Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А я нині заїхала в польський магазин і купила свіжих пиріжків. Зупка є вчорашня тай ще трошки реберцят.

    Я нині буб пекти пляцки (дякую солоденькій за переписи) і маринувати мясо на неділю.
     
    • Подобається Подобається x 5
  2. natka75

    natka75 Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    І я вчора купила телячі ребра, приправ до того славетного маринаду(але сухого часнику не знайшла), розрекламували, що мені вже сняться мариновані реберця з тим маринадом.Не можу дочекатися вихідних:xaxa:
     
    • Подобається Подобається x 4
  3. Уляночка

    Уляночка Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Дерунчики на обід, картопелька з козачими ковбасками на вечерю+салатик з капусти....а завтра ??????????????????77 печінка ся розморожує......
     
    • Подобається Подобається x 7
  4. Bogdanka

    Bogdanka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    ми нині їли молоду картопельку з кропом і сметанкою, тушені (певно нітратні ше :xaxa::xaxa::xaxa:) кабачки з молоденькою морквочкою і кропом/петрушечкою і тушену кусочками з морквочкою в сметані свининку + узвар, завтра собі певно зварю молоденьку картопельку, а чоловіку будуть дерунчики - замовив:) (але може пів/напів картопелька/кабачки).
     
    • Подобається Подобається x 4
  5. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    рибка смажена, рис+кукурузка+цибульуа+морковка.
    завтра - зупа з калафьорами і сирочком.
     
    • Подобається Подобається x 4
  6. Adriasia

    Adriasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Дівчата мо хто знає файний рецепт налисників без "на око", бо мені шось вони рвуться :sad: (колись мала бабин рецепт, але десь м го згубила) Буду рада рекомендації якоїсь цікавої начинки.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А я би так з*їла дерунів, а мій Роман не любить... :sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad::sad:
     
    • Подобається Подобається x 4
  8. Маруся-мама

    Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Я люблю налисники з вареною капусточкою підсмаженою з цибулькою а тоді до неї додається щей варене яєчко. Мням.

    А цікаво чому рвуться? Може ви їх зарано з пательні знімаєте?

    Моє око робить такі налисники:
    2 яєчка збиваю з ложечкою цукру і пів ложечки солі. До нього додаю десь з склянку муки а тоді помаленько додаю молоко і розмішую щоб тісто було рідке але не надто. Приблизно десь від пів літри до літри молока. Тоді в кінці ще обовязково додаю ложку-дві олії або розтопленого масла. Це вже як ви хочете. Пательню смарую тільки перший раз, всі наступні налисники гарно смажаться без додавання олії.
     
    • Подобається Подобається x 8
  9. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    110 гр муки
    200 мл. молока
    75 мл води
    2 яйка
    солимо чи цукроми по бажанню.
    50 гр масла або 1 -1,5 ст. л. олії.
    най постоїть хв 20-30. вийде 10-12 малих млинців 18 см.
    я все множу на 2 і яйка даю не завжди 4, інколи 3.
    смачного.!!

    начинки- сир+шинка, капуста молода тушкована в сметанці з цибулькою, гриби+сир, курка+сир, курячі сердечка+морква+цибуля, мяско з росолу+цибулька.
    солодкі не люблю, тільки з абрикосовим варенням.

    якщо рвуться - мало муки.
     
    • Подобається Подобається x 10
  10. Zlju4ka

    Zlju4ka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Кася ,ну ви просто мої думки прочитали.:clapping:Нині робила палюшкі(тільки з сиру),а малий каже хочу отих блінчиків(то він так налисники називає),а я не вмію робити,мені все їх свекруха носить.А от завтра спробую-мо вийдуть!!:clapping:
    Готувала нині:палюшки з сиру,компот з св.яблук і абр.варення.,салатку з св.овочів+доїдали вчор.бульбочку і мяско.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    тоді не робіть з 2-х порцій.спробуйте з норми яку я вказала. на пробу. мені інколи забагато рідини. залишається може 2 ст. ложки. вливайте поступово. щоб було без грудок.
    якість тіста на млинці легко перевірити. коли ви розлили його по пательні - на поверхні мають бути тисячі малесеньких пухірців. тісто має бути мережевне. дірочки спершу не будуть наскрізь, але згодом навчитеся. якщо краї підсихають, не страшно , складайте один на один - вони змякнуть.
    треба буде фото виставити.
     
    • Подобається Подобається x 3
  12. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Я налисники роблю на око, все стандартно, але останнім часом використовую ідеї Дани- додаю крохмаль, роблю 50/50 молоко+ кефір, на пиві, з соком.
    Найліпше мені подобаються ті що з кефіром....мммм ткі ніжні
     
    • Подобається Подобається x 6
  13. Zlju4ka

    Zlju4ka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Каті,не ятри душу::sad:крохмаль,пиво ,сік..:8:тут би хоч простенькі кривенькі навчитись..:xaxa:
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    от якраз молоко+ кефір+ 2 ст.л крохмалю роблять налисники дуже ніжнами, еластичними, мерживними.
    А з пивом смачно з м"ясною начинкою
     
    • Подобається Подобається x 4
  15. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    от сиди тепер і думай - чи вийдуть їм ті млинці:8:
     
    • Подобається Подобається x 2
  16. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Господині! Ну дайте рецепт завиванця з маком! Вже третій раз прошу :sad:
    Будь-ласка!!!
     
  17. Irusya

    Irusya Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Звиняйте, не бачила...Я не дуже господиня,але роблю дріжджове тісто на завиванці так: 1)сухі дріжджі розводжу з цукром і теплим молоком; 2) 0,5л молока+1 ст цукру+ 200 гр масла (або маргарин) поставити на вогонь, щоб розчинився цукор і розтопилось масло. Коли вистигне -3) розчиняю тісто - п. 1+п. 2 + мука( я даю поступово на око, дивлюсь на конситенцію тіста) + 3-4 яйця, + ваніль + 2 ст ложки олії. Замісила тісто і поставила на 1,5-2 год в тепле місце , накривши рушничком.
    Начинка: 1 або 2 стакани маку запарюю в макітрі кип*ятком, через 10 хв воду зливаю, а мак чоловік мені файно розтирає макогоном, в кінці додаю до маку цукор.
    Тісто підійшло, ділю його на 4 частини, розкатую паляниці, накладаю мак і закручую рулети. Стоять хв 20, тоді смарую їх яйцем і в гарячу духовку на хв 40.( коли печуться, періодично заглядаю, щоб не згоріли)
     
    • Подобається Подобається x 5
  18. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Ірусь, а ви берете весь пакетик дріжджів? 7-10 грам?
     
  19. Irusya

    Irusya Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Я беру пакетик 12 гр, там пише на 1 кг муки
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Irus'ka

    Irus'ka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Червоний борщик з молодих бурячків, налисники з курячим м'яском, пиріг з свіжої капусти (Анута - дякую:)), запечена свинина з коріандром + молода бульба з зажаркою з зеленої цибулі (для дітей з кропом і сметаною), пляцок з румбамбару, компот:)
     
    • Подобається Подобається x 3
Статус теми:
Закрита.