Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

ото власне: чи кожен випускник звичайних шкіл
    ???

є так званий "комунікативний метод вивчення мови" (з погугленого найбільш популярно викладено про нього отут). Як на мене, він найкраще/принаймні чудово підходить для вивчення мови для того, щоб могти нею СПІЛКУВАТИСЯ: "як пройти...?", "де знайти...?" тощо.
    а стосовно малих дітей - тільки такий метод і є можливим імхо. Ну не поясните ж Ви дитині поняття артикля/часу/підмета/керування?
    щодо переваг вивчення мови у вкрай юному (дошкільному і молодшому шкільному) віці неоцінЕнним є той факт, що дитяча пам'ять гіперпристосована до запам'ятовування (бо дитина ще вчиться говорити і рідною мовою, її мозок саме на це налаштований). У жодному іншому віці пам'ять, так би мовити, "оперативна" не є такою ж продуктивною - після 10 років вона непомітно гальмується, не в останню чергу завдяки потоку інформації, зростанню кількості бажаних чи вимушених сфер навчання. По собі знаю - що вивчила до 5 класу спецшколи, те базою було далі і пам'ятається донині. Моя учителька (я школу закінчувала в часи пізньої перебудови) мала фішку на тому комунікативному методі (і це незважаючи на убогість обов'язкових тем - ВЖСР, день створення ссср, день створення ндр, д.н.лєніна/ернста тельмана/щетамкогось, день радянської армії, 8 березня, 1 травня, заборона на професію у капіталістичній фрн тощо) і тим самим ми могли спросоння розказувати про любе в того, що вивчали, абсолютно не зубрячи, чого не скажеш про інші групи нашого класу і не тільки, які записували тексти, визубрювали їх і нічогісінько не розуміли (у нас мій сусід по парті - записний трійочник - все розумів, що казав, хоч казав 3-5 речень проти 10-15 відмінників).
    Тому, кажучи мовою окупанта, "Учи, пока поперек лавки укладывается, а во всю вытянется - не научишь".
    то така вчителька або/і така мама: та ж спершу треба пояснити дитині значення речення - що вона казатиме, а потім заохочувати бавитися в папугу. Або ж дитині нецікаво на уроці, і відповідно, вчитися. можливо, ще якісь індивідуальні причини - забагато того навчання тощо.

2. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

Дівчатка, я сюди до Вас за порадою. Маю деякі нюанси з вчителем англійської мови, попалась нам вчителька з м"яко кажучи поганою репутацією (ну принаймні відгуки батьків далеко не найкращі) - Маріанна Зеновіївна, СШ №46
    Всі батьки, які попали до неї в підгрупу не мають ні найменшого бажання, щоб ця вчителька викладала в їхніх дітей. Можливо хтось є тут на форумі чиї дітки в неї вчились і може спростувати негативні відгуки?
    І ще можливо хтось порадить як можна змінити вчителя, куди і які саме заяви краще писати?

3. Loyal

Loyal Well-Known Member

А я у шокови )))
    В нас німецька... Відкрила я підручники, а там ні слова перекладу. Думала, буду з малим вчити паралельно, а нічо подібного. І з першого класу на репетиторство давати без потреби і йому нудно. То тепер норма, що без перекладу?

4. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

Незнаю чи норма, але з англійською у нас те ж саме.

5. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Я вчора теж чула нарікання батьків щодо англійської мови. Бо в Горішку вони це все проходили і дуже легкі завдання. Діти працюють за підручником Fly High.
    Ну, нам підходить. Дитина із задоволенням вчить. Наскільки легко не знаю. Бо це не тільки вивчити 5-10 в тиждень. Вони вже вчаться формувати якісь прості речення, ставити питання.
    В нашому підручнику теж все без перекладу.

6. Uganka

Uganka Member

Обіцяла поділитися враженнями про школи Світанок і Євшан. Малий просто марить школою,даремно хвилювалась. Прийшли в 3 клас,діти хороші,виховані,одразу прийняли його. Вчителька- Марія Павлівна,людина з досвідом,взагалі-це мій варіант вчителя початкових класів,мудра,гарний вихователь.На сьогодні мені подобається в цій школі все-директор,яка спокійно вирішує всі твої проблеми за 5 хвилин,секретар,вчителі. Малий навіть обіди всі з'їдає,йому тут все смачне,на відміну від попередньої школи.
    Євшан-прийшли до 10 класу після фіз-мат ліцею з іншого міста.Директор-дуже приємна,всі питання вирішувались швидко без всяких натяків на ...(це я про корупцію).Класний керівник-Оксана Ярославівна-враження з першої зустрічі аж ніяк не змінилися,дуже приємна професійна .Трохи незвично переходити на урочну систему,бо в нас була парна,:girl_smile:було дуже багато фішек:замість кл.керівників були вихователі,щоб не вирішували на своїх уроках класні проблеми,вони ніяких предметів не читали;вчителям як і дітям заборонялось розмовляти по мобільних на уроках;були тільки електронні щоденники і оцінки батьки бачили там одразу;на ДКР класи перемішувались і діти знали де будуть писати за кілька годин до написання(як на ЗНО) ,ніяких мобіл,шпор,аркуш і ручка-такий дорослий підхід;підручники ніколи не носили,бо комплекти дублювалися.Було ще дуже багато незвичного для шкіл. Але ми не шкодуємо,дитині подобається атмосфера,в класі 21 учень,вчителі позитивні,трохи складно по сім уроків кожного дня вчити,і тривалість уроку 45 хвилин замала,бо вони вже дорослі і можуть витримати довше і зробити на уроці більше. А так все поки що добре. :girl_smile: Згадала-немає німецької,бо додаткові години права і економіки.

7. Calypso

Calypso Well-Known Member

О! Англійська в пепршому класі! Переглянула підручник і "випала в осад", надовго :khomyak:. Чесно, навіть слів нормальних підібрати не можу, щоб описати свою думку. Це просто ідіотизм (не в образу батькам, чиї діти змалечку вивчають іноземну мову). На першій сторінці "Привіт/па-па", а далі невеличкі діалоги, віршики... Ну які можуть бути віршики, якщо дитина взагалі не розуміє, що говорить, навіть якщо завчить (не розуміє навіть скільки слів сказала в реченні, бо завчовується все залпом :cesored:)? Я ще розуміла вивчення англійської на підготовці до школи: вивчення слів (тварини, овочі, кольори, числа і т. д), простенькі речення. Дитині це було цікаво (завжди запитувала мене "а як буде англійською те, чи інше слово, якого не вивчали"). Але підручник у школі - це просто "no comments". Я дуже любила вивчати англійську у свій час, зараз вже багато призабула, тому із задоволенням пригадую все знову, але коли відкриваю підручник, то просто не розумію, з якого боку "підійти", і як допомогти вивчити хоч щось. Про важку англ. нам говорили на зборах ще до школи (і відповідно про те, що можна домовитись із вчителем про додатковий урок, за певну плату), але НАВІЩО дітям так посилено вивчати англ. з першого класу, якщо це можна зробити у більш свідомому віці з легкістю і задоволенням???

8. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

За яким підручником діти вчать англійську?

9. Calypso

Calypso Well-Known Member

За яким підручником діти вчать англійську?

Автор Алла Несвіт.

10. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Дівчатка, у кого п"ятикласники, як вони собі раду дають?
    Бо в нас що не світова література, то істерика, а оцінки ставлять дітям такі, що без сліз не подивишся - я навіть не кажу, що моя відмінниця отримала 7-ку з тої нещасної літератури, зауваження з неї ж, бо не переписала теорію з підручника в зошит (казала, що вчителька не задавала, але то таке, може і прослухала), вона примудрилася приволокти 1-цю з праці, і це все за перший тиждень навчання! В однокласників справи ще гірші.
    Ту світову як почала вчити на вихідних, так вчора пізно ввечері закінчила (я вже писала в "забилам би", яку мурню їм задали), піднімає сьогодні руку, а вчителька їй каже, що свою сімку вона вже отримала. Ну не можна було якось делікатніше, всю ж охоту до науки дитині відіб"є?
    Мала вже розпитувала знайомих з інших шкіл, то кажуть, що нічого такого у них нема. Чи то у нас що не школа, то своя окрема програма?

11. cjomcjomka

cjomcjomka Content - fairy

я чула, що в 36 школі класи 1-А і 1-Б мають різні програми: А - "розвиваюча", Б - "стандартна". Так що різні школи=різні програми - вірю, запросто...

12. Uganka

Uganka Member

В мене було так з малим в 6 класі саме з світовою літературою.Довелось відвідати вчительку,з діловим видом запитала які її вимоги до вивчення предмету і т.д. Головна моя мета була показати ,що я свою дитину-відмінника в обіду не дам,бо він багато читає,твори завжди пише сам,на все має свою думку і ми як батьки в курсі всіх справ у школі. Наша вчителька зрозуміла,що своє "подобається-неподобається дитина" треба залишити при собі,дати можливість дитині розкритися,тим більш якщо вона руку тягне. Більш проблем не було,можливо в неї були особисті проблеми чи ще щось,тому був такий початок співпраці,але надалі було все нормально-прочитав-розказав-думки висловив-оцінка хороша,не вивчив-2. Але більш нічого особистого.

13. KUSJ

KUSJ мрійлива

В нас в школі весело, діти вчаться по новій програмі, а книжок немає, їх просто нема і неможливо купити. Діти пишуть конспект, а вдома вчать те що написали. В 6 класі з біології вчать програму навіть з 10класу, а книжок немає.
    Ще цікавить питання охорони, сказали нам здати 50грн на рік за охорону, якщо це можна назвати охороною . Цікаво, як в інших школах з охороною? Скільки платите за послуги охорони?

14. Златка

Златка Well-Known Member

15. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

зібрали за 1-й семестр по 25 грн, але у нас до вечора проф. охоронець, потім приходить нічний сторож, ще якісь там гроші залишилися з минулого року, то підуть на влаштування "тривожної кнопки".

16. KUSJ

KUSJ мрійлива

нажаль ні, вчителька теж немає. Книжку просто не надрукували, вона не існує, казали можливо до нового року будуть...З деяких предметів діти вчаться по старих книжках в яких зовсім інша програма, з польської діти в 6му класі вчаться по книжках за 5й клас, які ми минулого року самі і купили :girl_crazy:, дурдом що тут скажеш
    яка фірма? і скільки у вас дітей в школі? Хочемо йти до директора з тим питанням, то потрібно знати хоч декілька фірм охоронних, щоб мати з чим до нього йти. Бо з його слів, дорого мати охоронця,ще не знати чи ті кошти що здаємо на охорону йдуть тій прибиральниці

17. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Назви фірми не пам"ятаю, знаю тільки, що година у них коштує 14 грн., казала директриса, що це найдешевше, що вони могли знайти. Минулого року за охорону зібрали гроші з 500 чоловік (не всі хотіли платити). Охоронна кнопка у них щось 200 євро встановлення + 300 грн на місяць.

18. Princess

Princess Well-Known Member

конкретно 6 класи є тут http://ua.lokando.com/portal/main.php?todo=metadata_search&searcharea=portal , правда не всі можливо скачати (залежить від політики видавництва), але перегляд доступний
    там всі підручники за новими програмами: 2, 3, 5, 6 класи

19. KUSJ

KUSJ мрійлива

дякую, подивлюся, просили в школі щоб дали список авторів то не дали, бо не знають...

---------- Додано в 13:37 ---------- Попередній допис був написаний в 13:32 ----------

в нас таке не пройде, якщо не заплатим ми, то заплатить класний керівник з власної кишені, ось так, мафія що тут скажеш. Тому я ліпше дам гроші за нормальну охорону ...

20. Анута

Анута Well-Known Member

хороша фірма Венбест, але поняття не маю чи беруться за школи і скільки то коштує.