Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. Megan

Megan Well-Known Member

Та може)) власне до цього інциденту знала про вимогливість, але вважала це позитивною рисою. Але коли побачила її в нервах, бо діти зірвали урок фізкультури, і вона не справилась з ними в спортзалі, привела до класу і заставила сидіти за партами мовчки весь урок, задумалась чи педагогічно це...

2. AdFeja

AdFeja Навіжена фея

Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

Я свою привчила робити уроки в той самий день, що вони задані. Т.т., задали в понеділок - робимо в понеділок, задали в пятницю - робимо в пятницю і т.д. Тож виходить, що і уроки зроблені і вихідні вільні. Вона зараз вже в 5-му, але таке виконання домашніх завдань у нас з 1 класу.

3. irushka

irushka Well-Known Member

Нам на зборах у вересні вчителька розказала, що цього року прийняли якусь постанову, щоб дітям на вихідні домашнє не задавати. Думаю, що це пов`язано з тим ущільненим графіком, відсутністю осінніх канікул. І я вважаю це розумним, бо протягом тижня моя мала, як і більшість дітей, дійсно досить завантажена - уроки, англійська, танці, навіть нема коли надворі побути, то на вихідні я би вже не хотіла, щоб вона далі за столом сиділа. Я пропонувала на зборах, щоб домашнє на вихідні було принаймні усним, наприклад про щось подумати, за чимось поспостерігати, але вчителька не зреагувала на це.
    Ну але найбільше мене добиває ото "не можна, але ми всеодно задаємо, але щоб ніхто не здогадався - пишемо простим олівцем домашнє в щоденник". Ото приклад дітям, що правила - то фігня і завжди є спосіб їх обійти.

4. Megan

Megan Well-Known Member

А, тоді це нас не стосується, бо ми не вчились по суботах і осінні канікули у нас були. У нас звичний графік.

Цього року у нашій школі відмінили новорічні ранки, у звязку з ситуацією в державі.

5. Megan

Megan Well-Known Member

Отже, продовження. Вчителька сьогодні мене ігнорувала, повністю. Ну але переживу)
    Маємо зниження оцінок. Було 10, потім 11, а тепер з к.р. 7, вчора 6. Що це? Недавно вчителька хвалила, що дитина працює, на уроках зосереджена, а тепер раптово з'їхав?
    Про хабар думала, може хоче чого. Але, по-перше, носити не буду, по-друге, зі всіх хто її знає, кажуть, що нічого вона не бере (в тому респект їй).

То що, штурмувати дитину, чи виясняти щось з вчителькою?

6. Ная

Ная Well-Known Member

ми так само робимо :) Софійка навіть не цікавиться які завтра є уроки, а лише тим що задали сьогодні. То направду дуже зручно виконувати домашнє в той самий день, навіть при тому що в першому класі д/з чисто символічні, бо в щоденник дитина не записує що задали, а за три дні можемо вже не пам"ятати :) А в п"ятницю в нас такі уроки з котрих взагалі нема д/з.
    часто так буває що отримуємо те про що думаємо, чи чого боїмося.
    Дві оцінки то не показник, висновки, напевне, ще рано робити.

7. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

нічого не робити. Вона, можливо, спеціально вас провокує.

8. AdFeja

AdFeja Навіжена фея

Маємо таку ситуацію: вчителька світової літератури обзиває дітей і може підняти на них руку. На скільки я знаю, батьки вже зверталися до директора, але то нічого не дає, вчитель і далі працює. Останній раз було таке: вона вдарила дівчинку по спинці, батьки звернулися до директора, та, звісно, прийшла в клас з питанням до дітей чи таке дійсно було. Діти підтвердили. Після цього, вчителька влетіла в клас на уроці природознавства і почала звинувачувати дітей у тому, що вони всі її оббріхують і таких свиней вона в житті не бачила. Нашій класній керівничці ця дама сказала, що та вчить учнів брехати і налаштувала їх проти неї.
    Як бути у такій ситуації і що потрібно робити?

9. Жменька

Жменька Well-Known Member

Нещодавно дивилася виступ одного юриста якраз по такій темі. Радять писати заяву-скаргу на ім'я директора і обов'язково зареєструвати і отримати вхідний номер, паралельно те ж в управління освіти. І ще зараз ніби відновили роботу гарячої лінії управління освіти - радять теж дзвонити туди з такими скаргами - їх там реєстрють і потім муссять закрити це питання. І в жодному разі не залишати так як є.

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

як і написала Жменька- заяву на ім я директора, скаргу ( теж бажано письмово) в РВНО. В РВНО на таке реагують 100%

11. Юкола

Юкола Ділова ковбаса

Дівчата, а по скільки дітей у класах початкової школи зараз? Дійсно, що по 35-37? Ми на Сихові, то тут зі слів знайомих, усі класи забиті під зав'язку. Питала про сихівську гімназію, первоцвіт, 93. А от в найближчій до хаті 96, куди малого на секцію воджу, у розкладі молодшої школи по одному класі на паралелі. Хоча школа відносно нова, велика...

12. сніжна

за нормами має бути не більше 30. Але на практиці, є по різному в різних школах. Ми в "Джерельці" були по списку 34. В коліжанки ( вчительки) у її класі 28 учнів, а в трьох інших паралелях- по 32-34.

13. Януся

Януся Well-Known Member

Сихів густонаселений район і дітей що в молодшій, що в старшій школі орієнтовно 30-34 в класах.

14. Krasolka

Krasolka Member

Ми вчилися в "Джерельці" було в класі від 29 в першому класі до 31 в 4 класі , діти були поділені на групи . Діти все встигали , вчителька просто клас . Цього року 35 у неі діток , всі хотіли до неі ,дає реальні знання . Про поділ в лінгвістичній я вже писала , доречі закінчується перший семестр враження лише позитивні

15. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Aster

Aster Well-Known Member

Зараз не знаю, бо мій син в 6 класі, але всю початкову школу у них в класі було 18-20 учнів. Сихів.

17. Lilusik

Lilusik Well-Known Member

У нас в 2-му класі 34 учні і 6 класів в паралелі (від А до Е)

18. Krasolka

Krasolka Member

Дівчата доброго дня , мене цікавить школа №8 , особливо цьогорічний набір в перший клас . Яку кількість зазвичай набирать , чи є хороші вчительки , які будуть проводити набір , і взагалі враження від молодшоі і старшоі школи . Сестра переіхала в район підвальноі і розглядає іі як варіант

19. Януся

Януся Well-Known Member

Хто мав справу з гімназією Софінської (Перша українська приватна гімназія) на Ярославенка, як враження? Треба нам вибрати школу в районі Нового Львова, є 80, 69 ну і приватна гімназія. У 80 мене напрягає, що основна мова іспанська, англ. як другу мову вчать з 5 класу. 69 школа відгуки 50 на 50, а гімназія темна конячка.

20. сніжна

на Ярославенка тут лише старша школа Приватноъ гымназыъ. Молодша приватна школа "Альфа" від цієї гімназії вже кілька років як розташована на Нєкрасова ( р-н майже кінцевої Личаквіської= приміщення кол. 16 школи)