Що таке справжня любов

Тема у розділі 'Філософські та релігійні посиденьки', створена користувачем New Shrek, 1 Серпень 2007.

1. Мих

Мих Well-Known Member

Відповідь: Що таке справжня любов

Девятий допис, а шо?

Додано через 33 секунди
    То не та свічка.

• Подобається Подобається x 1
  2. маюнка

маюнка Well-Known Member

1-е до коринтян 13
    1 Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий!

2 І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо!

3 І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то пожитку не матиму жадного!

4 Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається,

5 не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого,

6 не радіє з неправди, але тішиться правдою,

7 усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить!

8 Ніколи любов не перестає! Хоч пророцтва й існують, та припиняться, хоч мови існують, замовкнуть, хоч існує знання, та скасується.

9 Бо ми знаємо частинно, і пророкуємо частинно;

10 коли ж досконале настане, тоді зупиниться те, що частинне.

11 Коли я дитиною був, то я говорив, як дитина, як дитина я думав, розумів, як дитина. Коли ж мужем я став, то відкинув дитяче.

12 Отож, тепер бачимо ми ніби у дзеркалі, у загадці, але потім обличчям в обличчя; тепер розумію частинно, а потім пізнаю, як і пізнаний я.

13 А тепер залишаються віра, надія, любов, оці три. А найбільша між ними любов!

ЛІПШОГО ВИЗНАЧЕННЯ ЛЮБОВІ ЩЕ НЕ ЗУСТРІЧАЛА...

• Подобається Подобається x 5
  3. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Просто я би ніколи не порівнювала правдиву любов до свічки. Я про це. :)

4. Мих

Мих Well-Known Member

свічка не є вічна, але вона дає дуже одинакове і постійне світло, мяке... тому мені сподобалось таке порівняння.

5. coolzak

coolzak Well-Known Member

мені здається скільки людей стільки різних варіантів кохання і кожне чудове хоч часто і деструктивне теж.Але жінки більше віддаються почуттям-любов у них це весь світ а в чоловіків скоріше як континент на планеті життя де є ще і інші континенти-робота тд

6. Гелена

Гелена Well-Known Member

то з книжки "Любовь или влюбленность"?
    я читала, непогана книжка :)

7. Liliyah Romanova

На щастя, це лише узагальнення. ;)

8. Leopolis

Leopolis Well-Known Member

Якщо чесно, це дійсно так, як і усі слова про Любов, що написані у попередніх постах. Адже, все що було сказано, є констатацією події, факту Любові як такої. Людина закохалась, кохає, любить усією своєю душею і тілом, злітає за допомогою невидимих крил до небес, сонечко в очах, посмішка... теплі, ніжні відчуття... От саме пізніше, проаналізувавши у собі цю подію як Любов, можна скласти розповідь про це зворушливе почуття :) А кому Любов ще не постукала у віконце, не впустила у свої красоти, той завжди перебуватиме у стані очікування і бажання, і які б диферамби не були прочитані про Любов, вони так і не прискорять цього процесу. Любіть, будьте любимими і бережіть свою Любов!

• Подобається Подобається x 3
  9. консультант

консультант Well-Known Member

Справжня любов - це почуття, при якому секс і все інше відходить на задній план. Справжня любов нічим не заангажована, вона світла і чиста.
    Спогади дитиньства та юності нагадують мені цей стан.

• Подобається Подобається x 5
  10. Мих

Мих Well-Known Member

не до свічки, а до вогню, що від свічки...

11. Liliyah Romanova

Ні не пече, ні не гріє, але притягує і гуртує навколо себе...

12. Маруся-мама

Маруся-мама Нєправільная пчєла! Собіраю нєправільний мьод!

Я чомусь думаю що правдива любов таки повинна тебе зігрівати, єдина думка про предмет твоєї уваги повинна тебе зігрівати і викликати усмішку на устах.
    Замолоду на першому плані стає потяг, бо без нього ніяк, а вже в більш зрілому віці хочеться відчувати якесь особливе тепло з коханою людиною. Вже якось пусті дарування квітів «не катят» хочеться просто сісти на дивані, обгорнутись теплим коциком, подивитись один одному і віччі і просто зігрітись від погляду і зрозуміти один одного без зайвих слів. А також це можливість посперечатись про політику і останній крик моди не переходячи на особистості, і можливість подати гарячу каву або чай у ліжко задля одного спокійного - дякую, тай навіть не через те.
    Спокій у любові це чудове відчуття але без бурхливої пристрасті спокою не досягти.
    Це так я собі думаю але допускається похибка в 1%.

13. Мих

Мих Well-Known Member

Любов є справжна, коли не міняється, є постійною, а не імпульсивною...
    Імпульсивність, пристрасть лише говорить про протилежне.

• Подобається Подобається x 2
  14. маюнка

маюнка Well-Known Member

Миху, я просто питаю: "а що, в любові не буває пристрасті?..":)

15. Мих

Мих Well-Known Member

Любов - то пачаток координат....

16. Маруся-мама

Хіба у флегматиків!
    Тоді ви прирікаєте холєриків на довічну нелюбов або хоча б не розуміння такої?

17. маюнка

маюнка Well-Known Member

зі словом координати в мене асоціюється система координат, де кожна вісь ігрик та ікс починаються нескінченністю, зі знаком "+" та "-", а посерединці "0". а де там початок?

18. Мих

Мих Well-Known Member

пристрасть здатна заглушити любов... і коли вона мине, виявиться, що любові ма....

Додано через 1 хвилину
    любов - це початок координат

19. Маруся-мама

Коли є лише закоханість - то так. Любов стоїть на кілька щаблів вище закоханості і пристрасть її лише підживить. IMHO.

20. Lavazza

Lavazza Well-Known Member

це і є початок