Що таке Жіноче щастя?

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем bora, 27 Липень 2009.

1. Siania

Siania Love Life

Відповідь: Що таке Жіноче щастя?

Ну так і є...я ж не кажу що це погано)))

Чому? Абсолютно ні, деколи сама хочу відкинути емоції і думати більш практично!
    Ну, вийнятки є завжди і всюди.

• Подобається Подобається x 1
  2. katarzynka

katarzynka Well-Known Member

... щастя - це гармонія...

3. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Думаю, що це стандартне побажання ЖІНОЧОГО ЩАСТЯ якраз і має на увазі добрі стосунки з чоловіком, щасливу сімю. Чомусь на всіх забавах мені воно з цим асоціювалося. Якось так принято, що жінка БЕРЕГИНЯ і за сімейних затишок відповідає вона.
    А особисто для мене - це здоровя і щастя моїх близьких (чоловіка, сина і мами). Це бачити чоловіка, який спішить додому, бо йому тут добре. Це мріяти з ним про майбутнє, уявляти і помаленьку втілювати його. Це подобатися собі...
    Словом, моє щастя складається з дуже багатьох великих і маленьких радостей, мрій, спогадів...

• Подобається Подобається x 8
  4. Nery

Nery Well-Known Member

На мою думку, не потрібно все-таки негативно сприймати думку про існування конкретно " жіночого" щастя - як приводу обмежити жінку саме цим щастям. Навпаки, потрібно це розглядати в такому ракурсі, що жінки крім загального щастя, яке доступне всім, мають унікальну можливість бути ще й " жіночо" щасливі :) ))) , тому що нам доступні речі, які тим же чоловікам недоступні, і вони, на жаль, відчути такого не можуть.
    Під "жіночим щастям" мається на увазі перелік дій-подій-почуттів, які просто можемо відчути тільки ми - ті ж вагітність, материнство, любов до дітей саме материнська ...
    А все решта - це просто щастя :)

• Подобається Подобається x 5
  5. Злата

Злата Well-Known Member

не можу видалити допис #25

Останнє редагування: 28 Липень 2009
  6. Ameli

Ameli Well-Known Member

Я щаслива, коли мої дітки дарують мені здорову посмішку. Ну і звичайно те слово "мама".

7. Koza-Dereza

Koza-Dereza Well-Known Member

Якщо думати по фiлософськи, то що таке щастя взагалi; жiноче, чоловiче чи дитяче, стерече? Чи є такi поняття? Чи тi щастя розрiзняються? Наприклад, чи дитина буде так само рада iграшцi та одежинцi, чи може її щастя заключається у прогулянцi з мамою? Або старече щастя? Спокiйно в умi та здравствiї дожити до кiнця днiв? Не раз таке чуєш вiд старих людей. Я думаю що поняття щастя для особи мiняється з тим як вона росте, i мiняється сама, фiзично, морально, духовно.
    Напевно що мир на землi, та вiдсутнiсть голоду, це зрозумiле щастя для кожної людини на планетi, бо ж не кожна людина живе в мирi та ситостi. Проте в додаток жiнки, чоловiки, дiти, старцi не можуть хотiти того самого, попри загальних факторiв щастя, бо це не те саме бути жiнкою, чоловiком, дитиною, старцем. А щодо стереотипiв про роль жiнки та чоловiка у суспiльствi, то я чим бiльше живу, тим краще усвiдомлюю що це вироблено роками, тисячолiттями, а не "молодьожжю" на яку старше поколiння все валить (не залежно вiд того хто старий i хто молодий на даний момент, завтра я буду стара, завтра я буду валити всьо на дику молодьож).

• Подобається Подобається x 3
  8. Bogdanka

Bogdanka Well-Known Member

то точно про різні. це у вас був випадок з батьком, це ж не є так у всіх, правильно? Окрім того, мама ж вийшла пізніше з лікарні, так, чи ні? Тобто, ти хотіла почути думки з приводу якогось конкретного випадку, чи узагальнені?
    це ж всього-на-всього такий термін... взагалі-то чомусь кажуть, власне просто КАЖУТЬ, ЧОЛОВІЧА солідарність, хоча є і жіноча, і колективна етс.
    Між іншим мій чоловік теж часто зі мною на шопінгу, але чоловічий і жіночий шопінги точно відрізняються, просто відрізняються.
    І, як на мене, то ти неправильно "статі-клани"... приналежність до певної статі не є ідентичною приналежності до клану, отже... не погоджуюсь.
    все-таки жінка повинна бути жінкою, а чоловік чоловіком. Рівність жінок і чоловіків в суспільстві, на роботі, вдома не обов'язково повинна ВСЕ зрівняти, щось певно (підняти відро з кип'яченою водою) я залишу чоловікові, а на каблучках сама ходитиму... такщо того і мовні висловлювання часами мають якусь означеність статі - наприклад власне жіноче щастя, чоловіча солідарність, жіночі забаганки, чоловічий педантизм ...
    це ж не означає, що жінки не бувають педантками, солідарними між собою, чи, що у чоловіків нема забаганок, проте як на мене, то власне щось жіночне повинне бути притаманне ЖІНЦІ, а щось мужське ЧОЛОВІКУ, чи я не маю рації?

Останнє редагування модератором: 29 Липень 2009
  9. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

А мені чомусь здавалося, що бажання "жіночого щастя" означає побажання бути щасливою жінкою. Щастя за гендерною ознакою не розділяю. Інша справа, що жінку щасливою можуть зробити деякі речі, що чоловікові здаються дурницями й того щастя він не зрозуміє, але то трошки інша сторона щастя. )

• Подобається Подобається x 6
  10. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

На мою думку щастя не має гендерних ознак. Якщо хтось каже і бажає жіночого щастя, то це мається на увазі увага і турбота від чоловіка. Аби він розумів жінку і старався рахуватись з нею і її бажаннями. Але ж і чоловіки цього хочуть. Просто мені здається що жінці набагато легше віддати себе чоловікові ніж деяким чоловікам віддати себе повністю жінці.

А моє щастя це коли не дзвонять що 10 хвилин і не питаються а що ти робиш?

11. Bogdanka

щастя - це коли все добре, всі усміхнені, задоволені, здорові і т.д., т.п. тощо.
    я б сказала тут трохи не про то йшлося, але на ДП дуже полюбляють узагальнювати.
    отже, глобально, ви праві, але ж "жінку щасливою можуть зробити деякі речі, що чоловікові здаються дурницями й того щастя він не зрозуміє, але то трошки інша сторона щастя. ) (с Liliyah Romanova) (може то так називають жіноче щастя?):girl_smile:

12. bora

bora Well-Known Member

Напевно. Якщо узагальнити:)
    Хоча мені важко зрозуміти про які дурниці йдеться. От в чоловіка часом зауважую речі про які не подумала б сама - чому в такійто годині не передзвонила, а ми можемо трансляцію футболу пропустити, чому ти сказала так а не інакше, чому не згадала про якусь дивну дату..і т.п. Якщо в кількох газетах написати про цю характеристику і означити якимось поняттям - чоловіче занудство, приміром, то повірте, в певних сім"ях цей термін візьмуть на озброєння - при чому незаслужено, й використовуватимуть його однозначно з негативним відтінком. Хоча я відношусь до нашого занудства з теплотою і любов"ю.

Вірно. Нарешті десь знайшли спільний знаменник. ЧОМУСЬ:) СТЕРЕОТИПИ. Я проти них і тільки тому проти "жіночого" щастя. Правильно Кізонька каже - дітям не зрозуміти старечого щастя і навпаки. Тобто в своїй основі виділення окремого щастя - це ознака НЕРОЗУМІННЯ його іншими. Для мене це однозначний негатив, воно взагалі несе в собі - антогонізм, а тому не може нести позитиву.
    Якщо в дрібницях - цей стереотип довго не давав чоловікові спокою коли він хотів, щоб я кинула роботу - питаючись чи не в тому мрії кожної жінки? Здрасті. Кожна жінка індивідуальність, і що одній - щастя, то другій - смерть:)
    Коли я чую такі побажання звісно я просто дякую. Але чогось такого мені бажають люди, які просто не знають, що я жодного забобона, жодного стереотипа не пропущу, щоб не обстежити його дивне походження. Я дуже вимогливо відношусь до інформаційного поля навколо себе, до енергетики яку несуть слова, до стереотипів, які насаджуються навмисно суспільству поки про це не задумуються. Кожному своє. Хтось так прискіпливо відноситься тільки до їжі, хтось - до стилю, хтось - до здоров"я, а я звикла читати ще й між рядків. А знаєте скільки сьогодні людей вивчає вербальні маніпуляції? Часом коли зауважую ці прийомчики - аж страшно стає, скільки людей бажає кимось маніпулювати-дурити, замість просто обмінюватися позитивом, будувати довірливі стосунки, відкриті.
    До речі, коли хтось бажає збутися моїм мріям, я розумію, що він так і скаже, а хто не знає, чого побажати незнайомій - бажає того, що прийнято бажати в залежності банально від статі уродинника.

Останнє редагування: 29 Липень 2009
  13. Bogdanka

ото згадала як наш тато каже "доця, мама йде на годину свого жіночого щастя" (гиги - це про манікюр, педікюр, міліровки...:haha:)))))

• Подобається Подобається x 8
  14. bora

bora Well-Known Member

О, бачте.. кажу ж комусь щастя..а комусь - тортури! Я якось пішла з салону з недомальованими нігтями на ногах так знервувалася тими процедурами, що останніх пару хвилин просто не висиділа.

• Подобається Подобається x 2
  15. Liliyah Romanova

Подаровані без нагоди (та й за нагоди теж) квіти. Комплімент, сказаний тоді, коли найменше цього чекаєш. Лашок, помадка, туш, новий запах на собі... Гарячий шоколад, кавальчик файного пляцка чи тортика... Зміна кольору волосся, нігтів... Соляна ванна, файно поголені ніжки... Кавовий скраб... :xaxa:
    Все це речі приємні, але водночас такі, без яких спокійно можна жити. :)

• Подобається Подобається x 7
  16. Siania

Siania Love Life

17. bora

bora Well-Known Member

Лілічка, але ж це такі собі маленькі радощі. Хіба шматок пляцка може принести щастя?:0 хі-хі. то я б вже в жодні штані не влізла))))
    Та й точно такі самі є в чоловіків. Тільки замість туші в них прибамбас до машини (хоча, чому чоловічі? - тюнінг машини мені тепер приємніший, бо тєжче дістається)))

• Подобається Подобається x 3
  18. Женічка

Женічка Well-Known Member

Щастя - це стан душі, не має значення чиєї,чоловічої чи жіночої чи дитячої, і немає значення чим цей стан викликаний, це просто стан душі.

19. Liliyah Romanova

Щастя - це певний стан душі. Але оті всі радощі є невід*ємними його складовими.

Ой, щойно помітила, що Женічка те саме написала. Прикольно!

А щодо негативного забарвлення гендерного чи вікового поділу щастя, я не схильна вважати це негативним. То все залежить, як хто до того ставиться і як про це говорить. Але що нам до того, як вважає якийсь там хтось? ;)

• Подобається Подобається x 2
  20. Despina

Despina Well-Known Member

Оте-от "был бы милый рядом" - це, звісно, стереотип, при тому повністю бздурний, бо то вже логічніше було б таке про чоловіче щастя співати - каже статистика, що чоловіки більше бояться самотності, ніж жінки по ряду причин. Ну але то таке.

Можливо, під побажанням "жіночого" щастя криється побажати жінці того її індивідуального кусочка щастя, помимо загальнорозуміючогося (всі живі-здорові, все спокійно); побажати самореалізації в тій галузі, в якій їй найбільше хочеться реалізуватись на даний момент, Але говорити: "Бажаю тобі твого, індивідуального, щастя" - якось смішно, а термін "жіноче щастя" - усталена фраза, звучить приємно. А чому термін "чоловіче щастя" не такий поширений? Можливо, тому що чоловіки не так вже і схильні копатися в собі, як ми...