Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Sonne

Sonne Well-Known Member

Відповідь: В яку школу віддати дитину.

Не раджу! Ніколи доброю не була, так і нічого не змінилося. Я живу поблизу, але мама(яка сама навчалася в 49) категорично віддала мене в 28. Знайома вчителька, яка спочатку викладала в 49, а тепер в рідній 28, теж 49 не радить. Діти абсолюно не приглянуті.
    Цікаво було б почути, що думає Мамату про 28:)?

2. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

А мене особисто зачіпає, коли упереджено кажуть, що сільські школи дають гірші знання. Я сама закінчила сільську школу, і з певністю можу сказати, що то міф. Мої знання в універі не були меншими чи гіршими від одногрупників, що закінчили міські школи, єдине чого дійсно нема, то різних гуртків. Наприклад, у моїй початковій школі зараз навчається 8 дітей, це на 4 класи, і чотири вчителя. Що виходить, індивідуальний підхід, і учень не може надіятися на те, що пронесе. Бідних діток питають по 5 раз на урок. По друге вчитель має прямий зв"язок з батьками. І про всі не догляди відомо мамі винуватця того ж дня. По третє, вчителі не вимагають ніяких цінних подарунків. По квіточці на кожне свято, в основному то вазони:). А ще як дуже треба, то фізкультура перетворюється в математику, може це й погано, але не для сільських діток, які після школи і так весь час на вулиці і ганяють як навіжені:).

• Подобається Подобається x 3
  3. левиця

левиця Well-Known Member

В мене останнім часом складається думка, що сільські школи перетворюються у "приватні". Ви ж подивіться в класі навчається аж 8 дітей. Не знаю чи у Львові знайдете таку школу.

4. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

В класі діток 2, а в школі 8;)

• Подобається Подобається x 2
  5. Aster

Aster Well-Known Member

Відповідь: Дитина в школі і все що з цим пов'язано.

Моєму 6 років виповнилося на початку жовтня. І в школу не віддали, хоч він добре читає, непогано рахує. Бо нащо в дитини відбирати рік щасливого дитинства? :) :) :)
    Та й не готовий він до школи емоційно і психологічно. Мотивації мало. Ходить на музику, так на сольфеджіо замість відповідати вчителю - розказує йому про те, що він збирається будувати замок у пісочниці. :) :) :) :)

• Подобається Подобається x 1
  6. Gala

Gala Well-Known Member

Моїй доці 30 серпня виповнилось 6 років і через день вона пішла в перший клас.А з нею вчиться багато діток яким у вересні ,жовтні,виповнилось уже 7 років,можна сказати що на рік старші за неї.Думаю що їм і фізично і емоційно легше.А моя молодша доця родилась в кінці вересня і я напевне дам її в школу майже в 7.,хоча маю ще 3 роки для роздумів.

7. Jupiter

Jupiter Well-Known Member

Це вже не приватна школа, а майже індивідуальне навчання :)

8. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Щодо 12-річного навчання. Моя старша дійшла вже до 8 класу за новою програмою. Коли її впроваджували, ми йшли якраз у 1 клас. Говорили батькам і вчителям, що то розвантажувальна програма, бо діти не можуть опанувати того матеріалу за 11 років. Ну що сказати, розвантажили то розвантажили: алгебра та, що ми вчили у 10 класі, фізика і хімія - за 9 клас, а ще дві іноземні мови, одним словом, сім уроків щодня, а у четвер - вісім! Це дійсно, хтось дуже хитрий придумав!

9. Princess

Princess Well-Known Member

незабаром Вам треба буде вибрати профіль, за яким буде вчитись Ваша дитина (якщо Ви вже цього не зробили). до цього моменту поставтесь дуже уважно, бо насправді від цього буде залежати кількість і склад предметів, які вона вивчатиме. зважайте не стільки на те, який профіль має Ваша теперішня школа чи клас, скільки на те, як бачите майбутнє дитини.
    зараз мало які школи і батьки взагалі задумуються над цим питанням, а до моменту випуску з 12 класу згідно із новими програмами, дитина опановує перший щабель майбутньої професії, щось типу пту, якщо проводити аналогії. саме в цьому і полягає суть переходу на нову систему - не стільки 12 років для розвантаження, скільки для більш ретельної підготовки до вузу і майбутньої спеціальності.
    і якщо виберете профіль "математичний", а поступати захочете на англ.філологію, то ніхто вам не поможе - програма матем.профілю ЗНАЧНО відрізнятиметься від гуманітарного, і надолужувати буде дуже важко. якщо до цього часу в принципі профіль був достатньо формальним моментом (допустимо в математичному класі не 3 год. на тиждень, а 4 математики...), то надалі розрив буде досить вагомим. вже зараз, цього року, випускники класів різних профілів будуть здавати різні предмети на незалежному тестуванні.
    розумно це чи ні - то інше питання. на мою думку, більшість іновацій як ідеї - чудові, але коли доходить до їх реалізації.... :bad:

10. andre33

andre33 New Member

28 школа , якщо я не помиляюсь, то "німецька" ?
    Я сам закінчував 49 школу, знаю , яка вона "весела",
    думав , що щось змінилося з тих часів ...

11. RubenRybnik

RubenRybnik Well-Known Member

а есть среди детей форумчан анскуллеры? кто не ходит в школу и учится дома с родителями?

12. Ksani

Ksani Well-Known Member

а батьки в тому випадку - анворкери ?

13. RubenRybnik

ну мы с женой работаем дома. например, а если не дома, то пока не трудно взять ребенка с собой на встречу, в банк или еще куда.
    есть мнение что дети около 9 лет на много легче и успешнее усваивают всю начальную школу, и что с 6 лет необходимо уделить внимание физическому и общему интеллектуальному развитию, хотел найти единомышленников или тех кто радикально против:)

14. Радість

Радість Well-Known Member

Взагалі-то я непроти такого, але якщо дитина здорова, то мені здається їй буде в школі краще ніж дома. Спілкування з однокласниками - це також дуже важливо.

15. RubenRybnik

по себе помню что общался я вне школы:) на секции баскетбольной во дворе, а в школе все было очень скупо:) общение это не повод ходить туда.
    Причем учителя сейчас не лучшие, выпускники 90х годов....

16. Ірена

Ірена Well-Known Member

колись Гелена таку тему піднімала: називалася вона "в школу можна не ходити"

17. Ksani

Ksani Well-Known Member

я,в принципі, не проти. Але ж на навчання дитини має йти багато часу. Півдня, як мінімум. Коли ж батькам працювати тоді ?...а якщо ще й діти різного віку ? :confused:

• Подобається Подобається x 3
  18. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Право ваше, законодавство дозволяє обирати будь-яку форму навчання. Про себе можу сказати, що ніколи не пішла б на такий експеримент.Це уявлю, як дитина приходить у 5 клас, не маючи поняття про колектив, урочну форму навчання, спілкування в післяурочний час! Ні, краще я приділю увагу пошуку нормальної школи, а якщо ще точніше - хорошого вчителя. Такі є , у мене з старшою не було проблем, вчителька весь перший клас працювала у ігровій формі за принципами розвиваючого навчання, діти в школу просто бігли. А от своє власне навчання в початкових класах дійсно, не дуже хочеться згадувати. :umbrage:

• Подобається Подобається x 6
  19. RubenRybnik

согласен, с мнением что запрещать ходить в школу так же плохо как и заставлять:), я пока с вами тут беседовал нашел много анскуллеров в ЖЖ, одним словом можно не ходить в школу и это уже не эксперимент, главное договориться с учителями чтоб это ни кто не "козлил". А когда ребенок ходит на музыку, в спортивную секцию, на рисование, там наМНОГО больше общения и коллектив. Еще очень важно как я понял участие родителей в жизни ребенка.
    Был у меня однокласник он мог не идти в школу если не хотел, если он увлекался баскетболлом, то вся семья играла в баскетболл, если рисовал, то они рисовали тоже вместе, я жутко ему завидовал так как мои родители ВЫЖИВАЛИ и не интересовались моей жизнью вообще, да что там говорить мои родители не знали вообще чем я занимаюсь и что у меня лучше получается. так к чему это я
    Основной акцент делается на самостоятельность, ответственность дети моих новых знакомых делают в разы лучшие успехи на экзаменах в школе чем сверсники которые вынуждены при хороших математических способностях сидеть и скучать пока "въедут" остальные.
    Итак пока я вижу сложность в том что я хочу 5ро детей, они будут разных возрастов. я хочу жить с ними той жизнью которая им интересна, пока мне это удается. Я с радостью буду рассказывать вам о своих успехах:)

• Подобається Подобається x 12
  20. Радість

Радість Well-Known Member

RubenRybnik, вашій дитині повезло з батьком.

• Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.