Школа: влаштування і наука

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем dArt, 2 Серпень 2007.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

Відповідь: Школа: влаштування і наука

то все було куди нудніше - поняття об'єму, грані, ребра, про літри і близько не йшлося. робили ми на сірниковій коробці. теоретично можна знайти якийсь паралелепіпед непро- і нерозмокаючий і кидати його у воду, але тоді мені в голову не прийшло, та й практично - що б то могло бути? і коли я півгодини пояснюю, розумію, що і в дитини голова пухне і стало нудно, й питаю: а вчителька на уроці як пояснювала? відповідь мене висадила: та вона пояснила 2 рази, ніхто не зрозумів, то вона сказала: йдіть додому, вам батьки пояснять...

2. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

а, ясно. Тоді трудно, особливо якщо

3. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Безумовно, коли дитина має бажання, додатково можна все вивчити, але коли це все починають дітям в програму вводити, ще й з першого класу :girl_mad: для мене взагалі ця нова програма дуже дивна і не зрозуміла... Реально з 5 років, враховуючи підготовку, діти занадто перегружені... і не знаю, чи оправдані такі нагрузки в майбутньому?...

4. tancia

tancia New Member

задача за 2-й клас (№642 :)): За даними малюнка знайди, на скільки метрів більша сторона трикутника коротша від суми довжин двох менших сторін. (внизу мал. трикутника зі сторонами 40, 25 і 50 м)
    Взагалі, зрозуміти можна, але, зізнаюсь, я в"їхала в зміст задачі з третього разу :), син самостійно не в"їхав з жодного разу, тому довелося пояснювати, про що це все тут так мудро запитують....

5. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

От згадую я своє навчання, ну дуже вже рідко були випадки, коли мені вдома щось пояснювали, матеріалу, який давала вчителька у школі, було цілком достатньо. А зараз таке враження, що батьки зобов"язані вчити дитину самі, бо в школі нічого не встигається. І не через те, що вчитель поганий, а через те, що програма дурнувата...
    Зараз маю перед очима живий приклад: англійська у школі і на гуртку. В першому випадку - як звично, бігом-бігом-бігом, в результаті в одне вухо влітає, з іншого вилітає, домашнє дитині нереально зробити самій. У другому - повільно, з повторенням, з різними кросвордами-змаганнями, до її домашнього я навіть не пхаюся, а дитина краща в групі.

6. SoLana

SoLana Well-Known Member

А ще, я чула від сестри (вона вчитель), що хочуть ніби уроки праці, малювання, зменшити до одного разу на 2 тижні, правда невідомо чи це лише в проекті, чи вже затверджена така програма, ну і якщо таки це правда, то це додаткова нагрузка, бо ті уроки, якраз і були відпочинком від математики і ін. подібних.

7. Ascorbinka

Ascorbinka скептик-романтик

дуже шкода, що такий творчий і позитивний предмет, як "музика", довірили не дуже талановитій людині. Незацікавленість дітей і їх непослух можна пояснити лише бездарністю педагога... шкода, а могли б горланити так, щоб і дзвінок на перерву не зупиняв.

Якщо у школі є інший педагог з цього предмету - можна піднімати питання на батьківських зборах (я от думаю так з англічанкою нашою, ніколи не думала що англійська для першачків можу бути проблемою), або хоча б батьківському комітету поговорити з тим горе-вчителем.

8. zebra zo

zebra zo New Member

Дівчата, допоможіть! У кого діти вчаться в Класичній гімназії, яка реальна ситуація, чи дійсно процвітає спонукання до репетиторства і заниження оцінок тим, хто не ходить до вчителя на додаткові.

9. solomka

solomka Active Member

було б легше, якби цьогорічні першокласники не вчились по новій програмі, моїй старшій не було важко ні в першому класі, ні в другому чи тепер в третьому. А от дивлячись на те, що вчить мій малий (він якраз в прешому класі), то дуже сумніваюсь, що в подальших класах буде легше.
    Щодо таблички множення: доня вчила її з другого семестра другого класу, а малий цьогоріч не буде вчити. Так що незнаю де вчаться ваші діти, але в звичайній школі першокласники таблички множення не вчили і не вчать.

10. mamvasulka

mamvasulka Well-Known Member

Старша вчиться в 7 класі , мала в 5. Ніхто не спонукає до репетиторства, оцінки не занижують. В дівчат є улюблені викладачі і не дуже. Вчаться на відмінно, ніколи до вчителів я не ходила.

11. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Чи хтось щось чув за систему навчання по Олені Соміш? Є її книга, правда на російській мові, та і коштує поза 200 грн, але допомагає діткам розібратись з таблицею множення, дробами, процентами тощо. Хотілось знайти людей, які цим змогли скористатись. Чи це реально?

12. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ми - першокласники..музика і малювання раз на 2 тижні

13. Ука

Ука Добрий волонтер із поганими нервами

у нас - щотижня

14. Уляночка

ви теж першокласки? бо в нас 1 вівторок-музика,інший-малювання...і на зборах у директора питали,чи можна внутрішньо в школі врегулювати, відповідь-не можна, бо така міністерська програма,тому думаю,що у вашій школі таки "внутрішньо" це питання вирішили

15. Ука

так
    маєм щотижня працю, музику, малювання і 3 фізкультури

16. Уляночка

праця теж 1 раз на тиждень, фіз-ра-тричі....
    а не дивились мінпрограму стосовно малювання і музики,бо виходить, що ваш директор знайшов ресунс зарплати і часу на 2 додаткових уроки:connie_pull-pigtail?

17. Ука

я якось тим не заморочувалася...

18. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

У нас те саме, і вважаю, що це добре. Дітям треба не тільки над підручниками сидіти, а ще й рухатися та відпочивати від "інтелектуальної праці". Все-таки їм ще тільки 6 років.

19. solomka

solomka Active Member

ми теж першокласники, то в нас щотижня музика, малювання, 2 рази фізкультура і один раз хореографія. Мабуть у вас так через те, що це гімназія і дані предмети замінюють на німецьку мову.

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

не думаю, бо ми теж вчимося у гімназії ( іншій),де одна мова- з 1 класу, друга- другого, але починаючи з першого класу і дотепер ( 3 кл)

Статус теми:
Закрита.