Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. Fast

Fast Well-Known Member

Бізнес суперовий! А щодо навчання - Мію особливо не напрягають ті зошити, задають з них, аж 1-2 вправи. ЇЇ напрягає погана якість паперу, а мене - бісить. Письмо - третій зошит уже нормальний, а два попередні - то якась промокашка була, математика - теж якість паперу жахлива. За ті гроші - можна б було, щось якісніше видати. Природа і основи здоров'я - поганенькі, але там нема, що сильно писати, то може бути. А доцільність зошита з малювання і праці взагалі сумнівна, але Мія вважає по іншому :)
    Хіба там щось осідає?

2. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

я мало не впала, чесно! ми купували для другого класу, то ціна за весь комплект була 120 грн, якщо брати в якогось там Павла, який продає ті зошити по школах. Але я згадала про книжкову хату і там такий самий комплект вийшов 80 грн. Тому ми замовили на сайті, я особисто збирала те замовлення для наших дітей. А за що 320 грн? То ж без англійської?
    --- дописи об"єднано, 13 Травень 2016 ---
    ну в нас таких зошитів нема, вчителька сама сказала що вони непотрібні.

3. Kandya

Kandya Well-Known Member

Тобто, після молодшої школи -- теж є ці зашити? і з математики? і з мови?... чи тільки -- з німецької, мзикик і інформатики?

4. syxivska

syxivska Well-Known Member

в нашій школі зібрались батьківські збори,де батьки(більшість)висловились проти купівлі зошитів і книжки з англійської,сума була 320 грн.Ми вибрали українського автора.То дуже не сподобалось завучці з англійської,намагалась всіляко переконати батьків.В мене особисто склалась думка,що "всі в долі" Ми маємо право вибирати,міністерство тільки рекомендує.Тому батьки все у ваших руках.

5. Kandya

Kandya Well-Known Member

Я не дивилась які там є зошити (але от спеціально подзвоню вчительці -- спитаю скільки їх). Напевно, всі ті ж, що і для 1 клас ми брали. А це -- ВСІ!) Кілька частин математики, письма, читання, праця, християнська етика, природа, основи здоров"я, праця, ангглійська (дешева, за 25 гривень, але цього рок вирішили брати дорогу) -- це 250 гривень коштвало торік, і ще нещодавно за 30 з чимось гривень ще післябукварик докупили
    --- дописи об"єднано, 13 Травень 2016 ---
    то в який клас? Бо нам для 1 класу сказали, що достатньо якогось Карплюка, а от для 2 класу -- той дорогий зошит і книжка, бо так "вирішили у школі"... Батьки особливо не вимахувались, просто дехто перекупив старі книжки, а зошити -- по 148 гривень. Нам ще сказали, що хто не може купити -- може собі перексерити)

Останнє редагування: 13 Травень 2016
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Havronia

Havronia Well-Known Member

Так, з музики та інформатики вчителі дуже рекомендували їх купити. З німецької зошит і книжка аналогічні оксфордським з англійської.
    Є друковані зошити ще з деяких предметів, але не всі вчителі їх вимагають

7. syxivska

syxivska Well-Known Member

Це у 2-ий клас.Будемо вчитись по книжці автора---Оксана Карпюк.Книжки були у школі,а зошит,точно не памятаю--20 грн,докупили.

8. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

нпсправді по Оксфордським підручникам дітям набагато цікавіше і легше вчитися. Карпюк чи Полонська одні з найневдаліших варіантів. У нас в першому класі починали теж з них,лиш робочий зошит куплявся інший. Але в 2 класі повністю перейшли на Оксфордський підручнтк. Для дітей він цікавіший і зрозуміліший

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Kandya

Kandya Well-Known Member

От, до речі, англійська -- то єдине, за що мені не шкода грошей. Всі інші робочі зошити -- то така макулатура, просто із книжки завдання продубльовані

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

У нас були лише з німецькоі ( робочий зошит і підручник) і з англійськоі. Німецьку не купували - ці підручники на кшалт оксфлрдських видали,а англійську- так. Купували самі хто де хотів ( чи просто ксерив чи роздруковував- є спец.сайт по цим підручникам+ зошитам). Музика та інформатика- звичайні шкільні підручники. Без спец.робочих зошитів

11. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

це якщо вчитель вміє подати інформацію по них, бо в нас толку з тих підручників і зошитів нуль. На другий клас батьки хочуть Карпюк, бо там українською написані завдання, але я в принципі проти наших підручників з іноземної мови. Якщо це буде таке як Hallo Freunde з німецької, то це "тіхій ужас".

12. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

У нас із зошитами вчителі максимально все упростили і зробли мінімальний комплект. В другому класі кррім Оксфордської англійської з друкованих зошитів були лише Основа здоров"я, Природа, Християнська етика і все.

На третій клас нам оголосили суму 50грн., щоправда які саме зошити входять у комплект ще не цікавилась. Збори будуть тільки наступного тижня.

13. Fish

Fish Well-Known Member

Я трохи не в ногу виступлю про друковані зошити :) Мені здається, що в 1 класі з письма і математики вони однозначно потрібні. По-перше, для вчителя записати завдання кожному у зошит, як тут пропонували, це просто знущання - ви собі уявляєте, скільки це часу? Зошит і полегшує роботу вчителя і дітям урізноманітнює завдання. З математики завдання як завдання, нормальний зошит, як на мене. Якість паперу кошмарна, це факт :sad: Письмо - теж ок, нормальні прописи. Прописи ж таки потрібні в першому класі. Ще в нас є основи здоров'я (от він, як назло, з хорошим папером :) ), християнська етика (розмальовка з віршиками - як на мене, можна й обійтися, але малій якраз подобається), природознавство. Що, як на мене, точно зайве, то це Супутник Букваря - наші практично його не використовували.
    Тут писали, що коли ми вчились, то у нас друкованих зошитів не було - я йшла в школу у 89 році, то точно був зошит з математики і прописи. А оскільки прописи були передбачені тільки одні, то ми писали спочатку на кальці, яку клали на сторінку зверху, а як вже виходило добре, то в зошиті. Та ну, я краще куплю дитині зайвий зошит, щоб було де тренуватись, ніж отак :)
    Коротше кажучи, я вважаю, що зошит, наприклад, з трудового навчання - це ні до чого ( у нас його і немає, на щастя), але узагальнювати і казати, що всі вони - тільки трата грошей, теж не можна. Якби діти не встигали в них працювати, я б піднімала це питання на зборах і агітувала на другий рік відмовлятися. У нас тільки перший клас, правда, може я далі зміню думку :)
    А англійська - однозначно, тільки підручники англійських видавництв. Так, вони дорогі, як зараза, але це небо і земля порівняно з нашими. Краще вже видрукувати пдф чи зробити копію. А стосовно того, що не всі вчителі вміють з ними працювати - то це справа не у підручнику.

• Подобається Подобається x 1
  14. Kandya

Kandya Well-Known Member

Ну у нас і в зошити пишуть завдання: приклади різні, задачки. На початках -- то вчитель намічала гачки-цифри. Але ж є підручник -- у якому ті ж самі завдання... Ні, я однозначно проти тих зошитів

15. Fish

Fish Well-Known Member

Якщо завдання ті ж самі, то це дійсно не має сенсу. У нас ніби не дублюються, тільки тип завдань такий самий.

16. maty

maty Well-Known Member

Карп*юк то така дешева пародія на підручник з англійської ,по тих книжках дітей навчити то нереальна задача, але в нас тед батьки не хочуть тратити гроші на дорогі підручники, так і вчимосяю менший пішов в школу з поглибленою англійською ,там питань немаю
    так мене дістала та сумнівна економія- як 8 березня,то треба здати.бо як то так . що про нас подумають , а як щось справді для навчання- то держава хай дає

• Подобається Подобається x 2
  17. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Підписуюсь під кожним словом. Не знаю, як то треба було укладати підручник, щоб навіть "маючи деякі знання", батьки не мали поняття, як їх донести до дитини за цією "системою". Ми відмучили 4 роки з нею і жевріє слабка надія, що хоч в старших класах змінимо підручник. Бо все, що знає малий зараз - це не завдяки, а всупереч йому і то з великими зусиллями..

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. maty

maty Well-Known Member

ще додам про друковані зошити- вони є завжди,до 11 класу хімія-причому абсолютно тупий і безтолковий зошит,ну але в нас вчиталька та ще ...біологія,фізика-там лабораторні якісь,але вони їх не роблять практично,тільки теоретично. в принципі,це вчитель обирає ,є різні варіанти,але як на мене ,вся ця система нашої освіти вона ніяк не сприяє розвитку в дитини вміння і бажання вчитися

• Тупо! Тупо! x 1
  19. basia

basia Well-Known Member

М"яко сказано -якісь. В 9 класі лабораторні не робились зовсім, тільки від ліхтаря писали в зошиті. Одна була така, що вирішив тільки наш тато ( вища інженерна освіта). Ну як можна вчити електрику і не показати дітям навіть амперметр та вольтметр ? Особисто я в школі навіть електричне коло складала. Але, думаю ,питання риторичне. Зате як почитаєш тестові завдання, так доктор наук не відповість:girl_cray::girl_cray::girl_cray:

20. basia

basia Well-Known Member

Дитина готується до контрольної з географії. Думаю, дай загляну. МАМА ДАРАГАЯ, читаю про Львівську обл, тут і автомобілебудування, і приладобудування і т п. Якого року ці дані ? Вже 20 років не працює автобусний, Полярон забудований офісами та житловими будинками, скажіть мені по секрету , коли останній раз ви бачили на полях льон, який ми буцімто вирощуємо. Хміль? Тваринницькі ферми? Для чого вчити таку дурню?
    І так по всіх предметах - застарілі дані, нечитабельні підручники, маса непотрібної і неправильної інформації. Шкода дітей

• Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Подобається Подобається x 4