Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. Rostuslavchuk

Rostuslavchuk Well-Known Member

Ми з вересня ходимо на підготовку в "Гармонію" на Городоцькій (хоча, це не всім діткам потрібно, бо ми не заради навчання ходимо, а заради зміни колективу садочкового і малий мені там став комунікабельніший). Якраз під час "адаптації" у 85-й дітей тестують. Як на мене - то це хороший підхід у них до тестування, так як діти нічого не здогадуються, а просто виконують завдання.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  2. Malva

Malva Member

Можу ще я відповісти. Моя дитина вже вчиться в 1-му класі НВК ім Симоненка. Там дійсно проходить саме адаптація до школи, до вчительки, до класу і один до одного. 1-го вересня вона вже не йшла перелякана до школи, не знаючи що на неї чекає. Додатково ніде не ходили. На тестуванні під час адаптації до школи були завдання аналогічні з книжками "Підготовка до школи" (по одній з них ми займались вдома, але зовсім трошки, для загального розвитку). Дітей ніхто не мучив тим тестуванням(як і батьків), як наприклад, в 46-ій. Ні діти, ні батьки не знали, що тестування вже відбулось.

• Подобається Подобається x 2
    • Корисно Корисно x 2
  3. Smaylik

Smaylik Member

а хто що може сказати про 49 і 73 школу?
    Цього року малого в школу не даю ще, але хочу вже більш-менш зорієнтуватись куди краще.

4. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

такс, доповідаю) Вчора були на підготовці в 21 школі. Сама школа "підуставша", туалети теж не дуже. Вчителька сподобалась і мені і Максимкові, видно що любить дітей. Класи вже досить великі, біля 30 діток в кожному. Здивувало, що після написання заяви в канцелярії, секретар сказала підійти до директора, на моє запитання для чого відповіла "ну просто зайдіть, зараз її нема, але зайдіть іншим разом". Цікаво, для чого? Загалом наразі задоволена. Останнє заняття буде 1 квітня. Ми прийшли на третє заняття.

5. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Мій малий після третього адапт.заняття сказав, що якщо ще раз таке буде, то більше в школу не піде. Вчителька сказала йому, що дуже погано гачки написав. Тепер він ті гачки ненавидить і погрожує назвати вчительку старою консервною банкою. І, взагалі, він письмо не хоче, а хоче тільки математику.... Ох уж та наука...

• Смішно Смішно x 3
  6. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

а мене цікавлять вчителі молодших класів у 82 школі (на Шафарика), які цього року беруть перші класи. Може хтось знає їх і може написати пару слів.
    Досить часто чую прізвище Каліщук (Галина Олексіївна, здається), багато хто хоче віддати діток саме до неї. Цікаво, чи дійсно вона чимось виділяється серед інших.
    Буду вдячна за будь-яку інформацію :)

7. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

Потребую допомоги, мене цікавить, якою статтею і в якому кодексі передбачається, що на час перебування дитини у школі за її здоров"я і життя відповідальність несе класний керівник та адміністрація школи.

8. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Дівчата, у 2 класі діти ще пишуть в косу лінійку? Чи тільки в звичайну лінійку? Чи треба і тих, і тих зошитів?

9. popelushka

popelushka Well-Known Member

ми у 2 класі ще пишемо у зошитах в косу лінійку, я навіть у широку не купувала

10. solomka

solomka Active Member

В косу лінійку діти пишуть весь другий клас і перший семестр третього класу. А вже в 3-ьому класі з другого семестру починають писати в широку лінійку.

11. ljalechka

ljalechka Well-Known Member

Дівчата, може хтось в курсі, пройшли ми медогляд в школу, і я надумала подати документи ще в одну школу, чи можу я зробити копію форми про проходження лікарів в другу школу, чи потрібно оригінал?

12. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

Маю таке питання: малий захворів, то довідку для школи слід брати в лікаря, якщо дитини не буде більше 3 днів, чи відразу з першого дня?

13. Nikolia

Nikolia Active Member

Дівчата, чи може хтось щось сказати про вчителя молодших класів Марію Богданівну ( прізвища не знаю ) з школи " Первоцвіт" на Сихові. Ми попали до неї в перший клас, то хотілося б почути якісь відгуки. Буду дуже вдячна.

14. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

більше 3 днів. До 3 днів дозволяється попереджувати вчителя ( вони потім в табелі дні пропуску позначають як "по поважних причинах"), більше 3 днів- довідка від лікаря. Правда, в деяких школах на це дивляться крізь пальці і взагалі не вимагають довідок, але з Нового року багатьом роздали вказівку це пильнувати ( тобто шкільний лікар,має потім мати усі бумажки про відсутніх більше 3 днів дітей). Тому варто поцікавитися просто у вашого класного керівника, як у вашій школі відносяться до пропусків
    --- дописи об"єднано, 24 Лютий 2015 ---
    вам медкарту основне до вересня подати. Тому вже коли визначитесь зі школою. Копія немає ніякого значення, треба оригінал. Але його можна подавати власне не зараз, а до вересня.

• Інформативно Інформативно x 2
  15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Дівчата, поділіться своїми враженнями про старшу школу у школах № 22, 81, 87.

16. Гелена

Гелена Well-Known Member

Дівчата, розкажіть, будь ласка, наскільки дорого обходиться 4 школа (перший клас).
    Можна в ПП. Буду дуже вдячна.

17. Krasolka

Krasolka Member

Не знаю як молодша , але старша ми зараз в 1 гімназійному ( 5 клас звичайноі школи ) платимо за охорону , фонд школи і класу . Платимо раз в пару місяців сума невелика зовсім я навіть подивована , менше набагато ніж за малу в класичній . А молодша школа окремо , ми вчилися в "Джерельці" тому не можу написати . Хочу поділитися про вчителя біологіі з класичноі - це що зараз він робить , це мало назвати "дивним " з вчителькою з хімією вони такі друзі , що ставлять оцінки однакові , в своій "кімнатці" засідають і виставляють . Ми в 9 -тому , почали непрозоро натякати , а племінник в 10 , там вже навіть непрозоро . Хоча більшість з його класу займається вже з репетиторами з математики ,англійськоі і укр . мови - от вам і правда .

• Подобається Подобається x 2
  18. Caramel ka

Caramel ka Well-Known Member

Дівчатка підкажіть чи обов"язково ходити дитині на підготовку перед школою якщо ми ходимо в садок :girl_impossible:

19. сніжна

--- дописи об"єднано, 6 Березень 2015 ---

Останнє редагування: 6 Березень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. сніжна

Останнє редагування: 6 Березень 2015