Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

Люблю я такі запіканки.
    nattso, а майонез можна чимось замінити? Курячим бульйоном наприклад? Чи чимось іще... бо в нас майонез лише взимку водиться в хаті.

2. nattsol

nattsol Well-Known Member

іноді я даю сметану (але чоловікові таке не дуже до вподоби). а так, гадаю, все залежить від особистих смаків :)

3. Liliyah Romanova

Сметана, мабуть, не дуже. Спробую таке з оливковою олією.
    Одного разу робила подібне, але там не додавалося помідорів та сира, лише курка, картопля й цибуля, і заправити вершками або молоком. Гм, воно то смачно було, але з тих вершків зробилася вода, коротше, мені не сподобалося...
    Спробую ваш перепис. :)

А я ще люблю картопляну запіканку.
    Шарами перекладається нарізана кружальцями картопля, цибуля (картоплю мускатом трохи посипати, сіллю й перцем), тертий сир і ще можна шинкою один шар дати десь посередині. Зверху, на останній шар із картоплі ще сиром посипати. Залити вершками або вершками з яйцем, за бажанням. :)

• Подобається Подобається x 3
  4. La esposa

La esposa Moderator

У Вас, напевно, проблеми з холодильником?
    А ми робимо майонез самі, рівно стільки, скільки треба в дану хвилину. 5 секунд - і те чудо готове. Чоловік рахував, що рівно в 2 рази дешевше, ніж магазинний.

5. Liliyah Romanova

Ні, ми просто майже не вживаємо майонез і сметану теж зрідка. :)

А як робите майонез у домашніх умовах? Цікаво чи його в комбайні можна робити...

• Подобається Подобається x 1
  6. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Ми теж. Як альтернативу маєм нежирний йогурт, вершки, та кукурудзяну, лляну оливкову олію

7. Liliyah Romanova

Нам щось кукурудзяна не дуже, але друзі дали, то маємо. Так у мене все на оливковій. :)

А майонез і сметану не вживаєте через складники чи з інших причин? Бо в нас майонез лише взимку до салатів деяких, а сметана - до вареників та борщу хіба. Відповідно сметану купуємо раз на місяць або й рідше, а майонез - раз чи два за зиму.

8. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Майонез не вживаю через складники і я його не люблю. А щодо сметани я трохи перебільшила в нас вона таки прусутня на столі рівно для тих страв що і в вас.

9. SOLODKA

SOLODKA Well-Known Member

Також роблю запіканку ,але з грибами.:girl_in_dreams::girl_in_dreams:
    Зверху бритванку закриваю фольгою, і лише наприкінці її знімаю.Якщо без фольги -сир ,до того часу,як просмажиться картопля і курка(гриби) стає твердим.

• Подобається Подобається x 2
  10. nattsol

а я люблю, коли сир твердіє і рум'яниться :)
    отак-то, у кожного свій смак :girl_smile:

11. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Лiля, що таке мускат (по англiйськи)?

А куряче фiле має бути сире чи вже поготоване? I як довго це все запiкати, i ще при якiй температурi.
    Ми то сьогоднi плов доїмо, а на завтра Котi вже треба щось готувати. Буду мудрагелити :)

12. Liliyah Romanova

натмеґ - мускатний горіх по-нашому. :)

13. хельга

хельга Найгарніша форумляночка

Смажила кабачки в яйці, зверху посипала подрібленими петрушкою і часником, до того сірій хліб і заморожене сало. СМАКОТА!!!!!!!!! Ну і звичайно помідорчики і огірочки.

• Подобається Подобається x 5
  14. Sahara

Sahara Well-Known Member

малий в мами, чоловік перебився якимось "підножним кормом")), а я собі збацала улюблений салатик: дрібненько покришені помідори і чорні оливки + теж дрібно різана фета + чорний мелений і червоний солодкий мелений перці, капка оливкової олії - смакота:girl_in_dreams:. Шкода, що не мала свіжого базиліку до того...О , і це все зжувала з чорним хлібчиком з маслечком... І подумала, як добре, що сьогодні не тра ніц видумувати з вечерею...бо ніякого настрОю до готування нема... Отаке ...

15. Кольорова

Кольорова Well-Known Member

Розкажіть, пліз, як Ви майонез робите.. Бо чоловік уже запиляв - роби сама, не треба оту хімію в магазині купувати ;)

16. nattsol

філе беру сире, просто його натираю сіллю і перцем (на смак). головне намагаюся щоб воно було максимально сухе (після розморозки трошки з нього вичавлюю воду), бо потім лишається багато юшки.
    запікаю при температурі прибл. 210-220С, ставлю по центру. а от з часом трохи складно: виставляю 60-65хв., чекаю поки нагріється духовка і в цей час натираю сир або ще щось дорізаю, а потім ставлю запікатися і час від часу перевіряю як воно там поживає :). загалом, запіканка готова десь за 45хв.

17. Nata

Nata Well-Known Member

Скористайтеся пошуком, домашній майонез вже обговорювали (здається в гілці навчіть мене...)

У нас сьогодні картопля варена, кабачки тушковані, печена курка, пісочне печиво домашнє і кавун :)

• Подобається Подобається x 4
  18. Грильяжка

Грильяжка Кавоманка

Люди а в мене баклажинний сезон відкрито щодня щось готую з тим фіолетовим симпатюлею. Сьогодні сніданок був як в кіно муслі аж стидно, обідали на роботі а на вечерю картопля з баклажанами я раніше вже писала про свій експеримент до того овочі і певну ще курячі сердечка стушкую. На десерт яблучка папирівки

19. UnLikE

UnLikE Фотограф

кукурудза по китайськи
    (варена і посипана солькою):girl_haha:

20. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Муж дуже просили чогось "по їхньому" то роблю салат з петрушки Табуле, i вже вчора зробила кашу з lentils (поможiть перекласти, чечевиця чи шо?) Ми сьогоднi вететарiанцi, за вийнятком моєї канапки на обiд з московською ковбасою :)

• Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.