Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. карапуз

карапуз Well-Known Member

Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

Нагнали мені апетиту :).
    Маруся увечері прийде,а ми всі її голубці з"їли :xaxa:.
    А хтось уже робив бананові оладки від Ліони ?Хочу сьогодні діткам спробувати зготувати.

• Подобається Подобається x 2
  2. katrinka

katrinka Well-Known Member

я теж такі голубці ліниві люблю готувати, але іноді ще й капусту в них додаю, свіжу посікти кілька хвилин проварити,охолодити, віджати( якщо грубше порізана і тверда, можна змолоти, якщо дрібненько різати і капуста м"яка, просто віджати) і додати її до рису і фаршу з яйцем ( ще ложку муки туди можна)

3. katrinka

katrinka Well-Known Member

також зрази картопляні люблю з різною начинкою... ням-ням
    картоплю відварити або можливо є зварена, та що пюре була і залишилась, потовкти, охолодити, додати яйце, якщо більше картоплі 2-3 яйця (я все на око роблю), муки відповідно 1-3 ст. ложки посолити до смаку, добре вимішати
    начинка: варена куряча печінка, дрібно порізати або потерти на грубій терці, тушена цибулька, варене яйце порізати або потерти, можна ще туди сиру твердого потерти, все вимішати посолити спеції хто які любить, зелень.
    з тіста-картоплі робити кульки великі, рукою розплескати посередині виїмку для начинки, покласти начинку, закрити як пампушок і викладати на форму для випікання змащену маслом або оливковою олією. в гарячу духовку, тримати 20-30хв. 220t
    вони робляться ледь золотисті
    начинку можна вигадувати на різні смаки: сирну, овочеву, м"ясну, рибну...

• Подобається Подобається x 7
  4. kati

kati Well-Known Member

зрази-то улюблена страва моєї сім"ї:y::y::y:,роблю аналогічно,тільки не завжди запікаю,деколи смажу на сковорідці.

5. Дана

Дана Well-Known Member

Ось тут http://posydenky.lvivport.com/showpost.php?p=416710&postcount=586 я написала рецепт макових налисників, а ось з дріжджовими трошки заминка, бо робила по двом рецептам, зараз попробую описати.:umbrage:

6. Chortenia

Chortenia Well-Known Member

Я, я робила, і забула подякувати Ліоні :umbrage::umbrage::umbrage:
    Дуже самчні оладки, чоловік лопав аж а вухами тріщало і на роботі народу сподобалось :clapping:

• Подобається Подобається x 1
  7. Nata

Nata Well-Known Member

Я якраз вчора готувала, але не дотримувалася чітко рецепту, від Ліони взяла ідею з бананами, а від Дани ідею збити білки в круту піну і додати в оладки. Вийшли дуже пухнасті, смачні оладки.
    І соус не такий робила, я просто зварила заварний крем :)

8. natka75

natka75 Well-Known Member

[QUOTEА хтось уже робив бананові оладки від Ліони ?Хочу сьогодні діткам спробувати зготувати.[/QUOTE]

Мабуть вже половина форумчанок їх робили і я в тім числі:)вийшли дуууже смачні і соус просто ляпота.:)

сьогодні в нас в меню: на сніданок напекла сирників(чоловік обожнює),на обід- грибовий супчик(типу бульйон з макароном, тільки на грибах),картопля (а-ля жаркое)з мясом:)

9. Nata

Nata Well-Known Member

У нас росіл, домашні макарони, паштет печінковий (на диво їла навіть моя мама, котра печінку навіть не нюхає).
    І так мені сподобалися Данині налисники з маком, що зараз готуватиму :).

10. Квіточка

Квіточка Well-Known Member

а що ви готуєте з філе риби, хека наприклад, можна і в духовці, бо я шось нічого придумати не можу...???

11. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

У нас рибка смажена, борщик, піца..

12. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А в нас уже піст почався. Баклажани запечені з помідорами й петрушкою.

Останнє редагування: 26 Лютий 2009
  13. Олька

Олька Well-Known Member

А в моєї мами сьогодні день народження (готує завжди вона, я вже писала), то в нас сьогодні купа всяких смакот! Борщик ріденький з пиріжками з слойоного тіста з печінковим паштетом, картопелька пюре з відбивними з грибами і сиром, м'ясо під шашлик, фасолька стручкова смажена з сухарями, яйця фаршировані з грибами, салатики різні, оселедець, рибка копчена, тортик медовий з горіховим кремом, сирник..... може щось забула, бо наїлась так........І по фігу сьогодні моя аеробіка:haha:)

• Подобається Подобається x 8
  14. kati

kati Well-Known Member

хочу сьогодні зробити гречаник,бо маю залишки гречки і картоплі, підкажіть яке тісто зробити:)

15. Nata

Nata Well-Known Member

До гречаника найліпше звичайне ріжджове тісто.
    А я купила вчора окуня морського, тепер думаю чи то пекти чи смажити. Певно запечу під овочами, здоровіше і часу менше займає :)

16. Kasia

Kasia Well-Known Member

посолили, поперчили. лимоном поприскали.
    обсмажили в муці. з двох сторін, трошка, щоб схопилося, до ледеве золотого кольору. перетушити цибулю і моркву. далі - в баняк шарами риба+овочі. заливаєм соусом - томатний+сметана+ вода. спеції.

залити і тушкувати на малому вогні, слідкувати щоб сильно не кипіло , і не підгорало знизу. в такій формі чи банянку в якому не горить.
    дуже смачно виходить, иоя мама дає ще селеру. то назавається тоді РИБА ПО ГРЕЦЬКОМУ. варите пюре і таку рибку. ням ням.

СМАЧНОГО!

• Подобається Подобається x 3
  17. kati

kati Well-Known Member

як на піцу???

18. kati

kati Well-Known Member

і потім їсти холодною.....нямммммм

19. Irus'ka

Irus'ka Well-Known Member

Мені сподобалася така страва з філе морського окуня:
    на дно посудини до запікання кладемо тушковану на маслі пору, наступний шар -філе (попередньо помариноване в спеціях до риби), грибочки протушковані (білі сушені, білі свіжі, печерички свіжі). По бажанню шари можна ще разів зо два-три повторити. Зверху посипати тертим сиром (люблю пармезан) і залити зміксованою сметанкою з кропом. Сіль- перець по смаку. І до пічки хвилин на 40. При повачі на стіл зверху посипати зеленою цибулькою :)

• Подобається Подобається x 4
  20. Ольга

Ольга Well-Known Member

в нас з кислого молока або кефіру роблять тісто (у селі де цей пиріг є фірмовою стравою :) )

Статус теми:
Закрита.