Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. Fast

Fast Well-Known Member

Всі навколо сидять з дітьми, працюють, займаються - ну не доганяю я, чим таким треба займатися з дитиною в першому класі. Домашнього мало - моя це дуже швидко робить, просить просто подивитись. Англійська - поки мого рівня вистачає, щоб нагадати, що було в школі, але по суті в школі запам'ятовує, що було. На продовженій діти гуляють, їдять, гуляють, шахматами займаються, на гуртки можуть бути доставлені, але мені це поруч - доставляю сама.
    На даний момент, цілком задоволена, що пішла Соля до школи. І враховуючи, що до шклоли ходили дуже мало, ми швидко це все наздоглали, без додаткових занять.

2. Made in USSR

Made in USSR Well-Known Member

Ну бачиш, тут кому як піде. Ми теж з домашнім за 30 хв справляємось. То вже з читанням і розмальовуванням. А інші сидять довго і нудно. В нас з математикою проблем поки нема. Саша її любить і я бачу що додавання-віднімання йому вже замало. Читання спочатку було дуже трудно, хоч він вже йшов до школи вміючи читати по складах. Зараз бачу що пробує читати вже слова повністю і цілими реченнями. Але для того дійсно треба напрягтись мені, бо зацікавити його книжкою нелегко. Письмо теж не наш улюблений предмет, але мотивація вчительки таки працює. Постійно хвалить і не акцентує увагу на помилках.

А щодо організації виконання ДЗ для першачків, то ми робимо так: після школи відразу сідаємо за уроки. Якщо голодний. тоді я грію обід, а Саша вже починає щось писати. Якщо їсти не хоче, тоді робимо уроки і аж потім обід. Нам то підходить на всі 100. Спочатку ми пробували перепочивати після школи, але то тільки заважає. Потім тяжко загнати до книжок. Тепер учень сам витягає все з портфеля і каже давай все зробимо і буде вже спокій. Ну і в п*ятницю ДЗ на понеділок має бути зроблене щоб не псувати вихідні.

• Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. Havronia

Havronia Well-Known Member

Ще багато залежить від школи і вчителя. Зі старшим я постійно робила якісь проекти і презентації, з певних предметів і просто так. Шукали, вирізали, малювали... З другим в іншого вчителя задавали дуже мало. Вчителька завжди казала " Ми все встигли"

4. skai

skai Well-Known Member

У всіх знайомих, які віддали дітей у приватну школу дітей у класі 30-33. :girl_sad:
    --- дописи об"єднано, 17 Грудень 2015 ---
    Ми теж те, що задали робимо дуже швидко. Але я щодня сама сиджу із англійською (за власною ініціативою). Вчитель у школі не каже вміти писати ті слова, які проходять по книжці. Усно, - мала їх вже давно знає. Але ми вчимося їх писати без підглядок. А тут трохи складніший варіант, бо мусиш пояснити чого одна і та ж буква по різному читається.
    А ще якщо я бачу в зошиті з читання про префікс, суфікс, то спрощено пояснюю звідки воно взялося. Хоча, я так зрозуміла, що в школі це вчать дуже побіжно.

5. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

яка приватна школа у Львові має такі класи? назву в студію . Дійсно цікаво.

Авторська Тривіта мала багато дітей, але вона державна зараз. до 20 чоловік колись ( ще років 7 тому) набирали в молодшу "Альфу" від Першої Приватної ( старша- до 15). Але оскільки тут навчання недешеве, то охочих в молодшу поменшало.

Зі старших гімназій найбільша кількість учнів в класах у ім. шептицького. Але там теж оплата була не така, як в стандартних приватних школах, а втричі менша. Крім того, здається, ця гімназія вже не має статус приватної.

Ерудит, Еколенд, правничо-економічна, братів Ізраїлю,Святої Софії,Шанс, Перспектива , Відродження ,Перша Приватна і т.п. - усі ці класичні приватні заклади у Львові мають малу наповнюваність класів ( до 10-16) . Це навіть можете прослідкувати по правилам набору, зазначеним на офіційних сайтах шкіл.

Навряд чи знайдуться батьки, які мають бажання оплачувати приватне недешеве навчання у класі з наповненістю в 30 учнів. Тобто це має бути 30 батьків в кожному класі приватної школи які можуть викласти щомісяця по 2000 і більше грн за навчання. В цьому випадку ніхто би не погодився на такі умови. По 30+ дітей є в школах, які багато хто плутає з приватними, але вони такими не є. Джерельце, Світанок, Радості, Малюк і т.п.- це НЕ приватні школи, хоча багато хто їх плутає з приватними оскільки там те існує певна оплата у фонд школи. От тут- по 30+ учнів у класах. Але це державні школи

Останнє редагування: 17 Грудень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  6. NadVoye

NadVoye Well-Known Member

Про учнів молодших класів, які з різних причин не встигають у навчанні. Ось подивіться, яку цікаву статтю надибала (російською мовою)

7. сніжна

проблем у тому, що ці поради на практиці мають зворотній ефект. Перевірено нещодавно однією моєю знайомою мамою на прикладі своєї дитини-першокласниці. Коли вона отак зверталася до вчителя "за мудрістю", вчитель її , м яко кажучи послала :). Тобто сказала прямо, що немає ні часу, ні можливостей ділитися знаннями і шукати підходи. Тому все розуміє, але хай мама сама собі голову мастить тим, щоб знайти цю "мудрість".Або скористається допомогою спеціалістів, але не її. Інша ситуація- вчителька сприймає дитину під призмою " та що з неї взяти, якщо в неї батьки такі самі неадеквати" :). Маніпуляція вчителем в цьому випаду можлива лише в тому випадку, якщо вчитель сам поганий психолог. В іншому випадку ( хороший психолог і хороший педагог), вчитель сам зацікавлений у тому, щоб співпрацювати з батьками. Тут і маніпуляційного підходу не потрібно тоді.

• Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

з понеділка у львівських школярів починаються зимові канікули.
    А до якого числа вони триватимуть?

9. Kandya

Kandya Well-Known Member

нам сказали 20 січня в школу

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Олюнька

Олюнька Well-Known Member

файно!
    але то середа?

11. Kandya

Kandya Well-Known Member

я не дивилась в календар. Але яка різниця? 18 -- свят вечір, 19-- Йордан, 20 -- в школу. Так і у нас колись було

12. Marmulyadka

Marmulyadka Пор'єдна львівська пані

Народ, чиї діти підуть в 1-й клас НВК ім.Симоненка цього року, ви вже писали якісь заяви на прийом? Я сьогодні була, написала заяву і дала копію свідоцтва про народження. Сказали 5 лютого на перше підготовче заняття приходити. Більше нічого дізнатись не вдалося: ні чи попадемо до тієї вчительки, що записувались раніше, ні в які дні проходитимуть заняття, ні навіть що взяти з собою на перший раз... Сказала секретарка приходити 5 числа і там все скажуть... А в заяві, до речі, текст наступний: "прошу допустити мою дитину до участі в конкурсі в 1-й клас". Як буде той конкурс виглядати, хтось знає?

13. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

Хто щось знає, чи планують карантин у нас?

14. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

Наразі, ні...

• Інформативно Інформативно x 1
  15. raspberry

raspberry Well-Known Member

@Marmulyadka, щось дізнались? Бо в мене така ж інформація. Наскільки знаю, той конкурс - це тести і співбесіда з психологом.

16. сніжна

у нас в місті за офіційними даними немає наближення до епідпорогу. Хіба на завтра епідслужба подасть нові дані. В більшості міст, де введені карантини діти повернулися до навчання ще тиждень тому. Відповідно, одразу зросли показники. У Львові ж канікули ще. В Рівному і Кіровограді, де загально вищі показники і діти мали повернутися з канікул завтра, вирішили продовжити на тиждень канікули. Думаю, було би добре, якби у нас дітям теж дали ще хоча б тих три дні канікул на цьому тижні і подовжили. Але, думаю, що поки навряд. Тому все буде як завжди: діти повернуться до школи, будуть сидіти в 4 стінах в сухому непровітрюваному приміщенні, показники ппідуть вгору за тиждень і тоді почнуть чухати голову і щось думати. Або будуть приховувати статистику ( я не знаю, як де, але в нас в гімназії за тиждень до початку канікул не було по третині класу. Правда, не факт, що по хворобі, а не тому, що просто батьки трішки раніше зробил дітям канікули, коли вже і так більшість оцінок було виставлено). Взагалі краще би було продовжити дітям канікули. В крайньому випадку, розмістити на сайтах шкіл завдання на дім для дітей - з теперішніми шкільними навчаннями тих кілька днів додаткових канікул не так і вплинуть на програму. Все -рівно зараз учні в основному на самоосвіті, а школа лише загальну начитку дає і оцінку вивченого самостійно :). З другої сторони- лютий ще теж буде небезпечним у плані всяких бяк. Тому хто його знає коли той карантин оголошувати. Хоча, як на мене, краще попереджувати, ніж наслідки розгрібати. Хотілося б, щоб наша львівська влада бодай ще на три дні подовжила ці канікули. Нічого страшнго не станеться, якщо діти почнуть навчання не з 20, а з 25. Зрештою, це ж опалення в школах на канікули знову скручували? То в середу діти мають вернутися знову у холодні класи?

• Інформативно Інформативно x 2
  17. Tratata

Tratata Active Member

Привіт) Хочемо цього року спобувати поступати в 1 гімназійний клас ЛУГГ, підходить нам по розташуванні. Можливо хтось відвідує цей заклад і може розказати , що там і як? (навчання, харчування, відношення до учнів і тд.) Вдячна за відгуки

18. сніжна

про карантин поки не говорять. Але епідпоріг серед дітей віком до 14 років уже перевищений.

У Львові зафіксовано перший випадок смерті від грипу. Загибла жінка мала 40 років. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомила головний позаштатний епідеміолог департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Наталія Тімко.
    За її словами, у лікарні Львова та області із початку епідемії госпіталізовано 1 115 осіб із діагнозом ГРВІ та грип, із них 57% становлять діти до 14 років.

Щодо можливого карантину у львівських школах, Наталія Тімко зазначила, що у Львівській області перевищено епідпоріг у віковій групі до 14 років, але наразі казати про карантин важко.

19. magic

magic Well-Known Member

але чому ж важко???

20. magic

magic Well-Known Member

ось в новиних тільки що прочитала:
    До кінця тижня може розпочатися епідемія

Збільшення кількості людей, які захворіли на грип останнім часом, свідчить про те, що до кінця тижня в Україні може виникнути епідеміологічна ситуація.

Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я Роман Василишин на засіданні Міжвідомчого оперативного штабу Держкомісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій заявив.

"Можемо прогнозувати, що до кінця тижня ми матимемо поріг (епідеміологічний. - ред.) ", - сказав він.

Для чого того виходити 20 січня і не оголосити карантин??? Я малого певно на підготовку у Горішок не віддам до кінця місяця, хоч вже і оплатила((