Що робити з коліками?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Вправний, 23 Травень 2009.

1. Gorda

Gorda Well-Known Member

Відповідь: Перші дні життя дитини

Ми також даємо Інфакол і нам допомагає.

2. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

3. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Так категорично....
    От інша наша форумлянка в ПП писала мені, що дуже вдячна, бо їм допоміг саме Плантекс. То як інфаколи та еспумізани... Комусь співпадіння, комусь дійсно допомагає, а комусь абсолютно ні.

4. Popi

Popi Well-Known Member

Відповідь: Що робити з коліками?

Нам також допоміг чай з фенхелем, спочатку купила Плантекс, а потім велику упаковку Хуманна. Правда чай пила я дитині не давала

5. La esposa

La esposa Moderator

Дівчата, ось і до нас прийшли ВОНИ :)
    маю питання більше технічне (може в когось так було):

Ось дитина їсть. Біля циці засинає. Як ви після годування носите малечу, щоб і відбекнуло, і щоб не проснулося? Я свого пробую взяти на руки - зразу будиться, крутить головою, роздивляється - а потім, якщо покласти, для заспокоєння даю знову цицю, знову засинає, але вже не ношу, бо боюся збудити. Пару раз так зробила, і перестала носити, тепер маємо кольки. Може прямої такої залежності нема, але дитині явно треба відбекнути, бачу що має таку потребу. Але з тими будженнями якесь замкнуте коло виходить.
    Підкажіть, хто як вирішив це питання?

п.с. дитина дуже мучиться, а я не знаю, чим допомогти...
    на животик викладаю, чай з фенхелю п'ю...
    ось зараз в слінгу заспокоїлось і заснуло, бо з 8-ї ранку ніяк....

6. uliana

uliana Well-Known Member

я не піднімаю і не ношу...спить собі далі біля циці) дуже рідко болить животик...спасає Wellements Gripe Water for Colic 4 fl oz (120 ml)

7. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

я піднімаю і кладу його собі на плече. там відбекує, і засинає. він в мене взагалі коло циці не засинає. ну і година 7-8 вечора мусимо покричати. рятуємось фітболом і слінгом.

8. Sankasan

Sankasan Руда мама

як раз в вашому віці ми то всьо пройшли. Немає залежності від "бекнуло" і коліки.Не викладала після годування, а ПЕРЕД на животик і масаж, щоб відійшли газіки. Дуже гарно любили на моє колінко перекладатися.
    Ви знаєте, певно все ж таки, як не тяжко, але час дасть своє. Якщо вчені не знають ДІЙСНОЇ причини колік, то що можна казати точно? можна тільки розказати як мами і дітки то пережили. Що я робила: масаж ніжками до животика(супер ефект), тепла пеленка на животик(так собі), викладала дитину на свій живіт і так ми спали, тільки так дитина засинала протягом першого місяця і гарно пукала:) Фенхель до одного місяця, і сама пила і дитині плантекс, ну пукала дитина, але все рівно щось її турбувало. З 1,5 місяца дала Біогаю, і все, ми забули про коліки. Не знаю, чи то час, чи то біогая. Дієти особливої в мене не було, але краще не їсти саме смаженого, жирного і те, що саме у вас викликає бурління в шлунку.
    Гарних вам снів та спокійних нічок!

9. napoleona

napoleona Well-Known Member

моя спить животиком до мого живота і покищо все гуд, у мене і старша на мені спала
    але моя багато пукає, бекає, зригує, тому може ще нема проблеми як такої

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

Може і біогая, але нашо того.
    Період колік треба пережити правильно:), не такий він вже і довгий.))
    А ШКТ дитинки має сам прийти в норму, без бактерій в пляшечці.

Іра, нам найкраще допомагав легкий масажик, щоб розслабити, ловила момент коли дтинка розслаблена і легенько потискала на животик або з двох сторін однією рукою, або з верху легенько. Тільки так ми пропукувалися. Андрійчик мені на животі лежати не хотів.

11. Vika

Vika Well-Known Member

і я не піднімала, бо будився. перше пробувала, але різниці не помітила. лиш присипляти ще раз доводилося.

12. Raven

Raven Мама малятка

годувала майже на вертикально, повітря увісні легенько відходило. від коліків нам біогайя не помогла, гірше було. Фітбол рятував.

13. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Якщо газики мучать, то допомагає пропукати дитину - ніби посадити в повітрі ножками до животика. Мій так тільки какає поки. Кладу руку на живіт, трохи масую.

14. Ligymunka

Ligymunka Cлiнгoкoнcультант

Я ставила, щоб відбекнув і легенько погойдувалася, як на гойдалці, то навіть, якщо прокидалися, то скоренько засинали. Коліки в малої не було, а малий мав, то перші дні рятувалися слінгом, а потім десь два тижні пили Іберогаст - німецькі краплі я капала на молоко за годину до початку коліки в обід і на вечір, то все внормувалося. Але в нас коліка починалася в 15 год дня і так до 20 год, то мусіла давати ліки, бо я вже не могла дивитися, як малий кричав...
    Пізніше малий дуже любив засинати на живртику, то про газики ми забули.

15. Paradise

Paradise New Member

Відповідь: ГВ - ще один дар природи (2)

Дублюю ще в цій темці:
    Дівчата підкажіть будь-ласка: дитині 4 дні, перебуваємо тільки на ГВ, але вже почалися приступи, дитина заходиться, спазмує животик.Що це може бути, що робити?

16. invisible

invisible Well-Known Member

Це є доволі часте явище для таких малих діток, у яких ще незрілий ШКТ. Таке може тривати періодично до 3 міс. у середньому. Щоб полегшити стан дитини, носіть у позі жабки животом до живота, робіть легкий масаж животика, згинайте ніжки колінцями до животика, викладайте на живіт, добре діє тепла ванна, тепла пеленка на животик. Мама постійно поруч, ГВ на вимогу, але стежте за правильним прикладанням, щоб дитина не захоплювала повітря. Можна ще переглянути ваш раціон, можливо якісь продукти дитиною не сприймаються.

17. HOPIC

HOPIC Well-Known Member

і реально, щоб полегшити, нікуди воно не пропаде зовсім.

18. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

в нас взагалі на 2 день почалось
    то знамениті "животики" - вище Інвізібл розписала
    в 3 місяці стане легше
    нам допомагав фітбол - сідала з малою на руках і підскакувала - бувало й годину так сиділа, поки вона заспокоювалась
    ще є темка про коліки

19. Raven

Raven Мама малятка

нам так не повезло, а фітбол реально помагав, я навіть стегна підкачала, поки малу там колисала

20. Talya

Talya Well-Known Member

стосовно животиків-газиків у немовлят, то може комусь допоможе наш досвід - доня плакала доти, поки добре не прокакувалася і тоді я зрозуміла, що то газики. заварювала собі фенхель (оті зернята). але вони мені такий закреп спричинили, що я ще довго потім з того викарабкувалася. але пила тиждень часу)) хоча дитині воно особливо не допомогло. потім випадково в аптеці побачила чай від Хумани з фенхелем. вирішила його попробувати. і це спрацювало. пила як в інструкції по 2 горнятка на день (там вказано давати дитині, але я собі ті гранули розчиняла і пила). доки в нас були коліки - не скажу, бо з перестраху пила той чай до 4 міс малявочки, потім вже не було потреби. це в жодному разу не реклама - просто ділюся власним досвідом.