Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

обязаловки щодо вишиванок нема.
    навіть сьогодні бачила не одну дитину не у вишиванці (навмисне спостерігала за тим).
    про вишиванки як святковий одяг всі знають наперед (а якщо раптом вперше дізналися напередодні свята, тоді див. перше речення).

А про шароварщину - окрема тема. Болюча.....

• Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Руда Лисиця

Руда Лисиця Шопоголік :-)

та просто побачила от таке в цій темі, того й подумала що певно в деяких школах то.

3. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

А можна поцікавитись, в якій це школі?

• Подобається Подобається x 1
  4. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Дівчата, шукаю педагога, який вчить читати від слова до букви. Вчитель, що займається індивідуально, підготовчі курси - шкільні державні чи приватні, педагог 1-го класу зі школи - не має значення. Буду вдячна за контакти у пп.

5. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

" ... Бо ви от кажете не примушують. А в нас от без варіантів. Не дай боже не у вишиванці, і навіть дзвонять і попереджають."

і що тоді? якщо не у вишиванці?

6. Borsychok

Borsychok мамуська-пампуська

Що- що, зі школи виженуть :girl_crazy:

• Смішно Смішно x 2
  7. нталька

нталька Well-Known Member

У нас жодних оголошень чи вимог прийти у вишиванках не було. Але чи не всі учні були у вишиванках. Ще й багато батьків в укрїнських строях. Дуже гарно!

• Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. olerusya

olerusya sweet candy ;)

Так, але не в школі. Там є певні правила, які всі мають виконувати. Хто не хоче, шукає іншу школу... чи країну...
    --- дописи об"єднано, 1 Вересень 2016 ---
    То не перший рік таке собі придумали, я, наприклад, більше року готувалась, вишила і сукенку на короткий рукав і сорочку на довгий , до неї пошила спідничку з плахтової тканини. До того, моя дитина ходила ще а моїй дитячій вишиванці, яку мені вишила бабуся.
    Невже хтось не знає що його дитина скоро піде до школи?
    Але ще раз повторю, що в нас би нікого не ганили за відсутність вишиванки.

• Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  9. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

10. panikvarts

panikvarts Well-Known Member

нема, нема. хто, в чому хоче, в тому і йде. і першого дзвоника нема. прикольно загалом.

• Подобається Подобається x 2
  11. нталька

нталька Well-Known Member

Ну немає цих наполегливих рекомендацій, немає. Хіба окремі випадки, як і у всьому.
    Звичайно, без внутрішнього зовнішнє порожнє. Але я б не ставила до прикладу закордонний патріотизм. Хіба що ви багато досліджували це явище.
    А які позитивні зміни? Як мама школяра щось їх не бачу. Чи то ще тільки очікують? Відміна форми то теж позитивна зміна у шкільній системі чи лиш видимість? Бо зміни не з того треба починати в нас.

12. olerusya

olerusya sweet candy ;)

А що, в цих місцях теж вдягають вишиванки?

Ну в нас, окрім вишиванки, ще два рази на лінійці співали гімн а також була хвилина мовчання за жертвами війни.
    А от ніколи в житті ніхто на таке не підпишеться, тут я впевнена на 1000%

Та власне що зовсім не однаково! Дітки всі були одягнуті дуже різноманітною, яскраво і надзвичайно красиво , а однаковою була якраз радянська форма!

Якось так написали... таке враження що вишиванка винна...

І стосовно інших країн, в Америці точно є форма в молодших школярів, принаймні в серіалах, які я дивлюсь, таке показують не раз. Як же вони могли опуститися до зрівняйлівки? Така просунута країна, під сссром не були, і тут таке обмеження прав і свобод. А може це все таки тому що так правильно..? Щоб діти на уроках слухали вчителя, а не розглядали один одного наряди? І не змагались хто у кращому/дорожчому одязі?

13. Havronia

Havronia Well-Known Member

Є. Маю троє школярів, і вчителі, які хочуть вислужитися перед керівництвом, "дуже рекомендують".

14. Женічка

Женічка Well-Known Member

Не в тему трішки.
    У нас тепер пішла зворотня реакція у людей. От робити як небудь, тільки не так, як то за совка було. З однієі крайності в іншу.
    Ну і про вишиванку на перший дзвоник. Наш клас в вишиванках. Краса, мило глянути, водночас всі різні різні, але є щось одне спільне :)

15. Magnoliya

Magnoliya Well-Known Member

То питання до вчителів які хочуть вислужитися, а не до школи загалом. От і ставте тих вчителів на місце.

16. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

@olerusya Ви так пересмикуєте, що діалогу не вийде. Я не проти вишиванок, я проти наполегливих рекомендацій їх одягати. Тому що такі є, от @Havronia наприклад, вище написала. І так, мене нудить від форми без змісту.

В початковій школі багато про це говорять. Ми в Розумничку ходимо третій рік, були в нас збори, а це вже рік підготовки до школи. Ну і там вчителька розказує, що всі ті зміни нічого не варті, якщо нема волі вчителя, бо всюди примітки "на розгляд педколективу" і батьки противляться всьому. До прикладу, самі вимагають домашок і самі дуже хочуть знати оцінки інших дітей, щоб "бачити повну картину". Вчитель пояснювала, що потрібно не двох дітей між собою порівнювати, а прогрес своєї дитини на початок і кінець навчального періоду, бо діти різні: хтось на кінець року буде читати книжки сам, а хтось тільки-но по складах навчиться. Батьки не дуже в захваті від такого підходу. То з того, що я згадала. Ну не можу я то все приміряти на себе і своїх дітей. Але то мої мухи.
    Щодо патріотизму закордонного, то я не сильна в ньому, тому попросила написати дівчат з інших країн. Я по серіалах свою думку не формую:)
    Відміна форми, "рекомендації" носити вишиванку, не носити вишиванку, носити однаковий одяг - це не зміни. Я тому й не розумію того кіпішу з приводу того, що комусь не подобається вишиванка. Можна вчительок пропагувати носити очіпок - теж національний елемент, і мені подобається:)

• Подобається Подобається x 3
  17. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

не точно. Форму здебільшого практикують у приватних школах. У публічних такої вимоги, як уніформа, немає.

Я теж додам свої 5 копійок про вишиванки у школі. Але, мабуть, не так. А ось так - про вишиванки і про у школі.
    Вишиванки люблю. Різні. І старовинні, і сучасні (і машинна вишивка і ручна робота), і навіть китайські штамповки мені імпонують. Але не вважаю себе "всеядною", бо кожній вишиванці є відповідне місце і час. Мої хлопці мають всі перелічені варіанти, крім старовинних. Оті "китайські" у нас як варіант одягу на щодень. Сучасні ручної (власної) роботи - на урочисті випадки. Повторюся, вишиванки мені подобаються. Вишиванки - це супер! Вишиванки - це один з варіантів нашого національного самовираження. Вишиванки у школі мені теж подобаються, але тоді, коли дитина сама хоче її вдягати. Це дуже добре було б, як на мене, якби діти носили вишиванки (за власним бажанням, за покликом душі), не лише прив'язуючись до свят. Але вишиванка 1 вересня мені " не теє". Важко пояснити.. От саме 1 вересня я не відчуваю її відповідності події. Ну чесно, без образ. Бо оті лінійкі по 45 хвилин зразка самі знаєте чого і вишиванки мені ніяк не в'яжуться в одне ціле.
    Але див. пункт 1 - вишиванки я люблю)) Тому своєму першокласнику приготувала ось такий варіант [​IMG] - не форма навіть, але й не вишиванка. Для дівчаток мені сподобалась ідея вишитих комірців (обговорювалась в якійсь з тем Вернісажу)
    П.С. Це все моя власна скромна думка. Не маю на меті сперечатися чи щось комусь доводити.

Останнє редагування: 2 Вересень 2016
    • Креативно Креативно x 1
  18. Kvitneva

Kvitneva Well-Known Member

Останнє редагування: 2 Вересень 2016
  19. Hruska

Hruska Well-Known Member

20. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

як повноцінна початкова школа вона у Львові лише почала цьогоріч навчання.До того працювала у Львові як "розвивалка". Тому відгуки власне як про школу- читайте на київських форумах ( у Києві вона давніше працює). Вартість навчання тут недешева- разом із харчуванням виходить більше 5 тис. грн на міс