Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем kawwa, 18 Березень 2011.

1. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

до всього має бути стимул. У кожної- він різний: хтось просто хоче для себе гарно виглядати, хтось для чоловіка, хтось- тому що " у люди" ( на роботу, курси і т.п.) ходить. Якщо чоловіку все-рівно, як виглядає дружина, якщо вона замкнена у спілкуванні, дуже швидко втрачається бажання. Сьогодні так виглядаю- завтра- а післязавтра вже і не хочеться чогось змінювати. Помогти собі можна лише самій. Якщо зовнішній вигляд псує настрій собі самій, тоді варто через " не хочу" прикласти зусилля. З часом це входить у звичку. Так, на майданчику зручно гуляти в уггах, але якщо знайти альтернативу? Наприклад, гарні черевички на невеликій танкетці? З одягом так само- га майданчику зручно у штанах? обрати кілька варіантів, не обов язково спортивного типу. За дітьми у школу- на гурток? Можна із штанів і вилізти та спідничку чи сукню вдягнути. Звісно, якщо довго не носити певного одягу,то з часом у ньому починаєш відчувати незручність. Але спробувати можна.

Якщо щодня вдома з дітьми, то нащо малюватися? Якщо це не подобається самій- значить через "нехочу".Обирається мінімум речей, які потрібні для того, що відчувати себе впевненіше, і вони щодня робляться після того, як умилися- почистили зуби. Наприклад, у мене погана шкіра на обличчі- є нерівності, синці. Тому тональним кремом мушу користуватися. Вибрала для себе ВВ- крем, який одночасно і живить і вирівнює колір. Далі- очі. Можливо, достатньо лише туші? От цей мінімум займає аж 5 хвилин, але надає впевненості на цілий день: умилися, почистили зуби- нанесли крем-намалювали очі. Перед виходом на вулицю- скористалися блиском для губ . Ніби мінімум- а все-таки. Якщо це робити з дня в день, це входить у звичку

---------- Додано в 14:14 ---------- Попередній допис був написаний в 14:12 ----------

тут не тільки макіяж ще такі зміни дає. а і правильне виставлення світла до фотографії

2. Akina

Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

100% - інший ракурс, світло + напевно місцями ще трошки фотошопу. :)
    Я теж не люблю фарбуватися. Раніше, коли вчилася в універі чи ходила на роботу, щодень малювала тільки очі. Помаду не люблю страшенно – якось мені дуже дискомфортно коли на губах щось є – чи то помада чи блиск (максимум - то гігієнічна помада). Моя мама була в шоці коли дізналася що я навіть на своє весілля не піду до візажиста, а просто намалюю сама тільки очі. Нічого - хороший фотограф, правильне світло – і на фотках майже зірка.:girl_crazy:
    А взагалі я напевно дуууже лінива – мені шкода щодень витрачати час на макіяж. :girl_blush2:

3. synuchechka

synuchechka Well-Known Member

Я взагалі не розумію в чому Ваша проблема. Невже Ви намагаєтесь відповідати рамкам укр.кобіти: сукня-підбори-мейкап? Якщо Ви комфортно почуваєте себе у одязі спортивного стилю це чудово, якщо Ви себе комфортно почуваєте без макіяжу-це чудово. Чудово тому що Ви робите і одягаєте те що Вам хочеться і те у чому зручно\комфортно. В межах спортивного стилю також можна виглядати стильно. Якщо Ви почуваєте себе некомфортно на підборах чи з макіяжем це зразу позначається на Вашій поведінці і відштовхує значно більше ніж синяки під очима.
    Не вважаю що Вам потрібно шукати причину такої "нетипової" поведінки, адже вона як на мене цілком нормальна. Більше того, ненормально-це коли дівчата настільки привикають до макіяжу, що без нього навіть сміття винести не вийдуть, оце вже "поломка".

4. Dominika

Dominika Well-Known Member

У мене щоденний мінімум - тоналка, рум'яна, туш. Маю темно-каштанове волосся, голубі очі і дуже бліду шкіру, якщо не підфарбуюсь злегка, обличчя "зітреться" на фоні темного волосся. Косметикою для губ користуюсь зрідка. Блиски і помади можуть роками лежати. Чесно кажучи, особливо макіяжитись також не люблю. І "наряджатись до паради" в традиційному галицькому сенсі також. Підбори не ношу, навіть "до виходу", хоча працюю в офісі. Маю танкетку, а особливо люблю балетки. Загалом маю думку, що дівчина(жінка) на низькому виглядає дуже тендітною і беззахисною. І такий стан мені більще імпонує.
    може вибираєте не ті речі, і не той макіяж? маю на увазі, що вибираєте щось не до душі, а більше відповідне події. Боїтесь виглядати недоречно? Думаю, що завжди можна знайти компроміс.
    Синюшечка все так гарно написала. підписуюсь під кожним її словом.

5. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

В макіяжі використовую: тоналку, туш, блиск для губ.
    В одязі почуваюсь комфортно лише в джинсах, спортивних костюмах, чи лосінах з туніками. Як тільки одягаю якесь плаття і не дай Бог з аксесуарами, то зразу відчуваю себе не в своїй тарілці. А в спортивному стилі, я просто щаслива. І не робила би і з того проблеми, але деколи виходимо в люди і тоді я ніяк не можу визначитися, що б то таке вдіти, щоб і для людей було терпимо і я би зручно почувалась.
    Єдине взуття, що хоть якось додає мені жіночності, то взуття на танкетці. Нормально, не дратує мене.
    Я вже декілька разів пробувала оновити гардероб речами, які зазвичай не ношу, ті ж спідниці, які просто сподобались мені візуально. Так і не ходила в ній жодного разу. Пробую щось змінити, з різних сторін: то пострижусь коротко, то знов відпускаю волосся; то накуплю сарафанчиків, а в кінцевому випадку: волосся в хвостик, джинси, кросівки і щастя!
    Особисто для себе, внутрішньо, проблем не бачу. Але, буває, що чую від родичів чи друзів, що я вже не дівчинка і пора би вже виглядати більш відповідно віку. Але чесно сказати, мені важко себе уявити в "стилі української кобіти". Тому і така не впевненість і проби змін. Як в анекдоті: " Я пью, пью, а мне всё хуже и хуже..."

6. mitla

mitla All You Need Is Love

Це саме головне:) Що вам подобається і ви щасливі!

І до речі спортивний стиль пасує далеко не всім і не всі природньо та комфортно в ньому почуваються:girl_spruce_up: На шпильках та з "супер-пупер" макіяжем дівчат вистачає (тим паче в Україні)... А ви маєте свій індивідуальний стиль...Радійте!

7. synuchechka

Ті люди, які Вам таке говорять, роблять це не від великої до Вас любові і бажання допомогти Вам стати кращою, а від власної закомплексованості і невпевненості в собі. Думаю, вони просто не уявляють собі як можна вийти за рамки і бути такою, як Вам хочеться, а не такою "ЯК ВСІ". Не вважаю що вартує дослухатись до думки обмежених людей, бо станете такою ж як вони. Вартує дослухатись до себе і допомагати собі розкритись, а не заганятись в рамки. Ви ж живете для себе, а не для когось. Те що Ви намалюєтесь і взуєте підбори насправді нікого щасливішим не зробить, лише собі зробите некомфортно.

8. Marinonka

Marinonka New Member

це вже мабуть більше звичка ніж необхідність

9. Waterlily

Waterlily New Member

Я також вважаю, що більше звичка, чим необхідність. Необхідність це трошки інше поняття. Як би я не мала звички фарбуватися щодня, мене б ніхто не змусив це робити.

10. NutkaNezabudka

NutkaNezabudka Well-Known Member

а мені здається, що для декого це просто звичка, а для когось необхідність.... хоча деякі дівчата зовсім не переймаються..)))

11. Pampulichka

Pampulichka Member

От в мене звичка була як вчилась в інституті , тепер переважно вдома з дітьми сиджу то і відпала охота від макіяжу.
    На свята їздили в гості то мені лінь було нанести навіть мінімум, тоналку і туш. От не знаю деколи треба сховати синячки під очима,а лінь...,як то з тим боротися.

12. NutkaNezabudka

теж як півроку вдома сиділа, то зовсім не фарбувалась, бувало, що вже перед приходом чоловіка з роботи намалююсь, а він раденький, що для нього примарафетилась))) а потім на роботу, і почалось кожен день, тепер мрію трошки перерву зробить, але ж звичка)))
    то не переживайте, поки є можливість хай шкіра відпочиває, не перегружуйте її без необхідності, але інколи треба всеж таки, так би мовити, щоб навички не втратити..))))

13. Veselka alj

Veselka alj New Member

О це точно нема що переживати, добре що шкіра може відпочити, я знаю людей які сидять в дома з дітьми, і все одно мазюкаються, бо без макіяжу себе не можуть уявити, чи з хати вийти. Я теж сиділа в дома, то рідко малювалася, хіба десь колись, а от пішла на роботу і тепер щодня малуюся, і сумую за тим часом коли могла це неробити.

14. NutkaNezabudka

це ще пригадала про ситуацію в спортивному залі, коли приходять красуньки на тренування в повному бойовому розкрасі, і неабияк, а видно, що там під пудрою і тонак і основа...ото вже жорстоко..))) хоча можливо вони туди для своїх цілей ідуть:)

15. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

ви так, ніби про театральний грим пишете :).
    тепер косметика зазвичай доглядова і зволожує і уф фільтри має.
    не всі мають ідеальну сяючу шкіру, що дозволяє вийти в люди без мінімального мейку.
    я, наприклад, мушу маскувати хоча б трішки свої пігментні плямки і не надто естетичні веснянки, і ще жирна Т-зона.

---------- Додано в 14:50 ---------- Попередній допис був написаний в 14:47 ----------

мене навпаки вбиває манера де-яких дівчат, що "сидять вдома" запустити себе, бо нема для кого. для себе в першу чергу! коли волосся немите тиждень, не чесана-відросле коріння ітп.

Останнє редагування: 29 Квітень 2014
  16. Talya

Talya Well-Known Member

відкрию вам страшну таємницю. за три роки декрету я жодного разу не вийшла з дому без крему з spf, припудрованого обличчя і блиску-помади. якщо влітку не хотіла фарбувати очі тушшю, то окуляри виручали.
    і як я так могла? а могла, бо просто маю потребу зволожувати і доглядати за шкіркою, оскільки вона в мене одна. і за руками також слідкувала. бо якщо пропустити-запустити - довше приводити до порядку.

17. synuchechka

Здається мені що туш і блиск-помада-то шось не зовсім "догляд за шкірою". То якраз "декоративна косметика" в чистому вигляді.
    Догляд, крем, мита голова і акуратні нігті-то одне, а блиски, помади, і нарощені нігті-то зовсім інше.

18. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

я щось не розумію, то тепер треба ще відчитуватись за туш-помаду? :)
    та ми ж жінки! хочеться бути яскравою і красивою!

19. Talya

Talya Well-Known Member

ще забула про рум"яна - без них також нікуди, бо без них я моль)) і коректор під очі, бо маю темні кола (не проблеми зі здоров"ям, а пігментація така в мене). пудра також має не лише декоративне призначення, але і догляд за обличчям. блиски теж для мене є захистом від сонця чи морозу. зараз поняття декоративної косметики і догляду тісно взаємопов"язане.

20. Seshat

Seshat Альфа-баклажан

Я теж:girl_flirt: Маю проблемну шкіру і навіть, коли висипів немає, - є сліди від попередніх. Тому якийсь тональний чи пудра для мене обов'язкові. Взагалі мій мінімум - це тон і підмальовані брови. Без туші я можу прожити, а от брови - то святе. Мої кривенькі (одна після операції) і місцями ріденькі. Тому я з тих, для кого щоденний макіяж - звична необхідність:)