Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Я вважаю, що якщо нема явної любові/схильності до мов, перспективного бачення дитини власне в цій сфері і бажання та/чи можливості мови посилено вивчати у і школі, і вдома і з репетитором, то не варто йти в спецшколи. Це дійсно велике навантаження, і крім фінансової сторони треба зважати на те, чи не виснажить така наука дитину. Тим більше, ящо навіть зацікавленості англійською немає (хоча, то таке, зацікавленості то з"являються, то зникають )) ) І краще дітей все-таки віддавати в одну школу, вже не одні батьки до цього прийшли через роки мук з водінням-розвозкою по різних.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Здається мені, якщо дитина без закидонів, нормально її сприймуть.
    Розкажу за свою малу - певний час з нею на танці ходив хлопчик з Донецька. Що діти, що вчителі ставились дуже навіть непогано.
    За якийсь час з малою страшенно розсварилися: у них темпераменти різні, малий дуже вже лідер, конкурс продули, бо танцював так, як звик, неважливо, що там собі тренер розказує. В малої тоді просто якась депресія була, а до того чотири роки на танці літала. Вона нам з чоловіком скаржилась, але ми все намагались пояснити, що йому важко, він багато пережив, треба перетерпіти. А одного разу чоловік чекав малу в коридорі і випадково почув телефонну розмову тата хлопчика - той думав, що сам, і комусь дуже емоційно розповідав, як "хахли на наших наступают". :dash1: Малій він, звичайно, не проговорився (щиро кажучи, я також тижнів через три дізналась).
    Останньою краплею стала відмова виступити в шпиталі перед пораненими - і от коли на якомусь занятті мала знову почула претензії, що не так танцює, ляпнула, щоб він спочатку українською навчився говорити, вже наступного тижня його забрали з тих танців. І знаєте, наскільки я її вчу, що російськомовність - не ознака кацапізму, у тому випадку змовчала.

• Подобається Подобається x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 4
  3. Colombina1982

Colombina1982 Well-Known Member

Йой, як то знайомо. Я все можу стерпіти, навіть повну "необучаємість" мові, але за отаке хочеться відправити назад до "їхніх" в підмогу. Нема чого тут в бандерівському лігві страждати.

• Подобається Подобається x 5
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  4. MamIrinka

MamIrinka New Member

Випадок не те щоб жахливий, але дуже неприємний, нажаль такого зараз багато по всій країні(( А дівчинка ваша ще терпляча.)

5. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

@Tutuka я вам більше розкажу :girl_smile:(не писала б про це, але розкажу, раз така тема пішла, тим більше сама бачила). Минулого семестру перевели до Львова хлопця з іншого міста. Що було одразу помітно: недурний, але ставив себе якось вище за інших, інші діти переходили на російську мову з ним, він і не намагався українською, з дітьми говорив російською (ну і що, то ж неформальне спілкування)). Потім став ще наглішим (а діти там добрі, щирі були, аж їх шкода бувало). Почав розказувати що "Львов не такой уж і хароший город, наш вот лучше, і дрєвнєє" і в тому роді. Уявляєте:girl_impossible:? На прохання відповідати українською мовою на питання сказав "А ви что, фашистка?". Ось такий приклад з життя. І нічого не зробиш, бо він тут вчиться на законних підставах. Діти такі хороші, а приїхало таке і дивіться права качає. В процесі навчання теж нагло себе вів (і то дитина не з бідної чи поганої сім"ї, до конкурчів все його залучали і вроді нормальна людина, а отакі коники видає, хоча може з віком зміниться). Ось і зробіть висновки:girl_in_dreams:. До того я теж дууже толерантно до всього ставилась, тепер погляди змінились в іншу сторону. Хочеться нарешті нормально захистити наше місто і мову від таких співгромадян.

Останнє редагування: 29 Лютий 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 8
  6. Fish

Fish Well-Known Member

Поки що так, плануємо туди. Вона нам найближча зі всіх. Хіба до кінця 4 класу передумаємо, ну або якісь неймовірні математичні здібності у дітей проявляться, то будемо щось інше думати, але не хотілося б. Щодо відгуків - вони давно дуже різні, я школу не ідеалізую, але знаю людей, у яких діти зараз там вчаться і вони задоволені, тому будемо сподіватися на краще.

7. vjv

vjv Well-Known Member

А може хтось має семикласників там, які були вчителі в початкових класах?

8. iriwa

iriwa Особлива мама

Дівчата, порадьте мені нормальну школу і хорошого педагога в Франківському районі. Хочу малому свому вибити інклюзію і незнаю куди тикнутися, бо треба щоб і директор пішов на зустріч і вчитель був від Бога, аби дав раду дитині. Допоможіть!

9. iriwa

iriwa Особлива мама

Хтось щось чув за школу Надія?

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

школа школі- розь. Бувають маленькі школи в райцентрах, де хороший вчительський склад і де в умовах малого колективу дитина має сприятливі умови до навчання. А є школи, де за браком вчительських кадрів один і той же вчитель буде викладати по 3 предмети. Або зводитимуть класи на деякі уроки ( наприклад 5 з 6).
    Львів толерантний до тих, хто приймає сам Львів. З його традиціями і звичками. В 45 школі у класі моєї коліжанки за останні 2 роки з явилося кілька діток-переселенців ( і зі Сходу і з Криму). Вона про них має абсолютно нормальні відгуки. Як і про їх батьків.
    у нас в попередній школі у нашому маленькому класі половина діток була з російськомовних сімей. У школі діти всі спілкувалися українською і навіть не задумувалися. То вже як батьки приходили забирати, то з ними на російську переходили. Був і хлопчик -вірменин, який дуже смішно розмовляв як українською, так і російською ( бо в побуті спілкувався вірменською). Але теж і він розумів, і його діти розуміли. І нічого страшного, що українська виходила, як виходила. Але він старався. Зараз у гімназії у класі теж є діти з російськомовних сімей. У школі спілкуються українською. НАправду, ніяких проблем серед дітей у мовному питанні у 2 закладах не спостерігала. Мій племінник навчається у 52 російській школі ( сім я у них двомовна і він спокійно двома мовами в побуті спілкується). У школі є діти з україномовних сімей.

І вище ви питали про 45 школу. Так тут теж навчаються діти з різних сімей, в т.ч. україномовних. І діти моїх друзів закінчували цю школу ( українською володіють вільно, проблем ніяких, Без репетиторів здавали ЗНО з мови і вчаться на бюджеті тої ж журналістики універу. І в старших класах вільно дописували статті у пресу для "бази на вступ").На даний момент лише з мого будинку 3 дітей возять у 45 школу ( власне возять, бо вона він мене у межах 4 зупинок): 2 сім ї російськомовні, 1 -україномовна. Викладання української тут хороше, кількість уроків української у старших класах- така ж, як і в україномовних школах. Діти, закінчуючи школу, вільно володіють обома мовами і на розмовному і на граматичному рівні( чого не скажеш про дітей з українських шкіл).

Останнє редагування: 1 Березень 2016
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 2
  11. Жменька

Жменька Well-Known Member

що саме маєте на увазі?
    Питаю, бо розглядаю її як варіант після молодшої школи

12. Яська Березнева

Яська Березнева Well-Known Member

А як у вас з вихідними на 8 березня? В нас 7 - робочий, вихідний тільки 8, а читаю на фб, що 7 і 8 у деяких школах вихідні, а 12 будуть відпрацьовувати за 7.

13. Fish

Fish Well-Known Member

У нас саме так, 7 вихідний, 12 відпрацьовують. Мені здається, що це кожна установа сама собі вирішує.

14. сніжна

в Класичці 7 вихідний, 12 відпрацьовується. Відповідний наказдиректора розміщений на сайті гімназії ("на виконання розпоррядження Кабміну про перенесення робочих днів у 2016 р, з метою раціонального використання робочого часу .....")

• Інформативно Інформативно x 1
  15. сніжна

є посилання на наказ Управління освіти ЛМР 176-б від 27.11.2015 р "Про перенесення робочих днів у 2016 р"( його не бачу у відкритому доступі. Хоча, якщо слідувати нормам законодавства про працю, то КЗпПУ встановлено, що остаточне рішення про перенесення вихідних та робочих днів на підприємстві приймає власник або уповноважений ним орган (керівник) підприємства шляхом видання наказу чи іншого розпорядчого документа. А графіки перенесення робочих днів, встановлені КМУ, носять рекомендаційний х-е. Тому, відповідно до цього- так, остаточні рішення приймаються керівниками навчальних закладів)

• Інформативно Інформативно x 1
  16. Monada

Monada Active Member

Коли весняні канікули цього року?І чи будуть взагалі,чи тільки будемо відпочивати на Великдень?

17. Basyanya

Basyanya Well-Known Member

мали бути з 04.04 по 10.04, але щось відмінили, треба відпрацьовувати за карантин. вихідні будуть 04.04(пн) і 08.04(пт), таке я чула.

18. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

В нас 7 і 8 квітня.

19. Monada

Monada Active Member

Тільки 2 дні?

20. Leditanya

Leditanya Well-Known Member

Так. Як вже писали вище мали бути з 4.04 по 8.04. Але через карантин буде лише четвер-п'ятниця. За свята ще нічого не знаємо.