Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. Kynegynda

Kynegynda New Member

Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

Звичайно буде важко , але в краіні війна , газу реально не буде . Економити будуть у всіх держустановах і не тільки , дома хто матиме змогу ( індивідуальне опалення)теж будуть це робити . Мені теж шкода сина -гімназиста , але мусимо цей рік прожити за такими правилами . А поради психолога , що 6 -денний графік навчання погано впливає на учнів , ми всі вчилися по 6-денному графіку , лишень в 10 класі нам запровадили 5-денку і канікул по 2 місяці у нас не було . І вчилися у другу зміну . Моя сестра викладач одног з киівських університетів казала , що у них також запроваджкують таку систему лише канікули менші . І в школах теж така ситуація . Так що переживемо рік , вистоімо , а на наступний рік з Божою поміччю все вернеться на круги своя .

2. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Хто - "ми"? Я вчилась з понеділка по п’ятницю, максимум 1 чи 2 рази на тиждень 6 уроків ( то вже старші класи). Спецклас, доречі.
    Мій син в 8 класі мав по 7 уроків на день крім 1 дня в тижні. Закінчувались уроки в 15:10, тобто, вдома був не раніше 15:30.
    Як може в 14-річної дитини бути навантаження, як в дорослої? По нормам, людина працює 40 год. на тиждень. Чому діти мають таке саме навантаження, якщо не більше?? ( враховуючи домашні завдіння). Ще й суботу таку мати?
    Ні, я хочу мати здорову дитину.

3. Kynegynda

Kynegynda New Member

Я закінчила школу в 1994 році і до 91 року ми вчилися по суботах і не спецклас ,і це було і в інших школах, де вчилися моі друзі . Зараз запроваджують лише на 1 рік можна перетерпіти , в Украіні війна . Буде ваша дитина здорова за рік все повернеться , Лікарні і дитячі садочки переходять на повну економію . Так це не приємно , але терпимо , переживемо , я думаю що в порівнянні з тим що відбувається на Сході і як там дітям -це ще не біда . Ми маєме підтримати краіну !!!

4. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Я так не вважаю. Скільки можна? Реально, хто взагалі ті норми складає, скільки діти вчитись повинні, яке навантаження, програма абсолютно "нерозумна". Вже мовчу про постійні збирання грошей не зрозуміло на що..., кожного року самі купляємо пару підручників...І все терпимо. Ну от і маємо. Поки будемо терпіти - так і будемо мати. :girl_mad:

5. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Це справдi так? Всi громадяни Украiни працюватимуть по суботах, щоб зекономити газ взимку? Бо я чула тiльки про економiю коштом здоров"я дiтей i вчителiв. Не уявляю, як можна вiдновитися пiсля одного вихiдного. Те, що дiти хворiтимуть частiше, на iх лiкування пiде купа фiнансiв, нiкого не хвилюе? А вчителi, з горлом своiм? Та ясно, то ж не "державнi грошi", яких шкода.
    Програма, подiлена на 6 днiв, не те саме, що програма, подiлена на 5 днiв + навчання у суботу. То я продовжую вашу думку)

---------- Додано в 16:32 ---------- Попередній допис був написаний в 16:17 ----------

Останнє редагування: 19 Серпень 2014
  6. sweet sun

sweet sun New Member

Якщо забрати цього року деякі предмети (допустимо, кожна школа рішить сама які), щоб вивільнити суботи (бо, якщо кажуть ставити легші уроки в суботу, то їх тоді все одно будуть прогулювати, а будуть вони фактично для галочки), трошки "вкрасти" днів з осінніх та весняних канікул, тоді ще можна щось говорити про економію зимою (ну, але я не можу розписуватися за тих, хто ДІЙСНО НЕ МАЄ З КИМ ЗАЛИШИТИ ДІТЕЙ). А говорити, що коли-и-и-и-и-ись вчились шість днів і нічо. От власне і нічо - нічого доброго не було, а корисного тим більше. Ще раз нагадую, хто не памятає, програма не та була. І зараз ця шестиденка буде зовсім не така, як колись: це не заберуть з пяти днів по уроку і не поставлять на суботу, а просто буде ще один повноцінний день - 5, 6, 7, чи навіть 8 уроків (залежно від класу). І що то буде за наука? Якщо іти на уступки, то двом сторонам. Тому і треба вимагати більше, щоб отримати хоть щось. І гарантію, що далі навчання буде нормальним. Не всі ж знають, що в планах вже є цапнути трохи літа, щоб знову наступні зими "кукати" по хатах. Всі розуміють, що біда, але тикати тим в очі батькам також треба полегше.
    І взагалі, це мало бути обговорення з батьками, щоб щось рішити. А скажіть, кого з вас питали, запрошували якось це обсудити? Я не знаю НІКОГО. Я випадково взнала, ледве "призналися" що будуть якісь збори (виявляється не перші), і я побачила, як там формується думка, про яку потім пишуть в газетах і розказують по ТВ і по радіо.
    Тому рішення має бути взаємовигідним, а не одні діти мають вигрібати через дурних дорослих.
    А якщо все-одно зроблять по свому, прикрутити тоді всякі фонди, батьки тоже не збагатіли того року, нехай школи викручуються самі, добиваються у влади тих грошей, які їм належать.

7. AilataN

AilataN жива

Попліткую про 76-ту школу :)
    Ходила в школу, а також дані по району збирала.
    Директорку зняли за колективною скаргою батьків. Зараз директор фізик, молодий і інтересний, Галина Миколаївна його замісник ( у неї чудова репутація). Це я до того, що багато хто скептично відноситься до зміни директора, ібо тулуб цеї риби все рівно протухлий :sad:
    Будемо сподіватися, що зміни на краще відбудуться :)
    Так от, на цей момент є ще три місця в перший клас . Документи в руки і першого вересня дитина в школі. В п"ятій і третій школах вже сформовані класи((.

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

у вас же доня :)? І чи не ви писали про те, що минулоріч при такій програмі і при 5-денці було дуже важко в Академічній навчатися , і про те, що гуртки на другий план відійшли і про те, що не вартує гімназія таких навантажень.. Якщо було так важко дітям при 5- денці, то що говорити про 6-денку?
    закінчила школу теж в 1994. І по суботах ми вчилися аж до закінчення школи ( тобто в 1994 році в 11 класі теж). Але в суботу у нас було 5 елементарних уроків ( це при тому, що клас був фіз-мат і в 5 інших днів програма буда "ще та". Але в суботу розклад ставили полегшений)

---------- Додано в 16:20 ---------- Попередній допис був написаний в 16:07 ----------

якщо навіть уже і не чіпати державні кошти, а скажімо, узяти звичні вже існуючі "батьківські внески". ні для кого не є таємницею, що у багатьох школах є спонсорські внески у фонд школи . Тобто навіть у ряді гімназій та і звичайних шкіл після вступу усі батьки оплачують певну суму у фонд школи ( нааприклад, в Академічній було 2000 грн одноразовий внесок , в Класичній- 1000 грн, в одній ще з наших звичайних шкіл ( не буду вже номер писати)- 800 грн і т.д. Такі внески є у дуже багатьох навчальних закладах. Ці кошти йдуть у фонд школи і для потреб школи. Сума виходить така в загальному немала ( наприклад, при 60 учняхХ2000- це лише з них 120000 грн. А ще ж є невеликі внески у фнд шкли із батьків учнів вже більш старших класів). Окрім того, є щомісячні внески у фонд школи і фонд класу в кожній школі. Я розумію, що вони йдуть на благоустрій, але чи не можна тоді у дусі останніх подій перерозприділити їх іншим чином. Тобто не стільці чи нові парти поставити, а на систему опалення?).

Або інший варіант : в школах у нас навчається від 400 до 1000 учнів у кожній . Знову- таки, перерозподіл коштів із фонду школи, який формується батьківськими внесками. Адже насправді, на загальну кількість сума то виходить чималенька. Навіть якщо з кожного з батьків одноразово візьметься 100 грн, але спрямовані вони будуть не на нові шафки-парти цьогоріч. В межах одного навчального закладу одноразово 100 грн і це вже мінімум 40 тис.

---------- Додано в 16:25 ---------- Попередній допис був написаний в 16:20 ----------

9. Kynegynda

Kynegynda New Member

Звідки ви взяли що у мене донька у мене 2 діток (донька і син) який власне вчиться в Академічній , стосовно нього я і переживала і думала його перевести , розглядали різні варіанти . Але лишаємося в академічній до 9 класу , він не хоче , каже , що не хоче міняти школу . Я теж його шкодувала , носилася з ідеєю поміняти школу . Але він тяне . Томуц тут і лишилися .

10. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

По-перше, школа не має права такого робити. Є навчальний план, інваріативна складова якого не може зазнавати змін. А по-друге - що пропонуєте робити з тими вчителями, коли заберуть "деякі предмети"? Куди їм дітися?

11. vchitelka

vchitelka New Member

Подруга (директор школи) каже, що остаточного рішення щодо субот не прийняли. Є два шляхи:

12. sweet sun

sweet sun New Member

Гройсман гутарить (цитата зі статті):

«Какая-то область имеет возможность сэкономить более 30%, какая-то - меньше. Сейчас мы проводим мониторинг, чтобы понять, какие области объективно смогут выполнить представленные ими планы, а какие могут сделать даже больше. Перед нами стоит задача выяснить истинные возможности каждой области, чтобы достичь реальной экономии», - сказал Владимир Гройсман.
    http://ru.krymr.com/content/article/26539983.html

І яка ж область зекономить найбільше? Напевно, де найбільше шкіл. Робимо ставки?

Он подчеркнул, что организация мероприятий по энергосбережению в каждой области, на каждом предприятии не должна быть очередным выполнением приказа сверху.

«Мы все знаем, как эти приказы выполняются. Это должно быть осознанное желание экономить ресурсы. Поэтому сейчас нам нужно идти и работать на местах», - сказал вице-премьер.

13. sweet sun

sweet sun New Member

Я згідна, там своя "кухня". Але якщо війна, то війна для ВСІХ! Дітей совають як хочуть, а там в них все "зацементовано", і, не дай Боже, щось посунути.
    Я взагалі-то мала на увазі, щоб міносвіти дали добро школам, а школи вже собі рішали, що доцільніше. Ну, а вчителям можна виплатити компенсації. Зараз хтось подумає, що одні вчителі будуть працювати, а другі халявити і гроші отримувати. Але ж в країні війна - як всі кричать. Чому тільки про дітей кажуть, що вони якось витримають шестиденку, а іншим що не потрібно якісь незручності пережити. А хто пожаліє тих батьків, яким прийдеться розпрощатися з роботою через два місяці зимових канікул (а такі сім*ї є, де РЕАЛЬНО немає на кого дітей залишити). А у школі їм також скажуть здавати гроші на всілякі фонди, ремонти..., бо в нас в бюджеті є грошовий бермутський трикутник.... Тобто, має бути все збалансоване якось.
    Напевно, учням легше вдома самостійно намалювати малюнок, зробити аплікацію, прочитати літературу, ніж самостійно розбиратися з матем., фізикою, хімією, англ. та ін. предметами, які потребують роз*яснень та більше часу для закріплення матеріалу. НУ ЦЕ Ж ТИМЧАСОВІ НЕЗРУЧНОСТІ - як нам кажуть.

А ТИМ ЧАСОМ:

"Украина теряет из-за неэффективности системы государственных закупок 100 млн грн в день" Источник: http://censor.net.ua/n298792

"Кабмин установил надбавку первому помощнику Президента Украины в размере 90%" http://www.rbc.ua/rus/news/politics...ervomu-pomoshchniku-prezidenta-20082014112200

і т.д. і т. п. Тому ми повинні вибороти якнайбільше для дітей. Нижче я ще приведу для прикладу коментарії, які є на різних сайтах.

Хочу трохи і потішити. Міносвіти незначно вже поступилося - і тільки завдяки (активним - буде занадто голосно сказано) люблячим батькам і деяким організаціям. Але ще зупинятися не можна. Просто вони не сподівалися на супротив. Тому кожен з вас мусить якось заявити, хоча б по телефону. Ми також маєм право ставити їх в якість рамки. Завдяки нам вони отримують зарплати.

Мені дуже сподобався ось який коментар:
    "Дійсно, не можна не погодитися з тим, що "в країні іде війна фактично", як написано в одному із коментарів. Проте доросле населення міста і в цих умовах щодня живе насиченим безтурботним життям. Дорогі весілля, фейєрверки на десятки тисяч гривень попри заборону міської ради, а ресторани заповнені навіть в будні дні, пиво ллється рікою. І ніхто себе ні в чому не обмежує. Чи повинні саме діти нести найважче навантаження? Можливо, не слід поспішати з рішенням про навчання в суботу? Звичайно, це може статися в умовах, коли не буде іншого виходу. Але наші діти все розуміють, і все бачать. І діти, і тим більше батьки зрозуміють таке рішення, якщо ТАК БУДУТЬ ЖИТИ ВСІ. Але як ми пояснимо дітям необхідність навчання в суботу, якщо все доросле населення міста в суботу буде пити-гуляти-розважатись, ні в чому собі не відмовляючи, ніби ніякої війни і нема? В їхніх очах ми будемо лицемірами, неспроможними вирішувати проблеми розумно".

Або: "Можна сказати 100 разів слово "цукор" , але від цього солодко не буде. можна казати дітям скільки хочеш "треба" - але від цього в них не буде більше фізичної сили, психологічний розвиток не збільшиться, і моральні показники тут ні до чого. Мова іде про фізичне і психоемоційне перевантаження дітей, яке призведе до загострення існуючих хвороб і провокацію нових хвороб у дітей. почитайте вікову психологію і фізіологію , щоб мати якесь елементарне уявлення про те, що пишете"
    http://www.0352.ua/news/597195

Коментар до іншої статті:
    "Для таких, як "Оля": таке може говорити тільки той, хто не вникає в життя своєї дитини, або дитина так вміло халявить, що батькам здається, що все так просто. Їм же ж не відсидіти лишній сеанс в кіно треба буде. Коли це говорить хтось з тих, кому треба зекономити - це одне, а коли батьки - це дивно. "Коли-и-и-и-и-ись вчились шість днів і нічо". От власне і нічо - нічого доброго не було, а корисного тим більше. А хто не памятає або не знає скажу: програма не та була. І зараз ця шестиденка буде зовсім не така, як колись: це не заберуть з пяти днів по уроку і не поставлять на суботу, а просто буде ще один повноцінний день - 5, 6, 7, чи навіть 8 уроків (залежно від класу) + ущільнена програма, бо тих субот все-одно не вистачає. Одним словом, галопом по європах. Напевно настав вже той час, що треба взятися за цю навчальну програму і вичистити її, а то ми все ущільняємо ущільнене. Треба організовувати працівникам освіти, які складають навч.програми, екскурсії в школи, показувати, як виглядають діти і які в них фізіологічні можливості в певні вікові періоди". http://www.0352.ua/article/600763

Кому цікаво, може й інші коментарі почитати по цих посиланнях.

14. injan

injan миється в бані

Дівчата! Терміново потрібні відгуки про школу Лідер! Дуже прошу допомоги! Бо потрібно приймати рішення!

15. sweet sun

sweet sun New Member

Ні в якому випадку не хочу образити вчителів, які ставлять "-" в дописах, де говориться про скорочення деяких предметів (я не для плюсиків тут пишу, а в нас тут дуже серйозне питання). А що ВИ зробили чи запропонували зробити, щоб вийти з цієї ситуації 50/50, а не тільки за рахунок дітей? Хвилюватися тільки за те, щоб все виплатили і щоб зимою не змерзути, - таке теж не годиться. До речі, не тільки у вчителів маленькі зарплати, - і на багатьох підприємствах також економлять на працівниках, які ідуть у відпустки за свій рахунок. Мовчите, бо знаєте, що по суботах (якщо приймуть таке рішення) буде у вас "разслабон", але в кінці навч. року ніхто не відміняв контрольних, атестацій, ЗНО. Навіть, не в них справа, а в тому, що в тих головах залишиться після того вашого "ущільнення" програми? Ви бачили результати тогорічного ЗНО? То не діти дурні чи ліниві, то напевно навчальний процес в нас не такий.
    Придумайте щось, а не кажіть, що тільки батьки можуть все змінити. Ось батьки і пишуть свої думки. Вам давно вже пора підняти питання про полегшання навчальної програми, хто, як не ВИ, краще бачите коли і що подавати учням. Найлегше сказати, шо ТАМ вас ніхто не слухає і ніхто не дозволяє. Ви разом з батьками можете щось змінити, починайте хоч підпільно діяти чи що...
    Ще десь там читала, що чекають на якихось батьків-активістів, які би вплинули на зміну програми. А решта що не люблять своїх дітей? Немає таких активістів. Я не активіст. Мене просто дууууже сильно все розізлило. Можу і загризти за дитину. А так я біла і пухнаста.

16. сніжна

сестра тут викладає :). державна школа,яка створена на базі 16 школи. При реформуванні набирали багато нових вчителів. Приміщення 16 школи при реформуванні розділили і частиково віддали під молодшу школу "Альфа" від Першої приватної , частково- під вечірню школу і третя частина- пішла під "Лідер".Наразі звичайна державна школа- нічим не краща і негірша за ту ж сусідню 63. Тобто звичайна непогана державна школа зі всіма плюсами і мінусами державної школи ( якщо ви переходите з приватної, то майте на увазі :). Звичайн, якщо порівнювати "Лідер" із колишньою 16 школою- то це небо і земля ( але і репутація 16 школи у нас "на парафії" завжди була найгіршою). Тому після реформування тут багато змінилося.

17. injan

injan миється в бані

я там сьогодні була, дуже сподобалось, що вони працюють на створення авторитету, щоб відмитись від жахливих відгуків про 16... ремонти робляться, вчителів відбирають ретельно. В Альфу не потрапити, не підкажете, яка там оплата? Якщо йти тут в Альфу, то старша тільки на Ярославенка, так?

18. сніжна

19. injan

injan миється в бані

сніжна, колись читала, що Ви шукали школу в цьому районі :) не розглядали Лідер для себе?

20. сніжна

старша на Ярославенка. А яка буде оплата цьогоріч- не підкажу. До того- біля 1800 на місяць
    дівчат, у кого старші діти і навчалися в школі під час "свинячого" грипу. Не підкажете, тоді багато по суботах відробляли? Адже пригадую, що в той рік весь листопад був "вимушено канікулярним" плюс звичайні канікули. Тобто там теж виходило в загальному за навчальний рік 2 місяці канікул. Але хіба їх відробляли по суботах ? Бо ми тоді лиш на підготовку ще ходили і теж пригадую, що на листопад були відмінені усі заняття.

---------- Додано в 17:10 ---------- Попередній допис був написаний в 16:59 ----------

не особливо. Я просто тут виросла і у мене стійка асоціація ще з 16 російською школою , звідки було купа друзів. Вона завжди у нас в районі вважалася школою для "важковиховних" дітей і атмосфера там була "не айс". Тобто туди йшли ті, яких попросили з інших шкіл. Тому чисто суб єктивно. Змінили назву, змінили викладацький склад- це на краще. Але вона нічим особливим не відрізняється ні від 63, ні від 70 . Тому власне лише їй перевагу не надавала. 37- непоганий варіант, перевірена на дітях з моєї родини, ( але вона з французькою мовою викладання і якщо ваш школярик її не вивчав- треба самостійно з учителем підтягнути до рівня молодших класів ).