Школа - домашні завдання для батьків

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем poputochka, 1 Листопад 2011.

1. Furore

Furore New Member

Відповідь: Школа - домашні завдання для батьків.

В моєї дитини логіка була залізна: бо всі батьки мають робити з дитиною домашнє завдання, і крапка! Їм (і нам на зборах) це втовкмачували самі вчителі, що батьки обов’язково повинні бути присутні біля них під час виконання домашнього завдання.
    Відповідно, моя дитина сильно ображалась, що я після робочого дня :)8::8:) на кухні могла посуд мити, чи займатись своїми справами, а вона змушена робити уроки сама. І з молодших класів має ненависть до домашніх завдань і уроків.

Згідна на всі 100%

2. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

Ну власне нашою першою вчителькою я теж дуже задоволена, юо малий за нею навіть сумував на канікулах. А з 5-го класу вчителів купа.

3. Solomi

Solomi New Member

у мене теж вчора було домашнє завдання

після роботи , коли вже голова не варить від інформаціїї ,треба думати ще відгадки на тупі загадки + шукати іменники, бо дитина не розуміє навіть, що треба в вправі зробити

смурфєц.....

4. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

5. meri5

meri5 Well-Known Member

6. Solomi

Solomi New Member

7. Svitlanka

Svitlanka Well-Known Member

8. meri5

meri5 Well-Known Member

[

9. Aster

Aster Well-Known Member

В нас поки що 3 клас, тому про подальшу школу ніц сказати не можу. А звідки беруться проблеми в 4 класі, якщо їх до того не було? Дитина - та сама, вчителька - та сама...

10. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

А я от собі думаю, що ж їх будуть в старших класах на уроках української мови вчити, якщо вже зараз від них таке вимагають? Програму філологічного факультету універу?
    Бачу по своїй малій, що деякі питання з української граматики до неї просто не доходять. Свіжий приклад - є речення, у них виділені слова і до тих слів треба поставити питання, щоб відповіддю було це речення. Ну нехай там вчителька щось недопояснила, але ж і я вдома розпиналася, аж захрипла, і чоловік потім підключився (він у мене взагалі-то гуманітарій поганенький, в школі якось на трійках перебивався, але сказав, що вже і до нього дійшло), і дитина у мене нехай не вундеркінд, але і не тугодум, - а все-одно не розуміє, і все! Десь годину ми на два голоси розпиналися, поки вона зрозуміла, чого від неї хочуть. І взагалі, багато з того, що вони безуспішно пробували вчити в першому класі, в другому пішло якось само по собі.
    Все-таки наша стара шкільна програма була набагато продуманішою, хоч і не без недоліків.

11. CaddyV

CaddyV Well-Known Member

В нас це завдання було сьогодні,відповіді на загадки мала дуже швидко знайшла в кінці книжки:girl_claping:,а завдання теж прийшлось пояснити (правда потім згадала як їм в школі пояснювали +побачила (мама) правило на сусідній сторінці,тоді все пішло швидко.а взагалі ми більше математики:))

---------- Додано в 22:47 ---------- Попередній допис був написаний в 22:45 ----------

Жук,жук :))

12. poputochka

poputochka Well-Known Member

Мали вчора свіжу роботу - дали малій завдання зробити і показати всі "витвори" з праці за 1 семестр, бо вчителька в класі під час уроку оцінки не ставила (а деякі уроки не відбулись, чи мала була відсутня), а тепер мусить якось заповнити журнал і виставити оцінки. То ми недільного вечора мали розвагу - всі разом ( тато, мама + дитина) різали, клеїли, витинали до 11 год. Квіточки, метелики, кошики з грибами, рибки, вудочки, кораблики - здуріти можна:suicide: І те все, запаковане в подарунковий пакет і різні коробочки дитина понесла сьогодні до школи - на оцінку.
    І всі прекрасно розуміють, що дитина фізично за один день цього всього зробити не змогла б, і вчителька бачила на уроці, що в діток нічого не виходить, і знає, що то вони робили не самі...
    А нині в щоденнику нове завдання з читання - підготувати роздатковий матеріал. Питаю, що це? Виявляється, вчителька сказала, щоб батьки в інтернеті познаходили прислів"я, приказки, пісні про калину, роздрукували на окремих листочках і позапаковували в файлики. Кажу, а якщо нема комп"ютера або принтера - то написати вручну. Вперше чую, щоб роздатковий матеріал такого роду готували батьки, ще й так - " кто во что горазд". Ну, загалом, заскучати нам не дадуть...

13. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

На цей допис мене наштовхнув віршик, який ми вчора вчили на урок рідної мови. Здавалося б, віршик "дитячого "Глібова, але у процесі прочитання і вивчення,він у нас з дитиною викликав кілька питань. І я вже сиджу і думаю, чи то я просто не вмію адекватно сприймати дитячі віршики, чи то у мене уява "розігралась":
    "Зимонько- снігуронько,
    наша білогрудонько,
    не верти хвостом
    ,
    а труси.....сніжком" ( перше питання моєї дитини: чому зима вертить хвостом? І як це?)
    Ми повибігаємо,
    снігу накачаємо
    купу за садком.
    Бабу здоровенную,
    уночі страшенную
    ,
    зліпимо гуртом. ( тут наступне питання дитини: для чого діти ліплять страшенну бабу, адже сніговик- добрий?)

Зробим очі чорнії,
    Рот і ніс червоніі-
    Буде як мара
    ( тут у дитини виникло одне запитання: що таке "мара"? пояснила.Натомість у мене у голові вималювалась картина оцієї баби снігової)
    День і ніч стоятиме....

Одним словом, дитина мені сказала, що вона той вірш не може вивчити, бо не може вчити того, чого не може зрозуміти- для чого дітям ліпити страшну бабу, яка як мара день і ніч стоятиме ( тут я вже не знала, сміятися чи плакати), бо зима- це білий сніг і добрий сніговик?

14. Nemi

Nemi Well-Known Member

знайшла продовження і ніби все встало на свої місця:

Зробим очі чорнії,
    Рот і ніс червонії -
    Буде, як мара.
    День і ніч стоятиме,
    Вовка проганятиме
    Від свого двора.

можете іще розказати дитині, що в ті часи, коли жив Глібов, люди жили в основному по селах, а взимку з лісів приходили вовки, шукали їжу. тому їх і треба було відганяти.

я ще потім трішки прочитала про Мару - "Давні українці щовесни, напередодні нового (землеробського) року робили опудала Мари, які спалювали або топили у воді." ніби це мало символізувати, що зима і морок пішли геть, а настане весна, відродження життя.
    а снігова Мара сама танула навесні. так що, можливо, снігові баби звідти й пішли, з цього обряду.

це ж зараз зима - білий сніг і добрий сніговик. бо ми сидимо в теплих домівках, на вулицю вдягаємо тепленькі куртки. в давнину такого не було і зима була дуже важкою порою року. я так колись перечитувала оповідання Архипа Тесленко. ще пригадую, як його вчили в школі в молодших класах, а коли взяла перечитати, то так з того всього сплакалася. :girl_sad:

а ще як згадаю третій клас і Федька-халамидника... :girl_cray:

15. сніжна

саме так я йому і розповіла. Але бачу, що дитині у 7 років це сприймається як якась небувальщина. Тобто ще у голові це не вкладається так, як має бути. Можливо, просто варто шкільну програму для найменшеньких все-таки якось складати з урахуванням віку?

16. Nemi

Nemi Well-Known Member

ой, не знаю.. я в молодших класах абсолютно спокійно і без сентиментів такі твори сприймала. все-таки дитина має знати, що є добро і зло, що і від смерті нікуди не дітися. від того, що заперечувати чи прикрашати погані речі, вони ж хорошими не стануть. взагалі вперше від книжки я розчулилася аж у п'ятому чи шостому класі, коли читала "Біле Ікло".
    та й все одно потім таку "небувальщину" дитина буде вчити аж до кінця школи - в нас вся класика така, принаймні та, що в шкільній програмі.

17. poputochka

poputochka Well-Known Member

18. сніжна

я увечері сьогодні подивлюся на наш результат. У нас вивчення йшло не з плачами, але "дісталося на горіхи" іграшковій білці ( негатив від процесу так висловлював під час вивчення)
    в цьому погоджуся. Бо мені досі не зрозуміло, за яким критерієм відбираються твори авторів для вивчення ( адже у них же є набагато цікавіші і доцільніші)

19. Tutuka

Tutuka Well-Known Member

Заходжу я якось в кімнату, а там Настя над підручником ридає: виявляється, дали їм такий текст переказати:
    Принесли хліб, на столі поклали. Пахучий, теплий ще, із шкоринкою золотою. Це від вогню позолота в нього. Та не тільки від вогню. Золоте зерно на борошно мололи. А зерно в золотому колоску на стеблині гойдалося, срібною росою вмивалося, золоте сонячне проміння в себе увібрало. Від сонця позолота у хліба.
    Та чи тільки від нього?
    і т.д.
    Я сама насилу з того змогла декілька речень зліпити, а що їй, семирічній казати?

20. solomka

solomka Active Member

Знайомий текст, теж нещодавно його "проходили". Але наша вчителька не казала його переказувати, мабуть зрозуміла, що семирічним дітям таке не під силу.