Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

1 скл. сметани
    1п. маргарину
    100гр. цукру
    1 яйце
    0,5 ч.л. соди+оцет

1 корж, 15 трубочок

• Подобається Подобається x 2
  2. Женічка

Женічка Well-Known Member

а можна весь рецепт в подробностях??? :)

3. Mira_SH

ну якщо з подробицями, то тісто має бути мішане, мені дуже важко сказати скільки має бути муки, бо кожен раз по іншому виходить.
    замішене тісто на годину кладу в морозилку, попередньо розділивши на 16 рівних частин.

Спочатку печу корж. А потім роблю трубочки. На трубочки тісто розкатую як на цілу братванку, чим тонше тим краще, тоді на один край вишні і скатую в трубочку. За рахунок такого скатування і морожання, тісто трохе слойоне. Кладу 5 трубочок на батванку і печу хвилин 10.
    Складаю корж, 5, 4, 3, 2, 1.
    Для крему беру 1,5 літри сметани і пів літри цукру. Добре збиваю.
    Кожну трубочку добре змазую кремом, і потім зверху теж, даю постояти в теплі 2- години, замазую верх щераз, бо утворюються лисини, тоді в холодильник, за годину перед подачею притрушую тим шо є в хаті: шоколадом, подрібленими гоіхами, кокосовою стружкою.

Вишень потрібно десь півтори літри
    Раніше як було більше часу, то для начинки брала чорнослив начинений горіхами

• Подобається Подобається x 3
  4. lapocka

lapocka Well-Known Member

MIRA_SH ну ви і ерджайзер:clapping: , коли не загляну завжди щось смачненьке готуєте, все встигаєте ну і молодчинка:y:

5. Mira_SH

Дякую, та зовсім ні:). Я відпочиваю на кухні, дуже люблю готувати.

6. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Сьогодні картопляні голубці з м"яском ,огірочки з банки :) та тортик, посипаний посипкою по ще теплому кремі і тому такий страшненький:ninja:
    [​IMG][​IMG]

• Подобається Подобається x 9
  7. Kasia

Kasia Well-Known Member

напішіть перес голубців з тертої картоплі, хто як робить?

8. Mira_SH

Я роблю так
    1/3 вареної картоплі
    1/3 тертої на грубій терці
    1/3 на дрібній
    сіль, перець, цибулька жарена на олії.

Якщо не піст, то заливаю майже варені голубці сметаною з томатом

• Подобається Подобається x 5
  9. галіна

галіна Well-Known Member

А я сьгодні зготувала гороховий супчик і смачненьку піцу.
    :radist::D

• Подобається Подобається x 3
  10. СОФІЯ -СОНЯ

А я роблю картопляні голубці тільки із сирою картоплею. частину тру на таку тертку як корейська морква, частину - як на деруни, відразу додаю теплого молока, щоб не темніла і на металеве сито, зайва рідина щоб стекла. Тоді вбиваю яєчко, солю, перчу (дуже люблю приправу фірми "Любисток" до страв із картоплі), обсмажену на маслі чи олії моркву-цибульку, кавалочок фаршу або можна ще притушених шампіньйончиків, все добре вимішую і роблю голубці. Заправка - як звичайно до будь-яких голубців.

11. Люша

Люша Well-Known Member

А хто небудь їв вареники з сирою картоплею - дуже смачно,:clapping::clapping::clapping: це фірмове блюдо моєї баби. Тісто таке як на звичайні вареникі, а картоплю потерти не так як на деруни , а на крупній терці, додати сіль і обов'язково перець, і позагортати у тісто чепчіком, варити по часу, як з м'ясом. Можна цибулю зі шкварками зажарити та полити готові вареникі.

12. СОФІЯ -СОНЯ

Зварила томатний суп із сирними фрикадельками. до нього так і проситься щось із "італьської" випічки. Мучусь між фокаччою і гріссіні, але знайшла ще ось таке:
    http://retgdwera.blox.ua/2009/01/Hlibni-palichki-z-duhmyanimi-travami-ta-sirom.html
    мабуть, буду пекти, як тільки хто заявиться додому, бо з Сонею можна хіба що одним оком і однією рукою в неті пошарити...

13. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

Буду готувати курячі гомілки в слойоному тісті...а на перше...наперно росіл зварю

14. Kasia

Kasia Well-Known Member

гуляш, фасолька по бретонські ( фасоля цибуля томат шпондер часник), салат з ппекінської капусти. борщ червоний.

ну і спечу щось - напевно струдель.

• Подобається Подобається x 4
  15. галичанка

галичанка Well-Known Member

Сьогодні наготувала борщ, голубці з грибами, деруни з грибами, а на десерт - корзинки з лимонною начинкою.

16. kati

kati Well-Known Member

варила їсти на два дні-борщ(бачу він сьогодні популярний:)),курячі відбивні,печінковий торт чоловіку і печінкові котлетки малому,салат дністер,.Як бонус-перемолола м2ясо з борщу,в понеділок будуть млинці

17. Irusya

Irusya Well-Known Member

І в нас сьогодні борщ:), салат з сиру, сметани, зеленої цибульки, ще було картопляне пюре, тушена телятина, оладді з яблуками і кисіль з заморожених ягід.

• Подобається Подобається x 6
  18. Panadolka

Panadolka Well-Known Member

В нас сьогодні супчик з печеричками, макарони по-флотськи, салат з капусти і моркви, ну і кампот з сухофруктів. (сушка, родзинки і курага). Я наготувалася, а чоловік спить цілий день, щось погано себе почуває, буде завтра їсти те що сьогодні понаварювала :)

• Подобається Подобається x 4
  19. ckorpionsha

ckorpionsha Well-Known Member

Я тіки недавно з кухні приповзла. Нажарила налисники,котлєти курячі,пюре зварила і печінка індича з сметанкою, компот з смородіни, фарш-мак зробила з сардіни і ше є гречка....очі вже "злипаються" від того куховарення

20. Liona

Liona Well-Known Member

А в нас сьогодні піца була, навіть дві :) різні :)
    Змели за секунду :umbrage: то як завжди - півдня проведеш на тій кухні, а вхолодильнику все одно пусто :xaxa:

Статус теми:
Закрита.