Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Alias

Alias Well-Known Member

Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

Борщ, каша гречана, капуста тушена з м"ясом та печерицями, баклажани з майонезом помідорками, а ще налисники з м"ясом і налисники з ожиною.

• Подобається Подобається x 10
  2. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

М-м-м! Ну і нагнали апетиту! Я ожину обожнюю!
    А у мене тушкована бульбочка з грибами, фаршировані курячі стегенця, салатка із бурячка з горішками, корейські баклажанчики і кекси з чорницею. От скільки всього, а племінник заїхав і: "А катлєт у тебе шо, нема?!" Нема!!!

• Подобається Подобається x 11
  3. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Рецептик будь ласочка

• Подобається Подобається x 2
  4. katarzynka

katarzynka Well-Known Member

Баклажанчики ням-ням.

Беремо баклажани (5 шт.), знімаєм шкірку, ріжем кубиками, солемо. залишаємо на 5-10 хв, щоб вийшла гіркота, промиваємо. А в цей час підсмажуємо на пательні цибулинку 1(2), та 2 морквинки потерті на великій терці. Моркву та цибульку перекладаємо в казаночок. На пательню викидаємо баклажанчики (в залежності від розміру пательні їх можна поділити на 2-3 порції) та підсмажуємо хв.5-7 помішуючи, олії - мінімум,;
    підсмажили та до казаночка, потім наступну порцію і знову до казаночка..
    Казаночок з усіми смаколиками ставимо на вогонь , додаємо сіль, 50 гр. води та тушкуємо. Коли баклажанчики добре протушкуються додаємо 1-2 ст. ложки томатного соусу (обов"язково пробуйте, щоб забагато не було) та сметани до смаку (100 грам) та витиснути 3 зубчика часнику і протушкувати на малому вогнику - 3-5 хв. В мене казаночка (великого) вистачає тільки на один раз. Смачного. Хто любить може додати більше води і тоді вийдуть баклажанки з соусом і просто до каші. Дуже смачно..:girl_in_love::girl_in_love::girl_in_love:

• Подобається Подобається x 12
  5. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Корейські баклажани в Оксанчиній інтерпретації :girl_smile: (цвітна капуста теж ням-ням)
    Баклажани ріжемо кільцями товщиною в палець. Солимо, залишаємо на півгодинки.
    Тремо моркву як корейську і заправляємо.
    Баклажани злегка обсмажуємо на олії, складаємо в скляний посуд, кожен шар перекладаючи заправленою морквою і порізаними товстими кільцями помідорками (хто не любить - можна і без них). Витримуємо при кімнатній температурі не менше 4 годин.

В класичному рецепті баклажани відварюють часточками в солоній воді. Я не люблю варених баклажанів, тому обсмажую. Та і на столі кільця мають кращий вигляд, ніж порізані соломкою.
    На 3 середніх баклажани- 3 морквини, 6 зубчиків часнику, 3 помідори, олія для обсмажування. Заправка: чайна ложка солі без верху, столова ложка цукру з верхом, півсклянки олії, 3 столові ложки оцту (я даю яблучний), спеції як до корейської моркви.

• Подобається Подобається x 10
  6. Oddly

Oddly Well-Known Member

обожнюю баклажани в будь-яком вигляді!!!!
    а корейські баклажани спробую завтра - тільки, як думаєте? можна моркву по-корейськи готову купити для того всього? а то я не люблю її терти і заправляти (але їсти люблю)

А!!! забула - сьогодні був шашлик-машлик. зі свинини. і реберця. на мангалі. і все з капустою - салат зі свіжої капусти з олією і ялтинською цибулькою. тушкована капуста з томатом. маринована капуста-крижавка з часником.
    оттаке капустяно-шашличне меню.

• Подобається Подобається x 4
  7. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А я нині відпочиваю. Мали великий сніданок а потім чоловік поїхав на роботу. Я собі нічого не варила а діти їли сосиски з гречаною кашею.

А ви мене самі на нього ткнули пальцьом, коли лінка на кексики дали. Там та пані оповіла як вона робить запіканку з клюсочок/макаронів і фаршу.

В мене вже був готовий воловий фарш посмажений з цибулькою і томатною пастою.
    Також знайшла в холодильнику моркву втушену з цибулькою.
    Додала до фаршу ту моркву і пів горня відвареного мороженого горошку.

Далі зварила пачку клюсок/макаронів фірми Babuni. В мене були fussilli (тут можна подивитись які то http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7d/Pasta_2006_2.jpg/800px-Pasta_2006_2.jpg ) але підійдуть любі. Та пані робила із спагетті.

Так от. Взяла посудину в якій можна щось запікати, невелику 9х9 інчів тобто 26х26 сантиметрів. Насмарувала маслом. Виклала на дно зварені але не відлиті клюски, потім поклала натертий на терку твердий сир ( в мене був моцарелла, не свіжа а пресована) далі виклала весь фарш з горошком і морквою, потім наступний шар клюсочок, зберха решта сиру і залила це все склянкою вершків перемішаних з 4-ма яйцями. В духовку на 30-35 хвилин при температурі 375 Фаренґейта або 180-190 Цельсія.

Було дуже смачно! Навіть мій вибредливий чоловік їв і казав що дуже добре.

Останнє редагування модератором: 10 Серпень 2009
    • Подобається Подобається x 9
  8. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Два дні відпочивала від кухні - в субоду були на дні народжені, а в неділю святкували наш маленький ювілей (але то в вихвалялки), а ввечері були у кума на бограчі.
    Сьогодні на обід зварила бульйончику, бо малий то найкраще їсть. На друге - спагетті з сиром і томатним соусом. На вечерю будуть, навіть не знаю як написати, з картоплі-п"юре такі як сирники: в п"юре додаю смаженої цибульки, яйця, муки, солі, перцю і смажу як сирники, до того підливка з м"ясом або сметанка.

• Подобається Подобається x 7
  9. Gala

Gala Well-Known Member

Картопляні блінчики:girl_smile:моя мама такі робить.

• Подобається Подобається x 4
  10. Kasia

Kasia Well-Known Member

то називається зрази.

• Подобається Подобається x 5
  11. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

+100% я деколи начиняю їх капустою тушеною, м"яском, вареним яйцем і цибулькою смаженою.

12. Kasia

Kasia Well-Known Member

а я не роблю ніколи. не вдається мені та маса. все розвалюється. тай взагалі я не люблю картопляних страв - типу зразів, дерунів, смаженої картоплі. тільки пюре чи молоду. файно мені нє :girl_haha:

• Подобається Подобається x 9
  13. Маруся-мама

А я спекла кабачковий кекс, втушила кабачки з помідорами, зробила кабачковий тортик який пересмарувала сиром з зеленою цибулькою і часничком.

Зараз ще іду варити росіл, всмажу якесь мяско (може) і зварю бульбу.

• Подобається Подобається x 2
  14. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Марусю я балдію від вашого меню щодня, на вашій кухні я б точно не жила за системою -60. Рецептичок того кексу пліз. а щоб не офтопити в мене сьогодні суп з фрикадельками, налисники з сиром, вчорашні фаршировані перці і варена кукурудза.

Касю як про мене написано. Але мушу готувати мужу бо він якийсь "картопельник" любить картоплю і щораз хоче щось нове. Я вже таке з тої картоплі випдумувала що абзац.

Останнє редагування модератором: 11 Серпень 2009
  15. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

:girl_crazy: :girl_crazy: :girl_crazy:
    Дівчатка, то не мені одній так пощастило? У мене теж картопляник, а я тільки пюре й молоду з кропом їм. Ну, ще зрази можу з'їсти, якби хто зробив, а більше - ні-ні. :xaxa:

16. Маруся-мама

А чого не можна за системою жити. Дуже навіть можна. Я пекла кексика а Анна мене питається а чому? А Юліана їй відповідає, то вона собі завтра на сніданок зробила!
    О яка розумна в мене дитина. Так і є. Кексик стоїть, чекаю завтрашнього ранку.

Я росіл таки зварила, зробила дітям пюре і ще втушила реберка. А і ще замаринувала кабачок покраяний на терці. Це на майбутнє до салати. Цікаво який вийде?

Перепис кексика:

Один середній кабачок, грам на 300-400 пообирати і втерти на грубій терці.
    До нього додати: (склянка на 250 мл)
    одну склянку цукру
    пів склянки олії без запаху ( у мене була рафінована кукурудзяна)
    два яйця
    пів склянки посічених горіхів
    1 1/4 склянки муки
    ложечку порошку до печива
    ложечку цинамону/кориці

Все гарно ложкою вимішати і до бритванки. Пекти при 180 градусах Цельсія 1 годину і 10 хвилин. Перевірити на готовність сірничком. Кекс дуже ніжний, бо мало муки. Він мені навіть трохи сів після того як вистиг. Але запах був на цілу хату дуже файний.

• Подобається Подобається x 11
  17. lydmila

lydmila Well-Known Member

Привіт.Марусю. А які горішки ви використовуєте до свого кексу (грецькі чи арахіс)? Муки півтори склянки чи пів , не розібрала?

18. Ольга

Ольга Well-Known Member

Марусю, а цей тортик з кабачків то як робиться?

В нас нині проста зупка з усього, що є на городі, запіканка знову ж таки рисово-яблучна (дуже смачна якщо є банани ще там) і мужу на вечерю ще щось маю придумати поки діти сплять... А що?:sad:

• Подобається Подобається x 3
  19. Mira_SH

Mira_SH Well-Known Member

А в нас червоний борщ, і пиріг з яблуками, на сніданок була вівсянка з персиком.

20. Usmishka

Usmishka Well-Known Member

Це в аншої масяні щодня такий сніданок, а я такого не можу їсти і чоловік пручається. на вечерю маю тушене мясо з грибами, і напевно будуть макарони.

Статус теми:
Закрита.