Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. Альона

Альона Well-Known Member

Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

Та не так вже й однозначно.

І у чому проблема? Чому не взувати хлопців в класичне взуття? Зручне класичне взуття. Дівчатка ж ходять у класичному, не взувають кросівок-кедів на заняття.

2. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

---------- Додано в 16:27 ---------- Попередній допис був написаний в 16:17 ----------

3. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

В 46-й школі є діти в формі. Форма обов"язкова в молодшій школі для всіх урочистостей, понеділків, і ніхто не забороняє в ній ходити щодня. До речі багато дітей цієї школи 1-2 клас ходять у формі(вишневій).

4. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

ой...Ви вже так розписали...
    однозначно,що форма великий плюс,але 1 атрибут на щодень я б відкинула-це піджак...
    і про штани-я,наприклад,купую штани НЕКСТ..чорні,сині,вельвети, котон...
    варіантів для хлопців вистачає..головне вміти пошукати,аще якщо мати грошиків,то розбігтися є куди...якщо не дуже,то користуєтесь ТЕСКО,АСДА,МЕТИЛАН...
    от кілька фото..
    [​IMG][​IMG]
    тут тон не вгадала,але вже тепер знаю і братиму інший))))
    [​IMG][​IMG]
    і такий джемпер був ходовим..
    то з теско..для дівч.,ідля хлопчика
    [​IMG][​IMG]
    тобто роблю"форму"зручною для дитини і водночас в тон/стиль школи

взуття беру некст..шкільні текстильні мокасини...

5. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Ви праві, просто мені здається що оті підготовчі школи є більше для дітей, котрі не були в садку. Не раз бачила що адаптація у них в школі проходить важче. ну і вчителі кажуть що відразу видно де дитина садочкова, а де домашня.

---------- Додано в 21:22 ---------- Попередній допис був написаний в 21:16 ----------

ги)) ну тут кожному своє. Я форму не сприймаю взагалі і буду однозначно проти того інкубатора.
    Справа в тому, що дуже часто поняття форми зводиться до певного кольору. І у всіх буває таке, що з відтінком не вгадали (не дасте збрехати). І тоді в класі буде нето форма. нето неформа. Не бачу змісту в тому... Особисто для себе

6. Уляночка

не вгадала з відтінком у 1 комплекті....в інших 3-все добре:girl_wink:
    для мене краще,як ви кажете,інкубатор,але не джинси,лейби,спайдермени/тачки на светериках/футболках(щодня бачу діток з2 сусідніх шкіл)..такий одяг для мене прийнятний на майданчику,а не в школі..але кожному своє

7. сніжна

ну те, що ви навели - це не є дотриманням форми у класичному розумінні. Це скоріше дрес-код ( а не форма у прямому розумінні), який нічого не заважає батькам дотримуватися і без форми ( а в джинсах , до речі, ніц поганого немає :). Тим більше- у класичних джинсах. А так- це "імпровізація" мами на тему форми. І дехто це ( різні штанці, светрики ) теж може розцінити, як "випендрьож" окремих батьків.

---------- Додано в 19:15 ---------- Попередній допис був написаний в 19:14 ----------

і якщо власне відкинути оце
    то ніякої форми у вас і немає :).

8. Уляночка

та є піджак,є..ви ж малого в ньому бачите на знимці:girl_wink:
    форму я б хотіла в школі всю однакову,щоб шили під замовлення,а ще замість піджаків-светрики/джемпери
    поясніть у чому :girl_wink:

---------- Додано в 22:24 ---------- Попередній допис був написаний в 22:22 ----------

добре всім домовитись в 1 кольорі дрес-код школи формувати,але,мабуть,нереально

---------- Додано в 22:26 ---------- Попередній допис був написаний в 22:24 ----------

отже,я хочу,аби дітки мали некласичну,але форму/дрес-код..називайте це як забажаєте,аби тільки не кольорві папужки з усіма можливими мультяшними героями,в спорт.костюмах, штанах з лебами/матнею і т.д.

9. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

10. сніжна

---------- Додано в 19:33 ---------- Попередній допис був написаний в 19:32 ----------

після 30-40 "прориває" :). То всьо родом з радянського дєтства :)

---------- Додано в 19:36 ---------- Попередній допис був написаний в 19:33 ----------

11. Уляночка

в школу?дитина живе виключно школою?поза ніц нема?думаю,що дитмайданчик/дні народження/"гості"/парк/кіно...тобто є куди "модний"гардероб застосувати
    шкільна форма то не обов"язково піджак,але скажу Вашими словами:girl_tender:

12. сніжна

---------- Додано в 20:06 ---------- Попередній допис був написаний в 20:05 ----------

9 місяців у році, 5 днів на тиждень з 8.30 до 14.00 ( а з групою продовженого дня і до 18.00) дитина таки живе школою. мало це чи багато?

13. нталька

нталька Well-Known Member

оце точно.
    І не треба одразу всіх до "совєтів" прив"язувати. Мій малий за совєтів не жив, і до школи піджака не носив. А зараз вибрав саме піджак, хоча я теж купила йому светрики, як Уляночка показувала, бо думала, що так буде зручно і гарно. А йому зручно в піджаку - холодніше - зашпилив, жаркіше - розшпилив або зняв. В різних кишеньках мав різні суми на певні потреби (бо ж діти спочатку плутаються з тими грошима-здачами). І вчителька їх одразу навчила піджачки вішати акуратно на спинку крісла, тому
    такого нема. І прати його часто не треба.
    Це про будь-які штани, як від форми, так і джинси.
    Ну, і я щось не бачу аж такого "буття під копірку" у формі. Зараз же великий вибір і матеріалів, і фасонів форми. Плюс під низом такі різні блузки, гольфики, сорочки..Загалом, для мене форма - це робочий одяг, який не шкода зносити, забруднити і легко попрати.

---------- Додано в 10:00 ---------- Попередній допис був написаний в 09:53 ----------

Ще про однаковість )) у 85 школі свої зошити однакові з емблемою. А в 46 практикували на всі зошити ліпити однаковий листок спереду, щоб теж зошити не відрізнялись, що в того з машинкою, а в того з квіткою. Не знаю, чи то у всій молодшій школі таке практикується.

14. Анута

Анута Well-Known Member

а є дешевші приватні школи повного дня? Коли ми шукали стикнулись з двома варіантами: приватна, дешевша, але пів дня; приватна, повний день, ціна приблизно однакова у всіх. До того ж в Еколенді повноцінне триразове харчування зготоване на власній кухні на своїй території. Плюс у вартість навчання включено один гурток на вибір.
    В тому самому Ерудиті харчування дворазове і не на власній території.
    Тому все пізнається в порівнянні.

Щодо зміни ціни з вересня нам наразі нічого не повідомляли. Знаю, що на наступний рік вже є заяв на два перших класи по 15 чоловік і що із-за того будуть скорочувати садок, більше перепрофільовуються під школу. Також міняють директора та завуча. З нового навчального року будуть інші люди. Хто - не знаю.

15. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

І в нас так. А малий ті зошити вибирав-вибирав, з найкращими малюночками )) Але найгірше - то оті "корпоративні" щоденники, на наступний рік їх також замовлять. Ну шмата і все. Семестр ще якось тримався, а зараз всі нитки повилазили, листки скотчем підклеюємо, сама обкладинка (тверда!) така, ніби її пес погриз (моя дитина з речами досить акуратна, щоденник з минулого року просто ляля )) ). І чому то не можна самим купити собі якісну річ, а мус бути однакова бяка для всіх??

16. inka

inka і.Неrb-то до мене)

Про форму) . Моя дитина закінчує перший класс, школа спеціалізована, форма бордова-обов"язкова. Якщо на джинси ще закриють очі (але бажано тоді чорні давати), то піджак обов"язковий, директор особисто перевіряє щодень як дітки вбрані і батьки з повагою відносяться, всі дітки в піджачках. Ми носимо виключно джинси, бо правду Сніжна писала : разок я побачила наші нові брюки у вигляді шмати до підлоги і все стало зрозуміло). Взагалі я довго звикала до шаленого галасу шкільного коридору і до криків, і до бігонини)). Але я з тих мам, що фактично щодня бувають у школі , знаходжу час на спілкування з батьками і вчителями, то звикла швиденько. У нас хлопці не знімають піджачки, їм зручно, під низом переважно легенький гольф або сорочка (може бути поло трикотажне), як фізкультури нема. Вчителі зауважують, що власне піджачки їх дисциплінують, не дають забувати, що дітки школяри а не " біжуча нестримна хвиля". Наша школа в старому будинку- в классі тепло- на коридорі прохолодно, коли я знаю що моя дитина в піджаку- не переживаю, що змерзне (а горячо не буде, бо під низом хіба гольф- сорочка). Ну і гарні вони такі тоді, ті хлопчаки)). Все ж костюм чоловіків прикрашає. Піджак в нас в ідеальному стані- під час канікул даю в хімчистку в Ашані (25 грн) і красота- як новий! Перевдягання на фізкультуру- вважаю користним тренуванням, в мене син не вмів сам перевдягнутись- заправитись нормально, тепер навіть це питання не піднімається, перевдягаються за 10 хв.

17. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

Дівчата, підкажіть хто знає, де можна купити дошку в клас. Довжиною три метри, щоб зворотня сторона була магнітною. В сусідньому класі таке купили батьки, і наша керівничка хоче.
    Типу такої. Довжиною три метри
    [​IMG][​IMG]

18. Альона

Альона Well-Known Member

http://www.bstyle.com.ua/catalog/mebli_school/doshky/krejda3x#300,298
    http://promin-osvita.com.ua/item/245 - Львівський філіал на Коновальця, 105

19. Provizor

Provizor Well-Known Member

Ви знаєте, я таке читаю і чую про більшість "сильних" шкіл. 91 школа, рахується "сильною", поспілкувалась з батьками - побори, здирництво і т.д. Навіть гроші за вступ! 43 школа чомусь рахується слабкою.
    Вихователька у садочку взагалі такої думки, що "сильна" і "слабка" школа поняття відносне. Її син вчився в 91 школі, то пішов з 9 класу, бо не витримував тих "пантів", а вчився добре.
    Може ще хтось поділиться інформацією про школи в районі 700- річчя "Арсен"?

20. Annjutka

Annjutka Well-Known Member

В нас з"явилась необхідність зробити влітку косметичний ремонт в класі коштом батьків. Погодилися здати гроші всі окрім двох. Суми відносно терпимі, але якщо розкинути на батьків суми тих двох що відмовилися, то дорогува-то виходить. Я все розумію, що в кожної сім"ї свої нюанси, але от як бути? Мені зовсім не хочеться платити за когось. Я теж маю нюанси, як і всі.

З тими мамами намагалися говорити, таке враження що це вже принципова відмова.