Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А в нас сьогодні лінґвіні (це такі довгі широкі клюски/макарони) з кабачково-грибовим соусом, до них салатка з помідорчиків з зеленню, авокадо з цитриною і компот. Це обід.
    Вечеря: лінґвіні в грибовому соусі, рибка смажена в клярі і овочева мішанина.

    Маємо трускавки, свіженьки, щойно з городу/ферми але нікому не даю.:girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 4
  2. Irusya

    Irusya Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Це страва, як кажуть з "бабусиної скрині". Прориваємо бурячки червоні, чистимо відрізаємо трохи листочки, а стебла з корінцями дрібно січемо. То все в жаровню, додаємо сметани, приправи, підсмажену цибульку і промите пшоно, тушу до готовності постійно поміщуючи і в кінці зелень з часником.. Можна готувати на ребрах.
     
    • Подобається Подобається x 4
  3. Irus'ka

    Irus'ka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    В мене теж таку страву люблять. Я з дитинства той смак полюбила, а називала то бабуня "волок". І готували не тільки зі стебел буряка, а ще з шпинату і молодої лободи (до речі, найсмачніший виходить). На підсолений окріп кинути зелень, далі його процідити порізати додати до пасерованої цибулі, нарізати зубці молодого часнику (я просто роздушую лезом ножа) по смаку (я люблю багато!!). Протушкувати все разом додати сіль-перець, заправити сметаною, і ще трохи протушкувати. Смакує як тепла закуска.
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. natka75

    natka75 Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    моя мама таке робить з лободи, дуже смачно!:girl_claping:(правда тато мусить нарвати її, принести, помити, а вона вже все решта робить).

    у нас супчик з фрикадельками, молода картопля з кропом, котлетки з телятини, салат з бурячків на оливковій олії(чоловікові окремо з хріном), компот з сухофруктів:)на завтра мабуть втушу рибу - стейк масляної купила вчора:girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    зупка щавльова, курка з грибами в сметані, рагу з кабачків, капуста цвітна з сухарями і часничком, салат свіжий, макарончики на гарнір до курки. і як каже та ФАЙНЮЧА КАТІ - щоб ноги моєї не було на кухні 2 дні!
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Наточко75 як тушкуєте стейк розкажіть бо я його тіль смажила
     
  7. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А я своїх на сніданок балувала оладушками на дріжджовому тісті зі сметанкою і трускавками.
    На обід була зупка з тортеліні.

    Зараз зварила компот з яблук і трускавок і спекла пляцок з трускавками на завтра собі.
     
    • Подобається Подобається x 3
  8. Ірена

    Ірена Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    тушена телятина з чорносливом і часничком, а на гарнір - смажені кабачки.
    на десерт - суниці:girl_spruce_up:
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Adriasia

    Adriasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    а я нині розігналася піцу робити, олів*є робити (знаю шо дуже шкідливо, але то мій най най салат), а ше роблю палюшки і маю борща :) (маман дали премію... і в нас ниньо швєто, а ше швєткую свій розвід)
    Про кількість жертв від моєї кулінарії повідомлю пізніше :)
     
    Останнє редагування: 14 Червень 2009
    • Подобається Подобається x 7
  10. Mavpysuk

    Mavpysuk Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Щавелевий борщик, тушена курочка, молода картопелька, тушена капуста...апельсино-грейпфрутовий фреш...
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Грильяжка

    Грильяжка Кавоманка

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А в мене бульйончик з домашніми макарончиками, голубці з грибною підливою, а на десерт бісквітний рулет з бананом.
     
    • Подобається Подобається x 3
  12. Irusya

    Irusya Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    В нас борщ червоний, вареники з самим сиром, мидниця салату з листям зеленої салати, огірками, помідорами і цибудею заправлене то все сметаною, вареники з трускавками, штрудель з яблуками ще теплий стоїть, компот румбамбар+ трускавки.
    Маємо відро трускавок і об*їдаємося ними "до німагу":girl_crazy:.
    Ще маю відро шпинату і не знаю, що з ним робити:confused:. Порадьте щось, бо шкода шоб зогнило.
     
    • Подобається Подобається x 3
  13. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А я нині від кухні відпочиваю. Правда поки возились на цвинтар то поставила пектись кусочок волового мяска. Заким ми туда і назад - мяско було перфект. Як не як 3 години :)
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. Bogdanka

    Bogdanka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    мій чоловік вискакував вчора на базар і купив собі суниць, бо мені не можна (я мала колись анафілактичний шок - алерг. реакцію і не їм їх взагалі, хоч дууууууууууже любила). Поставив в холодильнику і вони мене півдня вчора дразнили:girl_devil:
    А оскільки ніхто з нас не мав бажання шось на кухні робити, то ми ходили в Челентано, я з'їла млинець з сиром, а мій чоловік салатик шубу і десертик:girl_spruce_up:
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А я нині також відпочмваю-маю в холодильнику зі вчора зелений борщик, молоду картоплю, та мяско тушене, а ще полуниці.
    Щодо відра шпинату-дуже мені подобається пиріг з сиром та шпинатом, але роецепта не знаю))))
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А я нині зранку зварила чоловікові манну кашку, запекла бульбочку дольками і спекла курячу грудинку. Ще зробила йому з собою салатку з огірочків.

    Маю бажання на мамалиґу. Напевне буде завтра, а може і ні.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Irus'ka

    Irus'ka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Маю отакий перепис від Висоцької:
    Цитата:
    Продукты: упаковка слоеного теста, 150 г шпината, 150 г щавеля, 2 луковицы, 375 г жирного творога, небольшой пучок мяты и петрушки, 100 г оливок с косточками, 3 яйца, 100 г пармезана, щепотка соли, щепотка сухого майорана, щепотка сухого базилика.


    Луковицы почистить, нарезать кольцами. В разогретую сковородку влить 2-3 ложки оливкового масла, положить 10 г сливочного масла, нарезанный лук и слегка обжарить.
    В другую разогретую сковородку выложить щавель и шпинат. Когда листья станут мягкими, добавить щавель и шпинат в сковородку с луком и прожарить несколько минут. Добавить горсть нарезанной мяты и петрушки, вынуть из оливок косточки и, измельчив их, добавить в сковородку.
    Пропустите творог через сито и выложить в сковородку с зеленью и луком. Ввести 3 яйца и тщательно перемешать. Посолить, добавить щепотку сухого базилика и майорана.
    Раскатать слоеное тесто, уложитье в смазанную форму, выложить начинку и посыпать натертым пармезаном. В разогретой до 180°С духовке выпекать пирог 35 минут.
    Смакує холодним.
     
    • Подобається Подобається x 3
  18. Фіяна

    Фіяна Творча муза 2013

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Якщо шпинат ще не зігнив :girl_haha:, то поділюся на хлопський розум, -
    1. Тушений шпинат - 10 хв з цибулькою і достатньо великою кількістю часнику, приправи за смаком. Можна наприкінці додати сметани. Тушу на маслі або оливковій олії, шпинат не ріжу, а рву великими шматками для збереження заліза). На мій смак ідеально підходить як додаток до молодої картоплі або як легка закуска.
    2. Пиріг з шпинатом - упаковка замороженого слоєного тіста + п.1. (без сметани) запікати до характерного золотавого кольору.
    В якості начинки можна додавати дом.сир, бринзу, варені яйка, лосось, креветки. За такою ж схемою модна зробити слоєні трикутнички.
    3. Спагетті з шпинатом - відварені спагетті + п.1. (без сметани) + пармезан (в ідеалі) або інший потертий твердий сир
    4. Різотто з шпинатом та креветками - рис + вода (1:2), коли рис майже готовий і води залишилось мало, додаємо п.1. (без сметани) та розморожені креветки, доводимо до готовності (макс. 5 хв).
    5. Відро шпинату можна просто заморозити ... взимку як знайдете!
    Ніжно люблю шпинат!, часто його готую і щоразу переконую себе що мій чоловік його любить теж :girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 5
  19. mashka

    mashka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    У мене сьогодні котлети, рибка смажена, кабачки з часничком, бульбочка, суп гороховий, баклажани запечені з салом і доїдали вчорашні вареники з полуницею і сиром зроблені на пару.
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. Полуничка

    Полуничка Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    а я перець фарширований робила
     
    • Подобається Подобається x 1
Статус теми:
Закрита.