Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. mashka

    mashka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Кабачковий супчик
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. SOLODKA

    SOLODKA Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Кажіть рецепт,бо вже змордувалася щось вигадувати з тих кабачків(урожай цього року - 10 штук кожен день).:girl_curtsey::girl_curtsey::girl_curtsey:
     
    • Подобається Подобається x 3
  3. mashka

    mashka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Ось тут
    http://smakota.org.ua/index.php?option=com_garyscookbook&func=detail&id=751

    Складники:
    1 кг кабачків
    0,5 л овочевого бульйону
    2 цибулини
    0,5 скл сметани
    1 ст.л. вершкового масла
    сіль,перець, зелень


    Приготування:
    Цибулю і кабачки порізати кубиками. У каструлі з товстим дном розтопити масло і обсмажити у ньому цибулю до прозорості, додати кабачки, влити бульйон, довести до кипіння і варити протягом 30хв. Зняти суп з вогню, злегка охолодити і збити у блендері, посолити, поперчити, влити сметану і ще раз прогріти, не доводячи до кипіння. Подавати, притрусивши січеною зеленню.
     
    • Подобається Подобається x 3
  4. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Ті, що типу дерену:girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Я нині свої начинила просто фаршем і овочами. :) і з самого ранку насмажила налисників. Напевне закручу з сиром.

    А ще зараз зроблю шарлотку з яблуками або персиками.

    Вчора спекла курячу грудинку і зварила гречку. Ще доїдали борщ. Он думаю може це горохову зупу зварити але то більше зимове блюдо. Треба щось літнє придумати.:girl_in_dreams:
     
    • Подобається Подобається x 4
  6. Mariya

    Mariya Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Марусю, а ви звідки сир маєте (паролі, явки і в глаза сматрєть!!!)?
     
  7. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Маю хверму в хаті. Тобто, сестра подарувала грибок аби молоко кисло, і воно робиться чудовий кефір і квасне молоко. Потім відварюю сир.:girl_claping:
     
    • Подобається Подобається x 5
  8. Mariya

    Mariya Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    ***дико заздрю***

    А сестра звідки грибок дістала?
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    I моя мама десь той грибок/закваску взяла, але вiн здається в неї вже здох. Я просто додаю простий (plain) йогурт в молоко i воно гарненько кисне.

    П.С. теж чекаю рецепту "дерунiв" з кабачкiв. Бо менi нiколи по нормальному не виходять, все розповзаються, а я їх так люблю :sad:
     
  10. Mariya

    Mariya Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А, можна, я вас ше тим помучу? Ви яке молоко берете? І скільки ложок йогурту на 1 галон даєте (сиру ну дуже вже хочеться).
     
  11. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Майбутня сваха подарувала. :girl_curtsey:

    Доречі можу поділитись. Вистарчає одну-дві маленькі кульочки. Воно розростається досить швидко.

    Он похвалюсь, що відігріла сьогодні сир з 4 літрів молока. Чоловік буде мучити що пора робити вареники.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Я беру звичайнісіньке маґазинне молоко. А йоґурт дивіться аби була жива бактерія. Найкраще Plain Activia. Воно на ньому пише що має live culture.
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Перепис дуже простий. Кабачок/цукіні обібрати з шкірки і потерти на грубім терку. Додати яйце і кілька ложок муки. Все. Можна смажити. А далі ще можеш додати на смак зубець часнику, кріп, петрушку. Що подобається.
    Я колись навіть додала морку терту на дрібній терці.

    Але з тими кабачками така справа. Якщо їх посолити то вони пускають воду і маса стає дуже рідка. Отже можна так. Посолити і дати на друшляк аби вода трохи стекла. А тоді додавати муку, яйце і все решта що хочеться.

    Дякую що нагадали. Іду робити.

    Доречі Мих на ЛФ давав свій перепис кабачкового торта.
     
    • Подобається Подобається x 6
  14. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Солодонька, я собі ще нагадала що можна спекти кекса. Я колись робила і мені сподобалось. Це щось подібне до бананового хлібця або морковного торта.

    А ще знайшла в журналі i-lara ось такий перепис. Треба собі зробити:

    А я колись ось такий кекс пекла. Мені сподобалось.

     
    Останнє редагування: 22 Липень 2009
    • Подобається Подобається x 7
  15. Mariya

    Mariya Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Та нівапрос. То як, мені до вас за ними заїхати, чи самі мені закинете? :girl_crazy:

    А якщо серйозно, то йогурт ви в холодне молоко вкидаєте, чи в тепле?
     
  16. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Я беру галон молока, з магазину звичайно, останнiми роками органiчне, але то вже не так важливо. Кидаю маленьку баночку звичайного plain yogurt (не знаю скiльки там унцiй, напевно 8, ну маленька, одним словом) розмiшую, i чекаю поки скисне. Правда не дуже багацько сиру вийде з галону, може грам 400 десь так. То ще залежить як ви його вiдiгрiєте, бо менi раз на раз не приходиться. Буває "мокрий", буває "сухий". А я ще чула вiд свекрухи що одна армянка дуже хитро робила i додавала ще крем фреш якимось чином. Правда вони роблять густий йогурт а не сир. I тодi воно виходить жирне, жовте i смачнюче. Але так як мiй чоловiк дуже блюде свою хфегуру, то я роблю все звичайне, не жирне. МОлоко може бути або 2% або vitamin D.

    [​IMG]

    Я кидаю в холодне, холодний йогурт. Навiть не задумувалась над температурою чесно кажучи.
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    ПОки пишу, захлинаюсь слюнями. Дуже прошу дати рецепт смачнючого бананового хлiбця!!!! Йой, напевно таки не витримаю i пiду в Jewel та й куплю. :girl_cray:
     
  18. Orman

    Orman Модератор-бомба

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Борщ, тушені кабачки і смажені на маслі лопатки - яка я господиня :girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. хельга

    хельга Найгарніша форумляночка

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    На обід - овочевий супчик, гречка з паровими котлетами в соусі + салат: помідори, огірки, перець. Ввечері - макарони-мушлі з тими ж котлетками (забагато зробила)+салат. І великий гарбуз на десерт.
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Гарбуз чи кавун?

    А я обідала запіканочкою з клюсочок, грибочків і кабачків. А до того мала салатку з капусти з огірочком. А чоловікові була зупка, просто зупка.
    А йому в дорогу з собою дала напихані кабачки. А ще маю грибовий сос.

    На сніданок об*їдалась налисниками і шарлоткою з персиками, що я вчора зробила. Таке добре, що ледь з тарельом не з*їла.:girl_claping:
     
    • Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.