Школа: влаштування і наука (2)

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем Myroslava82, 9 Листопад 2013.

1. AdFeja

AdFeja Навіжена фея

Відповідь: Школа: влаштування і наука (2)

У 85-й вже набрано на підготовку 4 класу по 40 і більше дітей, казала на зборах директор, що цього року будуть проводити конкурс.

2. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Ми купили дитині в аптеці. Правда ми купили не пояс, а корсет. Ми купили з металевими вставками всередині. То такі лямки на липучках вкінці. Знизу на поясі кріпляться, і зверху через плечі як рюкзачок. Коли раптом дитина зможе згорбитися, то не пікає. Просто не дає дитині згорбитися, з ним це важко зробити, бо є металеві вставки, обшиті тканиною. Вдягаємо його дома завжди, коли вчимо уроки, бо в цей період дитина сидить, а коли бавиться, то знімаємо. Всередині виходить 2-4 год на день. Взагалі-то задоволена ним, бо раніше постійно мусила звертати увагу дитину "випрямся" або з другої кімнати нагадувала "а ти рівно сидиш?" - тепер це відпало:) Щось схоже на це. [​IMG]

3. Kerzenlicht

Kerzenlicht Well-Known Member

саме те! а де саме, в якій аптеці? і який порядок цін?

4. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Купували в сімейній аптеці. До речі випадково наштовхнулася на запис casablanka http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=110354&page=285. Може ще є ця знижка. Здається ціна була близько 120 грн.

5. Альона

Альона Well-Known Member

А що дитина каже про відчуття? В ньому комфортно? Не просить зняти?

---------- Додано в 23:49 ---------- Попередній допис був написаний в 23:47 ----------

Ви даєте дитину в 85 ? До якого вчителя ?

6. Ніколь

Ніколь Well-Known Member

Запитаюсь, якщо ми плануєм малу віддавати в школу в 2015 році і теоретично на дошкільну підготовку при школі ходити маєм в 2014/2015, то коли треба подавати заяву і записуватись?
    Наразі мабуть у нас буде 46 школа.

7. kati

kati Well-Known Member

Підійди в ту школу, яку плануєш і спитайся. В деяких школах запис і підготовка з 1 вересня починається а вдеяких тільки з 20 січня

8. ksjuha

ksjuha Well-Known Member

Цього року в 46 школу запис почався в травні місяці за рік до навчання, влітку заяв не приймали, а відновили приймати заяви в вересні.
    Заяви приймали до початку підготовки, яка почалась в жовтні місяці. На початок підготовки вже припинили брати заяви оскільки через брак приміщень набирають чотири класи максимум по 32учня, які вже набрали.

9. Альона

Альона Well-Known Member

І в 85, і в 46, і в 36. Моя порада- записуйтесь в школу як мінімум за рік до навчання і краще це робити в березні-травні, так ви зможете без проблем вибрати вчителя.

---------- Додано в 14:39 ---------- Попередній допис був написаний в 14:38 ----------

Я б вже йшла записуватись :)

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

це мусите дізнаватися у запланованій школі. Бо у всіх школах питання запису та початку підготовки вирішується по різному. В одних школах підготовка йде з жовтня, в інших- з лютого. Так само і з записом.
    взагалі правомірно відмовляти у прийомі, якщо є сформовані класи вже по 30 чоловік. Санітарними нормами передбачено власне максимальна допустимість учнів у класі - 30 чоловік. Звісно, що через брак місць у багатьох школха це правило порушується. І класи значно більші по кількості. Але власне просто щоб мати на увазі- якщо набрані класи вже по 30 чоловік, відмова у прийомі - цілком правомірна. Все решта- на розсуд адміністрації. Тому бажано все-таки заздалегідь потурбуватися про запис
    у кого дітки вже відвідують 85 школу- у мене запитання ( може хто має інформацію): кажуть, що цьогоріч ( на наступний навчальний рік) хотіли ( хочуть) набрати один 5 клас власне для дітей, які переходять у старшу школу з інших шкіл, де вивчалася до того не німецька, а англійська мова. Чи це відповідає дійсності?

11. Альона

Альона Well-Known Member

Я дуже і дуже сумніваюсь. Добре знаю цю школу, зокрема завуч іноземних мов мій колишній класний керівник, ми в гарних стосунках, зідзвонюємось. Так от, вони такі завернуті на німецькій мові- як фашисти :shutup:
    Минулого року була присутня при ситуації, коли мамочка, яка прийшла записувати дитину, запитала чи буде хоч один клас з вивченням англійської мови. Дівчата, ви собі навіть не уявляєте як вони почали кричати! Мовляв, ви що, шановна не бачили таблички при вході у школу??? Ви не бачили в яку школу заходите??? Та це ж ГІМНАЗІЯ! З поглибленим вивченням НІМЕЦЬКОЇ мови! ..... І це все так пафосно. Я навіть не змогла вставити слова на захист бідолашної.
    Я теж зацікавлена в англійській мові, буду рада якщо хоч з 5 класу мала зможе її тут вчити.

12. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

питання-якщо перфектно треба знати англійську нащо іти в школу з поглибленим вивченням німецької?врайоні \ прекрасні школи з орієнтацією на анг.мову...

13. сніжна

тут мова йде не про перепрофілювання школи, а власне про створення класу із старшої школи, де буде вивчатися і та і інша мова. Просто багато діток часом приходять після молодшої школи у іншу старшу. І приходять зі шкіл, де німецька до того не вивчалася ( або вивчалася не на рівні спецшколи). І ось власне з цього приводу: якщо будуть бажаючі, зробити цьогоріч 1 набір одного 5 класу для дітей, які сюди переходять ( мають бажання продовжити навчання у страшій школі 85 гімназії) з ін. початкових, не німецьких спецшкіл. Тому власне мене і цікавить, чи то на рівні чуток чи то так є ( сайт школи недопрацьований, інформації тут немає)

---------- Додано в 14:51 ---------- Попередній допис був написаний в 14:50 ----------

з 5 класу друга іноземна зараз обов язкова у всіх школах. Чи у 85 окрім німецької вивчаєтся не англійська другою мовою? А яка?

14. Жменька

Жменька Well-Known Member

Так там, здається, і так була конкурсна основа? чи я помиляюся?

15. сніжна

була ( принаймні для цьогррічних першачків була точно). Та і взагалі Інструкцією про прийом дітей до спец. шкіл ( гімназій, ліцеїв)передбачена конкурсна основа при прийомі

16. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

англійська

17. Альона

Альона Well-Known Member

Англійська. Але я б хотіла її першою, а не другою :)

:eek: Які в нашому районі гарні школи з орієнтацією на англійську? 46 ? 66 ? 83 ? школа радості ?

18. сніжна

школа радості є досить слабенькою. Ну і після 6 класу все-рівно доведеться переходити у іншу.83 узагалі вважається у Франківському районі найслабшою школою. тут навіть постійний недобір учнів
    можу помилятися, але з 2 друзів мого малого, які тут навчаються, теж особливо знаннями похвалитися не можуть ( ще одні батьки дитину звідси забрали)
    45 і 2 ( власне в р-ні В.Великого-Наукової). Якщо ж мається на увазі Франківський район у загальному- ще +5 школа

---------- Додано в 16:30 ---------- Попередній допис був написаний в 16:27 ----------

19. vchitelka

vchitelka New Member

До речі, в гімназіях лінгвістичного профілю вивчаються і три мови. Наприклад, в 4 школі з 5 класу додаються ще дві мови: німецька і польська (колись була російська (на вибір), зараз не знаю). Щодо англійської також підтримую 5 школу. Понтів ще немає, а знання дає.

20. Альона

Альона Well-Known Member

:girl_yes: так, я тут навчалась з першою англійською, моя племінниця закінчила цю школу в 2010 з першою англійською.
    45 школа є російською, я не націоналістка, але ця мова є чужою в нашій сім'ї;
    2 школа не погана, але не настільки добра, щоб добиратись до неї транспортом :), 5 - навіть не розглядала.
    Щодо 83, 66 і школи радості- цілком з вами згідна.
    В 46 розчарувалась ( вчителі, учні у вільному одязі ....).