Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

це у всіх школах така. Це навіть не підготовка називається, а адаптаційні заняття. В нашій школі були ці заняття 2 рази в тиждень 2 місяці. А на підготовку ми рік ходили.

• Подобається Подобається x 1
  2. Magnoliya

Magnoliya Well-Known Member

В школі більш адаптація до школи, тих хто не ходить в садочок(принаймні в нас так було). Більше підготовки це в залежності в яку школу плануєте давати? Бо в звичайній школі зараз зменшили навантаження і не є обов'язковим щоб діти писали, читали до першого вересня. Хоча вимоги до першокласників взнайте в школі в яку плануєте давати.

3. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Так, правильно, згадала, називаються адаптаційні, а не підготовчі.
    Ми готуємось до школи в Бебіклабі. Моїй малій дуже подобається, час від часу в нас проходять відкриті уроки, результат суттєвий, тому я задоволена)

4. silvia

silvia Well-Known Member

але є школи, де заняття тривають фактично не 2 міс., а з жовтня по травень. Це хіба адаптаційні так довго, чи вже підготовчі?

5. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

В нас з жовтня вже йдуть, заняття раз в тиждень, три класи, вчителі міняються класами;приходить вчитель з музики, співають; приходить вчитель з англійської, щось там говорить з ними. Все, ніяких навіть паличок не пишуть, не рахують, нічого навчального, більш розвиваюче.

6. Козенятко

Козенятко Well-Known Member

В нас гімназія "Сихівська" то були заняття з кінця січня до травня, по 2 р. на тиждень. Вчили вірші, малювали, трошки писали, заняття з психологом.

7. Havronia

Havronia Well-Known Member

На мій погляд, тих занять достатньо. Якщо після них дитина неготова, то в школу їй ще рано. Виключення - спеціалізовані школи.

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Rosynka

Rosynka Well-Known Member

Дівчата, а що включає в себе оте "дитина готова до школи"? Не маю на увазі психологічну чи фізичну готовність, а швидше знання, які мали би отримувати на підготовці. Бо отак почитала останні записи і трохи стривожилася: ми цього року до школи збираємось, на підготовку синок не ходить. Трохи з ними в садку займаються, остатньо звукоаналіз ніби робили, ази арифметики... Що вміли ваші діти після занять на підготовці?

9. дашулька

дашулька Well-Known Member

Не знаю, як й де...але ми на адаптаційних заняттях малювали, розповідали віршики, співали пісні. Діти не вчились читати й писати, але до шкільної атмосфери трохи звикли + познайомились з вчителями, які набирали на наступний рік першачків. Підготовка тривала довго - з жовтня по травень. В травні до 15-ого числа треба було вже здати всі документи з медоглядами.
    В школу мала йшла не вміла ще читати - нічого страшного, навчилась за осінь. Й в кінці року вона не чим не відрізнялась від тих дітей, які читати вже давно вміли.

• Погоджуюся Погоджуюся x 3
  10. Rosynka

В школі, куди плануємо йти, нема адаптаційних занять, на жаль( хоч я би дуже хотіла, щоб дитина хоч уяву мала, що таке школа і вчителі, отак, без навантаження, з піснями-віршами.
    Цікавить більше щодо таких всяких підготовок приватних, що там вчать? По тому, що чула бачила, це виходить лайт-версія першого класу :), з домашкою і уроками. Якось не дуже хотілося дитині ще рік навчання додавати...

11. marianast

marianast Well-Known Member

Мій ходить в Пташенята, то таки лайт версія першого класу. Уроки коротші, перерви пятихвилинки, вчать букви, склади, вірші,рахують. Щось там з англійської пробують. Обіцяють, що діти в травні читатимуть по складах. Ми не садочкові, віддала з метою адаптації.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Так і є. Моя вже читає, рахує, додає-віднімає в межах 10. Я того не планувала, але вона вже 3 рік ходить в той приватний заклад, то й на підготовку залишили. Впринципі, не шкодую. Їй цікаво. Ну і то не всі дітки так добре сприймають таку програму в 5-6 років. Є такі, що плачуть, не хочуть того. І то навіть не від віку залежить, бо моя там 5-річка і є ще молодша трошки доця нашої форумлянки, то їм все добре, а 6-річки, які вперше прийшли в колектив цього року, трошки важче адаптовуються.
    Домашки я не примушую робити. Хоче, то сідає і робить за 2 тижні одночасно, а не хоче, то не нагадую. Я сама в школі домашок страшно не любла, то й дитині не нав'язую)))

• Подобається Подобається x 3
  13. Rosynka

Я швидше просто себе хочу заспокоїти), що правильно вирішила. Бо спочатку вагалася-думала, може, таки давати кудись, але в жовтні до нас прийшов кашлюк, і планувати більше не довелося)
    Ще отак собі міркую, знайомі водять дітей до вчительки приватно, теж до школи готуються, то недавно розказувала, що "от зараз почали цифру 5 вчити, пишуть її, малюють", то я так розумію, що малий не дуже буде відрізнятися своєю "непідготовленістю", таки там не хтозна які складні речі вчать)
    Правда, в нас спецшкола, буде вступна співбесіда т. зв., може, хто знає, чи продаються якісь зразки питань/завдань, типових для тих співбесід, чи в неті є? Бо загалом, то малий досить кмітливий, але хотілось би його трохи потренувати, щоб при тій розмові йому було легше зорієнтуватися, чого від нього хочуть.

14. Rosynka

Ага, що то є лінощі) спершу спитала, потім погуглила) багато різних посилань видає відразу, будем розбиратися і вчитися.

15. Online

Online Well-Known Member

Дівчатка, порадьте хорошу школу в центрі, а то я вже всю голову собі зламала. Поки що зупинилася на 8 і 53, але думаю чи варто. Хто що може сказати?

16. Іспанка

Іспанка Super_lovely Moderator Команда форуму

Нема такого:) Суть тієї співбесіди оцінити насамперед не навички письма/читання, а психологічну готовність дитини до школи, як вона реагує на ті чи інші речі. Як на мене, то отака підготовка до тестування - то додатковий стрес для дитини. На мою думку, варто просто поговорити з дитиною, пояснити, що таке співбесіда, що йому задаватимуть різні питання і щоб він не хвилювався:)

• Погоджуюся Погоджуюся x 4
  17. Online

Online Well-Known Member

@Rosynka, на сайтах деяких спецшкіл, зокрема 8, є зразки тестових завдань. Я минулого року була на співбесідах в 2 різних школах + розмовляла там з батьками інших дітей на тему "що питали?", то можу сказати що вміння писати-читати-рахувати там на останньому місці. Основне було - розвиток мовлення.

18. Rosynka

Та я ж не буду його садити: "Так, сину, давай будемо готуватися до співбесіди" :) ще є час, просто так поміж іншим хотіла б, щоб і типові завдання/запитання спробував, якраз менше стресу буде на співбесіді, коли швидше зорієнтується, що треба робити. Бо от, наприклад, з рахунком чи малюванням проблем нема, а "3 клітинки вправо, 4 вниз" ми ніколи не робили, то може розгубитися.

19. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Моя ходила на підготовку 2 рази в тиждень по 2,5 год - нічого подібного на легку версію школи не було, діти граючись вивчили все і навіть більше! Сиділи на підлозі на подушках , ходили-танцювали-стрибали, за столи сідали хіба коли щось майстрували з паперу-пластиліну-ниток.
    Моя до підготовки не знала нічого в 6 років, кілька букв, і додавати добре до 10 вміла, а там її легко і невимушено навчили все, що потрібно, і не тільки читати й рахувати, а країри-столиці, відомі письменники-художники, ПДР, різноманітні тварини й комахи, яких навіть я не знаю, будову тіла людини, внутрішні органи, системи людини, і як вони працюють, і ще МОРЕ всього.
    Я зараз не знаю що таке робити з дитиною уроки, вона все робить сама на групі чи вдома.
    Тому я обома руками за підготовку, але в такій формі як була у нас, а не 3-4 рази в тиждень по п'ять коротших уроків за партами.
    А якщо дитина не ходить в садок то тим більше підготовка їй дуже згодиться.

• Подобається Подобається x 6
  20. Online

Online Well-Known Member

Малий ходить в "Розумничку", то там їх готують конкретно під співбесіди в спецшколах. Але й прописи, і якісь основи математики теж є. Пробували підготовку в Бебі клубі на Чорновола - то там більш ігрові заняття, але і на співбесідах та підготовка ніц не поможе, зовсім інша тематика і завдання. Просто, мабуть, треба обирати підготовку під майбутню школу.