Що робити з коліками?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Вправний, 23 Травень 2009.

1. Tanuchka

Tanuchka Well-Known Member

Відповідь: Що робити з коліками?

Тетянка вірно радить, їжте все. Я на початках теж ніц не їла, але не витримала через 3 тижня, нашо Дитині голодна не виспана раздражонна мама? З "пустим" так би мовити молочком.. я вважала чим більш різноманітне моє харчування тим багатше молоко. Їла навіть мандаринку, апельсинку по дольці. ТОбто все але по трошку і спостерігати..
    І ще додам + Наторелці. Дякую їй, бо вона прийшла на допомогу зі слінгом коли ми його потребували. Зверніться до неї..

2. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

А я вам ще раз повторюю, шо то не алергія!!! Наші лікарі не знають, шо таке дитяче акне! Це висипка гормонального походження, і жодні засоби тут не допоможуть, воно як саме з"явилося-так саме і зникне. Так шо їжте собі печиво, якщо малечі воно не створює дискомфорту! І поменше слухайте лікарів!!! Бо матимете головний біль ще надовго...

3. Iwka

Iwka Well-Known Member

Я теж п"ю по 2 (максимум) шклянки на день - ніби помагає... це якшо порівнювати з тими днями, коли я така-сяка забуваю випити тотого чайку. Не знаю чи вартує пити більше, бо може й користь перетворитись в шкоду...

Дуже добре класти голий дитячий животик на свій голий... Грицько коли так засинає, то я його і на ліжечко на животик кладу - то пропукується суперово, і відповідно вже нічого його не мучить... Спершу було страшно, чи дасть собі раду, коли проснеться, чи не вткнеться носом в диван - але ніби молодчинка)))

4. loreniya

loreniya Well-Known Member

дякую дівчата! що б я без вас робила!!! Коліки тепер стали рідкими і не сильними.. Перестала давати той дурний інфакол! Як можна немовлятку в ліки засунути апельсиновий ароматизатор??? НАЩО???? Не даю НІЧОГО, ходжу, ношу, колишу, гладжу животик! от тільки на живіт він мені ніяк не вміщається, а чоловіку вчора так копнув в інтересне місце що той аж підскочив!
    ще раз велике дякую!
    похвалюсь - я вже їм м"ясо і сир!

5. Adelaida

Adelaida Active Member

В нас проблема, не знаю, чи пишу в потрібну гілку. В Аліси стілець з піни. І то якби декілька разів на день, а так виходить разів 10 (а може і більше) по чуть-чуть. В неї попка від того частого ходіння червона і подразнена, тужиться вона дооовго і важко при цьому, по крапельці видусує. Хоча, хоча б поза для висаджування допомагає, але тримати її приходиться по 5-10 хвилин щоразу...
    Сам стілець з нормальним запахом, жовтий, але піною. Кожна грудь чергує 2-3 години. Враховуючи, що за місяць набрала 1600, до заднього молока добирається. Сечовипускання часті, з 10 на день
    Мені шкода її, і не знаю що робити. По вечорах вона ще з годинку плаче і ножками перебирає. Це напевно і є коліки, але там я її заспокоюю, заколисую. А з тою піною...
    І ніби не класичні газики, бо вони у нас були, допомагає спання на животі у мами-тата, грілка.
    А мама моя при цьому каже дати кропчику, фенхелю. Не буду я давати дитинці того. Хоча сама пью по декілька разів на день.
    Як позбавитись цієї пінки?
    P.S. Я виключила з раціону сирі яблука, цільне молоко, яйця, цукор (замінила на декстрозу), пшеницю, вівсянку. Капусти і бобових не вживала після пологів. Про явні алергени і т.п. не пишу, бо і так зрозуміло, що не їм.

6. Galya

Galya Well-Known Member

В нас буває зрідка піною, але я все грішила на погане чергування грудей (все не можу себе заставити слідкувати нормально:sad:), але як у вас і при графіку те саме...І продукти я всі їм, але раз у вас і на дієті то саме, то не буду собі і далі відмовляти:) Дитина добре вагу набирає, пісяє дуже багато, не порахуєш, тому я з того проблеми не роблю. Кажуть, шо дитина на повному ГВ має право какати чим хоче і скільки хоче і я в то вірю:)
    Але вважається, що піна якраз через недобирання до заднього молока. В то я теж вірю, бо молока багато, бє фонтаном, до заднього добратись непросто. Може у вас те саме? Тоді треба запастись терпінням і чекати, поки дитина підросте, лактація внормується...

7. Adelaida

Adelaida Active Member

Та, на кількість молока не скаржусь. :) Думаю, може переднє трохи зціджувати (коли вона їсть, через пару хилин, якщо забере ротик від грудей, тече само по собі достатньо довго), тоді вона більше заднього буде їсти? Я маю на увазі дати витікти тому передньому молоку.
    Але то також невірно.
    Мені шкода її, бо що вона так по-троху і з такими великими зусиллями цю пінку з себе... А на різні каки вони таки мають право :) Тільки ще б не з ТАКИМ туженням.

8. Magnoliya

Magnoliya Well-Known Member

Скажіть, слиз в калі завжди означає стафілокок, хоча кал жовтого кольору. на Зеленій просіявши кал сказали що дисбактеріоз. На дільничного лікаря великих надій нема.

9. Galya

Galya Well-Known Member

Дизбактеріоз - це норма для немовлят! Що означає дизбактеріоз - по великому рахунку флора в кишечнику не в нормі, ше не встановилась повністю - а в немовлят вона і не може так зразу встановитись, в цивілізованих країнах ні про який дизбактеріоз до року і мови бути не може. Для того є грудне молоко - помагає заселяти кишечник правильними бактеріями в правильних кількостях.
    На ГВ слиз в калі, деколи зелений, деколи пінистий, 12 раз на добу, раз на тиждень - це все нормально, лиш би дитина вагу набирала, нормально розвивалась, була весела і в цілому здорова. Їй то не мішає, і вам не має.

10. Fast

Fast Well-Known Member

Ну то переважно так і є :)
    У моєї цьопи висівали декілька місяців той стафілокок :sad:
    І какі тоді були зелені і зі слизом, а зараз уже жовті і без слизу :) І сьогодні забрала результат аналізу - і стафілококу уже нема:girl_claping:, але нормальної кишкової палички щось дуже мало:girl_sad:

11. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

Для роздумів (!)

12. zorastra

zorastra New Member

Ви знаєте, мому сину вже 7,5 міс, а в мене враження, що коліки в нас так і не пройшли. Він навпаки до 3 місяців спав хоч по 3-5 годин вночі, а зараз просинається щогодини, ношу живіт до живота поки не засне і через годину знов те саме поки десь в 3 годині не попукає багато і тоді спить до 5. І така проблема в нас весь час була, пробували лікувати стандартними ліками (в нас ще зол. стафілокок), масажами, пройшло зригування, а пукає з криком. Це коліки?

Останнє редагування: 9 Травень 2010
  13. mamba

mamba Member

в нас також такий "подарунок" був, гастроентеролог сказала що саме стафілокок так мучає малюка - так ми його і лікували....а коліки до 3-х міс., довше то вже щось інше його мурдує - треба хорошого лікаря!

ми коліки пройшли - живіт на живіт в положенні лежачи (ще плюс на собі малого колихала) - місяць тільки так засипали - і я і малий (таскати на руках мого здорованя не могла довго), також важливо, щоб при годуванні з молочком мінімум повітря малюк ковтав, тому відразу після годування дитину стовпчиком і чекати поки підуть "огірки" або зригне...також "коні пасти" якнайчастіше...
    ліки від колік тільки для дуже зайнятих або..лінивих мам, та і не потрібно місячнмх мацьоп хімією травити, тим більше та хімія рідко допомагає

Останнє редагування: 10 Травень 2010
  14. zorastra

zorastra New Member

Повністю погоджуюсь, просто в мене враження, що вдень він повзає, рухається і газики виходять, а вночі це якась кара - щогодини крик поки добре не попукає.
    Педіатр казала, що треба на УЗД перевірити печінку, післязавтра поїдем :sad:

15. Iwka

Iwka Well-Known Member

Думаю вам в іншу тему - "Здоров"я малятка"...
    Тому шо коліки - то нормальний процес, який до 3-х місяців у всіх без вийнятку проходить. А у вас мабуть шось таки інше - альбо хвороба, альбо наслідки лікування колік...

16. Neverland

Neverland Well-Known Member

От і нас застали коліки :sad: Бідака не їсть так плаче: вже все перепробувала і носила, і слінг і на живіт клала і ноль ефекту :sad: Треба погодувати а він заливається криком і не пукає і не какає, тільки раз покакав(((((

17. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Є думка, що коліки то психосоматика. Ось можна почитати про це - 1,2.

18. Neverland

Neverland Well-Known Member

Та ми і спимо разом, і годуємось на вимогу, і носимось, і розмовляємо... Але сьогодні то щось страшне: не їсть вже годин 6, я здурію скоро.... Навіть не знаю що робити

19. Відповідь: Що робити з коліками?

Нам допомагала тепленька пеленочка. Я її прасувала і ще тепленькою клала доці на животик, а потім ще притуляла дитину до себе, так, що б пеленочка була між нами (не знаю, чи зрозуміло пояснила).

20. natorella

natorella Well-Known Member

якшо в слінг добре покласти - то ефект такий самий
    дашка - кажи вже куда їхати