Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. Joll

Joll Well-Known Member

Cніжна, а у якій гімназії Ваша дитина? Суми дійсно вражають, особливо за нинішньої інфляції..

2. Supernatural

Supernatural Well-Known Member

Із збільшенням годин і співвідношенням "викладач-студент" взагалі туго буде :girl_yes2:В багатьох ВУЗах недобір студентів (вузи взагалі масово планують скорочувати, бо їх в країні забагато:girl_yes2:), викладачі часто не мають навантажнння навіть на повну ставку, і цього року ще зменшили кількість годин по багатьох предметах, на перевірки модулів та інші види робіт. Ось новини про реформи ВУЗів http://chtei-knteu.cv.ua/profi/97/zakon.php
    http://golosukraine.com/publication...lnogo-roku-vikladacham-zmenshat/#.VdXv6bLtmko
    http://life.pravda.com.ua/society/2014/07/1/173712/
    Тому щоб щось збільшувати треба буде радикально щось міняти, бо зараз говорять що навантаження в наших викладачів навпаки завелике, порівняно з Європою, і ми маємо змінювати все під їх вимоги:girl_smile: Коротше, в нас все, як завжди - "пуста говорильня", коли ніхто не знає що буде і що робити:girl_crazy:

Останнє редагування: 20 Серпень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. skai

skai Well-Known Member

Дівчата, підкажіть мені чи потрібно дитині перед першим класом брати меддовідку після канікул. Справа в тому, що ми при подачі документів у школу вже проходили всіх лікарів і з іншими документами здали форму 026. Але думаю чи часом так як перед садком не треба ще й аналізи на глисти, кров здавати і т.д.

5. сніжна

ні. якщо ви йдете до першого класу, то здаєте лише встановлену форму медкарти 026. Там вже є всі потрібні аналізи записані.Між класами- довідку форми 86-1 о.

• Інформативно Інформативно x 2
  6. Kurylychyn

Kurylychyn New Member

Доброго дня, будь ласка допоможіть з вибором школи. Живу на О. Степанівни, дитина іде на наступний рік до школи , але зараз потрібно буде ходити на підготовчі. Хочу у вас запитати про Арніку і про 34 школу. Буду дуже вдячна !!!!

7. Fast

Fast Well-Known Member

Декілька сторінок до гори і досить багато є про ті школи

8. Neytasa

Neytasa Well-Known Member

А цього року як буде 1 вересня проводились? З лінійками? :girl_crazy:

9. сніжна

так. і тематичний напрям першого уроку вчителям ще в липні повідомлений :
    Міністерство освіти і науки визначило порядок організації Першого уроку у 2015/2016 році (лист Міністерства 1/9-354 від 24.07.2015).

Міністерство рекомендує загальноосвітнім та професійно-технічним навчальним закладам розпочати 2015/2016 навчальний рік за тематикою, що відповідала б принципам Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді, що затверджена наказом МОН від 16.06.2015 № 641. Конкретну тему Першого уроку навчальні заклади визначатимуть самостійно.

Останнє редагування: 25 Серпень 2015
  10. Натуля

Натуля Well-Known Member

ми теж ідемо наступного року, і скоріше за все в Арніку. ПІдготовки там немає. Запис в школу з січня, і з лютого 1 раз в тиждень будуть ознайомчі заняття. Набирати класи будуть два вчителя Плахотнік Ірина Ярославівна і Вікторія Олегівна Низин (чи Мизун чи якось так, я двічі перепитала і так і не розчула). Хтось може дати відгуки про них? @Яська Березнева , може ви щось знаєте за них?

11. Жменька

Жменька Well-Known Member

12. Fleshka

Fleshka Well-Known Member

Дівчатка. А роз'ясніть мені одну річ. Для чого потрібна дитині ота модна сьогодні підготовка до школи за 400-500 грн/міс в всяких мудрагеликах, дошкільнятах і т.д.? Я ще з тих старомодних мамаш, які вважають, що в школу йдуть, щоб вчитись а не демонструвати, чиї батьки оплатили дорожчу підготовку. Чи я не права? То таке потрібне в наш час? Я трохи гублюсь. Була переконана що вміння читати базово, рахувати, додавати, віднімати (того до чого дитина доходить на даний момент розвитку сама) достатньо, більше того - навіть не обов'язково потрібно. Бож школа тоді нашо?
    Розпутайте мене.

• Подобається Подобається x 2
  13. Raven

Raven Мама малятка

власне читати і мінімально рахувати тре, бо не встигнеш за програмою
    обидві племінниці займалися на розвивалках при церкві
    ті що не проходили тої підготовки, не встигали, було тяжко

Останнє редагування: 28 Серпень 2015
  14. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Ми ходили на Мудрагелики. Платили 80 грн в місяць, а не 450. Я дуже задоволена. Мали і свята і навчилась багато. Я задоволена дуже. Чогось надзвичайного не вчать, але дають загальне уявлення про школу

• Подобається Подобається x 1
  15. Fleshka

А на адаптаційних при школі не дають загального уявлення про школу?
    І ще тож 7-8 місяців на підготовку діти ходять. То весь той час вчать мінімально читати рахувати?
    Може глупі питання, але я чесно слабо уявляю собі то все. Ну бо в наш час Романових знань мені було б вище даху, при вступі до школи. Я і їх не мала.
    А тепер бачу, що більшість батьків готують дітей до 1 вересня, як до інституту. І мені аж страшно за мою дитину, хоч вважаю він розвинутий по віку. Але може того в наш час мало?

16. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Я ще не знаю в яку школу йдем і які там ті адаптаційні заняття. В мудрагелику двічі на тиждень. Вчили букви, трохи писати, малювали, робили різні аплікаціі і т.д. я б сказала, що то загальнорозвиваючі заняття. Мені по співвідношенні ціна якість, близькість до хати підійшло ідеально.

• Подобається Подобається x 1
  17. Fleshka

Ну алеж таке роблять і в садку. Плюс вдома з мамою чи татом...
    Тому я і гублюсь, чи потрібно додатково.
    Ще за 80 грн.- то таке. А от за 400 і то протягом 9 місяців.
    Не знаю..

18. Анута

Анута Well-Known Member

ви в садок ходите?
    Бо нам би теж на підготовку цього року. Я повзнавала трохи і не розумію чим воно відрізняється від старшої групи садка, де вони вчать букви, читати і базово рахувати.

Хто ходив на підготовку - підкажіть де реально різниця?

19. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Аня, ходимо. Але в садку то не то. В садку вони реально мало що вчать. Принаймі в нас так було, що Софія не знала букв, хіба деякі, а після підготовки вміла читати. Але 500 грн за то я б ткж не дала

20. OxyFoxy

OxyFoxy Посиденька-непосида

То вам пощастило, що навчили читати. Маю реальний приклад з близького оточення - дитина весь навчальний рік відвідувала Еколенд (далеко не за 80, 400 чи 500 грн./міс.), але читати там не навчилася. Як результат - вчитель звідти ж приходить додому і вчить читати, бо 'має підхід до дітей'. Чого було не залишитися в старшій групі садка за 300 чи 400 грн./міс.? Я б за такі гроші краще дитині влаштувала басейн, спортивні заняття чи взагалі відклала на подорожі.

Надіслано від мого IQ4502 Quad, використовуючи Tapatalk