Що робити з коліками?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Вправний, 23 Травень 2009.

1. Paradise

Paradise New Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

А коліки можуть бути вночі?

2. Chekay

Chekay Well-Known Member

Можуть, переважно на вечір починаються, та в нас бували і нічні приступи. З власного досвіду - допомагало коли ввечері перед сном я носил малу стовпчиком, голову клала собі на груди, животиком до себе притискала і так носила, поки не засинала дитина, потім я лягала на спину і доня так на мені животиком спала по 2-3 години, потім коли починала шукати їсти я акуратно перевертала її на спинку, клала коло себе і ми так до ранку вже спали-їли.... В такий спосіб ми ті коліки і переросли

3. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

4. Almariel

Almariel Well-Known Member

Відповідь: Що робити з коліками?

дівчата, а коліки чи то газики (я вже і не розберу) можуть початися в 2 місяці? бо то якась біда. дитина викручується, плаче (але не верещить), груди не бере, в слінгу не завжди заспокоюється. але то все протягом дня і ночі рівномірно розподілено. раніше оте викручування явно означало, що треба висадитись. але зараз як викручується, то нічого не робить після чи під час того.

5. Raven

Raven Мама малятка

Можуть і в два, племінниця так мала, а ми тішились шо нема

6. La esposa

La esposa Moderator

Almariel, може. В нас коліки в 1,5 міс. пропали, а після трьох з'явились знову. Але ненадовго - може на тиждень десь. Я собі то пояснила стрибком в розвитку дитини (може зміни в розвитку ШКТ..?), бо після таких нічних викручувань Нестор почав активно повзати, з'явилась купа нових фішок, яких він до того не робив, і паралельно коліки пройшли. Наступний такий стрибок стався недавно, після 5-ти місяців - тиждень крику, а потім пару ночей спокою і різка зміна стільця - какає тепер не 5 разів на день, а 2. А позавчора — став на ножки і відтоді не пропускає моменту, щоб піднятися біля будь-якої опопри.

7. Almariel

Не треба було хвалитись, що маю спокійну дитину. Але сподіваюсь, що то таки не коліки.

8. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Перли мамочок і не тільки про ГВ

Погано з зачиненою темою ГВ, бо я знову з питанням, тепер щодо іншої мами з немовлям, а для мене то корисно взнати по любе. Чому сюди? Бо там перли також є. Ситуація така. Дитина народилася 17ого вересня, я так розумію, що досі какає з зеленим, то нормально? Мама вже на всьо дієтичне перейшла, але дитина всерівно має коліки (не зарано ті коліки почались? Бо то вже триває якийсь час, як був малому тиждень, вона грушку зїла і тоді малий дуже мучився, що вони зі страху аж швидку викликали) і в мами вже паніка і відчай, бо їй хтось там сказав, що в дитини може бути нетолеранція глюкози, а в передньому молоці ніби глюкози багато і щось таке. То мама вже на грані подавання суміші, бо дитина весь час неспокійна через коліки і ніби нічого не помагає.

Зі своєї сторони я лиш змогла сказати, що важливо аби дитина виїдала добре груди, бо наскільки знаю від того можуть бути зелені каки, ну і на животик класти часто. Чого багато хто думає, що суміш-то панацея

9. Almariel

тааакс. є коліки, а є газики. перше - психологічне більше. друге - реально животик. від коліків - тільки мама в допомогу і поменше інформації для дитинки на день. від газиків: поза висаджування, масажик, класти на себе животиком і т.д.
    друге, навіть у супер-дієтичному харчування може бути алерген, якщо і справді проблема в харчуванні.
    і третє, баланс переднього-заднього молока.
    і четверте, у дитинки встановлюється травлення, заселяється кишківник. можуть бути газики і при ідеальному харчуванні і дієтах.

10. Haidee

Haidee Well-Known Member Команда форуму

Хай спробує груди міняти рідше, бо може бути, що їй здається, що дитина все виїла і вона дає їй іншу цицю, а насправді заднього молочка не вистачає. Зелені каки, коліки, плачі і всяке таке можуть спокійно бути як на ГВ, так і без нього, нема ніяких гарантій, що на штучному буде легше. Коліки то взагалі не бульки в животі, а неврологія, є достатньо досліджень на цю тему.
    Недавно розказувала мені коліжанка про цікаве дослідження (десь вона вичитала): спостерігали за дітками, які плачуть і перші місяці життя, і за тими, які спокійні. Так от, в спокійних діток активність в животику була така ж, як в плаксивих, або й вища, тобто газиків не було більше в неспокійних діток. Просто звикли наші мами прив'язувати все до живота і травлення, а треба думати про інші речі: як минули пологи, чи отримує дитина штучні вітаміни, чи достатньо часу проводить біля грудей і на руках в мами, чи є спільний сон, чи спокійна атмосфера вдома. І навіть попри те напишу, що моя молодша, в якої зі тими всіма факторами було все добре, мала коліки, а старша, з якою були напряжні пологи, не мала. І стілець зелений в молодшої був. Знаєте, що я робила? Їла солодке:) От всі сідають на дієти, коли діти плачуть, а я їла пляцки, пиріжки, цукерки і ніц гірше їй не було, навпаки. Рецепт простий: заспокоїтися, взяти на руки, дати цицю і просто пережити ті перші пори. Ага, ще можна класти спати на живіт.

11. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

У суміші теж є глюкоза, просто може називатися інакше. У цукру взагалі назв мішок, виробники хитрі тварюки, вміють ховати. Так що суміш точно не варто давати. Крім того, більшість сумішей на основі коров'ячого молока, тобто містять важкостравну лактозу, ну і ще один момент проти для цієї мами, суміші підживлюють в основному біфідобактерії, а це спричиняє гази та розлади травної системи, тобто суміш із такими проблемами взагалі не варто брати, бо це тільки погіршить справу. Головне мамі заспокоїтися, що вона найкраща мама, що її організм виробляє молоко саме для її дитини, і тому воно найкраще. Настрій мами передається дитині й про це треба пам'ятати.

12. Багіра

Багіра Well-Known Member

тут найперше потрібно вияснити питання чи ще щось дитина отримувала крім грудного молока, водичку (з кминами-фенхелями чи просту), якісь ліки, суміш (наприклад в пологовому)?
    бо вплив тої ж суміші чи водички не одноразовий, а може ще довго агукуватися на травленні (котримсь діткам все ок, а іншим купа проблем)

13. Vittoriya

вже мама була в лікаря сьогодні і згадала, що по кесаревому їй виписували антибіотики, відповідно в дитини може бути дисбактеріоз ( я й не знала, що то ще антибіотики п'ють, бідні дітки , вже від народження мають вплив антибіотиків... :sad:). Ну але добре, що лікар сказав просто заспокоїтися і годувати. Адже малюк ваги набирає нормально.

14. EgoMusicus

EgoMusicus Мамуля синульки

От у нас, напевно, коліки турбують! Але, що цікаво, що вони такі виразні почались десь лиш після 4 місяця, зараз нам майже 6,5 міс. і всеодно є. Спочатку не так щодня турбували, точніше, щоночі. А зараз щоночі. Починаються десь після 0:00 і аж до 2 а то й після 2 год ночі закінчуються. Виривається від грудей, так важко пукає, ніжками копається, спати хоче, а не може, бідненький. Чи було в когось таке, в такому пізньому віці?

15. Vittoriya

Ох, ті коліки-газики.. Чогось вони у нас дуже рано почалися... Ще в пологовому на другу ніч вона раптом стала тужитися, плакати, цицю випльовувати, заспокоїти я її не могла. Прийшла педіатр, подивилась її, каже всьо добре, так буває. І так ті газики нас досі мучать. Ввечір гірше, бо під час того як тужиться починає плакати, вдень то просто потужиться, попукає часом і все. Навіть як спить-перші півгодини спить спокійно , а потім крізь сон починає тужитися, вертітися. Отак кілька секунд неспокійна, потім різко бац-спить спокійно. І так по колу.. Масажики робимо, на животі носимось, що ще можна зробити?
    А вбила мене нині положна, знову.. Добре, що то вже була остання її візита.. Я їй кажу, що от, має газики, турбує її то. Вона мене питає-який інтервал між годуваннями. Ну я так трохи от фонаря ляпнула, що година-дві (взагалі то я не знаю, але десь так є, часом менше звичайно). То вона на мене круглі очі-то зачасто, тому її і животик болить.. Дівчат, ну правда ж не може бути такого? Вона мені дала ну просто суперпораду-смочка дати і всьо. Це типу дурника. Я їй кажу, що не маю і не хочу давати. А в той час моя дитина вже починає марудитися, спати хоче, а заснути не може, цицю треба. А я як можу дати, як та ще сидить, треба ж її випровадити. Ходжу з доцьою туда-сюда, а вона мені-ну то пані так буде з нею весь час носитися, а так дала би смочка і спокій би був... Коротче в результаті дитина мені так на плечі таки заснула і погану цьоцю ми випровадили.
    Я розумію, що період, коли у них встановлюється ШКТ треба пережити, але так шкода на неї дивитися, коли вона вся тиснеться, червоніє, підгинається. І какає ж нормально, просто має ті дурнуваті газики..

16. napoleona

napoleona Well-Known Member

все правильно, але нам дуже і дуже допомагав слінг, я її туди запихала і через кілька хвилин вона засинала, воно дуже добре, животик гріється, ножки підігнуті і газики легко відходять, варто спробувати

17. Barbie

Barbie Well-Known Member

Віта, я пила сама чай з фенхелю. А про дурника, не знаю чи легше, але нашо дитинці той гумовий замінник мами?;) Молодець, що сказала, що вам його не тре. Ну і все так не буде, маєш набратися терпіння і коліки пройдуть, просто такий період.

18. Vittoriya

та в слінгу часом носимось, але вона як не засинає, то денервується і не хоче так ходити, випинається. Лиш як засне то спокій. Але от зауважила, що пропукується вона добре не в час носіння в слінгу, чи лежання на животику, чи просто лежачи в мене на животі, а коли потім її покласти на спинку після животика.
    Чай п'ю, але то хіба мені приємність :)

19. napoleona

napoleona Well-Known Member

у нас теж було не в час носіння, а після слінгу, ну моя хотіла весь час бути в ньому) а животиком вниз, ніби як собі на руку покласти не пробували носити?

20. Vittoriya

не любить так, любить на плечі, або так як у слінгу, тільки без слінгу