Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    а рецепт???
     
  2. Ольга

    Ольга Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Тісто на 1 скл. кефіру, яйце, мука, сіль...
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Як паштет робите? Яку печінку берете?Печінку варите чи тушкуєте? Паштет запікаєте чи такий їсте?
    Щось мені так закортіло запеченого паштету або паштетівкий:rolleyes:
    Як налисники? Які враження:ninja:
     
  4. Irus'ka

    Irus'ka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Я-я-я-я вчора робила Данині налисники (в зошиті так і записала - Данині налисники).:clapping: Супер-супер! Відїстися не можливо! Дано, дякую дуже!
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Дано, налисники - просто супер. Дякую!
    Паштет робила із печінки курячої і кролячої (тушкувала дітям кролика, то мала одну печінку).
    Цього разу печінку тушкувала (бо ж для дітей :)), хоч зазвичай смажу. Додала тушковану на вершковому маслі моркву і цибулю (вийшло навіть більше ніж печінки), спеції, яйця і запекла в духовці. Треба було ще певно манки чи булки дати, бо трохи розвалюється, але малий капризував, я забула:shy:
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Тішуся:xaxa:, добре що підійшло:)
    Тепер про паштет, з курячої печінки ніколи не робила, навіть не знаю чому:confused: з телячої пару раз. Треба спробувати з курячої. Я хочу такий паштет як на весілля роблять, його печуть в духовці і потім ріжуть.
    А ще згадала про рибу. Я давно вичитала в якомусь журналі(здається в Гастрономі) такий рецепт.
    Філе риби обмакнути в муку и легко обжарити, не до готовності. Окремо моркву 1-2 штуки порізати кружальцями і протушкувати до готовності на олії. В форму( в мене скляна)на дно викласти шар моркви, далі рибу викладаємо, далі присипаємо ще морковю і заливаємо соусом.
    Для соусу- сметана+трохи води(якщо сметана густа, то більше) сіль, перець і тертий хрін. Хрону треба багацько, не бійтеся гостро не буде, залишиться практично трохи запаху. На склянку сметани я даю столову ложу хрону і пів скланки води. Цим заливаю рибу і в духовку що сметана підрумянилася, хвилин 20 напевно. Все готов, можна їсти,до того або рис з кукурудзкою і горошком добре дати або пюре картопляне.Хрін беру наш білий магазинний Верес або безродний в скляних баночках.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Irus'ka

    Irus'ka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Я також боюся готувати куповану курячу печінку. Може підкажете яку краще вибрати і де купити якісну (тобто добре почищену і свіжу)?
     
    Останнє редагування: 25 Лютий 2009
  8. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    а я паштет роблю так
    відварюю печінку(телячу),свинину,телятину-все рівними порціями.Якщо нема телятини-не страшно,головне свинину з сальцем-тоді паштет виходить ніжний,мьякенький.
    З м"ясом відварюю моркву,цибулю(побільше)
    Окремо тушкую ще з дві цибулини і морквинку
    Потім все разом через мясорубку і взбити блендером.Додати 2-3 яйка,пів пачки масла вершкового,спеціі,трішки бульону.І в духовку.

    Цей рецепт мені дала мама нашого кума,смачнішого паштету я не їла
     
    • Подобається Подобається x 4
  9. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Я купувала печінку в Метро
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    сорі,троха наплутала:)
    Печінки треба в 2 рази більше ніж м"яса (наприклад 500 г печігки і по 250 г телятини і свинини)
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Печінку чистите від плівок перед тим як варити?
    За що люблю курячу печінку, за те що не треба морочитись з чищенням...(ліричний відступ :) )
     
    • Подобається Подобається x 3
  12. Mira_SH

    Mira_SH Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    У нас сьогодні млинці з абрикосовим повидлом, а також з м"ясом. Суп з фрикадельками.
     
    • Подобається Подобається x 8
  13. СОФІЯ -СОНЯ

    СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Тушкована картопля з овочами, нездалий м"ясний хлібець і плоскі глевкі рогалики... Не мій день... Мо магнітна буря?:confused:
     
    • Подобається Подобається x 6
  14. kati

    kati Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    так :download:


    дівчата,тре йти робити гречаник,а я так і не знаю яке ж то тісто зробити:clapping:
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Дана

    Дана Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Я гречаний пиріг роблю з дріжджовим тістом. Звичайне саме просте, і не грубо розкачую, щоб тільки зробити рамки для начинки.:) ну і зверху також тонкий шар тіста.
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    я сьогодні байдикую...цілий день з донечкою з ліжка не вилазили, наш тато у відряджені...тому істи ми не готували!!!
     
    • Подобається Подобається x 3
  17. Уляночка

    Уляночка Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    я вже 2 тижні ніц не готую..кочуємо у свекрухи:xaxa::xaxa::xaxa::xaxa::xaxa:
     
    • Подобається Подобається x 7
  18. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    зупа помідорова, філе куряче тушковане в сметані+макарони. салат буде з курки і анасів , мімоза з сардини.

    і ще нині хочетьбся мені чогось коктейлю алкогольного з МАРТІНІ:8:
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Я дуже люблю голубцi, але менi, дуже в лом парити капусту. Просто ненавиджу цей процес. На щастя менi Котiна няня розказала секрет як зробити капусту м'якою без парiння.
    Отже:
    Заморозити капусту на 2 доби, а потiм її добре розморозити (десь бiля доби майже менi взяло)
    Сьогоднi капуста вже розморожена i виглядає така нiби я її добре пропарила. Няня ще й обiцяла роздiлити менi листки поки мала буде спати. Отже будем мати голубцi!!!
    Якщо листки не порозвалюються пiд час скручування, так буду робити завжди. Можна наперiд наморозити головку капусти, розморозити i вже лiпити все разом, а не влаштовувати сауну на кухнi (тим бiльше коли мале за подiл тягне i мамає).
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. kitka

    kitka Well-Known Member

    Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

    Ого! Та то маєте за три доби до голубців вже за капусту братися:xaxa:! А чи не була б няня така добра і пропарила капусту, поки Котя буде спати? То ж на одно виходить:confused:. В мене більше часу забирає закручування, ніж пропарка. А коли файна капуста з тонкими листочками, то вони в каструлі трохи не самі відпадують.
     
Статус теми:
Закрита.