Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. iriwa

iriwa Особлива мама

та шо ви всі з тою Надією :) .. То старша школа, вони 1 раз взяли 1 клас і їм то не вийшло, тож більше набирати дітей не будуть в молодшу школу.

2. Princess

Princess Well-Known Member

просто якраз на днях у них була і показували перший клас з інклюзією :) але нє - то нє

3. iriwa

iriwa Особлива мама

та я теж була і дзвонила, але не набирають.. нажаль

• Інформативно Інформативно x 1
  4. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. HAPPY NATA

HAPPY NATA Форумляночка

@iriwa
    я не знаю, який район вам підходить, але в 82 школі точно є (і вже давно) такі класи. Цього року в перший клас пішли 9 особливих діток (кожній вчительці з ними допомагає асистент).
    Ця школа знаходиться на вул.Шафарика, це бічна Дж.Вашингтона.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. iriwa

iriwa Особлива мама

Знаю за ту школу, але їх особливість діти з паралічем, там для них обладнані відповідні туалети і є ліфт. Нажаль трохи мені той район не підходить, але буду питати й там, бо вибирати нема з чого, нажаль.

7. Malak

Malak New Member

А до таке інклюзивний клас?
    --- дописи об"єднано, 12 Квітень 2016 ---
    Дівчата а що скажете про школу братів Ізраїлю, є досвід? Правда, що там є власний автобус що розвозить діточок?

8. Mammy

Mammy Well-Known Member

В 95 треба з директором особисто говорити, "домовлятись", інакше навряд... там складна ситуація (((

Надіслано від мого LG-E425, використовуючи Tapatalk

9. volkovaj

volkovaj New Member

Форумляночки, хочу поради стосовно приватних львівських шкіл... ми зі школою в принципі практично визначилися, але зараз є ще певні сумніви. Хотілося би почути власний досвід навчання діток у різних приватних школах. Хто, що знає про приватні школи?

10. Дівчата, можливо, чиїсь дітки ходять до 55-ї школи? Цікавлять вчителі, керівництво, атмосфера загалом. Ймовірно, переводитимемо туди дитину у 7 клас. Малий досить проблемний, тому потребуємо нормальних, насамперед людяних вчителів. Буду дуже вдячна за будь-яку інформацію!

11. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

Автобус є, ми туди ходили у садок, їздили з ними. І ще досі іх час від часу бачу, отже і далі возяться. А Ви в них були? Там трохи специфічно))). Хоча садок мене влаштовував повністю - там 95% були християни. Але от зі школою було не так. Здавалося мені тоді, що освіту там можна отримати чудову, але на додачу навяжуть ще трохи свого. Я б туди у школу не дала.

12. Oduvashka

Oduvashka Well-Known Member

Ми зараз тут навчаємось. Довго вагались, але плюси переважили. Раніше попасти в школу для не євреїв було важко, зараз вже проблем нема, просто навчання платне. Не знаю статистику по кількості євреїв/не євреїв в класі, але проблем в нас з тим нема. Дитина, як була свідомим українцем і християнином так і лишилась. Навчання по затвердженній державній програмі. Є автобус, забирає і привозить додому. Заняття з 9 до 16.

13. Magnolia

Magnolia Active Member

HAPPY NATA, підкажіть, будь ласка, туди ходять дітки з ДЦП? Вони навчаються разом з іншими дітьми, по загальній програмі, чи в них окремий клас і навчання проводиться по спрощеній програмі?

Останнє редагування: 25 Квітень 2016
  14. Kandya

Kandya Well-Known Member

Це наша школа. Син в 1 клас ходить -- і в нього в класі є хлопчик із аутизмом. Я не спец (у мене в сі"ї із дауною були, а в таких дітках не розбираюсь), але здається мені, що в нього досить сильний аутизм. То спершу сидів на уроках зі всіми, але весь час плакав, стрибав.... то тепер більше в реабілітаційні кімнаті займається, а після уроків -- він йде до вчительки на заняття. діти дуже добре до ньгого ставляться, він у всіх виставах участь бере (правда, роздягається і роззувається, але ніхто не акцентує увагу -- не батьки, а вчителька тихенько вдягає його).

У школі справді є діти із ДЦП , на візочках -- то їх привозить бус. А був у нас Садовий, то батьки особливих дітей (власне не візочників), казали, оскільки у Львові не атк багато інклюзивних класів, то вони мусять у час пік їхати на Шафарика із різних не близьких районів. То Садовий сказав, що купе для школи бус, щоб привозив таких діток (казав то він у вересні і відразу зазначив, що то мусе пройти купу затверджень, але із наступного навчального року вже має бути. Казав він то при 300 свідках (якщо не більшле) і батьки казали, що з нього не злізуть))) Тому із вересня, сподіваюсь, уже таких діток будуть забирати з-під дому
    --- дописи об"єднано, 25 Квітень 2016 ---
    а як далеко звідти ви живете? Бо як Топольна чи Левандівка -- то таки далеко

15. iriwa

iriwa Особлива мама

@Kandya живу на Сихові. Була минулого тижня на підготовці то досить непогано малий справився. Цього тижня йдемо знов і будем далі бачити що буде. Казала мені секретар що в них аутистів ще не було..

16. Kandya

Kandya Well-Known Member

Та шо вона там трендить, а хто тоді у нас в класі? От заінтригували. Зараз до вчительки подзвоню.
    То Сихів не далеко, той хлопчик теж на Сихові живе. Як буде бус -- то точно буде з Сихова забирати В мене зараз доця теж на підготовку ходить -- у другу групу. А ви в якій? І вчителі цього року будуть дуже хороші -- дві такі старенькі бабці (то ще мого чоловіка перша вчителька), але вони реально люблять дітей і свою роботу. Такі педагоги-педагоги!

• Подобається Подобається x 1
  17. iriwa

iriwa Особлива мама

ми ходимо до 3, ну були там минулого разу. вчителька була така молоденька Василина Василівна чи якось так. На перший погляд непогана. Вона набирає 1 клас цього року. Секретар казала щоб пробували ми до неї в клас проситися, але незнаю чи то оправдано. Мені треба щоб до дитини добре відносилися і вчили, ну наскільки то можливо. Страшно переживаю!

18. Kandya

Kandya Well-Known Member

Подзвонила. Таки да -- правду вам секретарка сказала. У того нашого хлопця не аутизм, а "легка розумова відсталість".
    Ну мені здається у вашому випадку -- то краще до тих старших вчительок.

О, в нас вся група із садочку до неї хоче. а я забила. Я минулого року хотіла дати сина до однієї вчительки (всі до неї хотіли), але довідку принесла аж 30 серпня і нас дали до "новенької" вчительки. Я там щось директорці намагалась доказувати, тіпа, чого це мене не туди, куди я хотіла, але вона відразу нас познайомила із тієї вчителькою. Мені сподобалась і я заспокоїлась.

Тож і тепер не буду ні до кого проситись -- до кого дадуть, так і буде (мене всі влаштовують)

19. iriwa

iriwa Особлива мама

медогляд? бо ми вже свій майже пройшли, маєм хіба комісію аж 2 червня...
    І то з тою комісією теж історія. Там кажуть що їх довідка ніякого важливого значення не має бо це рекомендація, а у школі вимагають ту довідку. Директор сказала що коли вона буде то тоді приходити. Як на мене якийсь нонсенс. Всі переводять стрілки один до одного.
    А що, вона якась дуже особлива? Чого так всі хочуть? Чи через те що молоденька?

20. Kandya

Kandya Well-Known Member

Молоденька, новенька, приємна...

Але і проти тих старших нічого не мають. У мене знайома 3 дітей має, і різниця між усіма 4 роки: то старша дочка в неї (то ще та вчителька, що мого чоловікап вчила) вчилась, зараз середній 4 клас закінчує в неї, і молодшу теж дає до неї. Знач не погана -- то я про Ганну Андріївну. Там ще її коліжанка Марія Василівна теж набирає 1 клас. Але я повторюсь, я не буду вибирати: куди дадуть.

ну так, ті довідки півроку дійсні, то вже можна проходити -- поки черг немає. Але я все в останній момент) Нас хоч просили ту довідку до 15 серпня здати, то я аж 30
    Директор --

і дуже адекватна жіночка. Депутат! То, власне, тому і Садовий у школу приїходив -- її піарив, і тому і бус пообіцяв.

Тому з нею спокійно, по-людськи, без хабарів, про все можна домовитись

• Подобається Подобається x 2