Що робити з коліками?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Вправний, 23 Травень 2009.

1. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Що робити з коліками?

Я вже ладна була спробувати ту Біогаю, але воно таке дороге. Нє, мені не шкода, якщо підійде, а як далі буде до нічого. Ще вагаюсь. Я вже кропну воду купила.))))
    Нам в пологовому давали пробнички того препарату, вле я десь то все погубила. Шкода, а мала б можливість спробувати безкоштовно.
    Просто бачу, що чим день, наш стан погіршується. Якщо ще тиждень тому я мала можливість поспати між годуваннями в ночі, то поступово все так з"їхало,що вчора ми з чоловіком спали не більше години. Щось смутно уявляю що буде далі.:girl_impossible:

2. Brenda

Brenda Member

Жанно, не треба давати ту кропну воду дитинці, тим ти розбурхаєш ще більші коліки, той маленький животик привик до молочка, а ти будеш давати воду, краще іншими методами боротись. Якщо ти читала цю темку, то моі дописи тут теж є, ми думали, що здуріємо перший місяць. Маленька дуууууже мучилась:sad: мені так іі було шкода. Робила все те, що дівчата казали тут, інколи грішила на газовідвідну трубку, але то було в дуууже критичних ситуаціях. Як на мене, то краще дати раз ту трубку, ніж дивитись як малеча страждає. Коли давали трубочку, то це ніяким чином не зашкодило малій, як какала по 5-6 раз в день, так і какала після трубки- сама, знаю, що ті трубки, то зло, але краще вже хай трубка, ніж крик від болі круглодобово. Але то вирішувати тобі. З препаратів нам не погамав Ентерокінд, хіба, може 1-2 рази поміг і все. Я в місяць малоі " псіханула", дуже скурпульозно перреглянула свій раціон, то іла, то. Іла і дивилась на реакцію. В один прекрасний день виключила кисломолочне і що ти думаєш: день нема колік, два дні нема, три дні... От таким чином вони і пройшли:))) з того часу я ще кисломолочне не пила, боюсь, щоб не повтоорилось. Ти вживаєш всякі йогурти, закваски, кефіри, молоко? Також ми з місяця малоі почали іі купати в крузі, суперово! Вна так ножками брицяла в воді, що прямо в воді ті газики і відходили, і завжди був прекрасний фінал, жирна точка - мала какала прямо в водичці:haha: після того спокійна нічка була забезпечена:)) крім того, іі мучили газики після 5 ранку, але чоловік іі брав спатки до себе на живіт і ій ставало легше.

3. Margarett

Margarett Well-Known Member

Ще раз допишусь. Біогая не зашкодить. Тобто, якщо то не допоможе з коліками, то це є корисні бактерії для кишківника. Зрештою почитайте інструкцію у неті. А от щодо продуктів харчування дуже реально, що щось може не підходити. Та щодо мене, ніякі дієти не допомагали. Я так слідкувала за тим, що їм, думала також щось провокує. Але зеро-зеро з того. Все буде ок.

4. jalla

jalla Прогрес року 2013

Йой, я вже не знаю.:girl_cray:
    Здавалось взяла саме якесь безобідне, без хімії, без спирту і знов шось не то.)))
    Я крапаю на ложечку по три краплі в перемішку з грудним молоком. Ну, невже так аж зашкодить, якщо навіть не допоможе?
    Хіба молока трошки додаю в чай, каву (нині пила вперше)), чи кашу.
    Але у нас вже були дні без молока. То саме.:girl_impossible:
    Я писала, що пробувала і з дієтою і без- один кінь без ніяких змін.

5. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

Та ні, воно справді безобідне, я своїй малій даю і перед годуванням, і часом коли болить (правда біль знімає ненадовго, хвилин на 10).
    Біогая нам була менш помічною, приписали ще в ПБ, вистачило на 12 днів тої баночки.
    Еспумізан доця 2 рази виблювала - більше я не пробувала і не буду.
    Сама варила кропну водичку - коліки не знімала, мали ще й поносик.

На рахунок раціону - якщо його ще обмежити, то там не лишиться нічого, бо я спочатку свято вірила, що то впливає на її животик. От навпаки думаю його розширювати, бо ті каші-супчики вже обридли (якби ж помагало, я б рік на такій дієті сиділа, а так...)
    підтримую, не можна витримати, коли один маленький пук вартує дитині півгодини жахливого плачу

6. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

без молока, усіх похідних молочних: масло сметана і декілька днів щоб воно вийшло з організму і мені колись казав консультант хочете кропну воду пий сама за пів години до годування щось таке, то давно було) а Біогая почитай інструкцію в неті (допоміжні речовини).
    Моєму помагала тепла пеленка, в слінг і фітбол

7. algo

algo СуперМодератор) Команда форуму

Жанно, нам помагав плантекс. пила я. кожного дня в обід один пакетик. і помітно було дні коли я пила і коли не пила.

8. Iablinska

Iablinska Well-Known Member

Не хочу нікого ні в чому переконувати, але перед тим як дати новонародженій дитині якусь каку подумайте, якого розміру в неї печінка, і чи легко їй справитись з хімією, яку мама дає.

9. Brenda

Brenda Member

Та не допоможе, то стопудово, я на собі випробувала - пила літрами ту кропну водичку і ніц, аж поки не виключила молочку з раціону. То нашо давати то дитинці, якщо і так не допоможе?

10. Kapitoshhka

Kapitoshhka Well-Known Member

мені крім плантексу допомагав запарений кріп домашній ( у аптеці пачка 5-6 грн) , пила замість води, результат було теж видно. На літру води 1 столова ложка

11. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Я від сьогодні теж п'ю плантекс, по суті то та сама кропна водичка.
    Побачу, може якраз...

В нас сьогодні від обіду капець повний. Я вже холодна від того плачу, нічого не допомагає...Чоловік носить, то ніби трошки заснув, але у сні постійно поплакує.
    Як то важко дивитись як та дитина страждає.

12. jalla

jalla Прогрес року 2013

Нині і собі таке зробила. Хепі бебі поки відмінила. Побачим, що наша ніченька скаже.
    Три дні я була на геркулесі і сухарях, без масла, сметани, молока, сиру. Різниці геть ніякої. Навіть я б сказала, а може то мені так здається, малий ще більше кричав. Але то вже може тому, що я була сама не задоволена такою їдою.)))

13. Markkomp

Markkomp Well-Known Member

я тебе розтрою) в моєї малої страшна алергія на наш геркулес тіко німецький беру. а яблука печені ти їж кажуть дуже корисно та з рисом їзюмом смачно і поживно) і гречку можна
    ну да малий ж відчуває твій настрій, а як хвилюєшся ще й з молоком адріналін передаєш)
    Доречі згадала, читала прикольну статтю про коліки http://breastfeeding.narod.ru/newman/colic.html

14. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ги, читала в темці, що в багатьох дівчат діти не добре реагували власне на печені яблука.
    Тоже багатьом не підходить. Але я вже писала, бачу що мому малому вшистко єдно на мою дієту.
    Я після вчора цілісінький день нічого не їла (без перебільшень). не могла, бо день перед тим мала якесь отруєння, хоч не уявляю від чого, то кольки як були, так і залишились.

15. tanchyk

tanchyk хочу миру в Україні

А я даю малому пити кропну водичку яку сама варю з зернят кропу. Дитина весь час пукає як "трактор", почав нормально спокійно спати, легко какає. Як згадаю як він мучився, корчився бід болю і ніяк не міг заснути, то розумію що та водичка не принесе стільки шкоди скільки ті болі та постійний плач.

16. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Ага. А в однієї форумлянки доця мала висипку алергічну. Від хімії, якою ту гречку в процесі вирощення поливали чи посипали :)

17. jalla

jalla Прогрес року 2013

Мому старшому така водичка не допомагала ніц. Ну, і залити його тою водичкою була проблема ще та. В результаті я зрозуміла, що безрезультативно мучу дитину і збилася. Кожному своє.
    Та не в капцях справа)) Кожен вирішує собі сам як йому чинити. Одні доказують, що медикаменти, травки- то зло, інші хваляться, бо допомагає. Я он реально послухалася дівчат і відмінила кропну воду і малий в ночі майже не кричав, спав добре (5,5 год, ага :girl_crazy:))) Я не знаю співпадіння то таке, чи що. Я вже сама, чесно кажучи, заплуталась.
    А дієта точно до одного місця. Я вчора згущенку їла і суниці в вечір. Багато не радить, а мені коліжанка принесла згущенку, Святику суниці, він їх не їсть, то я дорвалась, кажу малого і так пучить і так, то мені вже вшиско єдно і на маєш- споійна ніч, спав як горобчик.
    А власне в дні строгої дієти чогось найбільше кричав. Як тут розібратися і зробити правильні висновки, я і не знаю.

18. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

100 %, такий плач, що мене аж саму корчить.
    З завтрашнього дня не буду давати в чай/каву молоко. Це єдине молочне, що я вживаю. Побачу кілька днів, що буде. Хоча в успіх уже не вірю.
    багато хто так каже, а моїй доці - як мертвому припарки, дуже шкода

19. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

Мій малий нормально пукає, правда сьогодні зранку пуки вперше супроводжувались плачем.
    Я вже подумую, може то ніякі не коліки його мучать...Я вже незнаю що думати.
    Вже третій день під ряд малий ну дуже мучиться. Якщо раніше то було тільки вечорами, то зараз починається з самого ранку, до вечора ще гірше стає.
    І вже друга ніч в нас спання по 30-40хв. Я вже сьогодні рахувала, годувались вночі 11 разів (З 10 до 7 ранку). Плаче, даю цицю, трошки посмоке і далі спить, за пів години знову плач. І після кожного такого годування піднімаємо відбекнути, пробували не піднімати, то взагалі через 5-10 хв. будився, підняли, бекнув, далі спить трохи.
    Дурдом а не ночі(((
    Чоловік вже до Гайдука дзвонив, той сказав привезти дитину показати, аналізи здати треба. Я шось так тих аналізів боюсь, боюсь щоб не назначали зараз якигось ліків непотрібних. І боюсь щоб то щось гірше не було. Коротше я розстроєна і незнаю що робити. ЧИ чекати ще, чи таки тусувати до лікаря...

---------- Додано в 13:07 ---------- Попередній допис був написаний в 13:03 ----------

А саме гірше, що в моєї сестри малий так плакав, то положили на Орлика, знайшли золотистий стафілокок і ше якісь його види, лікували, та дитина аж змарніла...Тепер має малий проблеми, лікарі звичайно спихають на родові травми, але може то також пов'язане...
    Після лікування плакати перестав, спокійний став, то сестра мене переконує що до лікаря негайно.

20. Raven

Raven Мама малятка

В мене дві племінниці мали той золотистий стафілокок. В лікарню не клали, але бактерії і ше якийсь антибіотик пили. Шоб сильно воно помогло, не скажу. Ту заразу скоріше перетерпіти тре.