Що змінюється, коли тобі +25,+35,+40 ....

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем Kasia, 25 Листопад 2009.

1. cherepashka

cherepashka Well-Known Member

Відповідь: Що змінюється, коли тобі +25,+35,+40 ....

Належу до тих,кому за 25 :) Чесно кажучи,дуже боялась цієї цифри (видно,відклалось те,що будучи 16 річною дівчинкою,коли зі мною знайомились 25річні "дяді" вважала їх дуже старими)Коли ж почав наближатись цей міні ювілей,то захотілось відсвяткувати з розмахом,адже така серйозна дата.Але так як моє ДН 20-го,а ПДР мені поставили 21-го,то з гучною забавою вирішили не ризикувати.Мабуть,тому я і не помітила цієї "кардинальної" зміни у віці.Єдине,що в мене змінилось,це те,що я і далі кожен раз не можу пригадати скільки мені років,здається що 25, (раніше ця помилкова цифра була 22-23)а коли згадую,що наступного року буде 27,то трохи лячно.Ну а всі решта змін в мене пов'язані виключно з народженням доці,а не з віком.

2. Skrynya

Skrynya Member

Це ви хочете мене образити? Не старайтесь! У вас це не вийде! Якщо я продаю деякі свої речі на барахолці, та купую у інших дівчат, то на то вона і "Барахолка"!

3. olya_d

olya_d Well-Known Member

Мені 30-тий вже минув...:girl_in_dreams:
    Не можу сказати, що зміни відбулися одночасно з якоюсь датою: чи то 25-, чи 30-літтям, зміни відбуваються поступово, день за днем, і насамперед полягають у світосприйнятті, у набутті певного життєвого досвіду. Що колись здавалося важливим - відступило на задній план, з"явилася більша впевненість у рішеннях, певних діях, змінилося ставлення до батьків - з"явилося більше розуміння як їхніх вчинків, так і своїх.
    Так, після 25 життя і я разом з ним змінилися - я завагітніла, тому все оточуюче мене сприймала по іншому, але ці зміни залежали не від дати.
    Після 30-ти...Якось непомітно ця дата промайнула - не люблю гучних святкувань, і дотримуюся принципу, що не залишилося на один рік менше жити, а що на 1 рік я вже довше живу)))))) Давно не рахую років, і коли мене запитують про вік, то завжди відповідаю: рівно стільки, на скільки виглядаю :) А коли у душі - спокій, в домі - щастя, нема переймання віком, а є насолода і вдоволення від життя - тоді і людина почувається і виглядає молодшою :)
    Стосовно одягу - то одягаюся так, як мені зручно, незалежно від віку

А що буде після 40?..Не хочу так далеко загадувати, але надіюся, що буду гарною мамою гарного юнака, і всі будуть думати, що ми - брат і сестра :D

4. Котя

Котя Оптимістка :-)

Особливо я до 27 років навіть і не відчувала як пливуть мої роки, тому що життя було дуже насиченним і активним. Якимсь переломним моментом настало з народження синочка,це було великою радістю,але цей момент також дуже змінив мій стиль життя. Не буду заперечувати,мала навіть післяродову депресію, сам момент що я більше неналежу тільки собі,а відповідаю за когось ще дуже на мене повпливав, і я багато в чому просто змінилась.
    На даний момент я почуваюсь дуже комфортно,і мені всеодно скільки мені років, основне що в мене є синуля і чоловік з яким я не боюсь "состарится".

5. Зануда

Зануда Well-Known Member

У вересні моя сестра відсвяткувала своє сорокаріччя. У компанії, яка вже років 20 залишається незмінною, а то і більше, бо з деким дружать ще зі школи. Так от - я не побачила людей, яким раптом бахнуло 40 і вони в трансі. Навпаки - життєрадісні, успішні, молоді, деякі відважились народити ще дитинку, бо старші підросли і стали самостійними і вже майже дорослими. Не варто перейматись кількістю років, варто перейматись тим, чи ми правильно це сприймаємо, чи вміємо ми радіти, бути вдячними за все, що приносить нам кожен наступний рік нашого життя.
    Я своїм віком ніколи не переймалась. Хоча ні, обманюю, був такий період, коли я питала у мами, чому вона не народила мене швидше на пару років, а все через те, що між моїми 15 і 18 регулярно траплялися якісь грандіозні поїздки в які мене не брали через вік. А це було так прикро, коли бракує то року, то двох, щоб побувати у Штатах чи Австрії. Зараз згадую і смішно, бо мені вдалось надолужити ці мої, такі болісні на той час, втрати і багато де побувати, багато що побачити, але тоді то була трагедія. :girl_devil:

6. Morada

Morada Well-Known Member

А в мене багато чого змінилося в гірший бік!...В мене змінюються стосунки з моїм хлопцем що стає для мене чим далі то не стерпніше, бо я так відчуваю що ще живу тою 17 річною дівчинкою, а не можу змінити своє ставлення до всього...Мені важко, і кожен день сумно і образливо....І незнаю як собі допомогти!...НІчого втішного у моєму житті...Хіба серце болить...І нічого не хочеться...І важко мені побачити якусь радість в майбутньому

7. mamatu

mamatu Well-Known Member

Якраз вчора була на ДН подруги. Їй виконалось 33 роки і сиділа вона нерадісна весь час, наче її вже в могилу вкладають. Але я її депресію розумію, вона нещодавно розвелась і тепер ні чоловіка, ні дітей. А для жінки це є одною із складових щастя.

А сама я дуже змінилась, точніше почала мінятись, коли стукнуло 30. Спочатку я ходила в тихій ярості, мене все дратувало: і люди навколо, і сім"я моя, і життя в цілому. Тоді я зрозуміла, що ця криза дана мені для росту, для самовдосконалення. Я почала працювати над собою, стала більше думати про себе (раніше я і думки такої не допускала, бо вважала це егоїзмом та низістю), переглянула своє світосприйняття ітд. І хоч мїй "розвиток" ще в процессі, я вже бачу море позитивних змін у житті.
    Я нарешті взяла на себе відповідальність за своє щастя і активно його втілюю в життя.
    Без зайвої скромності скажу, що не виглядаю я на свій вік і, що головне, не почуваюсь старою.
    Наш вік: молодість або старість тільки в нашій голові.

8. Meriroma

Meriroma В пошуках себе...

Мені в травні буде 26. Я як дивлюсь на фото в паспорті, де мені 18 і порівнюю з тим, що вклеєно на наступній сторінці, то можу з впевненістю сказати. що я не змінилась, отже виглядаю на 18. Я впевнена в собі, в мене є синочок, якому 5 рочків, любима робота, я розлучилася з чоловіком і готова починати нове життя. Впевнена, що чи в 30 чи в 40 в мене все буде супер. Я в це вірю і Всім раджу.
    А коли мені буде 40. то я вже можу бути молодою бабусею і буду тільки пишатись своїм віком.)) Як кажуть: "Красоту ничем не испортиш"

9. Sara

Sara Well-Known Member

Мені також зараз 30. І я швидше скажу, що багато чого змінилося чим залишилося без змін. Але поганого (окрім напевно кількох лишніх кг) нічого не трапилось. Я особисто стала більш стриманішою, мудрішою в сімейних стосунка та й на роботі. Ціності звичайно абсолютно інші. Та в принципі практично все по-іншому, але все ОК. Але сказати, що я постаріла чи як там виражаються - то ні. Коли очі світяться від щастя, то шикарно в любому віці. Але зізнаюсь, що інколи між деякими подругами (котрі молодші на 2-3 роки) можу про себе жартома сказати, "Що я вже дівчина старша":girl_smile:
    Маю багато знайомих різної вікової категорії, тому із впевненістю можу сказати, що в кожному віці є свій позитив.
    Та дівчатоньки, а чого тільки вартий досвід?!:girl_smile: (любий) і скільки корисного з того можна взяти для себе і віддати ближньому?
    УСПІХІВ!!!:girl_bye2:

10. Відповідь: Що змінюється, коли тобі +25,+35,+40 ....

Дорогі дівчатка!Я,мабуть ,серед вас "наймолодша",належу до тих,кому за 50...І повірте мені,що в кожному віці людина почуває себе комфортно.Діти вже дорослі,освіту їм здобути ми допомогли,ростуть внуки на наших очах і все,що ми забороняли (ну майже все) дітям,ми позволяємо їм.Мені дуже подобається бути бабусею.Коло наших друзів залишається незмінним,навіть за святковим столом кожен має своє незмінне місце.А років людині скільки ,на скільки вона себе почуває!Дивує мене,коли хтось починає ганятися за молодістю шляхом хірургічних втручань,надмірною косметикою і т. д.Треба вчитися почувати себе комфортно в любому віці!!!:dance::girl_bye2::girl_bye2::girl_bye2::girl_crazy:

11. Curly Xena

Curly Xena Well-Known Member

З віком реально стає менше друзів - це вірне спостереження. Самооцінка - в мене - виросла - знаю чого варта як жінка та професіонал. Про відчуття віку чую себе років десь на 23, не більше . Реально цифр на віковій шкалі не боюся - боюся тьм"яного погляду та відсутності внутрішнього вогню , відсутності оптимізму - а цифри - то пусте:girl_crazy:

12. Zoryanazirka

Zoryanazirka Well-Known Member

Перш за все змінюється світ. Змінюються обставини в яких ми живемо. А ми пристосовуємся до цього. Змінюється світогляд людини, відношення до речей, змінюються цінності.
    В 13 я думала що коли мені буде 18 я буду така стара... Коли мені було 18 я думала 25 то вже пенсія, в 25 я думала що 30 то точно вже рубіж..

А моя племінниця в 13 років видала татові - тато коли ти мені купиш машину? На що тато сказав - ну як до 25ти собі сама не заробиш тоді куплю. А мала каже - та я ж тоді зовсім старушка буду :)) На що я питаю - а я тоді хто? Пенсіонер :)

13. bora

bora Well-Known Member

Змінилось звісно. Я скорше з тих тепер, кому як казав пан Левандівка "і звідси видно":) Раніше моє захоплення різними розумними (або тими хто за таких себе видавав) людьми було безмежним)) І довіра така ж.
    Тепер стала цинічнішою. Досвід.. Не все золото. Тобто поведінка змінилась.
    Але світ для мене не змінився зовсім. цінності також. і друзі всі колишні залишились. додались нові. от тепер часу на всіх менше((
    До речі досі готова на дискотеки до ранку - але висипатись перед роботою люблю більше))))
    Згадую, як з подругами у 19 сиділи компанією і казали - в 30 усі будемо на авто, з мобілками, гарно виглядатимемо)) Зараз зустрічаємось і хіхікаємо з тих ГЛОБАЛЬНИХ планів. :girl_haha:

14. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

в 18 - 20 думала, шо найкрутіше то дископляска в Пікассо, познайомитись вже і негайно раз і навсігда з кимось, в голові був такий вітер, їздили в Карпати ліпіздричками при першій ліпшій можливості, спали всі на купу, лиш би подешевше, на Тростяні пробували якось халявно підлазити на підйомники, а коли товаришки брат раз взяв нас з собою (на 4 роки старший) на старий Новий рік в свою компані, то ми думали шо вже нам нерукотворні корони повиростали:girl_haha:.
    В 25 вже спав пил, рожеві окуляри злізли. Відсіялись друзі-одногрупники, з'явились перші розчаровані-розлучені однокласники, друзі... одночасно з першими досягненнями інших друзів на якихось керівних посадах, додались інші друзі-співробітники, перші захисти...
    Що зараз? ми не помінялись, ми просто подорослішали, стали спокійнішими, врівноваженішими, напевне навіть простішими;) маємо гарну компанію, на превеликий жаль серед знайомих доволі багато не мають чи то "ще", чи бо "так складається", діток, проте я точно можу із задоволенням піти на дискотеку чи посиділки-тринділки з товаришками, змінилися тип і можливості тих посиділок звичайно, але кардинально в них помінялось мало. Життя розставило свої акценти, подарувало досвід в тих чи інших речах, як сказала бора - деякий цинізм... але загалом, вважаю себе щасливою і зовсім не чуюсь отою тридцятирічною, на яку мала б бути схожа з висоту погляду своїх двадцяти років... як згадаю - на шкільній лінійці, три чи чотири роки після закінчення школи ми сміялись з таких тридцятирічних, мовляв старушки вони... сміємся коли згадуєм:)...
    а друзі таки справді віднялись, додались, виїхали, повернулись... а скільки ще такого буде, це ж тільки тридцять:girl_smile:
    можу з впевненістю сказати: любила кожен етап свого життя:girl_smile:

15. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

По внутрішніх відчуттях для мене мало що змінилося. Так, стала мудрішою, не кидаюсь у авантюри, як у зелені роки, звичайно народження 2-х дітей привнесло багато чого нового у мій внутрішній світ. АЛЕ глобально нічого не змінилося, тобто суть моя лишилася колишньою.
    Наразі помітила лише таку тенденцію, що всі наші друзі, які одружуються, одразу ж зникають з поля зору (шифруються:)), тому з неодруженими бачимось набагато частіше. Я в нашій компанії чи не наймолодша, але ті, кому під 30, вже досягли значних успіхів у цьому житті. Тобто 25-30 років - це такий вік, коли людина закладає фундамент на подальше життя, в більшості випадків саме те, чого людина досягла в цьому віці, визначає її подальший успіх чи поразки. Встиг знайти хорошу роботу, заробити на машину чи квартиру - значить в майбутньому будуть ще кращі роботи, машини...Звичайно, це залежить від наполегливості. Але якщо до 30 не зміг, то далі буде тільки важче...То саме і з одруженням: якщо до цього часу не знайшов собі другу половинку, то шукати стає все важче...

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

не вже так все без шансів.?

думаю кожен день - дає можливістю змінити своє життя.

17. odree

odree Well-Known Member

кажуть перший мульйон треба заробити до 40 ;) тому шанси є у всіх ( те саме і з одруженням.)
    думаю не вартує все так під один вік рівняти. в мене є багато знайомих, які власне влаштували своє життя саме після 30.
    просто є різні люди і різні приорітети. хтось старається спершу заробити мульйон, а потім влаштовувати особисте життя, а хтось - навпаки :) Кожен йде своєю стежиною

Останнє редагування: 30 Листопад 2009
  18. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

гарна перспектива для 30-ти річних і неодружених...думаю, що такий стереотип давно в людських головах не сидить..видно, помилилась....

19. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Я ж написала, що в більшості випадків. Я не рівняю всіх під одну мірку, але з того, що бачу навколо, роблю такі висновки. Маю 3 неодружених друзів, всі якраз мають 29-30 років, і я бачу, що зараз вони вже не можуть знайти собі гідної кандидатури, все перебирають, дуже обережно підходять до стосунків...

20. kati

kati Well-Known Member

ну те що після 30 важче (для жінки) побудувати сім"ю з цим я згідна 100%.
    Я маю реальний приклад дівчини, яка довгий час була сама.А це й не дивно- з 18 років мала хорошу роботу, зробила непогану кар"єру, гарно заробляла, робота займала весь час, подруги з інститутів повискакували заміж раненько, понароджували дітей, і якось дружба переросла лише у вітання один одного з дем народження.....З кожним роком вимоги до судженого зростали- в 30 вже не пасує зустрічастись з студентом, хочеться нареченого відповідно до свого рівня, щоб і забезпечений був і не дурний....а багато є вільних мужиків після 30? Або одружені або розведені або ідіоти....Відсоток вільних реально малий.
    А щодо мільйонів, то тут не згідна. Декому фартить в 25 заробити на квартири/машини, а іншим в 40.та й взагалі матеріальні цінності то таке мінливе, сьогодні воно може бути а завтра ні