що робити коли дитина "заходиться"?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Socorno, 9 Травень 2011.

1. Socorno

Socorno New Member

Відповідь: що робити коли дитина "заходиться"?

Дякую! хоч буду знати як такий стан називається. аффективно-респираторные приступы развиваются по типу «синих». В нас саме так все й виглядає.Тільки моя Вікторія не плаче довго чи кричить,буквально крикне ааааа...... і вже зайшлась ,але дійсно тільки тоді коли щось вимагає.Просто таким способом вона вилазе на голову,всі починають скакати, дають все що хоче лиш би не зайшлась.Хороший спосіб відразу відволікти на щось друге увагу,бо давати що хоче не вихід.

2. levandivka

levandivka З яйцями...

Це і не жарт був, а перевірена техніка приведення до тями.

Хто сказав, що це добре?
    Невропатологи б з голоду вмерли, якби вакцинатори і анестезіологи припинили калічити наших дітей.

Жеби знали, так і виводжу Оленку з ауту, коли потреба є, бо лікарі нічого розумнішого не пропонують.
    ЗІ: танець з бубном для переключення уваги теж підходить, якщо доза отруєння була не висока.

3. Nyny

Nyny New Member

говорила моя свекруха , що під час істерики потрібно читати книжку.................... треба якось їй малого привезти на деньок і залишити :)

4. principessa

principessa New Member

Привіт! І у нас така картина , особливо коли ріжуться зубки. Коли малий був ще менший, ми робили нейросонографію - все в порядку. Наша педіатр пояснила, що малюк заходиться від недостатку кальцію в організмі. Тому коли лізе новий зуб - приймаємо Кальціум Д і Нервохеель (щоб був трошки спокійніший, бо він в нас в одному місці шило має)). Зі мною в дитинстві теж так було - переросла! Тримайтесь, знаю, що це нелегко витримати, але вірю, що наші дітки це переростуть і все буде ОК! Хотіла би почути відгуки тих мамочок, дітки яких колись теж заходились - коли перестали? І чи це ніяк не вплинуло на нервову систему, просто минуло і забулось? Наперед вдячна.

---------- Додано в 13:33 ---------- Попередній допис був написаний в 12:42 ----------

Ще забула написати - вичитала вже не згадаю на якому форумі, що коли дитя тільки починає заходитись, то треба сильно цілувати його у вушко, на своєму випробовувала, інколи дійсно допомагає!

5. bondaruk

bondaruk New Member

Привіт дівчата! В мене теж була така проблема, дитина заходилась, ходили по лікарях виписували всяку "фігню", але нічого не допомагало. Але одна лікарка порадила - берете шкарлупи з домашніх яєць добре миєте, сушите і перетираєте на блендері в порошок, і додаєте цей порошок у всі страви дитини. Я забула , що таке коли дитина заходиться. Будьте здорові!

6. Socorno

Socorno New Member

дякую,що відгукнулись !!! Та тепер можем написати зі свого досвіду що потрібно дитинку просто відволікати у такі моменти,переключати увагу на щось інше і старатись щоб до такого навіть не дійшло,це самий дієвий спосіб і не треба цих маляток годувати ніякими заспокійливими бо що ж тоді потім будете робити? ми відволікали і більше у нас такого не було, а зараз взагалі забули про такі миті.

7. Corena

Corena Кулінарна муза 2013

за останні де-кілька днів Катруся заходилась 3 рази, без вмлівання, але з затримкою дихання і синім лицем/губами. то тааак страшно, як вперше побачила, то взагалі шок. але я зреагувала швидко - допомагає різко дмухнути в обличчя і дитина тоді вдихає нормально повітря і відходить.
    раніше ніколи такого не мали, а зараз то за пару секунд плачу доходить до такого.
    прочитала в темі, що може бути на фоні зубів, в нас зараз активний період тих зубів, лізуть, як гриби зі всіма побічними проявами - погане спання, капризи, ітд.
    як можна поповнити кальцій в організмі дитини, яка не хоче нічого толком їсти, крім циці? чи просто чекати, поки перейде?

8. natiok

natiok Member

в нас також таке тепер буває, з маленького плачу переходить до такого, що заходиться, схлипує й затримує повітря. А декілька днів чомусь посеред ночі затримує дихання,а потім починає плакати, я через те дуже переживаю, от думаю чи то не варто до якогось невропатолога з тим звернутися? Раніше було, що плакала, але дихання ніколи не затримувала...Вдень спить добре, може правда проблема в зубах?

9. Rodionochka

Rodionochka Безнадійна оптимістка

В моїх двох таке було. З старшим я кричала як ненормальна, боялась страшенно. А потім взяла себе в руки. І коли я зрозуміла, що це не смертельно - приступи різко припинились - малий вже мною не маніпулював, хоча почалось все у віці 3 місяців. З меньшим прийшла "до себе" швидше, заходиться ще досі, і деколи страшно, але не показую йому свою реакцію, і це відбувається все рідше. Думаю, що тут проблема є ще й в самій мамі - дехто спокійно реагує, дехто страшенно лякається, а є й такі, які не звертають на це жодної уваги (купа раз таке спостерігала). Тому беремо себе в руки!!!

10. arina

arina Active Member

не завжди. В мене малий заходився майже з народження, і завжди помагало "дмухнути". Але одного разу. коли йому було 10міс.. він почав заходитись, я дмухнула, і він так вдихнув, що відкинувся. Тоді дитина посиніла і не дихала більше хвилини часу, головка просто теліпалась як нежива, а я з переляку трусила нею і взагалі незнала шо маю робити. Ці дві хвилини були найдовшими в моєму житті. Допомогло, коли кинула дитину на диван, тоді він всхлипнув, і я його віддала мамі, а сама зомліла....
    Після того, як тільки доходило до заходження, то зразу бігла у ванну і бризгала холодною водою - воно завжди допомагає, коли бризги не помагали, тоді могла чуть не пів жмені хляпнути на нього. Але не дмухаю вже ніколи...

11. Nata

Nata Well-Known Member

Дівчата, а в якому віці ваші діти перестали заходитись? Я думала, що у нас вже все минуло (малому 5,6 років) а недавно бавився зі старшим, вдарився і почалося... Дмитрик аж сам злякався, ще потім плакав зі страху, що не міг ні плакати ні дихати.

12. Rostok

Rostok Well-Known Member

я теж стикнулась з такою проблемою.... дитина синіє, мліє.. потім хоче вдихнути повітря, але їй це важко вдається
    Стільки пережила за ці секунди!!:girl_impossible:

13. Rostok

Rostok Well-Known Member

вчора мала знов концерт... Чи то з лікарем поконсультуватись. :girl_sad:

14. Margarett

Margarett Well-Known Member

У нас таке ж, я то називаю - "далматинец". Бо коли ми "рёвушкаєм" так, то йдемо плямами по цілому тілу. Ніц вам доктор не скаже, окрім як пірамієдальна недастатність чи з тої серії - міфічний діагноз зв,язаний з невралгією. Тільки страху наженуть і дурниць понавиплітають. Практично всі діти тим страждають, але то не то з чого треба робити проблему і то все переходить і переростається.

Головне навчитись, то правильно сприймати і не доводити до цього. Часом мені теж не вдається, але стараюсь спокійно переживати. А ще такі концерти стаються після пережиття великих емоцій. Тобто прийшли дідусі і робили все, що хотілось, а потім батьки багато чого не дозволяють. От і маєш ... нерви. Десь так.

15. Rostok

Rostok Well-Known Member

точно.. спостерігається коли мама(ет я) дома і від щастя дитина перезбуджена, то факт. Бо протягом дня, коли малий з бабусею, такого практично нема.
    Я стараюсь тримати себе в руках, звичайно, поки "відкачаю"(синіє і капець...), але потім самій тре відходити довго(:)(

16. hannatal

hannatal Member

Я б в такій ситуації певно би сама копита відкинула. З моїми такого ттт ні разу не було, та й в родині не бачила, але одного разу на дитмайданчику була свідком. Чесно - я не знала що робити, мама тим дитям тріпала, по карку дала, а мені хотілося через паркн 2-метровий втікати, чуть не вирвало, і толку, що медик. Дівчата, хто таке має - молитимусь за ваших чад і вас. Тут певно витримка і тверезі мозги (в плані контролю над емоціями) найкращі друзі.

17. hannatal

hannatal Member

І ще відповідь на питання теми (вччора мальопа не дала дописати): на майданчику тоді була м\с з реанімації - розціпила зуби і притисла язик, забрала його від горла. Думаю, що це найкращий метод, коли синіє дитина, бо язик обм"якає, як і все тіло і дуже легко западає в гортань, то дитя, прийшовши до тями не може вдихнути і то знову панічний страх і шок. а так є дотиковий подразник, бо лізете в рот + звільняються дихальні шляхи (при потребі), та й воду не тре шукати. Але поскільки я сама з таким не стикалася, то дивіться самі, я відповіла так, як на екзамені би казала, для мене ЦЕ правильно

Останнє редагування: 6 Жовтень 2013
  18. Rostok

Rostok Well-Known Member

багато про це читала, і на рахунок язика теж.., не пробувала ще, але це найправильніший, мабуть, спосіб з мед. точки зору

19. kraplynka

kraplynka реалістка

Вам обов'язково слід проконсультуватися з лікарем-невропатологом. Скоріш за все у дитини виникає ларингоспазм, але тре встановити причину. А причин буває багато - починаючи від недостатності певного вітаміну, дією алергена і до порушень нервової системи (звичайно, такі діагнози вже ставлять хіба після обстежень). Але краще знати з чим маєте справу, аби не запустити чогось серйозного.