Школа - домашні завдання для батьків

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем poputochka, 1 Листопад 2011.

1. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

Відповідь: Школа - домашні завдання для батьків.

так, не винні. Але більшість батьків платять, щоб не сваритись, бо шо то буде. Давайте разом думати, що робити? давайте не платити, тоді директори будуть бігати по інстанціях, і вибивати гроші для своєї школи, а не тягнути з батьків, бо так легше
    скажу так, саме я ініціювала бунт на кораблі. Крім того, фонд школи не оплачую, принципово. Фонд класу -так, бо це потрібно моїй дитині. І нічого, вчаться діти, і одні з найкращих у класі, ніхто їм за це оцінки не знижує.

2. Мар'яся

Мар'яся Moderator Команда форуму

Я закінчувала школу 10 років тому, і такі ситуації були вже в розпалі ;) То ще, видно, від школи залежить. А взагалі, тема близька мені дуже і дуже сильно. Моя дитина ще маленька, але маю сестру-школярку, з якою і я вчила уроки, і мама, і тато... Власне вона робила, а потім всі робили дружно. Можна було того не робити, але при такій кількості домашнього, вчительці, яка особливо не викладалась, дитина практично автоматично опиняється десь далеееко в кінці рейтингу (не буду говорити за всі школи, а власне за ту, за яку знаю добре: яку закінчила я, і тепер сестра вчиться). З іншого боку, обсяг завдань, який задають учням молодшої школи абсолютно не відповідає фізичним можливостям дитини (ну бо не може 7-річна дитина лягати спати в 2 ночі). Завдання самі по собі маразматичні і власне розраховані на батьків з самого початку. Десь так виглядав весь період молодшої школи.
    А тепер останній хіт. Сестра зараз в 9 класі. зауважу, що домашні завдання давно робить сама (ну що робить, що не робить, то вже інша справа :girl_cool:, принаймні навчилась фільтрувати потрібне від непотрібного) До того часу, завдання для батьків мали б давно відпасти. А щоб часом... Десь місяць тому, сестра прийшла додому і повідомила маму, що вчителька з праці дала схему картинки, яку треба вишити до Нового року. Сестра вишиває, без фанатизму, але хрестики на полотно класти вміє. Зате вишиває з любов"ю до тої справи мама , і я. Для уявлення: ту картинку, яку вчителька дала вишивати, мені треба вишивати добрих півтора місяця , причому активної роботи, до 3 годин на день. На спроби сестри заперечити, вчителька відповіла, що нехай їй допоможуть мама, сестра чи бабця. Маразм, правда? Відбились від тої картинки, тепер мама вишиває іншу, цього разу вже елементарну...

Останнє редагування: 2 Листопад 2011
  3. OxankaF

OxankaF Well-Known Member

4. Мар'яся

Так відразу багато не пригадаю, бо то вже років 7-8 пройшло, але завдання з Читайлика скласти вірш на 2(!) строфи з купкою вказаних слів, у зазначеному порядку, серед яких, добре пам"ятаю були слова горобець, кінець, гілка і ще щось там пам"ятаю до сих пір.

Мовчу про завдання, які вимагають наявносіт в хаті спецлітератури і вміння нею користуватися в 2 класі...

5. Princess

Princess Well-Known Member

можливо якщо клас дружньо справився (чи то "справився") із завданням, вчителька, логічно, може підвищувати планку на наступний раз? може, якщо робити те, що вдається, це покаже реальний рівень, на який слід розраховувати при викладанні та навчанні?

я хоч і теоретично говорю, бо ні з ким домашнього не роблю, але я його іноді задаю - і мені не потрібні реферати від батьків, чи скопійований текст з Інтернету; у моєму випадку це скоріше бонус для тих, хто хоче повправлятись, приділити більше часу і зусиль моєму предмету. а хто не хоче - ну то, очевидно, і не треба, йому рівня стандарту вистачить (для нього точно не треба складати віршів та вишивати величезні картини, наскільки я знаю).

в принципі усвідомлюю, що бувають різні ситуації, різні завдання і різні вчителі, але здоровий глузд у батьків-то має бути

6. Мар'яся

тим більше не бачу логіки. Бо то власне показує, що клас НЕ справився.
    А робота батьків значить потрібна вчительці, бо вчителька має купу матеріалів для подальшої атестації, матеріал для відкритих уроків і т.д.

7. Princess

виконане завдання = клас не справився?
    одна річ бухтіти і таки писати вірші та вишивати картинки, інша річ пояснити спершу дитині, потім вчительці (якщо треба) неможливість виконання такого завдання.

8. Мар'яся

Виконане БАТЬКАМИ завдання - клас справився?

а ви спробуйте пояснити своїй малій дитині, яка заливається слізьми, що вчителька завтра її сваритиме, що зробила не так, а особливо,якщо дитина перфекціоніст, але вона все одно виглядатиме гірше, порівняно з роботами батьків однокласників. А ще бажано то зробити так, аби остаточно не підривати авторитет вчителя. Якщо працюєте в тій сфері, то, мабуть, знаєте, що є категорія вчителів, яким хоч кіл на голові теши, бо в них є ПРОГРАМА.

9. Wonder

Wonder New Member

а піти до вчителя самій (якщо вчитель- тугодум, то до директора)
    але є одне но, потрібно щоб не лише одна мама то зробила ...

10. Мар'яся

ото власне, важко комусь щось доводити, якщо йти самому.Хоча з досвіду, якщо більшість батьків з класу такі, яким все підходить,і навіть є кілька батьків , які обурюються, то щось доводити самостійно - трудно.

А ще, знаєте, просто йти проти системи, якщо це стосується виключно тебе, коли починає стосуватись почуттів твоєї дитини, волею-неволею сумніваєшся в правильності своїх дій. Зрештою, то природно. І чудово, коли батьки зможуть довести справу до кінця і при тому, не травмувати дитину. Це вже старша дитина може постояти за себе, зрештою і навики до того часу вже сформовані, а поки маленькі - вони так то боляче сприймають.

11. Princess

знаєте, це мабуть загальносуспільна проблема, коли люди не вміють критично мислити і оцінювати ситуацію. того ж вчителя "заставляють" писати заяву про відпустку за власний рахунок, бо у бюджеті немає грошей. і якщо, дурне, напише, то ніхто йому не винен, правда? в деяких областях це ледь не поголовне явище, в деяких містах керівники міста здогадуються не спускати таких наказів, у нас в деяких районах це озвучували, хоч і безрезультатно (наскільки я знаю), у нас директор про таке навіть не заікався :)
    я веду до того, що на якомусь етапі, хоч у когось, має вмикатись голова і гальмувати дурниці, які "заставляють". бо тих заставлянь у житті купа є і буде, потрібно вміти їх розрізняти. навіть (і я б сказала обов'язково) перфекціоністам

12. Мар'яся

не зовсім розумію а до чого заставляння вчителя до того, що той же вчитель задає завдання батькам? Чи то українська натура: мені зле, то най буде зле і сусіду?
    і що? невже просто з пеленок треба дитину "пристосовувати"?

Я дуже "за" , аби дитина вчилась самостійно, робила самостійно посильні завдання, але вішати на дитину "непосильні" то вже перебор. І той перебор починається зверху, тими хто складає навчальні програми (бо дійсно, виникає враження, що їх складають після доброї гулянки, а підручники пишуть ще й після файного допінгу). Але для того вчитель і є, щоб профільтрувати потрібне від непотрібного, а не вішати то фільтрування на батьків. І зарплати вчителів тут ні до чого.

13. Princess

ні, я не про зарплати зовсім, а про критичне мислення. про те, що є заставляння, і це є проблемою. точніше не сам факт заставляння, а те, як його сприймають.
    вчитель не задає завдання батькам, це батьки його спримають за своє. і я не розумію як це можна вважати "не підриванням авторитету вчителя", бо саме цим воно і є. проблема просто замикається, і якщо у вчителя не вистачає розуму спинитись, то його має вистачити у батьків. інакше - постраждає та ж дитина, задля якої батьки та вчителі власне і зорганізовують навчальний процес

14. Мар'яся

точно? Я вище цитувала як "не задають батькам" ;) І ще парочку таких "незадавань" можу пригадати.

Я не пишу, що всі вчителі такі, я й знаю таких, які реально дивляться на світ і не тягнуть з дітей, більше, ніж вони можуть.

от і приходиться вибирати яке зло менше.

15. Princess

ви ж не думаєте, що це записано у графі "задано додому" в журналі чи у щоденнику навіть? якщо так буквально сприймаєте вказівки вчителя - просіть їх записувати, одразу зменшиться кількість обов'язкового :)

16. Мар'яся

Як собі пригадую, то оте записане в журналі дуже відрізняється від реальності. А в щоденнику - так, записують (як і записують "завдання" принести *** грн. в фонд школи)

маю час над тим подумати ще

17. arushka

arushka завжди досягаю мети

Я вже років два "дистанційно" вивчаю у школі образотворче мистецтво. І не тому, що вчителька мені дає завдання, а тому що моя дитина малює не так добре, як батьки решти однокласників, що почало відображатись на оцінках. Коли дитина в сльозах сказала вчительці :"Ви ж бачите, що я малювала сама, а Феді/Каті/Петі... мами і тати", вчителька ніяк не відреагувала. Хоча повинна ставити оцінки не батькам, недивлячись на малу з/п і ін.фактори.
    В тій ситуації для нервової системи моєї дитини і моєї краще сісти мені і робити д/з. До речі, вчуся на самі 12.

18. Princess

записано "батькам вишити сервертку", чи "вишити серветку" - бо то різні речі

19. arushka

arushka завжди досягаю мети

чомусь у мене склалось враження, що ваші діти ще не ходять до школи або явно не у нашій країні.

20. Princess

а ви задля оцінки відбуваєте шкільні роки?
    таке враження, що ця гра підходить усім учасникам, тож чому це проблема?
    вчителька має виконану програму, звітує про її успішне виконання, програму ускладнюють.
    батьки мають хороші оцінки, очевидно це для них важливо.
    діти мають чистий спокій.
    здається всім добре :)