Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А я цибулю їла відразу, тільки потрохи, не думаю, що то є алерген, і смак молока навряд чи зіпсує, може спробуєте злегка пасеровану.
    Щоб не офтопити: планую на завтра гороховий суп, але то таки завтра:ninja:
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. Ірена

    Ірена Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    варила бульйон з курки із лапшичкою.
    на вечерю хочу запекти телятину в фользі...
    завтар матиму гості, то мудруватиму щось крупніше:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Поділетись рецептиком:)?
     
  4. Alias

    Alias Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Цікаво, що за страву я скоро дістану з духовки?:))
    Залишились макарони, було трохи гарбуза..вже тиждень валявся в холодильнику.Так ото взяла я ті макарони , нарізала соломкою гарбуз, додала цукру, кориці, ванілі, яєць, масла вершкового і виклала все в пательню.Поставила в духовку.печеться ...
     
    • Подобається Подобається x 5
  5. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Міро, цибульку можна їсти, там ніц страшного нема :). Смак молока не міняє.
    Ну і по темі: запечу рибу і зроблю салат з яйця, хрону і яблука.
     
  6. Квіточка

    Квіточка Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    в мене булшо три літри молока(чоловікаво бабця постаралася), стояло воно стояло і вирішила я відігріти сир.... може розкажете якісь секрети приготування.... як довго варити, на якому вогні, накривати чи ні???
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Ірена

    Ірена Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    то рецепт для лінивих (таких як я):xaxa:

    шматок телятини мию і нічого від нього не відділяю, не оббираю. натираю сумішшю перцю, солі і майонезу.
    підсмажую в глибокій пательні, щоб сік витік. тоді перекладаю у фольгу і запихаю до духовки. зверху - сік із сковорідки. фольгу закриваю.
    так воно печеться 45 хвилин, тоді розгортаю фольгу і натираю часником. продовжую запікати ще 15 хвилин. добре і гаряче, і холодне.


    а щодо сиру, Квіточко, то маю надійний бабусин рецепт: виливаю кисле молоко в глибокий баняк і двічі нагріваю його, щоб сироватка стала добре тепла (але боронь боже не кипіла). коли другий раз охолоне - пробую пальчиком, якщо маса, що має бути сиром стужавіла і відгортається вкупці (не дрібиться) - сир буде те що треба і дітям добрий, і дорослим і на млинці. а як ні, то ще раз нагріваю до теплої сироватки. а тоді вже точно на друшляк:)
     
  8. галіна

    галіна Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    я сьогодні робила вареники з сиром.Чоловік купив 2 кіло.крилець копчених:y:.І так сиджу і їм ті крильця хоч лікарка казала що неможна копченого їсти,але мені так смакує:xaxa::y::y::y:
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Irusya

    Irusya Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Поставте на найменший вогонь, щоб ледь грілося, помішуйте час-від-часу, в жодному разі щоб не закипіло, коли нагріється до темп. +60-+70 відливайте на друшлаг з марльою нехай стікає.
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. mashka

    mashka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Привіт, я зазвичай готую з тушкованою капустою, або з горохом. Зараз піст, то теж мучуся, щоб такого приготувати?
     
  11. Olenka

    Olenka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    А у нас були фрикадельки по типу лінивих голубців, але дуже овочеві, салат Айсберг, вишневий кисіль і кекс з шоколадом.
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Квіточка

    Квіточка Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    а хтось готує запку з яйцем, бо в мене свекруха постійно готує то я б і малому зготувала, а я такої не вмію... що туди входить і як то яйце туди влити??
     
  13. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    я здається вже писала..... яйе вилкою в горнятку збиваєте, в одну року ложку, в іншу горнятко, тоненькою цівочкою вливаєте в зупу і мішаєте одночасно.
     
  14. Квіточка

    Квіточка Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    а шо ше туди входить?
     
  15. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    картопля, морква, і в мене - 2-3 ложки дрібнесеньких макаронів-павутинок.:)
    допис №2010 в цій темі
     
  16. Макарена

    Макарена Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Я додаю ще муки. Якщо хочете, щоб було твердіше і великі "клякси" - то більше муки, відповідно густіше, а якщо - мяке і маленькі смужечки, то менше муки і рідше. (Маю на увазі до яйка в горнятку)
     
  17. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    ні тоді це зупа з кльоцками, а з яєчком, то без муки. яйце заварються в зупі на тоненькі павутинки. це не кльоцки.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Макарена

    Макарена Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    В нас кажуть - ляне тісто, а кльоцки - це, мабуть, вже більші гульки?
     
  19. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    кльоцки, як правило розмыру чайної ложки, а ляне тісто- це теж з мукою.

    а зупа з яйком, то яце вливається чисте, без домішок. ну але це я так знаю, може хтось інакше. власне, я малою, дуже любила цю зупу, бо те яєчко якось так цікаво виглядає.
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. галичанка

    галичанка Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Я сьогодні наготувала смачних вареників з картопляно-капустяною начинкою і солодких з вишнею :)
     
    • Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.