Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. галіна

галіна Well-Known Member

Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

Це такі пампушки ви робите:варите пару картоплин потім до того відвару трети картоплю і дріжі і замішуєте тісто.На годину в холодильник:)
    Бо я такі роблю але в середину даю начинку:y:

• Подобається Подобається x 1
  2. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

Подібні. Варю картоплю щоб аж розімліла, туди ложку олії, трішки солі і приправи "до страв із картоплі" ( я троха поведена на приправах), тоді блендерну , додаю розведені дріжджі, замішую негусто, на пару годин в холод, тісто там підніметься і розрідне. Тоді беру ложкою потроху і кидаю на киплячу олію. Виходять такі "різнофігурові" пончики, дуже легенькі, в роті аж тануть.
    А щоб із начинкою, то треба густо місити.

• Подобається Подобається x 3
  3. Nata

Nata Well-Known Member

У мене налисники з сиром, запіканка зі шпинатом, дітям рис з відбивними, а чоловікові з салатом із кальмара. От тільки... кальмар успішно в холодильнику чекає, ще не придумала що до нього додати :)

• Подобається Подобається x 2
  4. kati

kati Well-Known Member

яйко+ свіжий огірок
    або
    яйко+кукурудза:)

• Подобається Подобається x 4
  5. Leila

Leila Well-Known Member

Я запікала скумбрію, така смакота, хочу ще, борщ червоний, грибочки в сметані і каша кукурудзяна, так чоловік захотів на гарнір

6. Полуничка

Полуничка Well-Known Member

А я накінецьто добралась до смаженої печінки. Ням-ням

7. Esperanza

Esperanza Well-Known Member

Будьте ласкаві, поділіться рецептом приготування бринзи,- я так її люблю, а на ринку вона така дорога...:eek:

8. Kasia

Kasia Well-Known Member

перепис з кукінг. нет.
    Бринза
    Молоко перелить в кастрюлю, добавить соль, поставить на огонь,пусть закипает.
    Яйца взбить и размешать хорошо со сметаной
    Молоко довести до кипения, помешивая чтоб не пригорело,затем чуть убавить огонь и постепенно влить сметанно- яичную смесь,все время помешивая варить минут 5-6, пока сыворотка не отделиться от творога.
    сито или дуршлаг застелить марлей сложенной в два слоя, под низ подставить кастрюлю, перелить сырную массу.дать сыворотке хорошо стечь.
    Когда жидкость стечет, дуршлаг с сыром переставить на чашку, накрыть сыр свисающими концами марли, сверху положить меньшую по диаметру тарелку,а на нее литровую банку с водой.Оставить так на 4-6 часов, через час можно поставить в холодильник.(я оставляла на ночь под прессом в холодильнике)Затем аккуратно марлю снять,сыр переложить на тарелку
    Состав
    2 литра пастеризованного! молока(читайте на упаковке,это важно!), или лучше настоящего молока(домашнего),но не в коем случае не стерилизованного или того которое долгого хранения.
    400 граммов сметаны(я брала 15-ти процентную)
    6 шт. яиц
    2-3 ч. ложки соли
    Молоко,сметана и яйца должны быть очень свежие,и хорошего качества,берите ту фирму в которой вы уверены.

коментарі мої: як на мене мало солі. в оригіналі має бути 2-3 ст ложки. я робила усе з половини продуктів, вихід 0,5 кг. солі дала 1 ст.л. - мені мало.
    на наступний раз дождам спецій , і солі. а взагалі ням-ням, дуже ніжне , ріжеться файно. бракує свіжого помідора і базиілку до того:xaxa:

• Подобається Подобається x 11
  9. iruska

iruska Well-Known Member

Купила вчора фарш! довго голову ламала, щоб таке зробити і таки надумала: зварила зупку з фрекадельками (малий від неї просто зрозуму сходить їв би і їв), а зрешти фаршу зробила альтернативу котлеткам : фарш такий як на котлети, ним перемастила вафлі і обсмажила в яйці. СМАКОТА!!! А головне їх так багато виходить...:)

• Подобається Подобається x 7
  10. Nata

Nata Well-Known Member

Рис із яблуками і сухофруктами запекла в духовці. Телятину діткам стушкувала, зварила макарони. Татові ще потушкую рибу з морквою і брат просив корейську моркву (прийде ввечері в гості). Фсьо.

• Подобається Подобається x 6
  11. Єва

Єва Well-Known Member

Також сьогодні запланувала купити рибку товстолобика. Правда якось не піднімається рука її живу вбивати:sad:, чоловікові зазвичай випадає роль ката :sad: А шо смачна - то смачна. Якраз буде до рису з овочами.

12. Ніка

Ніка Well-Known Member

а розкажіть, як перемащуєте???

13. галіна

галіна Well-Known Member

Я зварила помідорову зупку,а на друге-картоплю пюре,салатик(дом.сир,цибуля,сметана)і курячі котлети:xaxa::y:

14. kati

kati Well-Known Member

берете звичайні вафлі, мастите їх фаршом, даєте трошки постояти щоб вони пропитались і їх можна було скрутити в рулет. Потім той рулет нарізаєте по 2-3 см товщиною, обмакуєте у яйце і на сковорідці смажите.

Ще з тої " опери" я люблю вафлі перемастити сирою картоплея як на деруни, а в середину сосиску. Або картопляним пюре і також з сосискою.

....А в нас плов- смачнющий...ммммммм:):)

• Подобається Подобається x 13
  15. карапуз

карапуз Well-Known Member

Катя,ти молодець.Така молоденька гарненька господинька,все знаєш.
    А у нас борщ,гречка з підливою,млинці з сиром .
    "А кампот? "(с) :xaxa:
    І компотик з морожених ягід.
    Пи.Си.В нас млинці вдома не переводяться.Тільки доїдаємо,як чоловік вже знову сир купує :8:...Але ж смачно :).

• Подобається Подобається x 9
  16. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

А я поставила пекти кусок мяса волового, тут воно називається beef brisket. То такий спеціальний кусок. Його готують ірландці на день Св. Патрика. Мясо буде пектись 3 години і до нього потім докину червону барабольку і маленьку моркву. Має бути смачне.
    Вчора дітискам робила піццу, але видать вона їм проїлась. Душа просить чого іншого. Може то налисників наробити?

17. irushka

irushka Well-Known Member

А я витягла свою стару електровафельницю і закалапуцькала тісто з того, що було в холодильнику, вийшло смачне печиво, але хочеться ще якісь рецепти спробувати. Хто знає, поділіться, будь ласка!

• Подобається Подобається x 1
  18. Леді_І

Леді_І Well-Known Member

Якби ця темка не потрапила мені на очі, чоловік би лишився без вечері... хіба шматочок горілої курочки....засиділася та й забулася....:shy:

19. kati

kati Well-Known Member

ми теж витягнули вафельницю,:) ідем з малим робити соляники.
    Карапуз, ну ти і приколістка, найшла господиню:xaxa: я тут прозріваю на форумі з справжніх господинь, їхні переписи для мене як китайські ієрогліфи....ніколи не допетраю

• Подобається Подобається x 10
  20. IRUSKA*8

IRUSKA*8 Well-Known Member

і я йду соленики робити,вже навіть катульки зробила:)

Статус теми:
Закрита.