Що робити з коліками?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Вправний, 23 Травень 2009.

1. Mazerati

Mazerati Well-Known Member

Відповідь: Перші дні життя дитини

Я купляю готовий в пакетиках, в Україні не знаю чи такий є, але дівчата тут вроді пили "плантекс".

---------- Додано в 20:09 ---------- Попередній допис був написаний в 20:08 ----------

Дитині до 6 міс не треба давати нічого, крім маминого молока!

2. barsiko

barsiko New Member

Купляю в аптеці чайок в пакетиках Бебевіта.

3. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

коліки не лікуються. Їх просто потрібно пережити з найменшою втратою нервів для мами:). Бо це-фізіологічний процес дозрівання шлунково-кишкового тракту дитинки та нервової системи ( помічено, що у більш збудливих діток коліки трапляються частіше). "Дозріє" ферментна система кишківника ( що найчастіше і трапляється у +- 3 міс.), минуть і коліки.Всі інші способи полегшання стану дитинки у цей період є у нас написані у відповідній темці про коліки.

4. Lyudvig

Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

5. HrabowaH

HrabowaH Well-Known Member

Коліки у нас вже з другого тижня. До цього привикли. Але тепер додалася нова проблема - малий вже більше доби не какає. При цьому видно що йому погано - весь день плаче, тужиться, не спить... Ми на штучному вигодовуванні. Як йому допомогти покакати?

6. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

Якщо на штучному - то давати попити за день, щоб кал був м`який, ми користувались Дюфалаком, піпетку зранку натще. Ще пару разів користувалась трубочкою, але такою одноразовою тоненькою 0,3 мм. Масажик робіть ніжки розводьте, на животик викладайте.

7. Gorda

Gorda Well-Known Member

Мені ще казали що цей Біфідумбактерин ( про який я тут питала) допомагає при запорах. Хіба ще в лікаря питайте.

8. sanches

sanches Well-Known Member

Нам призначали Нормазе по 0.5 кубіка в день, кожний день. Потім все внормувалось. Ще може бути запор від суміші (можливо іншу підібрати).
    Ну і ніжки розводити, животиу масажувати.

Отправлено с моего Fly_IQ442 через Tapatalk

9. HrabowaH

То все робимо. З бактерій приймаємо Біогайю. Певно варто давати ще й пити. Ми годину тому покакали! В мами свято :)

10. сніжна

сніжна Кішка, яка "сама по собі"

дитина на штучному годуванні обов язково потребує допоювання. Правило про відсутність водички у раціоні застосовується лише при ГВ. При штучному- відсутність допоювання приводить до запорів.

11. Heureuse

Heureuse вірю...

ох, і я сюди з тими коліками. 2 тижні була золота дитина і я собі вже була намріяла, що та біда нас омине... ага, рівно на 15 день почалось, а сьогодні вночі вже дитина спала тільки на мені, інакше дикий плач. я певно якась слабонервна, бо кожного разу плачу разом з ним. я шось собі не уявляла, шо то дитина аж так мучиться, червоніє, тиснеться, тужиться, і видно, що болить йому. а найгірше, що їсти нормально не може, груди кидає, від того нервується і плаче ще більше... ох, не дай Боже то тепер так до 3 місяців буде :girl_sad:

12. Kohaju

Kohaju Well-Known Member

То треба пережити. Воно не завжди до 3-х міс, але переважно.

13. BlackTee

BlackTee Well-Known Member

в нас також в такий період почались коліки, але десь до 2 тижнів минулося
    і я плакала- гормони:)

14. Raven

Raven Мама малятка

я теж ридаю разом з мацьопою, спить на мені або збоку під рукою
    давала еспумізан, але то шо зайцю стопсигнал
    роблю масажики для живота і ножками зарядку, трошка пропукується і вже легше

15. katysik

katysik Well-Known Member

Ми теж чекали тих 3ох місяців як манни небесної, але наші колічки закінчились майже в 4 :sad:
    аналогічно! Що з ним, шо без нього!

16. HrabowaH

Ми даємо інфакол - нам помагає. А ще мамин животик - ну як без нього :)
    До речі, перші коліки у нас почалися, ще коли ми лежали у дитячій лікарні. Я ревіла з того всього, бо не знала що робиться, а обслуговуючий персонал (медсестри) ще й кричали, що я не вмію заспокоїти свою дитину, що я за мама така, що це тільки моя справа і допомагати вони не зобовязані.

17. Heureuse

Heureuse вірю...

я тому навіть не пробую давати ту всю бяку. хіба сама попробую якісь чаї попити.
    так само масажик роблю, ніжки до животика, ну і на свій живіт викладаю, то йому найліпше помагає.
    взагалі в нас ше все ніби не так страшно, цілий день практично дитина спокійна, а от ввечері година 11 починається і до пів ночі концерти... а найгірше, що неможливо визначити чи залежить то від моєї їжі, я вже на всяк випадок йогурт і кефір не п'ю, кава не знаю чи може повпливати, бо то шо я п'ю навіть кавою важко назвати. ше читала шо від цукру може бути, а я літрами хлебчу гарячий солодкий чай. ой, тяжко то все...

18. Raven

Raven Мама малятка

п"ю плантекс і бебівіту на ніч, але все-одно маю коломийки до 12 год.
    до чаю додаю ложечку цукру, а ще гризу сушку малютка, п"ю каву з молоком, узвар і протягом дня дитина спокійна, тільки ввечері нам щось не те

19. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

всьо те, то просто потрібно перерости, виносити на ручках дитину, в мого малого була така годинка плачу з 18 до 19-30 а в коліжанки з 02-30 да 4-00

20. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

А я чекала 3 місяців як манни, а закінчилось все в 2.
    Почались коліки в місяць, такшо нам ще дуже пощастило за місяць перерости:)
    Але в нас було дуже тяжко, не тільки ввечері...
    Пройшли коли я почала пити Плантекс. Може співпадіння.