mamatu

mamatu Well-Known Member

Можу сказати про нашу ситуацію:
    я займалась із старшою в наше спільне задоволення і до 6 років вона знала програму до 2 класу включно. Теж думали про навчання вдома, але потім зрозуміла я, що не можна так. Гуртки, це добре, але все одно, дитина не може до кінця оцінити становище "білої гави" і буде страждати. і вічно відмахуватись від запитаннь, "а чому це ти не ходиш у школу" ітд. і потім досить складно організовувати заняття вдома. я не з тих людей, що можуть жити по розкладу. коли заняття були не примусові, ми займались переважно цілий день, але по-трошки. А коли вже треба не втрачати темпа, щоб не відстати від програми школи... тяжче.
    і ще момент: розум, обізнаність, широкий кругозір - все це у школі абсолютно не потрібно виявилось. Тобто для вчительки набагато важливіші були каліграфія, акуратність, правильно відступлені клітинки... яка вже там творча натура!
    якщо по малюванню була знижена оцінка за те, що краплям дощу донька домалювала парашутики!!! "Не відповідало заданій темі".
    І що ви думаєте, я теж почала "гавкати" на доньку за ті речі, що не влаштовували вчительку. І мимоволі стала співучасницею того, що Маргаритці "обламали крила".
    Але попри все це, я не шкодую, що віддала в школу, бо було би ще гірше, якби вона прийшла в 5-й клас із тими ж нюансами, що в 1-й. Адже, чим дитина старше, тим складніше переживає такі перелами. А так, довелось "втягнутись".
    За те тепер донька в школу аж біжить і дуже сумує, коли хворіє. Подобаються нові вчителі, з якими вона може будувати нові моделі поведінки. Не всі, але вже немає такого, що головна вчителька "ставить на ній клеймо" і формує думку класу.
    Думали ми про те, щоб одразу в 2-й клас віддати - теж не стали так робити, бо:
    вже сформований колектив, в який можна не "влитись";
    знову ж таки, вдома не всі нюанси можна врахувати і дитина може відставати в чомусь;
    не хотіла, щоб донька була наймолодшою в класі, бо по собі пам"ятала, як це жахливо (мене мама в 5 рочків віддала у школу, бо вже готова була).

вибачте, що так сумбурно понаписувала.

• Подобається Подобається x 8
  3. RubenRybnik

RubenRybnik Well-Known Member

Спасибо за ваш опыт, я ни в коем случае его не недооценю:) все же имею еще время и желание работать над собой и своей семьей чтоб узнать лучше и быть готовым к стандартам общегосударственной игры. Не хочется что бы кто-то влиял на креативность детской гениальности. Я абсолютно против этой социальной штамповочной машины и сейчас аккумулирую весь опыт который только смогу получить.

4. Хомуся

Хомуся Well-Known Member

Відповідь: В яку школу віддати дитину.

Тут часто згадують 37, 52, 8. Але це центр. А як решта? Зокрема може хтось підкаже як на рахунок Сихівської гімназії, її початкової школи?
    В мене старший ходить в 2 клас звичайної СШ. Вчителькою дуже задоволена, але... старша школа в нас :8:.... Наступного року в школу відправляємо молодшого тому і цікавлюся. Зараз дуже багато шкіл роблять профілюючим мовний нахил вже з 1-го класу, але пр великому бажанні мову можна завжди вивчити, а інші предмети: мат-ка, фізика , біологія? Вони не потрібні? Зрештою ми не знаємо що буде цлижче і цікавіше нашій дитині потім.

5. julchyk

julchyk Well-Known Member

Відповідь: В яку школу віддати дитину.

у мене дві знайомі водять діток до сихівської гімназії.загалом задоволені, але як і у всіх школах залежить від вчителя, до якого потрапиш.

6. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Дуже цікава тема тут обговорюється, в нас теж підростаюче дошкільнятко - 5 років яке вже і читає і пише і рахує, і купу всього такого, тому також виникають думки з того приводу чи варто давати дитину в школу? Аргументи за звичайно є, і вони досить вагомі, це ж співжиття в колективі, дисципліна, навики спілкування з ровесниками, але турбують і мінуси, такі як невідповідність програми сучасним вимогам розвитку дітей. А ті десятикілограмові наплічники, що їх школярики носять кожного дня до школи взагалі наводять на мене жах, як моє маля це носитиме незнаю, сама добре пам"ятаю як мені муляли ті ремінці від важкого ранця, і вже зараз проблеми з хребтом даються взнаки. Турбує сама організація навчально процесу, невже не можна діток годувати в школі нормально, поробити шафки для книжок, тощо? Багато коштів кожного року батьки здають на "утримання" школи в хорошому стані, але чомусь ніхто не думає, що маленькій дитині набагато важливіше не так ті стіни гарно пофарбовані новими фарбами що потім ще місяць смердять і дітки тим дмхають, як мати можливість нормально рухатися, йти до тогож дому з розправленими спинками а не зганатися кожних два метри чи підскакувати щоб донести того ранця, поїсти добре, переодягнутися. Звичайно є платні школи, де все організовано відносно непогано, але вони коштують немалих грошей (від 1000 грн. в міс.) та всеж навіть у державних школах рушіями змін мали б потрохи ставати і батьки і вчителі на захист впершу чергу здоров"я дітей а не на всілякі там "свята", подарунки вчителям, дирекору, на школу тощо а впершу чергу для дітей! Тому звертаюся до батьків з проханням не підтримувати у школах побори на кшавт нові тюлі на вікна у клас (тюлі взагалі не можна використовувати в н.з так як вони збирають порохи і діти можуть мати від цього алергію, на хаході ніде немає тюлі на вікнах навчальних закладів, це заборонено), на всілякі там "подарунки" школі, типу хіднички в коридори, з цієї ж причини, вчителям віддяки і т.д і т.п, всіляко пропагуйте і пропонуйте придбання в школу чи клас для вашої дитини справді необхідних речей (тумби для перезувного взуття, шафки для книжок і важкого спортивного взуття, всілякі кінескопи, телескопи, мікроскопи, рослинки та тваринки все що необхідне для здорового і цікавого розвитку дітей, все що побуджує і сприяє розвиткові дитячої уяви, творчості, майстерності).

• Подобається Подобається x 4
  7. RubenRybnik

ооо спасибо за реалии школьных будней:) мои дети будут иметь выбор ходить или не ходить:). поживем увидим , мы оптимисты может будет лучше:xaxa:

8. dieSonne

та я теж оптимістка але чим ближче до школи тим оптимізм набирає песимістичного присмаку, аж мурашки по шкірі йдуть від тої реальності, невже наші батьки теж так парилися з нами?

9. RubenRybnik

сегодня узнал что наша знакомая забрала ребенка из садика т.к. случайно осталась там посмотреть что дети делают в этом месте, так вот она со слезами на глазах через 20 минут забрала ребенка и поклялась что больше не отдаст в сад ни когда, думаю в школах все только хуже...

10. Женічка

Женічка Well-Known Member

що ж вона там таке страшне побачила?:ninja:

11. RubenRybnik

отношение к детям, как к ним относятся, как разговаривают с ними..

12. Женічка

Женічка Well-Known Member

недавно була в школі, і просто була в шоці від відношення дітей до самих вчителів, мені чомусь зразу перехотілось хлопчика народжувати.
    не все так погано, як дехто тут пише, так, умови в школах жахливі, але це здебільшого від "різношерстності" самих учнів, не всі батьки можуть собі позволити здати гроші на шафки для перезувного і т.д., не всі можуть прослідкувати, чи виконані домашні завдання, не всі приходять на батьківські збори.
    наприклад, минулого разу, до маминого класу на батьківські збори зголосилось прийти АЖ ТРОЄ БАТЬКІВ!!!!!!!!! при тому, що це випускний клас.
    спорити не буду, є не дуже хороші вчителі(м"яко кажучи)
    але хочу подякувати в цій гілочці вчителям моєї школи, про яких у мене не залишилось ні одного поганого спогаду, які багато чого мене навчили, дали, це вчителі здебільшого "старої закваски", вчителі, які добре знали свій предмет і змогли зацікавити нас ним.
    тому мені якось обурливо стає, коли про школу пишуть такі речі, хоча прекрасно розумію, що,так як мені, повезло далеко не всім.

• Подобається Подобається x 2
  13. kitka

kitka Well-Known Member

Ніби з моїх вуст:):):).
    Зараз маю третьокласника. Вчиться дуже навіть добре. Але постійно треба нагадувати про домашню і "копати" під зад. Перевіряю кожен урок. Деякі мами кажуть, що після роботи не мають на це сил (а може бажання). Але я не вірю, що мама, яка прийшла з роботи в 6-7 годині, є більше змучена і вимотана, ніж я вдома з двома дітьми за цілий день (хоча є різні професії). Просто, я по відношенню до відповідальності трошки німкиня;).

14. dieSonne

Я також любила свою школу, і є кому подякувати і принести квіти на день вчителя, і спогади переважно позитивні. Проте коли думаю про свою дитину в школі то чомусь дуже переймаюся тими всіма дрібницями, думаю а як то воно буде якщо воно таке маленьке, а там стільки дітей у школі, всі бігають з ніг збивають, стільки тих книжок треба носити і стільки тих домашніх вчити... брр... Може я занадто переймаюся?

15. zirka

zirka Well-Known Member

Звісно що та мама, що прийшла з роботи не більш за Вас втомлена. Просто як тільки вона переступила поріг на неї навалюється купа справ: приготувати вечерю, поприбирати за кицькою, помити посуд, приготувати щось на завтра (це вже близько 21 години) потім помити всю родину (може ще і сама встигне). А потім вже близько 22.30 можно і домашнє завдання перевірити, ну і звісно до 23.55 є ще час, щоб це завдання виправити або зробити і не по одному, а по декількох предметах. А про те що дитина к вечеру вже дуже змучена і вже майже не взмозі щось засвоювати, про це не варто говорити, головне це бути відповідальними батьками.

• Подобається Подобається x 1
  16. MaryF

MaryF Well-Known Member

Згадуючи свою роботу я чесно кажучи не уявляю як буду робити з дитиною уроки. На роботу на 9 год., тобто, щоб заїхати на роботу з хати повинна вийти за годину (8,00), а зранку ще потрібно сніданок приготовити, всіх одіти, шкарпетки знайти", помитися, тобто встати потрібно десь у 6,30. А на роботі тиж не віддихнеш! Цілий день пахаєш так, що не маєш часу пообідати. Офіційно маєш працювати до 6 год., але я ще ні разу не вийшла з роботи у 6 год. завжди до 8 працюю, а то і до пізніше. Годину до дому добиратися, а по дорозі треба щей в магазин зайти якихось продуктів купити, ну хоча б хліба.
    От і приходиш додому замучена роботою, дорогою і вже нічого не хочеш тільки спати, але ж потрібно їсти зварити, попрати, попрасувати, поприбирати. Тобто зробити всю хатню роботу, бо ніхто її за тебе не зробить. А коли дитиною займатися????? Хіба, що їсти не варити, не прибирати......
    Я б дуже хотіла сидіти вдома і займатися дітьми. Всерівно за день по трошки шось в хаті і зробиш і за дітьми подивишся, але такий час, що чоловік не зможе сам заробити стільки грошей скільки ми вдвох.:sad:

17. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Як думаєте, чи може бути виходом з описаної вами "шкільної скрути" школа-пансіонат? - Тобто від 8-ї до 8-ї. з повноцінним 4-разовим харчуванням, пообіднім сном (для наймолодших школяриків), ненав'язливими уроками-завданнями,шкільними шафками і т.д.???
    Для Львова це утопія???

18. RubenRybnik

факт остается фактом, ребенка ростят не родители, а штамповочная система,а под каким названием, "школа" или "гимназия" не существенно......

19. dieSonne

Знаєте, це ж не суто "шкільна криза" в нас кризове суспільство і з цим нічого не поробиш. Це не лікується якимись одноразовими кроками. Думаю що школа-пансіонат, це ще гірше за звичайну школу, але то на мій погляд, бо я все-таки хотіла б поспілкуватися зі своєю дитиною після школи, погуляти разом, і т. інше, а якщо дитина цілий день у школі, ти цілий день на роботі, то ввечері тільки залишається розійтися поліжках і все. Є ще варіант сидіти до опівночі, ми таке часто практикуємо, бо ми сови, але тоді на 8 год. ранку важкувато буде вставати.

• Подобається Подобається x 1
  20. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Еге ж, і спробуй відійти від штампу, не важливо чим - знаннями, способом мислення, зовнішністю тощо - заклюють!!! В нас одна дівчинка повернулася з Англії, де вчилася два роки, так вчителі просто вважали своїм обов"язком доказати перед класом, що її там не зрозуміло чому вчили. А гімназія вважається однією з найкращих у місті!
    П.С. Як людина, яка трішечки працювала в системі шкільної освіти і мама восьмикласниці скажу таке: приблизно 25% вчителів - пенсіонери, які продовжують навчати за совіцькими методами і у яких викликає сказ сама думка про те, що у учня може бути своя думка, ще 25-30% - недавні випускники, які не знайшли кращої роботи і просто "відбувають" свої години. Хоча є вчителі, які просто викликають захоплення. Але їх одиниці, на жаль...

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.