Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. tsiuma

tsiuma Well-Known Member

Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

На рахунок форми - у нас темно сині штани і такого ж кольору безрукавка. Піджака я не купувала (це і не вимагалось), хоч деякі дітки ходили в піджачках.
    Під безрукавку я даю сорочки різні (правда, малий не дуже любить, бо фізкультура майже щодня і треба переодягатись) або гольфики, коли холодна пора року. Зимою замість безрукавки носили светрики на гудзички темносинього кольору.
    Зараз вже дуже тепло, то ходить в звичайних легких синіх штанах і без безрукавки.

З того всього що хочу порадити. Штани шкількі формені нас дуже виручали, в основному більшість часу ми в них і відходили. Тканина - з вмістом шерсті, ду-у-уже якісна! У нас за рік не покудлачилась зовсім, вигляд зберігся чудовий, трохи тільки посвітлішала тканина на колінах. Прались безліч разів, по декілька раз на тиждень навіть. Купувала на пл.Петрушевича, фірма ЗЕНА, брала за рекоментадіями дівчат у темі Де купити все до школи.

2. koroljok

koroljok Well-Known Member

хто знає чому в 66 школі перший клас не йде на останній дзвоник?

3. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Однозначно не раджу 23-у, в цьому районі найгірша школа. В 91-ій дійсно понтів багато, але серед тих, в кого діти в молодшій школі нарікань не чула, про старшу школу не знаю. 43-тя має гіршу матеріально-технічну базу ніж 91-а, але колектив нормальний. Якщо дитині важко зранку прокидатись, то варто врахувати що в 91-ій уроки починаються о 8.30 (навчання в 2-і зміни). В 43-ій навчання з 9-ої години.

4. Provizor

Provizor Well-Known Member

В 23 школі вчився мій чоловік, теж її не радить:). Ljolik, може знаєте хороших вчителів молодших класів в 43 чи 91, які набиратимуть класи в 2015р?

5. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Я так розумію ми десь близько живемо))
    Я останнім часом почала задумуватись про 78 школу. Раніше то був просто "тіхій ужас", а тепер поміняли директора і школа потрохи відроджується. Останнім часом багато хто добре про цю школу відгукується. Мені вона була би ідеальна в плані розташування, додому 2 хвилини черепашим кроком. Тільки щось страшнувато все одно...

---------- Додано в 13:40 ---------- Попередній допис був написаний в 13:38 ----------

6. inka

inka і.Неrb-то до мене)

ми брали тут у виробника, доставка до дверей всього 50 грн і найдешевші в Укоаїні ціни, бо виробляють самі.

http://tso.com.ua/

7. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

В 2015 році в 43 школі буде набирати перший клас вчителька Харук, її всі дуже рекомендують. Вважається мало не найкращою вчителькою молодших класів в цій школі. В 91-ій я так вчителів не знаю :)

8. Kandya

Kandya Well-Known Member

наступного року сину йти до школи. Може хтось порадить такий заклад, щоб там була повноцінна продовжена група, до години 18, може й довше і щоб протягом дня там функціонували якісь гуртки (і спортивні, і творчі). Ну і, звичайно, щоб харчування було, раз дитина весь день там сидітиме. Сама ще нічого не цікавилась, не шукала. А зараз сиджу на останньому місяці вагітності, з дому практично не виходжу, от вирішила зайнятись пошуком чогось підходящого. Район -- то найкраще Личаківська-Батальна-Пасічна-Зелена Але Сихів, напевно, якщо школа хороша, підійде, район В.Великого, Стрийської, Наукової, Кн. Ольги(то вже до роботи ближче)

9. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

група продовженого дня є для 1-4 класів у всіх школах. Просто за браком вчителів групи продовженого дня інколи вона є "збірною", а тому- дуже багаточисельною ( про якість виконаних уроків тут важко говорити). Гуртки також є у більшості шкіл. Зокрема 36, 85, 45

10. Kandya

Kandya Well-Known Member

Якось мені важко уявити цю групу продовженого дня. То що. можна 6-річну дитину спокійно залишити у будь-якій школі, (як у садочку) і за нею будуть пильнувати, на гуртки водити, годувати? Все ж таки то щось спеціалізоване має бути

11. zeza

zeza New Member

Не за браком вчителів, а за браком фінансування державної групи продовженого дня.
    І ще один нюанс :girl_mad: - група в різних школах є до різної години (наприклад, є варіант 16:00 максимум 16:30, а що робити батькам, які працюють довше невідомо)

12. Ная

Ная Well-Known Member

Кажуть, шо найкраща школа та котра найближча :) А чого страшнувато ? Я теж недалеко живу, чогось поганого про 78-му школу ніколи не чула. Ми записалися в 54- ту, нам вона найближча і вчителі початкових класів цього року всі хороші тут набирають. Ще плануємо піти на співбесіду в 81-шу школу але там дуже нам має сподобатися щоб дитина пішла туди вчитися, 81-ша школа в нас "запасний" варіант :) І ще кажуть, що дуже мало заяв подано цього року в ту школу.

13. Kandya

Kandya Well-Known Member

у мене всі сусіди вчились у 78 школі, тепер дітей своїх туди водять. Я одна, як виродок, до 91 ходила... Мені подобається у 78 школі сад, територія, затишок.... А наука.... Хто хоче вчитись -- будь-де буде.

І я погоджуюсь, що найкраща школа та, яка найближча. Я вже багато разів переконувалась, що коли дитина не хоче вчитись, вона у найкрутішій школі того робити не буде, а як їй цікаво -- то будь-де буде.

Я своїх дітей теж віддам у найближчу, але з 5 класу, коли вже стануть доросліші, самі зможуть ходити і туди, і на гуртки-секції, і вдома самі маму з татом почекати з роботи...

14. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

до зміни директора в школі панувала розруха. Ніхто туди дітей не давав. Останні кілька років заледве назбирували один перший клас, а одного року навіть і того не назбирали.
    Ну і контингент учнів теж міг залишав бажати кращого, багато сумнівних компаній. Ясно, що від того не застрахуєшся, але не хочеться свідомо віддавати дитину в такий колектив.

15. Provizor

Provizor Well-Known Member

Подивилась за 78 школу, по розташуванню теж підходить. Коло варіантів розширилось.

16. Masja

Masja Well-Known Member

Чому у будь-якій?? В тій, в якій дитина вчитиметься:smile:
    Перед початком навчального року батьки пишуть заяви про зарахування дітей до групи продовженого дня, ці групи потім формуються адміністрацією (здебільшого вони таки збірні).
    Вихователь дотримується певного режиму: прогулянка, обід, виконання домашніх завдань.
    Частково діти відвідують гуртки (в більшості шкіл є непоганий вибір).
    Групи працюють переважно до 18:00.
    І вчителі і вихователі відповідають за життя і здоров'я учнів під час робочого дня.
    Що більш спеціалізоване маєте на увазі?

17. Kandya

Kandya Well-Known Member

спеціалізоване..... сама не знаю.... ну я це уявляю так, що всі діти, які йдуть до школи вранці сидять там до вечора. Ну майже всі. Тобто батьки свідомо віддають дитину у заклад, де нею будуть до вечора займатись. Можна і за гроші. Бо для мене продовджена група (то я ще із свого дитинства пригадую), щось таке незрозуміле... всі на купу, скачуть там, ніхто, як правило, за ними не дивився, домашнє завдання вихователька на дошці писала, і всі просто переписували, ніякого організованого харчування, так, хтось канапку жує, хтось яблуко... Може зараз і не так, я просто не маю в кого спитатись, бо у подруг діти ще в школу не ходять, а в сусіди на продовжену групу не залишають

18. Януся

Януся Well-Known Member

На групі продовженого дня діти їдять у шкільній столові за кошти, які їм дали батьки Тобто ніхто дитину не годує, сама купує, сідає за стіл і їсть. На гуртки в межах школи дитина йде сама, не лишить же вчитель повний клас дітей, щоб 2-3 учнів відвести на гурток. Гуляють і вчать уроки за графіком, якщо дитина підходить до вчителя і просить допомогти у виконанні дом. завд., звичайно, що вчитель допоможе. Єдине, що у групі продовженого дня є 30 дітей (якщо менша кількість бажаючих, то групу не відкриють) і не кожна дитина може зосередитись на дом. завд. при розмовах інших дітей.
    Щодо графіку, група продовженого дня як правило працює з 12 до 18, у вчителів 6 годинний робочий день.
    Такі реалії нашої системи освіти, якщо хочете,щоб дитину персонально годували-на гуртки водили-дом. завд. з нею робили, мабуть треба шукати няню.

19. Kandya

Kandya Well-Known Member

якщо група продовженого дня така, як ви пишете, то мене впринципі влаштовує. Бо я собі її по-іншому (значно гірше) уявляла. Єдине, що буду надіятись, що моя дитина за рік, поки до школи піде,мудрості трохи набереться. Бо наприклад сьогодні я не уявляю, як його можна самого в їдальню відпустити, на гурток, навіть в туалет у школі....

20. inka

inka і.Неrb-то до мене)

скажу вам зі свого досвІду, дуже першачку тяжко на подовженій. Рахуйте з 8.30 до 18 в стінах школи. Я коли малого забирала на власні очі бачила як ті діти лежать напідлозі на килимках, як песики (бо замучились і прелягти хочуть). Харчування є за дод. оплату, але галас, гуркіт-тяжко дитині. Ви пишете, що скоро будете родити- відповідно бачу, що як малий піде до школи- то малятку буд коло року. Можливо все ж ви не віддаватимете сина на подовжену, якщо йдете на роботу то вже ліпше обидвох з няняю залишати.

Останнє редагування: 30 Травень 2014