Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

Так не буде лінійки. Діти приходять на 9 до школи, вчаться своїх пару перших уроків і далі по обставинах. В нас збори, а в інших як в кого. Ну, принаймі в нас так.

2. Hochynamore

Hochynamore Важлива кожна мить...

В нас лінійка буде скорочена. Без батьків. Лише для 1, 4, 5, 9, 11 класів. Потім 2 уроки про Україну та техніку безпеки. А ще сказали, що тепер дітей обов'язково треба комусь забирати зі школи. Цікаво подивитись, як за 11-класниками будуть мами приходити :)

3. Krasolka

Krasolka Member

Доброго ранку всім . Вчора повернулася з батьківських зборів з лінгвістичноі гімназіі (колишня 4 школа ) ,тільки позитивні емоціі від класного керівника і батьків . Лінійка пройде швидше за все в спортивному залі на 10 годину і діти будуть мати 1 урок . У школі буде додаткова охорона дсо, і ще поставлять термінал і дітки заходячи у школу будуть сканувати свою картку, батькам буде приходити повідомлення , що дитина в школу зайшла . Батьків у школу не пускатимуть , якщо хороша погода , то охорона буде слідкувати , а діти зможуть погуляти . Тут дуже гарна атмосфера , хоча наслухалася я багато . Наш клас сформували на основі "джерельчат" (12 чоловік) ми і самі закінчили "Джерельце" ( дуже задоволені , окрема подяка пані Богдані Костів - просто супер вчитель , з нашого класу діти всі крім однієі дівчинки , яка пішла в спецшколу №2 стали гімназистами , дуже рекомендуємо нашу вчительку , дітки були настільки згуртовані , що після звоника в своіх нових школах домовилися про зустріч-сюрприз для своєі першоі вчительки . У мене старша донька навчається в класичній гімназіі перейшла в четвертий гімназійний , загалом позитивні враження , якщо буде цікаво можу поділитися .

4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

діліться :). Бо теж учні, але першого гімназійного. Тому для мене це все ще нове і ще не перевірене на особистому досвіді.Цікавить психологічна атмосфера між учнями, між учнями і вчителями. Та рівень викладання не тільки класичних, а і природничих наук. Чи дійсно у школі зараз є і група з вивчення польської мови? Як з харчуванням у школі? Наставниками наших класів є вчитель математики Бадзо Марія Іванівна і вчитель української мови-Середницька Ірина Ярослаівна Чи можете сказати щось про цих вчителів?

5. Krasolka

Krasolka Member

Польськоі не має , може цього року щось поміняють . Марія Іванівна строга , якщо добросовісно виконувати завдання і мати належну поведінку ( як зрештою і повинен робити відповідальний учень) то все буде ок . У нас украінську мову викладає Марія Володимирівна - дуже хороша . Атмосфера неоднозначна , залежить від класу , багато " мажорних " діток і поведінка іх відповідна . Щодо директора , то існує лишень його думка , дуже складна людина . За ці три роки і взагалі , гімназія далеко не та , яка була . За зовнішнім видом строгості криється багато "цікавого" ви будете мити змогу переконатися . Починаєтьсявід поступу , цьогорічне поступлення внучки певноі особи , яка працювала тут прямий того доказ . Але дитина проходить тут хорошу життєву школу . Звичайно не можна забути про вчителя біологіі , таке враження , що існує лишень його предмет і ми вчимося на біологічному . Я читала , що ваш син -математик , краще вам було іти в "Євшан" , а потім в фіз-мат , бо тут при загруженості мовноі , як на мене математика трохи не дотягує .

6. сніжна

7. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Хух, відлягло: все-таки початкові класи по суботах не вчитимуться.
    Головне завдання тепер - перезимувати. Бо я бачу, що в школі б мерзнули, що вдома будем мерзнути - так і так тиск газу буде значно менший і комфортного тепла в квартирі може не бути.

Дівчата, правда, що всі школи зобов"язали взяти охорону, в кого її раніше не було?

У нас вирішили лінійку провести на вулиці для всіх класів, але батьки мають забезпечити охорону порядку і взяти дітей в кільце, якщо би там щось... Страшнувато це все чути, а уявіть, що там в Дніпропетровській, Одеській і ін.сусідніх з АТО областях.

8. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

Інформація з ФБ. Думаю, варто прислухатись
    Светлана Ермак

9. Анута

Анута Well-Known Member

Я вже мала приємні і не дуже розмови з мамами з цього приводу...

10. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Нам сказали - ніяких квітів. Хоча продавці квітів ніби теж їсти хочуть.
    Але ніяких квітів навіть при умові, що я принесу і квіти, і гроші здам волонтерам для військових. Квітам - ні.
    Несемо сині і жовті кульки, прапорці.

11. popelushka

popelushka Well-Known Member

нам також заборонили нести квіти, сказали, що будуть волонтери ходити з скриньками і хто матиме змогу, може долучитись до збору коштів для армії.
    Лінійки в нас не буде, батьків до школи не впускатимуть, вчитель забере дітей на урок, потім приведе до батьків і все.
    Цікаво, як буде з 1 класом, в них буде лінійка в актовому залі, батьків мали б впустити, не уявляю, як дітки без батьків будуть, вони ж так хвилюються.

12. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

В нас буде в актовому залі лінійка для 1-х і 11-х класів, першокласники розкажуть кілька віршів, все має відбуватися стисло, по закінченню лінійки, першокласників заводять в клас, і без батьків для них проводять урок під гаслом "Україна - єдина країна!" і додому.
    У мене запитання на рахунок квітів, ми ідемо в перший клас, тобто з батьками майбутніх однокласників не знайомі, ніхто нічого про квіти купувати чи ні не говорив, то як діяти? Це все індивідуально від людини, чи то таки практично всі батьки мають самоорганізуватися і відмовитися від купівлі квітів?

13. Prutylyatko

Prutylyatko Well-Known Member

у нас лінійка в актовому залі для учнів 1,5,9,11 класів за "стислою програмою", потім для першачків урок малювання, а для батьків в цей час "настановчий" урок на майбутнє:)
    квітів казали не купувати (хоч не категорично), але малий точно матиме їх, оскільки я вважаю, що для дитини то має бути свято, а смутку й так вистачає на кожному кроці

14. сніжна

ми теж не знайомі ( бо у нас першй гімназійний), але ось хтось із батьків має телефони інших і запропонував у тел. режимі замість квітів- кошти.

15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Нам тільки що передзвонили з школи, і квіти казали не купувати категорично. Враховуючи, що школа приватна, вартість тих квітів в порівняні з платою за місяць просто смішна.

16. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Щось ми провтикали, на яку годину лінійка...

17. сніжна

враховуючи те, який ажіотаж був сьогодні у квіткових рядах на базарах, квіти будуть :). особливо популярні жовто-блакитні композиції. На ринку під ЦУМом навіть черга стояла, бо люди чекали поки зроблять їм.

18. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Цікаво, чи в нас будуть, бо обдзвонювали всіх батьків, і казала квітів не приносити. Не бачу потреби купувати шикарні букети, чи жовтно-блакитні композиції, достатньо і простого букетика чи троянди. Але для чого ця категоричність - жодних квітів. Люблять в нас в якісь крайнощі впадати.

19. сніжна

нарвуся на критику, але я теж трішки не розумію отого в школах "жодних квітів- всі по 50-100 грн на армію". І суть не у квітах, а у самому процесі. Люди помагають, кожен як може і як вважає за потрібне. І ніщо не заважає і букетик вчителю принести ( я не про дорогі композиції говорю- навіть банальний невеликий вазоночок для класу) і при бажанні- ще і коштами в скриньку допомогти. Просто коли йде оця примусова категоричність- це для мене дивно. Та квіти можна і на городі в себе зірвати і принести, чому не можна? Адже роками вже так було, що особливо першачки йдуть до школи з квітами, що для них- це яке-не-яке свято. якась урочистість. Ті діти і так вимушено вже майже рік живуть у країні війни. Тобто я проти власне примусу ще й у школах.

20. Arctica

Arctica Енергійна жіночка

---------- Додано в 07:23 ---------- Попередній допис був написаний в 07:19 ----------

Підтримую вас. Наш Данилко іде в перший клас, така хвилююча і урочиста подія, на яку ми чекали. Не мала на меті купувати помпезний, дорогий букет, але дитина дуже хоче вчительці подарувати квіти, нічого поганого тут не буча. Щодо допомоги військовим, ми ще за часів Єромайдану допомагали, і зараз підтримуємо і якщо в школі буде скринька, то я не тільки якщо сьогодні буду мати змогу допоможу коштами а і надалі буду допомагати, і ця корзинка вартістю 40 грн. нінащо не повпливає.