Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Відповідь: Школа: влаштування і наука

То класно, коли хороший вчитель. А ще розуміюча мама і підкована бабуся -супер комплект!!! трохи часу і все піде нормально)

2. kitka

kitka Well-Known Member

:d23:Я вчора зі своєї чисто жіночої цікавості о дванадцятій ночі скачала ту книжку і навіть почала читати (хоча ставлюся до такого роду літератури трохи скептично). Тим не менше воно мене так захопило (читається легко), що зайшла у вікіпедію подивитися, що ж то за жіночка така, бо вперше про неї чую. І яким же було моє здивування, коли я побачила, що автору вже 83 роки! Потім ще забрела на ютуб і прослухала цілу передачу з її участю. До речі, слухати її теж одне задоволення: все в доступній формі і по поличкам. Так що рекомендую ))).
    Женічка, якби тобі хтось у серпні сказав, що стикнетеся з такою проблемкою, то ти б сказала, що то з області фантастики, такого бути не може, бо такого просто не може бути і крапка)))). Ну от в нас теж були свої приколи на початку першого класу (Дануся протягом трьох тижнім на уроках плакала). А коли психолог на зборах влітку для батьків першачків сказала, що буває така штука в середньому в 10% дітей у класі, то я собі сиділа і усміхалася як "майська роза", ну бо моя Дануся не може входити в ті 10 %, ну бо вона не така))). Коротше кажучи, ми цілий вересень мали ту гризоту і я думала, що кінця-краю їй не буде. Ми приходили в обід зі школи і просто лягали вдвох на ліжко, і лежали отак вобнімку, як ложки в шуфляді). Я вже навіть нічого не говорила, не пояснювала, не переконувала.... Ну бо скільки можна торочити одне й те саме. І в один прекрасний день, коли я прийшла її забирати, дітки мені наперебій почали говорити "а Дануся сьогодні вже не плакала". Я була напевно в той момент на сьомому небі).
    А чого плакала? Вона хоч і дівчинка компанійська, не сором"язлива, самостійна, але, як ми з чоловіком кажемо, ще ходить з тою пуповиною:girl_haha:. Діалог такий був:
    -Дануся, ну як ти так не хочеш до школи ходити, то давай я піду завтра до директора, хай тебе викреслює зі списку і на твоє місце прийде нова дівчинка.
    -Ти не розумієш. Я ж не кажу, що я не хочу ходити. Я ж розумію, що мені треба вчитися. Мені просто трішечки за тобою жалібно.
    :hi:
    Отакі справи. Все в нас всіх буде добре. Терпіння вам і нам:girl_haha:

3. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

скоро канікули, а там і зимові недалеко;) до того ж перший клас не оцінюється, обов"язково попрацюєте ще влітку - у другому класі перші гарні оцінки придадуть впевненості;)

Виберіть з предметів основне: читання, письмо, математика, англійська - на них і тисніть, маєте вихідні - годинку вранці/перерва, в обід годинку і т.д.

Ну я теж така мудра, англійську підтягнули, влітку щодня читали по 3-5 сторінок, думала з читанням проблем не буде, а він і далі найповільніше читає ...ну я розумію - хворіє часто, то теж сили забирає, темперамент і все таке, але ж йолки-палки...стільки зусиль і без результату. Працюємо далі)

Ще хочу розказати про наші перші шкільні розмови з малим, як мама/тато теж були першачками, і спочатку було важко - не все виходило, криво ручка писала, втомлювалися... я думала він на фоні батьків героєм себе відчує і почне старатися, а він - бац, і ще гірше пише - а що тут страшного, у всіх так буває, ви ще гірше колись писали)))) Тепер маємо інші історії)

угу, мені теж так виглядає

4. рижик

рижик Well-Known Member

Пішла записувати дитину до школи, оскільки це спецшкола, то в червні буде співбесіда з дитиною - тобто не факт, що нас візьмуть. Тепер думаю, може то в ще одну школу для підстраховки заяву занести. Коли остаточно формують класи - влітку?

5. Жменька

Жменька Well-Known Member

Вже записуєте? Мені у трьох школах сказали, що запис у лютому - не раніше.

6. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

А в якому Ви районі, бо в нас на Науковій в 66 вже навіть підготовка йде з 24 вересня.
    А ми в 46, то запис почали ще з травня місяця. Навіть і не впевнена, що ще приймають заяви, бо минулого року вже припинили орієнтовно всередині жовтня через фізичну неможливість набрати такої великої кількості діток.

7. Жменька

Жменька Well-Known Member

Приблизно у тому ж. Мені у 2-ій школі казали, що запис у школу в лютому. Підготовка - з листопада. І у 4-ій, хоч підготовка вже іде, запис так само у лютому.
    Про Джерельце знаю, що там запис ТІЛЬКИ 1 лютого в порядку живої черги

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

9. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Дають нам на підготовці в садку домашнє. Ото моє дитя тихо сиділо в кімнаті, я думала бавиться. А він робив завдання. А треба було заштрихувати фігуру похилими лініями, я так розумію щоб навчитися рівні лінії малювати під кутом. То моє чудо взяло лінійку і під лінійку малювало.
    Ото не не знаю чи сварити, чи хвалити за креативність :)
    Боюся тої школи, бо всі завдання робить так як він хоче, а не так як треба...

10. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

"Мені у 2-ій школі казали, що запис у школу в лютому"

Я заповнила заяву i здала усе необхiдне ще мiсяць тому, коли записувала доцьку на пiдготовку

11. Анута

Анута Well-Known Member

В нас аналогічно, вже є.у нього до всього креативний підхід. Найчастіше домальовує смайлики (напр.у букві О).

Сьогодні в нас нові пригоди.
    З'їв чужу вафлю. Причому справа набула такого резонансу...
    Забирала моя мама і їй назустріч дві дівчинки "а Павлик вкрав цукерку і його забере міліція та посадить в тюрму". Стан моєї мами - не описую.
    Я малого не оправдовую - чужі речі не можна брати і крапка. Але невже треба одразу лякати дитину тюрмою? В малого була істерика :sad: він і так важко адаптується, а тут таке. Залякати щоб підкорити?

Інші діти теж чудять, але попадається лише мій

Кітка, правда файна книжка? Практично перша на таку тематику, котра мені так легко пішла.
    І дякуюза ідею з ютуб! Сама чогось не подумала про такий варіант ;)

12. zetta

zetta Well-Known Member

А я таки на свому досвіді переконалася що 50%успіху від вчителя залежить. Старша доня перші 2 класи ходила в Україні , ій все подобалось але не вистачало того шоб її викликали до дошки, шоб доручали якісь завдання. Далі довелось трохи переїхати до іншої країни , проживши ціле літо перед школою і підтягнувши мову так пішли ми в нову школу, перші дитячі здивування були такі : мама, тут в кожному класі відеокамера, умивальник, вода в кулері, туалетний папір, багато фруктів на обід. Далі увага від вчителя, її багато, всі встигали біля дошки побувати. І на одному уроці вчителька дає домашнє завдання вивчити гімн, моя дитина встає і каже, я українка і розказувати буду лише свій гімн, я його вже знаю на пам'ять. Вчителька без проблем і зауважень, каже : чудово, ми з радістю послухаємо укр гімн - дитина розказала, отримала 5( ти бальна система) , далі ще повторювались такі моменти схожі , дитина психологічно розслабилась . Було навіть що серед навчального року каже мам можна я хоч раз прогуляю, кажу можна... Десь на другому уроці телефонує вчителька, питає де дитина, я ій і кажу правду- ми просто прогулюємо. Відповідь чудова, ну передайте НаСті якщо вона все ж захоче прийти то я її чекаю і в нас зараз буде дуже смачний сніданок... Почувши це дитина погнала до школи.
    Але нажаль, та чудова людина змушена була звільнитись. Прийшла молода, креативна дівчина, розумничка, власне дозволяє займатись своїми справами якщо зробив завдання, але... Її не вистачає на всіх, вона не світиться любов'ю до дітей .
    І пам'ятаю батьківські збори з тою першою вчителькою, вона жодної дитини не принизила, не сказала що погана... Бачучи перекошене виховання в деяких сім'ях , навпаки дала перелік літератури шоб вдосконалювались батьки.

13. Анута

Анута Well-Known Member

я думала часи шестьор та доносів пройшли. Помилялась.
    Майже всі дітки норовлять прислужитись перед вчителькою, перед ще кимось поводячи себе як ябіди. Я це всіма способами "поощряється".
    А як мій мовчить, то вже цап відбувайло.
    І як хлопчик його обзивав він не біг жалітись, не плакав голосніше всіх - просто його проігнорував. Це погано, виявляється. Ніхто в такому випадку не стане на його захист.
    А правильна поведінка це зчинити галас, щоб всі збіглись. Тоді, не розбираючись, всі стануть на сторону "ображеного".
    Я не про вчорашній випадок, я взагалі.
    І що тепер? Вчити дитину теж на всіх та вся "стукати"? "А він взяв мій олівець! ААА!", "А вона на мене не так подивилась! ААА!"

Зла, наче фурія. Аж важко мені цензурні слова підбирати.

Чоловік каже заспокоїтись, що то адаптація... А в мені наче вулкан кипить

14. zetta

zetta Well-Known Member

Анута, дійсно заспокійтесь. Шо значить шестьор, вони малі ще - шо віжу то паю. Звикли батькам розказувати все, тепер маму частково заміняє вчителька. Вони ж не в 10 му класі. Все з часом усвідомлять , в нас можна приходити і сидіти на уроках... Там такі перли я бачила не раз... Але то ше реально діти малі хоч і не в першому класі ми.

15. Анута

Анута Well-Known Member

знаєте, то дещо інша пісня.

Чи для прикладу знайти самого довірливого, попросити його зробити щось і тішачись, що знайшли дурника, бігти з докладом до старшого "А подивіться що він робить!"
    Я таке спостерігала тому не кажіть, що такого не має.
    На мій розсуд я б покарала докладчика в першу чергу як провокатора, а не хвалила його "який молодець! повідомив!"
    Проблема в тому, що ніхто тим не заморочується - моя хата скраю, а цап відбувайло завжди знайдеться. Ну така в нього доля

16. irushka

irushka Well-Known Member

І це погано і зовсім нічого не казати вчительці - теж зле. В нас в класі недавно такі розборки між хлопцями були, що один ображений почав копати іншого в живіт і товкти кулаком по голові, думаю, що краще би вони пожалілись вчительці на непорозуміння, а не з`ясовували стосунки таким способом. Чи наприклад моя Катя недавно з якимось хлопцем стукнулась головами на коридорі випадково, але голова хлопця попала в її ніс, було боляче і текла кров, то вона собі сиділа в класі і плакала. Кажу чого ти не сказала вчительці що тобі боляче, вона би завела тебе в медпункт і т.д. Ну потім виявилось, що вчителька бачила, що кров і що мала плаче, але навіть не підійшла до неї, так з далеку поцікавилась що сталось.
    Але питання в тому як навчити дітей відрізняти коли вирішувати ситуацію самим, а коли варто звернутись по допомогу до вчительки?

17. Анута

Анута Well-Known Member

аут. Слухайте, ну є якісь шкільні норми на такі ситуації чи ні?
    Вже начхати на навчання, аби не позабивались там.

важливе питання. Відповіді не знаю. Та і якщо в них з вчителькою стосунки не заладились, то навряд чи в якійсь ситуації він піде до неї з проблемою. Дуже сумніваюсь. А нема скарги - нема проблеми

18. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

то вже явно краще сказати вчительці, бо йдеться про серйозні речі, а не поділ олівця.
    Нічого собі.. Рідкісний пофігізм. Мала б хоч до медпункту завести чи вати якої дати. Як сама вчителька прокоментувала ситуацію?

19. irushka

irushka Well-Known Member

Моя Катя дуууже сильно переживає за свої травми, навіть маленька подряпина може оплакуватись тиждень і вона кожен раз буде говорити як то сильно-сильно її болить, тому масштаби тої ситуації зі слів малої мені було важко оцінити. Може там кров не лилась, а так трошки було ( ну бо запечену кров в носі таки видно було), але коли тобі хтось в ніс з розгону б`є головою, то це як мінімум дуже боляче і може не було потреби в медпункті, але принамні підійти до дитини дорослий повинен в такій ситуації. Біля малої були дівчатка з класу, які їй співчували і сиділи коло неї поки вона то переживала, вони і сказали вчительці що сталось.
    Якраз того дня були і батьківські збори, я довго думала як то мені сформулювати розмову з вчителькою на ту тему, але вона сама коли мене побачила, то сказала, що Катя мала сьогодні травму і тоді розповіла всім батькам, що вона постійно просить дітей не бігати на перерві, бо от що сталось з Катьою, але то діти і вони бігають і ніц з тим не зробиш.
    З іншого боку, може і нормальною була така реакція вчительки, бо якби Катя побачила метушню навколо того всього, то взагалі би впала в паніку, а так діти самі вчаться співчувати і допомагати одне одному. Ну і треба вчити дітей, що коли щось сильно турбує - йти по допомогу дорослого.

20. zetta

zetta Well-Known Member

Анута, а як розібратись в тому хаосі :хто докладчик, хто провокатор, кого реально образили, а потім щей з мами розібратись чию дитину підставили а чия винувата ..
    Вчителька має реагувати на все, а згодом як вивчить дітей сама буде фільтрувати. Краще вони нехай до вчительки звернуться і пошестачать ніж самі будуть вершити самосуд, бо хтось за те що в нього без дозволу взяли цукерку -промовчить, а хтось піде і наріже за своє...
    Я от була свідком на зборах, де мама на зауваження що дитина не записує уроки, шумить, відволікає інших і б'ється , сказала - то не моя проблема, то проблема вчительки що так погано навчила то робити. Так от тепер прикиньте скільки дітей, яке виховання буває і які батьки...
    Навчальний рік тільки почався, ви в першому класі, дайте вчиельці зрозуміти хто є хто і може самі зрозумієте чого так відбувається.

Статус теми:
Закрита.