Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    У нас по 14 вчора була.а ще полуниці по 30 гр за кг( в магазині 42)
    Я б не радила купувати перші ранні овочі, там купа нітратів.Краще трішечки підождати.І якість краща та й ціни не такі будуть кусючі
     
    • Подобається Подобається x 5
  2. Єва

    Єва Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    В мене сусіди привезли полуниці з Закарпаття, там вже є свої.
    Щодо нітратів в овочах - згідна, на базарі боюсь купляти. А в селі редиску сіяли під плівку, вже є своя. Сьогодні зроблю салат з редиски і стару картоплю з кропом і сметаною ("під молоду").
     
    • Подобається Подобається x 5
  3. Gala

    Gala Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Щодо полуниці.Чоловіку дали на"могорич" з базару.Я одну попробувала і більше не хотілося.Вона якась така тверда і штучна.Напевне там було більше нітратів,ніж самоі полуниці.Різалась ножем як огірок
    А у мене сьогодні таке:Тушена бараболька-мені і чоловічку,варена з котлетками-дітям(тушену не люблять),зупка зі щавлика,шуба,булочки(З хрущовського тіста).
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. olja_zaj

    olja_zaj Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Біля нас 16.60 така за велечиною як добре горіх,цікаво хтось купляє її,я краще почекаю,тай за 1кг картоплі майже 17 гр.віддати то :confused:
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Mira_SH

    Mira_SH Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Щось собі пригадала, що перші овочі, багаті на нітрати, навіть якщо їх недодавали, оскільки вбирають зі землі, все погане, що там є. Це особливо стосується редиски.
    У нас сьогодні зупка з сиром і м"яском, і сирна запіканка.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А в нас жарена картопелька (ще стара) з часничком, салатик з капусти, компотик з сушених яблук-грушок і що ще не придумала
     
  7. mashka

    mashka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    зупка з сиром і м"яском,


    це як?
     
  8. mashka

    mashka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А я ще не придумала що приготувати, такі ліньки взяли.
    Може просто яєць насмажу та й по всьому.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Tanuchka

    Tanuchka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Ой це напевно з плавленим сирочком та грибами? мммм, в мене чоловік ніколи не їв, а коли я зготувала то стала одна з улюблених зупок :y:
    тіки тут mashka каже ще з м"яском..:confused:
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Irusya

    Irusya Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Зварила сьогодні зелений борщ, гречку і зробила підливку з куркою до неї, салат з зеленини заправлений олією. Ще маю вчорашню підливку з печерицями
     
  11. Panadolka

    Panadolka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Супчик з фрикадельками. Рис з підливкою і узвар :)
     
  12. Tanuchka

    Tanuchka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Хтось тут казав за тушену капусточку, ммммм яка смакота!!
    Дякую за рецепт, тушила зі сметанкою, їла вчора, їла сьогодні, і ще вечором доїм :y::y::y:
    katrinka це вам адресується.
     
    Останнє редагування: 15 Травень 2009
    • Подобається Подобається x 1
  13. Megan

    Megan Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А де той рецепт?
     
  14. Zlju4ka

    Zlju4ka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А в мене той супчик ніколи не виходить.:sad:Муж любить ,а я не готую,бо тільки нерви і продукти псую.:confused:Може там якісь секрет є:no:?бо в мене фрикадельки в якусь кашу перетворюються:umbrage:
    поділіться досвідом:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А яйця до фаршу даєш?
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Tanuchka

    Tanuchka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    ам, да там в принципі і рецепту як такого нема.. все просто.:xaxa:
    пост 2651 стр.266

    ой в мене теж не виходив, і теж НЕварила. А потім мама запитала як робиш ті фрикаделькі, виявилось муки додавати не треба :confused: а просто фарш яйця, ну там кто як сіль-перець, цибулька.. і маленькі кульки.
    тепер получається.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Zlju4ka

    Zlju4ka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    ТАК.даю.(хоч в мому рецепті їх і нема,бо вони надають мутності бульйону і жорсткість фрикаделям,а це ж начебто суп з розряду прозорих).
     
  18. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    :я недаю ніяких яєць і тим більше муки . яйця точно зробляить їх гумовими, а не сочними. берете фарш, трете пів цибульки при бажанні, або дрібненько ріжите ДУЖЕ - цибульки має бути чисто символічно.
    солимо, перчимо. добре вимішуємо. і робимо кульки маленькі 1,5 см. закидаємо, післят ого як бульба зварилася.
    як закипить - тоя сно фарш дає піну. акуратно зніміть. не варіит на ВЕЛИКОМУ вогні і все вийде.
    ця зупку на мою думку, має бути абсолюно прозорою.

    Меган , про капусту я писала сторінко раніше. може вам такий перепис підійде.:)
     
    • Подобається Подобається x 4
  19. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Дівчата, щоби фарш не розлазився його треба добре "вибити": берете в руку фарш і товчете, кидаєте як м"ячиком :).
    Ну і щоб не офтопити: тушкую кролика, маю ще голубці і борщ, зроблю салат якийсь свіжий і певно все :)
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. Mira_SH

    Mira_SH Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Ага, бити сильно і боляче:). А я даю яйце, часник, кріп, петрушку, цибулю, манку до фаршу. Тоді формую кульки і обжарюю в олії, до готовності, закидаю в суп за 5 хвилин до готовності, мені такий варіант більше подобається.
    Я готую звичайний суп: картопля, багато зелені, тоді додаю тушонку свинну домашню, потім сир натертий на грубій тертці, кипить хвилин 10, вливаю добре збитие яйце, на стіл подаю з сумішю житніх і пшеничних сухариків.
     
    • Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.