Що Ви сьогодні готуєте? (частина 1)

Тема у розділі 'На кухні', створена користувачем Kasia, 15 Травень 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. Liona

Liona Well-Known Member

Відповідь: Що Ви сьогодні готуєте?

я би підказала, та не робила я булочок :sad:..... я ж ледащо, аби випікати :shy:

2. СОФІЯ -СОНЯ

СОФІЯ -СОНЯ Well-Known Member

[​IMG] - картопляно-грибна запіканочка на вечерю... яка не відбулася... Чоловік все ще на роботі...

• Подобається Подобається x 18
  3. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Я наготувала, тільки прилііііізла з кухні:
    На перше - борщ з квасцю.
    2. Картопля печена з часником (вже нема), гречка, когут тушкований, грибна мачанка, піца за тим лінком, що кидала Маруся-мама - дуже дякую. Зпекла дві, а решту тіста (ще на дв) в замражалку:)
    3. Слойоні торбинки з бізе та горішком.

• Подобається Подобається x 12
  4. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

А я такi навiть i не пам'ятаю. Я колись робила пирiжки з капустою, тiсто було супер, а капуста ... дрянь... м'яко кажучи, але з'їли :)

5. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Гм, а я натрапила на допис-подяку за пиріжки з вишнями. :8:

6. Cifalius

Cifalius Well-Known Member

Ліля...то я робла булочки з вишнями по рецепту Кози-Дерези...
    http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=21467&page=2 перепис №17, вона робила їх з капустою...а я з вишнями, в мене вишня була консервована у власному соці :lol:. Дуже смачно! Таке саме тісто робила як Коза- Дереза, на молоці!
    І поділися рецептом рулету курячого, того що ти робила,а ще краще...фото перепис!!!

• Подобається Подобається x 3
  7. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я нині іду до роботи то мої будуть самі собі щось з морозилки витягати і їсти. Там є рибка посмажена і пироги. То не пропадуть.
    А вчора в нас в меню був рештки росолу, борщ на реберцятках, тушена курка аля качяторе (тобто по-мисливськи) і варені клюски-рожки.

• Подобається Подобається x 6
  8. Юстина

Юстина Well-Known Member

А я перевершила сьогодні сама себе... бо Юстина довго спала.
    Червоний борщик, тушена курка, варена картопелька.
    А ще вони з татом зараз вигулються вдвох, але варити вже ніц я не буду!

• Подобається Подобається x 10
  9. Лідочка

Лідочка Well-Known Member

Юстинко, вибачте за оффтоп, але я вчора бачила вашого чоловіка:p в магазині, на зупинці...думаю, ну щось лице знайоме, аж потім додумалася:shy:

• Подобається Подобається x 2
  10. Юстина

Юстина Well-Known Member

Ви що?!... Це ж оффтоп про мого чоловіка! Головне, щоб нас пробачили модератори. :shy:
    На зупинці навпроти автобусного? Може бути.
    Щоб вже зовсім не оффтопити, напишу, щоб відправила його за продуктами, щоб щось зготувати аби сьогодні могла дописати в цій гілці. Закрутила... :shutup:

• Подобається Подобається x 5
  11. Liliyah Romanova

Ой, дуже дякую!!!
    Вибачте за замішання, то мене ваша аватарка змилила. :shy::shy::shy:
    Так неприємно вийшло. [​IMG] Прошу пробачення у вас та Ліони. [​IMG]

12. Liliyah Romanova

Фотоперепис ще зроблю, бо запланувала. :)

Рулет із курячого фаршу з зеленню.
    На 500г фаршу
    велика в'язка (40-50г) петрушки (добре посікти
    200 г листя шпинату (не нарізати)
    100 г сметани
    зубок часника

До фаршу додати приправи, часник, 1,5-2 ст. л. манки та 2 ст ложки сметани.
    Добре вимісити. На змащену олією фольгу вистелити фарш тонким пластом, (за переписом не так, але я би радила змастити ледь-ледь сметаною), викласти рівномірно листя шпинату, тоді посічену петрушку (петрушки має бути суттєво менше ніж шпинату), змастити зверху сметаною або вершками (я перемішала петрушку зі сметаною, бо так було легше намастити). Загорнути в рулет і запікати годину (або трохи довше) при 180 градусах Цельсія. Подавати можна як теплим, так і зимним. Нам і так, і так смакувало. :)

Останнє редагування: 20 Лютий 2009
    • Подобається Подобається x 7
  13. Олюська

Олюська Well-Known Member

Лілю, а в рулет замотувати так з фольгою? І як її потім забирати?

14. Liliyah Romanova

Саме тому фольгу треба змастити олією, аби фарш від неї відставав легше. Фольгу можна скласти вдвоє, тоді легше буде замотувати рулет. Можна і вручну замотати, без допомоги фольги. Просто запікати треба у фользі.
    Замотувати десь так, як суші. Тобто фольгу в рулет не мотати, вона має бути лише навколо нього. :)

Ага, ще можна листя шпината ошпарити окропом, аби було м'якшим і легше замотувалося в рулет.

• Подобається Подобається x 1
  15. kati

kati Well-Known Member

ух,виповзла я з кухні.
    Дано зробила я творожно- сметанний мус,правда пропорціі трошки інші дала,бо мала менше творогу і сметани,і желатин розвела не на воді а на молоці,завтра будем нямати.
    Ще насмажила тих самих печінкових оладків, котлети зробила,бульон з курки зварила і компот....все завтра відпочиваю

• Подобається Подобається x 3
  16. Liliyah Romanova

О, мене теж печінка чекає. Але я буду з цибулькою тушити.

А Даркові тепер постійно щось мушу придумувати інше, бо не все може їсти те, що ми. (У нього виявили непереносимість лактози та алергію на пшеницю та яйця). Учора зробила йому рисові макарони з овочами. Нині буде гречка, мабуть, із відбивною ні в чому не змоченою, бо паніровку ані яйця йому не можна. Іноді руки опускаються. Хочеться йому зробити щось різноманітне, цікаве, а він на то все кривиться. :sad:
    Добре, що зупи їсть без проблем.
    А може йому рибку в фользі запечу. І всім нам також.
    Як то добре, що є ця гілка. Ідеї часом в процесі писання чи читання приходять. :)

• Подобається Подобається x 1
  17. kitka

kitka Well-Known Member

Лілю, а яйце не треба в той рулет, чи Ви не дали його із-за Дарка?

18. Liliyah Romanova

Ні, яєць за переписом нема, тому я не давала. Але, думаю, що не пошкодить, як дати.
    Я хіба ще забула про часник написати. До фаршу додати зубчик-два часника. :)

До речі, знайшла схожий перепис, то там цілу склянку манки на 500 г фаршу дають. Я собі таке не можу дозволити, на жаль, бо манка з пшениці.

• Подобається Подобається x 2
  19. Маруся-мама

Можу запропонувати дуже добрий перепис, якраз для малого. Мої так їли, аж бились за тарілку. Перепис називається ліниві голубці, але вони тому ліниві що без капусти. Береш запарюєш риж, або якщо є варений вдома то переш рештки, далі додаєш тушковані овочі: цибуля, морква і що ще любите, там перець чи гриби, фарш, зелень (кріп, петрушка) і вимішуєш все разом. З того робляться кульки і викладаються на бритванку. Кульки розміром з кулак, не маленькі. Те все заливаєш або томатним сосом/соком з ложкою сметани, або без сметани, і в духовку на годину. Я думала що мої з*їдять разом з бритванкою.:lol:

• Подобається Подобається x 13
  20. Маруся-мама

Я також так робила. А ще я на фольгу викладала бекон і тоді закручувала рулет. Виходив рулет з беконом. Також дуже смачно. ;)

Статус теми:
Закрита.