Що робити з коліками?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Вправний, 23 Травень 2009.

1. Нікуся

Нікуся постою послухаю...

Відповідь: Що робити з коліками?

я яблука навела як приклад. мене цікавить саме час ,коли дитина може відреагувати.

2. natorella

natorella Well-Known Member

3. jalla

jalla Прогрес року 2013

Власне, що допомагаю пукати, бо самостійно в більшості випадків не виходить.
    Даю цицю, щоб трошки розслабився під час смоктання і тоді однією рукою легенько масажую животик і потискую, щоб газики відійшли.
    Або поза для висаджування і те саме, але тоді треба, щоб дитина була спокійна, бо як весь напружений, капризує, чи плаче, животик твердий, тоді той метод безрезультативний.

---------- Додано в 11:12 ---------- Попередній допис був написаний в 11:09 ----------

Наторелла, дякую за ссилку. Дійсно корисна.
    Підозрюю, що таки хапаєм повітря під час смоктання. Все якраз роблю, як там пише, але поки мучимося.Кропною водою аптечною таки грішу. Не знаю чи допомагає, але після неї трошки пукає сам.
    За трубку навіть думати не хочу.

4. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Я вже писала в іншій темі, але ще тут вставлю 5 коп.
    Я на дієтах не сиділа взагалі, бо що з ними що без них було одинаково.
    нам помагало в слінгу носити шкіра до шкіри, мала їла цицю, розслаблялась і всі газики виходили. найбільше вона пукала коли я її клала колискою в СЗК
    Ввечері і вночі татко клав теж живіт до живота шкіра до шкіри і дитя заспокоювалось відразу і пуки виходили.

5. jalla

jalla Прогрес року 2013

В таких випадках, коли не може пропуккатися, малий капризує на животі, починає нервово царапатися, ніби хоче повзти, кричати, вигинатися.
    Єдине, що трошки допомагає- то циця в ротик і тоді дитина розслабляється і легше до тих газів добратися і їх спустити.
    Але коли вже дуже сильно його мучить, то і цицю не бере. Або бере, плаче, відпускає і знов бере і знову те саме.

Дівчата, мій малий чогось не завжди спускає повітря ротиком, коли стовпчиком поносити. Інколи так довго ношу і нічого. Чому? То може означати, що він не нахапався повітря під час годування.
    От, і ще на приклад в ночі. Ми цицяємось і він біля циці засинає. Якщо я його візьму поносити вертикально, щоб спустив повітрячко, щоб потім менше кишківник турбував, то потім він не засне, знову має бути циця на лежачи, трошки ще мусить посмоктати і так засинає. Як в таких випадках добитися, щоб спусив повітря? Напевно ніяк. Бо навіть якщо на мені вертикально задрімає, то покласти легенько, щоб не збудився ніяк не виходить, відразу шукає груди, ще мінімум 3-5 хв хоч поїсть і в сон.

6. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

То хай їсть. Якщо прикладання правильне, то коли дитина спокійно посмоктує цицю і засинає, нема потреба нічого випускати.

---------- Додано в 17:37 ---------- Попередній допис був написаний в 17:22 ----------

Про коліки, мої власні спостереження. Іван по вечорах мені влаштовував концерти. Але лише тоді, коли я була озадачена тим, що треба 1-5-10, що завгодно, але не дитину приспати,поколисати. Його нервова система сама не відключалась ввечері, треба було допомогти - підколисати. Але не тоді, коли вже плаче, а ще поки спокійний. А я була зайнята іншим, змучена і дуже часто просто пропускала той момент, а потім були концерти на годину, а то і 2. А от коли ми йшли в гості ввечері, гуляли - він мирно сопів в слінгу години з 18-19. І в 21-22 я його просто перекладала з слінгу на ліжко.
    Але якщо момент пропущений і дитина ввечері плакала, то можна було б подумати, що він плаче, через те, що живіт турбує - нервувався, вигинався, ніжками перебирав і т.д. Але підсумовуючи мій досвід я бачу, що це не причина, а наслідки. Така поведінка (нервування, вигинання тощо) наслідок того, що дитина перезбуджена, втомлена. В дітей ще нема різниці що саме турбує (голод, холод, втома). І реакція практично одна - плач.

7. PanteraLviv

PanteraLviv Well-Known Member

Вночі вертикально носити не потрібно, слідкуйте за прикладанням щоб не заковтував повітря. Якщо вночі поїсть цицю і засинає не піднімайте, не перебивайте сон дитині, бо це теж змучує лишній раз його нервову систему.

8. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

моя теж не завжди

хай спить, я он і хотіла б стовпчиком потримати - не виходить, я засинаю ще до того, як вона доїдає:girl_dance:, прокидаюсь через годину-півтори, коли вона вже міцно спить

я з тим животиком її скоро здурію - сьогодні цілий день концерти, вправи роблю - рідко коли допомагає, найбільше допомагає животом до живота, але не так швидко діє, як хотілось би

9. Fistawka

Fistawka Well-Known Member

В нас так не виходить. Обов'язково мусимо випустити повітря, бо будитись буде. Часом буває таке, що я тільки почну годувати і вже чую як в грудях повітря булькає, то за годування можу раза три піднімати, щоб то випустити. Інколи навіть зригує моментально все молоко, що встиг насмоктати, так те повітря йому підпирає.

А не заковтувати не виходить, бо прицьмакує сильно. Умудряється наввіть при правильному прикладанні цямкати, так активно смокче. Ротик широко, борідка зі щічками до грудей, в роті вся ареола, а під час смоктання то й більше ніж ареола)). А прицьмокує всеодно, як пилосос смокче:)

---------- Додано в 19:23 ---------- Попередній допис був написаний в 19:23 ----------

В нас прокидається малий через годину-півтори, на наступне годування:)

---------- Додано в 19:24 ---------- Попередній допис був написаний в 19:23 ----------

Мій теж буває не спускає. Але мій і пукає багато, незнаю чого той животик так мучить(((
    Доречі, в позі висаджування малий ще більше плаче.

---------- Додано в 19:30 ---------- Попередній допис був написаний в 19:24 ----------

А пробували на фітболі пригати в такій позі. Або якщо диван файно пружинить. Нам останні дні то так класно допомагає! Малий заспокоюється, а часом і засинає одразу.

10. jalla

jalla Прогрес року 2013

Розумію. Але потім його мучать колічки, то я думаю що таки треба то повітря випустити. Може б трошки легше було, але в ночі то не виходить, то я вже змирилася.
    Я б теж так думала, але реально бачу, що в животі повно газів, які він самостійно не може випустити. Коли роблю ті маніпуляції, які я описала вище, то з того животика стільки газів виходить, що навіть не уявляю звідки воно береться.

В мене старший мав таку ж проблему, то я вже ті животики трохи вмію досліджувати.)) Але зі старшим все ж легше було. Багато чого що допомагало нам тоді, зараз з молодшим не діє. Для прикладу живіт до живота- метод номер один був у мене першого разу, зараз толку нуль.

11. buhgaltersha

buhgaltersha електровіник

нема фітбола, завтра це виправимо))

12. Suzi

Suzi Moderator Команда форуму

Знайдете свій метод. Тепла вода не допомагає?

13. jalla

jalla Прогрес року 2013

Гм, не знаю. Купаєм тільки перед сном. Спробую ще так.

сьогодні в ночі взагалі повний капець був з тими колічками. Як він бідася кричав. Різні методи випробовували, груди печуть, не встигала забирати, коли викручувався, навіть не брав нормально, тільки взяв, чуть-чуть поспоктав пару секунд, тоді викручувався, відразу відпускав і в крик. Животик твердий, булькає. І я і чоловік гріли животом до живота, в позі для висаджування живіт залізобетонний))) і крик ще більший. Так і провозились всю ніч.

14. Fistawka

Слухай, а носити вниз животиком пробували? НУ так ніби коні пасти, але на руках. Моєму так подобається. Інколи допомагає. В процесі носіння однією рукою масажую животик.
    Старайся побільше на животик викладати малого, кажуть що допомагає.
    Той же фітбол, або просто на ліжку поскакати тримаючи малого живіт до живота.
    І купання нам теж на трошки допомагає. Часто коліки співпадають з часом купання, то заношу у ванну і вже дитина трохи спокійніша, шум води діє. Потім купатись, але через ті коліки купатись довго навіть не можемо. За якийсь час починає плакати. Ну але трохи дитина заспокоюється.

То я розписала ті методи, які нам помічні трошки. Так цілими днями і пробуємо все по-черзі.
    Якщо вже геть кричить, заходиться, включаю фен, або несу у ванну і включаю воду:) Не сміятись!:girl_cray: Моя дитина від того хоч не кричить. Так може слухати хвилин 10-15. Ясно, що болю то не знімає, але синок відволікається трохи.

15. Margarett

Margarett Well-Known Member

Трохи мої методи боротьби з коліками відрізнялися ніж ті, що тут описують. До 4,5 міс без перерви на відпочинок, безкінечні крики і живіт, як 3-літрова банка. Ніякі масажі, лежання на животі чи ванни нам не допомагали. У мене були такі ночі, що вставала щогодинно. Нам допомагали такі препарати, як бебінос, ще якийсь час добре був ентерокінд. Еспумізан не діяв. Ентерокінд на початку десь до 2 місяців був добрий, потім перестав допомагати. Тоді підібрала бебінос, там в складі є фенхель він добре діє на серединку і було добре. Ще давала чай з фенхелем, оце мені реально допомагало. А всі ті носіння стовпчиками, то хіба щоб бекнути після їжі було добре, а до живота - 0. Теж спочатку думала може так, а може так і пробувала. А потім, зважила і вирішила, що дитині треба допомогти.

16. jalla

jalla Прогрес року 2013

Зі старшим синочком пробувала цей препарат. Був не дієвий зорвсім.
    Зараз взяла ніби саме безобідне Хеппі бебі. Суміш олій фенхелю, мяти і анісу, розбавляється водою, зберігається в холодильнику. Не можу сказати що діє, але після прийому чуть-чуть стає легше, на якихось пів години.)))
    Коліжанка радить Біогаю, але щось не певна що варто то дитині пхати. Хоч говорять ніби дуже допомагає.

---------- Додано в 09:56 ---------- Попередній допис був написаний в 09:51 ----------

Пробувала і так, і так як на бік ніби лицем від себе, кладу на одну руку боком на лежачи, інша рука на животі. Зі старшим так трохи діяло, тепер ніяк.
    В мене або фен якийсь не тойво, або шо. Вчора бідаця так розкричався на той звук, що мусіла швиденько виключати. На воду реакції нуль. Що тече, що не тече.))):girl_cray:

17. Margarett

Це є бактерії. Вони добрі і після прийому антибіотиків, і просто так давати, щоб населити мікрофлору кишківника. Давала, дуже добрі (пишу за себе), ще навіть кілька місяців тому давала після прийому антибіотиків. Не зле і дорослим, але трохи дорого. Знаєте, я не є як тут багато відвідувачок ревним прихильником лише всяких нетрадиційних методів, я за них, проте коли то без результату за те, щоб знайти дієвий спосіб і якщо він полягає нетрадиційних методах, то я не відмовлюсь. Одна неонатолог мені сказала, що коліки то індивідуально до дитини, але не всім підходять одні препарати - мусово є підбирати. Я зважала на склад (шукала гомеопатичні) і на країну виробника (німаки чи шведи ...). Що не кажи ліки для дітей у наших виробників не завжди +5. Ще повернусь до Біогаї. Після цього препарату мале не м"явкало, а от давала Симбітер ацидофільний (наші роблять) ужас, такий крик після того був, що навіть до кінця курсу відмовилась давати.

Одній моїй сусідці по-палаті на Орлика дуже від того допомагав Інфакол. На власні очі бачила, як вона цицьку виймила і в рот дитині піпетку гоп. І за 20-30 хв. спокій і гарний сон.

18. Fistawka

Я теж пробувала препаратами знімати той біль, бо не могла слухати як дитина розривається. Тут кожен сам вирішує чи давати, чи ні. Але нам нажаль нічогісінько не допомогло наразі, тому ми рятуємось всякими викрутасами, носінням і приганням:)
    Сестра своїй малій нічого не давала, і мені казала, що нашо будеш давати всяку гадість, воно само мусить перейти. Але коли один день побула в мене і побачила як малий мучиться, то вже сама розпитувала по коліжанках що кому допомагало, бо її мала і близько так не страждала...

19. Margarett

Гарно якщо, то вам допомагає. Виходить, що знайшли для себе спосіб. От вірно пишете, що то не для всіх однаково. Тому і говорю, що добре є традиційно і цицька-цицька, але то не все працює. Є такі діти, що мають жахливі коліки і тут не обійдешся одним теплим рушником чи вічним смоктанням. Бо то не працює. Якби не допомагала ми би всі не спали круглодобово. Але, то хіба можна поділитись, а вже як діяти в конкретній ситуації обов"язково питати кваліфікованого спец. Хоча для правди скажу, що коли ті ліки не зовсім були дієві, то і сама без лікаря пробувала нове. А ще є таке, моя сусідка через балкон (тому і знаю бо близько) має сина на 9 міс старшого від моєї. Їхні коліки затягнулись до 8 місяців. Намучились теж все пробували.

20. Raven

Raven Мама малятка

Племінницям що інфакол, що еспумізан був до одного місця. Реально допомагали хіба масажики і газовідвідна трубочка.