Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. kitka

kitka Well-Known Member

Відповідь: Школа: влаштування і наука

Прошу дуже.... Я щось чим далі читаю, тим більше переконуюся, що або зараз, або ніколи. Навряд чи ви зможете терпіти одні одну 4 роки.
    Ти думаєш, переведуть вас 35-ми?(( Хоча всяке буває...

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

в РВНО будь-хто з батьків може написати скаргу у будь-який момент. І вони реагують на скарги. Лиш перед тим, як писати, бажано прозондувати грунт з приводу відносин тієї вчительки з ін. педколективом. Бо коли є батьківська скарга, перше що роблять- надсилають зворотнього листа дирекції школи з питанням розібратися у педколективі. Керівник школи дає відповідь на звернення з РВНО ( там же долучається пояснення вчителя, на якого скаржаться). А потім вже можуть перевіряючого прислати ( якщо будуть бачити реальні причини). Якщо у вчителя хороші взаємовідносини з адміністрацією школи- це все "замнеться" у межах закладу. От лиш дитині спокою не буде вже у жодному класі, куди не переводь.

3. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

А яким бачите вирішення даної ситуації? щоб "зверху" наказали вчительці не ставити хлопчика в куток і шукати індивідуального підходу? В ідеалі то все можливо, але , дівчата, отак реально подивитися на то все і поміркувати... Що можна зробити? вчительку ніхто за те не звільнить, "примусово"вона доброю до Павлика не буде, ну, може, перші тижні після того всього, а далі все одно той негатив буде вилазити, в різних, іноді несподіваних формах.
    Які б не були її стосунки з адміністрацією школи, там теж не будуть вдячні за підвищену увагу до себе з боку відділу освіти.
    Направду, якщо би була перспектива того, що це щось змінить на краще - тоді варто, а так... Вчительку покарати? точно треба?
    Перевести дитину і забути, НМД, буде оптимальним виходом.

4. Анута

Анута Well-Known Member

Я трішки "вистигла" тому спробую описати.
    Сьогоднішні претензії ІМХО висмоктані з пальця.
    1. Перевдягався з фізкультури під партою. Чому не як всі? Питаємось в малого - я не хотів щоб всі мене бачили роздягненого.
    Це аномалія?
    2. Питаю її прямо: Тобто, всі діти роблять все так як ви сказали? Роздягаються по пршому писку, всі пишуть акуратно і все, всі складають свої речі і ні в кого (!) нічого не валяється, все чинно та акуратно? Лише один наш такий шалапай? - Так.
    Ну бреше ж. Ну не вірю. То ж діти. Тим більше що реально бачу порозкидані речі, забуті зошити тощо.
    Та і сьогодні ввечері чоловік спілкувався з тією знайомою, що в них теж викладає. Вона каже просто "то ж ще діти. Хто під партою, хто на парті. Хто переодягнувся, хто не встиг/не хотів". Вона каже, що не він один так себе поводить.

До речі, після нас ще чекали мама з донечкою з нашого класу. Мама була настільки напружена (при візиті я не придала значення), що тепер думаю її теж певно вичитували. Щось мене наводить на думку що там в класі більшість так вичитують, тільки роздільно, по одному.

Сьогодні малий штовхнув іншого хлопчика, за що його знову поставили в куток. Питаюсь малого - його штовхнула дівчинка і він відповідно впав на того хлопчика. От тільки в версію про дівчинку ніхто не повірив. Як при нас сказала вчителька "ти надто повільно йшов, тому вона тебе штовхнула. А от хлопчика штовхнув ТИ!"

Говорити з нею - марна справа. Вона абсолютно не бачить непедагогічності своїх вчинків. Робить з нього крайнього, не зацікавлена в його адаптації, не допомагає, а налаштовує проти нього клас
    Маємо то все на диктофоні. Тільки як чинити далі? Йти з тим записом до завуча і просити переводу? Бо з її позицією навіть з "рекомендацією" завуча навряд чи вона змінить ставлення. Лиш переведе війну у статус партизанської.
    Війна поп'є крові усім і не хочу аби відобразилось на малому. Але дозволити його далі ображати теж не можу.

---------- Додано в 04:21 ---------- Попередній допис був написаний в 04:15 ----------

Та зрештою всі повинні розуміти, що батькам до нього не байдуже і що ми будемо за нього заступатися.

---------- Додано в 04:44 ---------- Попередній допис був написаний в 04:21 ----------

Мама мене сварить, що то все треба було вирішувати полюбовлю, читай благочинними внесками. Але не можу зрозуміти як після внеску дитина стане враз чемною. Внесок купує хороше ставлення вчительки, а без нього воно погане.
    Маразм! Як мене задрала вже ця корупція де гроші та знайомства вирішують все. А інакше ти лузер і повне зеро. І такі благочинні внески лише сприяють розвитку такої ситуації. Самі ж себе принижуємо.

Я прокололась двічі: вибір вчительки і ще би побув рік у садку.

---------- Додано в 04:57 ---------- Попередній допис був написаний в 04:44 ----------

Ні, тричі. Втретє, коли винесла дискусію на форум, бо дописи в стилі "як можна так безвідповідально поставитись до вибору вчителя до дитини? Що ж то за мама така?!" мене реально виводять з себе. "Який я розумний, яка ж ти дурепа"

Так, я безвідповідальна дурепа, бо подумати не могла, що та вся система прогнила і давно вже смердить. Не помітила тої воні...

5. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

100%, тільки реально це помічаєш тоді, коли на практиці з нею стикаєшся, тому ви не безвідповідальна дурепа, просто настав момент просвітлення..

Якщо ви ще й благочинні внески ("на фонд школи, класу, день вчителя") не платите, то.. нічого доброго в цій ситуації не буде, ІМХО, тим більше, що
    Це безнадійний випадок, повірте, в мене свого часу теж така була, на щастя недовго. Лишайтеся того ровера і переводьте дитину в іншу школу (35-й в класі - це теж не дуже добре), бо 4 роки в такій обстановці - то закруто для дитячої психіки.

6. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Ануто, система дійсно прогнила, я досі (малий вже в 8 класі) перебуваю періодично в шоці...

Стосовно вчителльки. Чесно, не знаю, що радити. Може дійсно пробуати перевести до іншої. В знайомих було таке, що малий ридав від вчительки і не вчився взагалі. Там інша ситуація була, то перевели не дитину, а вчительку. Оцінки стали відмінні, знання теж, хлопець набрав максимум по тестах, сам поступив, мав найвищу стипендію... А якби далі навчався в тої першої вчительки?
    Нам повезло, вчителька молодших класів була супер. Чого не можу сказати за всіх інших, що є тепер.

---------- Додано в 04:55 ---------- Попередній допис був написаний в 04:43 ----------

Я он весною не витримала, пішла до одної вчительки розмовляти. Бо дістало. Не так багато педметів, які моєму сину цікаві, і які він хоче вчити. І от на одному з таких предметів, диктант, вчителька забирає його роботу, не даючи змогу дописати, бо він щось її перепитав, потім перепитав вголос в учнів. Ще й назвала його свинею. Все. Малий далі вчити той предмет вже відмовлявся, йому образливо, навіть чути не хотів, щоб підійти попросити переписати його. Пішла до вчительки і пояснила, що она має право робити, а що ні, вказала на її професійність, як педагога, і якщо вона вважає, що може принижувати учня, то піду запитатись в директора, наскільки це педагогічно.
    Словом, просто накипіло. Мені вже плювати було на оцінки, нехай зрізає під кінець року. Це був єдинир раз, хоч по суті, періодично щось аналогічне трапляється. Не тільки з моїм сином, а взаалі.

Ануто, може Ви достатньо твердо висловіть свою думку стосовно ставлення в куток. Запитайте, з яких це ір ставлять в куток, наскільке вона вважає це педагогічним, чи в курсі директор школи про її методи. На скарги типу переодягівся під партою -так, переодягався, що в цьому такого? Бо щось мені здається, що вчителька вишукує батькив, які переймаються аж так на кожне її зауваження, а якщо Ви покажете, що вважаєте поведінку дитину нормальною, то просто перестане вас смикати без попода.

7. Маруся Іванова

Маруся Іванова сонечко сяє...

Ануто, а поряд з вами є інша школа? Здається мені, по Ваших дописах, що утворився такий собі гордієв вузол і його можна тільки розрубати, тобто перевести дитину, але зовсім у іншу школу, щоб не було упереджених до Вашого малого батьків, вчителів, директора. Повірте, то все може потім вилізти боком, навіть через багато років

Стосовно вибору вчитальки. На підготовці була одна, а зараз інша, бо та рєзко пішла в декрет. ТОму, скільки б я її не вибирала - нічого з того не вийшло )))

8. Женічка

Женічка Well-Known Member

про гнилу сиситему. Дівчата, не треба так вже на систеему гнати, багата, багато нормальних адекватних викладачів є, і молодих, і старшого віку, фанатів своєї справи з шуканням підходу до різних дітей, просто Анута опинилась не в тому місці і не в той час.
    Моя думка теж така, що змінювати місце навчання просто необхідно.
    Маю знайомих одних. Син теж "не впав у милість" викладача молодших класів. Постійні зауваження, погані оцінки. Батьки плюнули на те все і перевели сина до протилежного класу. Зауваження до поведінки залишились, бо й справді хлопчик весельчак ще той, але вчиться дитина на одні 5, співає, танцює, вчителька задіяла малого розбишаку у всіх творчих гуртках, щоб пил поубавіть :) знайшла до дитини підхід, оцінює справедливо його знання. Одним словом, Ануто, шукайте альтернативу і не мучте себе, а тим більше, не відбивайте охоти до школи у дитини.

9. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

І я би перевела дитину не до іншої вчительки, а до іншої школи. Не факт, що у тій самій школі до дитини не буде упередженого ставлення. Тим більше, скільки ви там провчилися, це ж тільки початок першого класу, нічого не втратите.
    Далі я буду про своє, наболіле, ніяким чином до нікого тут не дотичне.
    В моєї ж малої перша вчителька якраз аж занадто терпляча, і виходить так, що через декількох гіперактивних дітей страждають ті, що хочуть вчитися, бо половину уроку йде на те, щоб заспокоїти-пояснити. Звичайно, на збори приємно йти, бо їй всі діти хороші, але у першому класі було таке, що чоловікові самому доводилося йти на переговори з мамою хлопчика, який постійно відривався на малій, а одного разу навіть засандалив їй ногою в живіт. Батьки свято вірили, що їх дитина золота, бо як тільки з"являлися на горизонті, хлопчика наче підмінювали, відразу ж починалися "сюсяння-пусяння". До наших розборок приєдналися мами інших дітей, яким також у свій час дісталося від тої дитини, так що та мама була шокована. Так чи інакше, з того часу особливих проблем не було, якщо не зважати на дрібниці типу чорнильних плям чи відфутболеного рюкзака- це вже "дєло житєйскоє".
    Гірше з тими, чиїм батькам самим байдуже: у третьому класі у нашої вчительки нерви здали, коли на директорській контрольній два особливо "талановитих" учні замість того, щоб писати, повитягали машинки і стали бавитися, ще й іншим своїм вереском заважали. І знаєте, вчителька така на тих батьківських зборах зла і недобра, розпинається (насправді її роздратувати ну дуже важко), всі батьки притихли в шоці, а мами тих хлопців сидять і жваво так обговорюють щось своє, аж регочуться. Ну нормально?
    Зараз вчителька знайшла спосіб присадити на місце таких шибеників: мовчки роздає текст і заставляє на перервах переписувати, поки що діє.
    А так насправді неконтрольованою залишається одна дитина, то вже загальний головний біль, бо той хлопчик мало того, що не слухняний, то ще й агресивний і якийсь трохи як стурбований. В неділю мала навіть прокинулася з плачем, бо приснилося, що той гм... "казанова" лізе до неї цілуватися, бабуся однокласниці також бігала скаржитися до вчительки, бо те чудо поцілувало її онучку, потім всі реготали, а та бідося плакала від сорому. Кого поцілує, кого погладить, кому компліментів наговорить, і це тільки 4 клас, а що ще далі буде?

10. Pobigaychyk

Pobigaychyk Member

Анута пробачте, якщо це мій допис вас образив, написала лише для тих мам, які збираються давати дітей в перший клас, як варіант щоб не було таких проблем як у вас. Я також "дурепа", коли не прозондувала садочок, куди давала малого і відмучилась всі роки.
    Всі радять змінити школу, в нас наприклад це би було дуже складно і дорого. Кожна школа має територіально закріплених дітей, а спеціалізовані вже набір пройшли, так що доліпити буде дорого. Я б особисто пішла б до директора школи, і почала б полюбовно "радитись", що мені робити в такій ситуації (не критикуючи вчителя, а навпаки). Пояснити, що вчитель ставить в куток (що я розумію що така практика існує), але я ніколи його в куток не ставила, і це для нього сильне покарання. Що наприклад дитина вдягається під партою, бо ви його вчили, що перед дівчатами голим не ходити і т.д. Хай щось порадить (педагоги дуже люблять коли питаються їхньої думки).

11. guculyanka

guculyanka Well-Known Member

Особисто я бачу такі варіанти:
    домашнє навчання (екстернат або дистанційне)
    перевід до іншого класу
    перевід в іншу школу.

Вчитель не зміниться, щоб змінився, їй треба пройти психокорекцію протягом кількох років.
    Зате таке насилля зіпсує дитині (і не одній) життя.
    Хай дирекція пропонує як вирішити цю проблему.
    Відкрите цькування (по рос. травля) є конкретною підставою, щоб іти від того вчителя.

12. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

Ануто, насправді, дуже багато батьків дають дітей в перший клас без початкового зондування грунту.
    І то не система, то таки Вам так поталанило.

Я би, мабуть, перш за все перестала водити дитину в школу, якщо є можливість.
    Далі, незалежно від першого, пішла б до директора і говорила "полюбовно" (не внесками - це категорично ні в цій ситуації, бо Ви таким чином стаєте в позицію залежної).
    Розмову я б вела в ключі: я не знаю, чому так сталося, не зійшлися характерами чи ще щось, але моя дитина в цьому класі бути більше не може, для неї це травма. Матеріалу в мене вже не на одну скаргу, але я не хочу створювати нікому проблем. Тому прошу перевести мою дитину в інший клас, інакше я буду змушена вживати інших заходів для захисту своєї дитини. При чому я б наполягала саме на переведенні, бо в цьому класі дитина вчитися вже не зможе 100%. Ну а як не вийде - тоді скарга в районо і підшуковування іншої школи...

Звісно, формально правильно би було поспілкуватися з іншими батьками і скаржитися колективно на вчительку, але вчительку вам поміняють лишень якщо на цьому наполягатимуть більшість батьків - а це дуже малоімовірно. А інші варіанти (включно з доганою вчительці) - справедливі, але вас особисто не влаштують.

13. Orman

Orman Модератор-бомба

та ну... Є вчителі хороші, хто би спорив, але система - нєєєє
    це ж не перший допис, тему про садки взагалі читати не можу.

14. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

я мала наувазі, що отаке от гноблення дтини вчителем не є системою. Система прогнила, але не в тому напрямку.

15. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

я згідна. Мабуть, зміна вчительки у тому самому навчальному закладі все-рівно матиме свої наслідки. Чесно кажучи, у мене дуже багато знайомих, чиї дітки змінювали навчальний заклад власне не через викладання, а через викладачів чи обстановку у колективі. Щоправда, більшість з них - це старша школа. З молодшої школи переводила лише одна, власне після 1 класу. І не пошкодували.Найцікавіше те, що у останньому випадку, у однієї вчительки в одному класі вчилися дітки двох знайомих. Але діти- різін. Одна дитина така, яка просто не бере близько до серця собі якісь негаразди. Легко адаптується, соціалізується, і навіть якщо вчителька покарає, то для неї це не є проблемою. Інша дитина- активна, жвава, але досить емоційна. І от у неї власне проблеми виникли. Це змусило батьків перевестиу іншу школу.
    мама може ретельно поставитися до вибору вчителя.Але все-рівно існує можливість форс-мажорів ( і це не рідкість), коли вчителя змінюють ( декрет, хвороба, переїзд і мало ще чого). Тому наперід від усього не застрахуєшся. Тому не варто все загострено сприймати. Винісши ситуацію на форум,отримати можна різні міркування.

16. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

Ануто, а якщо забрати зі школи без усяких "вияснень" назад у садочок, а на другий рік буде інша вчителька, якщо школа в цілому Вам подобається?
    ІМХО проблема у вчителю як людині. Як людину ні Ви, ні директор, ні райвно її не перероблять.

Головне ще зараз додатково не нагнітати емоції, докласти зусиль, щоб заспокоїтися і з максимально холодною головою прийняти рішення, яке влаштує Вашу родину.

17. Анута

Анута Well-Known Member

такий варіант не розглядається. Так для дитини вже буде однозначно найгірше. Навіть психолог це підтверджує.

Дякую за відповіді.
    Перепрошую, я трохи на емоціях. Ніч майже не спала: вертілась, вертілась. Думки в голову лізуть, хоч плач.
    Більшість знайомих радять переводити в іншу школу. Я навпаки обирала поближче, щоб дитині простіше було, а виглядає на те, що можливо будемо розглядати варіанти з добиранням.

Була сьогодні знову в школі. Казала чоловікові, що як мене хто зачепить, буде скандал.
    На диво вчителька з продовженої, та що телефонувала чоловікові, так до мене щебетела, ну так щебетала...

18. Іруня

Іруня Well-Known Member

Ануто, ну так мені шкода Вашого хлопчика... Ні друзів не має там, ані вчителька не хоче прихильно ставитись, підтримати в нелегку хвилину... Мені б не до науки було. Думала би лише, як то "вижити" в стаї вовків...
    Я би на Вашому місці переводила дитину в іншу школу. Скоро осінні канікули... Походіть, прозондуйте ситуацію з наповненістю класів по інших школах... Я просто впевнена, що Ви знайдете якийсь варіант! І він буде однозначно кращим за теперішній... Вчителька свого ставлення до дитини вже не поміняє. Просто це вже буде прихована агресія. Можливо, на словах і буде все добре. Але діти цю фальш прекрасно відчувають...

19. Анута

Анута Well-Known Member

Павлусь інтраверт. Він зовні не показує нічого. Може здаватись, що йому пофіг. Але знаю, що всередині вирує і психолог це підтвердила.
    Десь тиждень назав взагалі аномальна ситуація була:
    Щось було не так як він собі бачив (зі слів мами, я на роботі була), то жбурнув в простір щось, що було під руками. Така собі акція протесту та бунту :sad:

А от сьогодні ТТТ все навпаки: вчителька щебече, дитина спокійна, настрів хороший, ДЗ зробив напрочуд швидко, акуратно та правильно. І портфелик сам зібрав без моєї допомоги. Я лише допомагала розклад читати.
    Може його там сьогодні не смикали і тому спокійніший, впевненіший та врівноважений.
    Ці майже 2 місяці коли питала як справи в школі відповідав лише одне слово "добре". Детальніше треба було тягнути лещатами

Розглядаємо варіанти іншого класу, іншої школи, але наразі спостерігаємо. Там же 13 предметів і куча різних вчителів. Класна керівничка веде лише пару предметів. На інших уроках сподіваюсь ситуація інша

20. kitka

kitka Well-Known Member

Статус теми:
Закрита.