Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. галичанка

галичанка Well-Known Member

Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

А як то дріжджове тісто в холодильник :confused: Не треба, щоб росло?

2. Liona

Liona Well-Known Member

Звичайно розкажу :)))
    Вам треба буде:
    3 банани
    1 скл.кефіру
    2 яйця
    борошно
    1/2 ч.л. соди гашеної
    сіль, цукор

Банани пом"яти виделкою, додати яйця, кефір, гашену соду, сіль, цукор (з коричневим цукром смачніше) до смаку. Борошна додати стільки, щоб тісто вийшло густим, густішим як на звичайні оладки.
    Смажити на олії на середньому вогні під кришкою.

Соус роблю так:
    Ще один-два банани мну виделкою, додаю 1-2 ст.л. рідкого меду і 1-2 ст.л. сметани. Все добре змішати.

• Подобається Подобається x 12
  3. Kasia

Kasia Well-Known Member

то треба мати таку ковирялку до бульби. вона всередині картоплі спіралькою робить скрізну дирку. і туди вже начиняєте фарш.
    я тушкую в сметанному соусі+гриби.
    дехто любить з томатно-сметанним соусом.

мені здається то дуже легка страва.
    зупки - овочева з морожениз овочів+плавлений сир, з фрикадельками, грибова юшка, росіл, помідорова зупа (пуста, в тарілку даю дрібні макарончики, а інколи рис але тоді вже в саму зупу), квасолева зупка+гриби, борщ, зелений борщ.
    то напевно найчастіше.
    інколи - гречана зупка, зупка з макарончиками і яєчком, суп харчо, солянка.

• Подобається Подобається x 7
  4. Юстина

Юстина Well-Known Member

Я з тою ковирялкою "познайомилася" уже у досить свідомому віці. Який кайф! Швидко, акуратно і такі красиві закрандельки утворюються! Моя мама все життя мордувалася: розрізала навпіл картоплину, вирізала в в кожній половинці "ямочки" і начиняла фаршем. А тут так оперативно і гарно!
    А в нас сьогодні буде щавлевий борщ, якщо мене зараз хтось відтягне від комп"ютера...

• Подобається Подобається x 9
  5. Уляночка

Уляночка Well-Known Member

О..дякую, Касю..все гарно розказала..я дійсно роблю в томатному соусі, хоча Юркові більше, мабуть, в сметанному сподобалось..треба спробувати:xaxa:

• Подобається Подобається x 1
  6. Nadijka

Nadijka Well-Known Member

Дівчата, а де той ніж "спеціятельний" продається? І як виглядає?......я тоже хочу тої бульби....

А фарш має бути сирий?

7. Юстина

Юстина Well-Known Member

Я позичаю в коліжаки, а їй тато сам змайстрував. Але я помогла своєю відповіддю...

8. kati

kati Well-Known Member

ну це вроді як і не ніж,а такий металевий патичок зі спіралькою....а продіються вони в точках,які продають формочки дляпечива,різні шинковкі пластмасові,терочки для корейсьої.....такі є на кожному прод.ринку

• Подобається Подобається x 5
  9. natka75

natka75 Well-Known Member

Наробила вчора налисників, додавала за Вашою підказкою крохмалю трохи,вийшло супер!Начинку давала сиркову(творог,трошки кориці,цукру,ізюму),ням-нямм...думала, як не вистачить сиркової начинки - відкрию баночку з яблучним варенням...

• Подобається Подобається x 5
  10. Kasia

Kasia Well-Known Member

так, вони продаються на ринках. мені подарували на Катерини. казали, що на Броньовій в переходлі найшли.
    Фарш,Надійка, сирий, з цибулькою, спеціями і т.д.

11. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Росте в холодильнику, тільки довше, але потім випічка не черствіє і дуже пухка, прямо таюча.
    А візьміть картопляні пампушки на дріжджах: не поставиш тісто в холодильник, то виходять такі важкі, а підійде в холодильнику - набагато смачніші.
    У моєї бабусі колись була книжка кулінарна, видана ще за часів Польщі, то бабця мені із неї читала, що дріжджове тісто, в якому є яйця треба ставити в тепло, а без яєць - у холод. То я так завжди і роблю, мені так справді краще.

Дуже за вас рада!!!Почитала, аж самій захотілось, але пиріжки ще не з"їли. А ще я люблю у творожну начинку стерти цедру лимона і трохи соку видавити, і часом замість родзинок даю курагу чи цукати, а недавно покришила дрібненько два кілечка ананаса консервованого. Чоловік не їв,:umbrage: а ми з Тетяною змели все підчисту:clapping:.
    Іще я дуже люблю налисники із маком і вишнями, але ніхто крім мене не їсть маку, на жаль, а для себе готувати мені вельми лінь:shy:

Останнє редагування: 11 Лютий 2009
    • Подобається Подобається x 6
  12. Дана

Дана Well-Known Member

Я дуже люблю цей рецепт, тісто по ньому завжди вдається, цей рецепт на Кукінгу ще років 5 тому давала Оля -Rainbow, таке тісто я використовую переважно на солону начинку. на піццу, на всякі пироги(капустяний, мясні пиріжки, рулети, булочки з начинкою). В холодильнику воно стоїть в мене цілу ніч, за цей час воно перебродить, але помаленьку без фанатизму, потім витягаю з холодильника і формую вироби(пиріг чи булочки) залишаю щоб підійшло на хвилин 30-40, і в духовку, ще жодного разу з цим тістом не мала проколів.

• Подобається Подобається x 3
  13. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

А розкажіть будь ласка як "подружитися" з дріжджовим тістом. Ніяк не хоче мені підходити:no: не пропікається нормально:no: важке і гливке:no:
    Поділіться хитрощами?!
    Можна перейти в гілочку "А навчіть мене..":)

14. Дана

Дана Well-Known Member

Ірушка, а почніть з цього хрущовського тіста. Воно легке в використанні, легке в виконанні.
    Ньюанси з цим тістом( і взагалі з држджовим) -
    *Муку ніколи не висипайте усю що передбачено по рецепту, я даю 2/3 від вказаної в рецепті і замішую, далі дивлюся по тісті. Що значить дивлюся - тісто дріжджове має бути мяке, в жодному разі не забите, от пощупайтее мочку власного вуха, бачите яке вухо мяке? От таке у вас має бути тісто по густині:xaxa: Ще не було в мене жодного рецепту по якому я би не коригувала кількість муки, або забагато вказано в рецепті або замало.:confused: Тому яі не сиплю усю муку, а беру більшу половину а далі підсипаю і замішую, підсипаю і замішую, аж до потрібної консистенції.
    друга хитрість - вам вже здається що муки достатньо а тісто ще досить липке, влийте в тісто (любе, солодке і солоне) ложку другу олії(звичайна соняшникова) і замісіть, тісто перестане клеїтися, якщо клеїться, значить таки ще треба муки підсипати, як правило додавання олії в кінці замісу в мене спасає від зайвої муки.
    *Для булочок, хліба, рулетів - тосто робіть чуть тугіше, для пирогів, піцци може бути рідшим.
    *Великі дірки в дріжджовому тісті получаються якщо дати багато води(це як правило фокаччі, паляниці, лаваші) і тісто рідше замісити ніж звичайно, таке тісто не потерпить начинки, його просто викладають на бритванку, руками добре скропленими олією розтягують по бритванці зверху присипають чим душа захоче( травами, насінням, сіль, сир тертий, паприка, ну що ваша фантазія підкаже) скроплюють олією і печуть.
    *Якщо при формуванні тісто дуже липне, руки часто змащуйте оліє, а вироби для підходу кладіть зразу в бритванку змащену жиром.
    *Дуже добре для цього виду тіста за рідину брати сильногазовану мінеральну воду, і сироватка також добре, тісто получається пухким.
    *Чим більше в тісті яець, цурку і масла, тим більше таке тісто потребує дріждів і часу для підходу.
    *В тісто для піцци, пирогів, булочок я дуже рідко(практично ніколи) не даю яець, по мому власному досвіді тісто з яйцями більше резинове.

• Подобається Подобається x 14
  15. Дана

Дана Well-Known Member

Виглядає та ковирялка:ninja: :xaxa: ось так

• Подобається Подобається x 7
  16. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

В квасолеву що входить???? а з макарончиками і яєчком то як? Хоча я ніколи не готувала ні солянки ні супу харчо.... Хто має супер рецепти (такі шоб швидко готувалося) то поділіться...

17. Квіточка

Я купувала на лотку з тими всіма китайськими штучками( може то і не китайське, але шось тіпа того), одного разу забрала майже все шо в них було, так шо то в мене десь є от тільки треба пошукати... Значить картоплю начиняємо тим всім і в духовку так? а посуду змазати трохи олією, а верх не накривати?

18. Kasia

Kasia Well-Known Member

ні картопля ж сира. в баняк складаєте стовпчиком чи як вам влізе, заливаєте водичкою по картоплю, троха спеції, типу вегети. воно собі закипає і на маленькому вогні тушкуєте. за якийсь час можна дати покроєні печериці, нині дам замочені звечора гриби, бо хочу щоб соус був конкретно грибовим.:)
    в кінці я роблю так - сметану з мукою розмішую вливаю в баняк. ще тушкую, а далі доправляю до смаку спеціями.

але може хтось іншим переписом поділіться.

зупка з фасолею - фасолю і сухі гриби намочіть завчасно. варите звичайну зупку на мяску , з картоплею, далі добавляєте фасолю і покряні сушені гриби. заповляєте спеціями і зеленню до смаку. в тарілку -сметану. то гарне поєднання смаку фасолі і грибів. моя знайома варить великий баняк такої зупи на всю сімю, то обвязково на свинині + пару ложок перловки . я на жаль так не пробувала. каже що теж смачно.

а з яєчком і макаронами, то коли нема з чого зварити:xaxa: варити мясний бульон ( курячий) як основу, картопля+морква+коріник петрушки іт.д. ,як картопля готова, даєте пару ложок дрібних макарончиків (найдрібниіших) - головне не перестаратися, бо на другий день зупа загусне, пару хвилин даємо покипіти.
    в горнятку розбиваємо одне яйце вилкою, в одну руку горнятко, в другу ложку - цівочкую яйце вливаємо в зупу і одночасно мішаємо. яйце заварються і вспиливає такими павутинками. зупка виглядає гарно і смачно. я таку люблю варити після ситних перших страв, борщ чи капусняк, то птім хочеться чогось легшого.

я пропустила процес варення бульйону, як основи зупи. думаю кожен варить його по-своєму.

Смачного ВАМ!.

• Подобається Подобається x 9
  19. Квіточка

дуже-дуже дякую вам....

20. natka75

natka75 Well-Known Member

саме такий я тільки що купила собі - магазин Посуд, що в центрі навпроти Добробуту, на куті - правда він ножик не нагадує, а швидше довгий цвях:)ой і скажіть, що я не МАВПА:no::8:хочу все спробувати, ще б ЧАС десь купити:xaxa:

• Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.