Що робити з коліками?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Вправний, 23 Травень 2009.

1. dieSonne

dieSonne Well-Known Member

Відповідь: Якщо в дитинки щось болить..

ні, ви не пропустили, кажуть мами що всьо давали і ніц не помагало, один но тільки симбітер в почоьтє і мілікон

2. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Ті, хто розуміє суть кольок, не дають:) Ті чайочки може мама пити, шоб дитині з молоком надходило...а дитину не варто тим поїти. Тєрпєніє, только тєрпєніє!

3. Iwka

Iwka Well-Known Member

На мене скоро буде пів моєї родини злитись, бо я така горда і вперта, наглє не слухаюсь їх порад напоїти дитину чайочком, бо дитину болить животик... І в них аргумент "залізний" - вони ж то своїх дітей виростили, а я ще "зелена"...

Але для нас коліки мають і один позитивний момент:girl_crazy:, наш татусь кожного дня гордий, шо син спить в нього на пузі, і зовсім-зовсім не плаче...

4. Yaremko

Yaremko Well-Known Member

та з родичами завжди щось не те :girl_crazy:...
    Дуже часто в родичів перший аргумент а нам лікарі радили.
    після відповіді
    в них залізний аргумент. а во вони давали і нічого ся не стало.:girl_cool: та що там лікарі знають.:girl_haha:

5. loreniya

loreniya Well-Known Member

Відповідь: Що робити з коліками?

а в якій кількості мама має пити чайки щоб дитині з молоком вони попадали? я пила чай з кмину 2 рази в день на 1 скл води 1 ч л кмину - ефекту не бачу, почали давати інфакол, тоже нема ефекту ще плюс совість мучить що даю це дитині! нам вже майже місяць, я не можу коли він так корчиться весь! тепла пеленка не помагає, чи я не правильно це робила? нагріла на батареї і приклала зверху на одежку. може треба на голий живіт? Малий великий, мій живіт маленький - йому геть незручно! Татко весь день на роботі зі своїм великим животом... Слінг маю, але боюсь - не вмію ним користуватись! бачила в неті інструкцію але мені так не получається - боюсь щоб малому не зіпсути хребет! Їм одну картоплю і хліб, запиваю чаєм і кефіром, вже більше обмежитись просто не реально! Маєм плюс до того ще висипку на личку... Що зробити не знаю...

6. Тетянка

Тетянка Well-Known Member

мені здається, що цей період просто потрібно пережити - в мене малий мучився з коліками до 4 міс. Не допомогало нічого - ані пеленочка до животика, ані всі хвалені засоби...В дитини формується травна система, тут просто потрібний час. Сашка так кричав, що мені серце кров"ю обливалось, помагало трошки носіння в слінгу, все одно плакав, але хоч на деякий час заспокоювався, міг задрімати....

7. Provizor

Provizor Well-Known Member

І у мене була така сама ситуація. Причини коліків бувають різні, наприклад, заковтування повітря під час їжі. Такі коліки можна усунути теплою пеленочкою, еспумізаном(виступає як сорбент), носінням стовпчиком після годування. А ще буває незріла травна система, процес заселення різних бактерій супроводжується виділенням газу. Ось дитина і мучиться. Дали сорбент, він зібрав на себе якусь кількість бульбашок, але процес утворення газів безперервний, от і нема очікуваного ефекту. Я перепробувала всі можливі препарати, Ріабал, еспумізан, інфакол, бебінос, ентерокінд, вібуркол.Результат-пустий гаманець:) А 4 місяці все припинилось саме собою. Існують рекомендаціїї вставляти газовідвідну трубочку, але це небезпечно, бо можна пошкодити слизову. Так що єдиний варіант запастись терпінням!

8. tslezinska

tslezinska Well-Known Member

Тисячу разів вже писано-переписано, що при кольках всі мед.препарати-то хіба плацебо для мами!
    А до консультантів звернутися? Чого буде мертвим грузом лежати???
    А як ви хочете, шоб в дитини ЖКТ нормально формувався, як ви ніц не їсте? Розлади бувають і від недостатньо різноманітного харчування...
    Це гормональний фон встановлюється, це не алергія. Нічим не мазати, взагалі не чіпати, просто дотримувати гігієну шкіри.
    Бідна дитина!!! Стільки хімії в перші місяці життя...
    Ага, а самі пробували? Не думаєте, яка це МОРАЛЬНА травма для дитини? Воно всьо потім згадається...
    О, золоті слова!!!

9. Galya

Galya Well-Known Member

До речі хліб якраз не найбезпечніший продукт в тому плані. Краще їжте каші, мясо, рибу, овочі.
    Почитайте статтю про коліки і перестаньте дитину і себе мучити.

10. loreniya

дівчата, дитина плаче в свекрухи на руках а я бігом читаю... реально нема часу, єдине що помагає то лягти біля нього живіт до живота і так лежати - я так вже місяць лежу, хребет болить і ходити відівчаюсь... Сказали мені лікарі не їсти свинини і курятини - як раз таке м"ясо я маю "домашнє" а магазинне з гормонами не хочу! Печінку волову можна? потушену? Рис сказали не їсти. Бульйони не їсти. Хліб хіба білий і черствий. Цукру ні. Я як скелет ходячий... В мене буде проблема набрати вагу а не скинути, ноги як патички стали + блідюща від тої дієти...
    газовивідну трубочку не буду! по моєму то ужас самий натуральний...

11. Galya

Galya Well-Known Member

Дуже багато проблемних ситуацій починаються цими словами... Ви спробуйте шматочок чогось одного "забароненого" і спостерігайте за дитиною протягом доби, чи не буде висипань чи запорів, газів. Якщо ні, то навіщо себе так мучити? Головне правило - все, що викликає гази у вас, викличе і в дитини. Тому вам найкраще має бути відомо, що можна, а що ні.
    І слінгом навчитись користуватись таки варто, особливо при проблемах з животом.

12. Irusya

Irusya Well-Known Member

Від такої дієти ще й захворіти можна, тим паче взимку... Я б радила їсти все по-трошки - буде більше користі вам обом, а коліки всі проходили, потрібен лише час і терпіння - і все обов"язково мине!

13. natorella

natorella Well-Known Member

пишіть куди приїхати - покажу як слінгом користуватись - будете мати хоч каплю спокою

14. Пупсик

Пупсик Well-Known Member

Боже, які бздури!!! Як то тканина кишківника має втягувати бактерії??? тоді б виникала бактеріємія!

15. loreniya

в мене взагалі нема жодних алергій, можу мабуть і табуретку гризти і нічого мені не буде, газів і запорів тоже ніколи не спостерігалось особливо. Причиною висипань синочка оприділили вівсяне печиво /3 шт я з"їла/ - просто решта була картопля і сухарі, так що печиво заборонили.
    Заборонили молоко... Я його не люблю, але в каші люблю чи в картопляному пюре... Так само сир ніякий не можна... звідки то кальцій має взятись в тому молоці... Я так розумію їсти сир я можу попробувати... Які ж від нього гази!
    на мій розум то гази від гороху, фасолі і може ще чогось.

16. Galya

Galya Well-Known Member

Гази ше можуть бути від любої капусти, від хлібо-булочних виробів, всього солодкого. Але все дуже індивідуально. Алергія теж може бути навіть від гречки, тому треба все по-трошки пробувати і визначити оптимальну дієту під свій організм і свою дитину.
    ІМНО, якщо на самій бульбі і сухарях в дитини все одно не все добре, то це не від вашої їжі.

17. Іруня

Іруня Well-Known Member

Замість нагрівання пеленочки я б порадила купити в аптеці маленьку дитячу грілочку. Набираєте такої гаряченької води, обмотуєте її пеленкою, ставите між своїм і малюковим животами і носитесь так. Значно довше стає такого тепла, ніж просто від прогрітої пеленки. Коли мала на ручках так засипала, то я її з тою грілкою так і перекладала на ліжко (на бочок).
    Як потім виявилося, ніяких кольків в нас не було. А плакала мала через те, що чомусь ніяк не могла заснути. Дуже хотіла, а не могла. Це тривало 3 тижні:girl_sad:. Как вспомню, так вздрогну... А вам - терпіння. І пам"ятайте, що все проходить. І це пройде!

18. Provizor

Provizor Well-Known Member

Ну пили не по цілій банці, і не все хімія. Як молода мам а щиро хотіла допомогти дитині, хай на мому досвіді вчаться інші. Трубку звичайно не вставляла, я ж писала що це небезпечно, а ви сприйняли як рекомендацію?

19. наталя 2204

наталя 2204 Well-Known Member

Якщо тепленька-то можна на живіт, якщо гаряча- то на одежинку.
    Попробуйте ще дитину викладати животиком на фітбол. В цьому випадку більше підійде такий що має масажну поверхню.

20. Тетянка

Тетянка Well-Known Member