Що робити, якщо дитина постраждала від дорослого?

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем amaretto, 8 Червень 2013.

1. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

Відповідь: Відкрита велика жилєтка (3)

слухайте, ну давайте не перекручувати ок? Де я писала, що так все і лишити? Звичайно , що ні. Але можна якось то самим нє рішити? Зрештою навіть спокійно серйозно поговорити-то лиш покаже з кращого боку людину.

---------- Додано в 23:26 ---------- Попередній допис був написаний в 23:17 ----------

погано читали мій допис ;), я наголосила, що історія, про яку я писала не має ніякого відношення і порівняння до історії Амаретто. Мова йшла про те, що діти можуть таки щось перебільшити. Справа дорослих таки розібратися і зрозуміти , що там було. Якщо вдарив сильно-ну то обмежити спілкування, або ж просто не спілкуватися і попередити, щоб до дитини не наближався ніколи. Хіба тут міліція потрібна?

2. shparynka

shparynka Well-Known Member

Вітторіє, та я особисто Вас не мала на увазі, і на Ваш допис не посилалась, так що нічого не перекручувала. Тут розділились всі на два, навіть на три табори- розборки, розборки з міліцією і третій- хай собі діти розбираються самі. Особисто я за перший варіант. Дітей треба захищати.

3. Neverland

Neverland Well-Known Member

4. Sera

Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

Отаким чином ми самі підриваємо довіру дітей до нас. Ну бо ЯК можна ВДАРИТИ по лиці (якщо ляпас видно) ВИПАДКОВО?? Дитині і так погано. Вона до найріднішою людини плакатись прийшла. А тут її почуття образи і несправедливості заперечують..
    А якби зробила? Ми дорослі. Вони діти. Якщо вже так сталося- ну бо люди таки не залізні і у кожного свої травми дитячі і т.д.- то все одно потім вартує хоча б вибачитися. А сину пояснити- що то проблеми дядька- що він себе так повів. Що так буває. Дорослі іноді неадекватні (ну відповідно до віку дитини то пояснити). І донести до дитини- що батьки його захищатимуть в таких випадках. Бо дитина має рости в почутті безпеки і любові до світу. А не боятися кожного другого:girl_emo: .
    І мій такий самий. І шото мене то лякає:girl_feminist:. Бо мому все рівно було б- зрозумів би той по іншому чи ні. Причина- в дитинстві в одній розборці між дітьми він від свого тата очікував саме дорослого втручання. А тато зробив як більшість пишуть тут- най сі самі розбирають. Дорослий хлоп, а памятає понині. Висновок- втручатися треба. Особливо як по дитині видно що вона сама собі раду не дає.

І таки да- засильно в наших головах засіла думка про допустимість биття людей.
    Бо коли б'ють дорослу людину- реакція геть інша.
    Holly писала про свої два випадки. То ж не биття, а фізичне відсторонення. То є різні речі. І воно є одним з позитивних методів виховання цих маленьких колючих їжачків. Ну бо вони таки бьються\кидаються і т.д. Не без того. І що тут зробиш? Бити у відповідь? Я то називаю "фізично устранить з поля боя))". Ну а потім вже пояснювати\ виховувати.

5. Відповідь: Відкрита велика жилєтка (3)

Як би там не було ,а руки треба тримати при собі. Спілкування треба обмежити однозначно .

6. jalla

jalla Прогрес року 2013

Ну, і на рахунок того, що це чоловік форумлянки. Ну, не треба до того прискіпуватись, що мама з опалу так написала. Ніхто ніде і словом не мовив її нік, то нащо писати файно то, чи не файно, якщо форумлянку так ніхто і не озвучив. Це просто не має ніякого значення.

7. happyeverafter

happyeverafter New Member

чоловік повинен прийти і вибачитись перед дитиною (а не тільки перед батьками).

8. Яруська

Яруська Well-Known Member

От тут і причина захована недовіри до батька у майбутньому.
    Мій теж би пішов і надавав в табло, бо ніяка скотина не має права простягати руки до моїх дітей. А потім вже і поговорити можна.. А якась міліція, соплі, заяви..фу. Має бути опора в чоловікові.
    З приводу того сусіда, не повірю, що був такий ангел небесний, а потім опа..і лупнув чужу дитину. Рагулисько заслуговує дістати по-писку.
    Питання до мами, а ваш чоловік ходив до того сусіда?

Ми вчимо ніколи не битися першим, але...коли є загроза і починається шарпання, то мої хлопці можуть добре зацідити в ніс. Знову ж таки, справа в авторитеті тата, мужчина, хлопець має вміти постояти за себе, за жінку, за дітей, а є особи до яких розмови не доходять...
    Згадалося "мєня пока боліт- я помню"(с) Інтерни )))))

9. Відповідь: Відкрита велика жилєтка (3)

10. Fast

Fast Well-Known Member

Хіба я писала, щоб її почуття образи і несправедливості заперечити? Я навпаки, за те, щоб дитина не переживала, що її хтось там вдарив.
    В цитуванні написано, що можна сказати так дитині, розрадити її таким чином, щоб тої психологічної, так би мовити травми не було. Можна ще щось придумата, я написала, що спершу на думку спало. Але ж тут вважається, що менша психологічна травба буде, якщо маму буде тіліпати, будуть розборки з міліцією, потний, злий дятько у формі буде допитувати дитину. Ну да я певно чогось в тому житті не розумію.
    Я раз ловила свою дитину таким чином, що дітьо розплакалось, бо я засильно за руку схватила (зверху біля підшашки) і синяки від пальців залишились. Хм добре, що чоловік і батьки в міліцію не звернулись і не подали на позбавлення батьківства. Я ж біль причинила і "побої" можна було зняти...

11. Sera

Таки да. І це так важко- перед дітками вибачатися. Особливо коли ти знаєш- шо ти ж ПРАВ. Часто себе на цьому ловлю і тт вибачаюся. Мужа теж постійно прошу про те діло.
    Десь читала що вибачення для чоловіків і жінок має різне значення. Для нас це вибачення за те що образили емоційно в першу чергу. А для чоловіків це значить- що вони визнають свою помилку і НІКОЛИ того більше не зроблять. А я ще дивувалася- ЧОГО то це мій коханий і дорогий мужа так рідко вибачається)). Бо я ж то знаю що я часто не права і мені тааак образливо)).
    В тому в чоловіків часто затик. Їм і так важко вибачатися. А тут ще й перед дітьми.
    Так власне при такому поясненні вона взагалі розгубиться. Бо вона відчувала\бачила одне- а їй намагаються донести інше.

Я теж проти міліції і т.д. Я ЗА те щоб до дитини донести що вона тут НІ ПРИ ЧОМУ і батьки на її стороні.

12. amaretto

amaretto як сказала Тося: "месний повар"

це єдине чого я хочу! І усвідомлення що зробив не правильно! Мені його вибачень не треба, я цього не прощу
    Про крайні методи(міліція....) мова не йдеться
    Спілкування припинити не вийде, хібо обмежити
    Найгірше що дитини вважала його другом(
    час покаже

13. Sera

А от цього якраз і добивається ЮЮ. Щоб на дитину ну ніякого впливу батьки не мали.
    В мене таке час від часу буває. Ну бо як інакше 3 летку звідкись забереш? Тіко за руку\за бік і під паху.

14. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Не знаю як хто, а я б дала сусіду здачі. Легко бити дорослому малого, то нехай спробує, як то отримати по морді від рівного йому.
    Колись мій брат, так само, ні за що, вдарив шнуром від телефону свого сина (малому було років 6-7) по дупі, був синяк. Я пішла і тим же шнуром влупила його, щоб знав, якою буває біль. Більше він малого так не чіпав. Видно біль навчила...
    А тепер закидайте тапками, що бити не педагогічно.

15. jalla

jalla Прогрес року 2013

Відповідь: Що робити, якщо дитина постраждала від дорослого?

Ну, так з тими здачами можна такого натворити, що точно міліція приїде. ))) мордобій вчинити легше за все.
    Не знаю, але я чогось дуже погано реагую на всякі бійки чи то дитячі, чи дорослі, чи дорослого з дітьми...
    Мій чоловік тоже б певно пішов бити морду в такому випадку, але я б спиняла, бо це просто нічого не дасть.
    Обмежити спілкування, не впускати туди дитину, та навіть прийти, вчинити грізний скандал з гриманнями дверей- оце так. Але ні в якому випадку не мовчати, бо сприймуть що так має бути.

В мене ще таке питання. Якщо той сусід був таким аж другом дитині, то може він в неадекваті був, коли вдарив? Ну, випивший, чи щось таке... Бо підкрадається мені думка, що якщо дитина стільки часу проводила з ним до того часу і ні натяку не було на щось погане, то враз отак помінятися і розпускати руки трохи дивно. Це звісно його не захищає в ніякому випадку, але просто дивує, як перевертень якийсь...

16. Samhayne

Samhayne Well-Known Member

Я теж такою була раніше, але після пологів, чоловік каже, що я стала агресивнішою, якщо бачу, що діток кривдять. Бо як подумаю, щоб моє пташеня, хтось по бузі вдарив - то піду і очі видеру. Зла я...

17. alfochka

alfochka New Member

Я теж проти подібних розборок . Але тут мова не йде про те , що побилися діти , а дорослий (язик не повертається сказати )"мужчина" вдарив дитину . Хай би спробував вдарити дорослого хлопа .

18. Finya

Finya if you don't get enough I'll make it double

Мене в 6-річному віці відшмагала стара сусідка за те, що я з іншими дітьми "до огорожі добиралася". Причому інших вона не била, тільки я жила в одному з нею під"їзді і мусила пройти повз її двері. Я була вся в синцях, а рука спухла і змінила форму. Найсмішніше, що дитиною я була найтихіша і найбоязкіша у дворі. Тобто, якби ще увагу до себе якимись збитками привертала.
    Вирішив проблему мій батько. Але я би, з позиції своєї дорослості, ще й в суд би подала.
    Цікаво) Почитала тут дописи)) Якщо удар по обличчю дитини - не привід до виклику міліціїї - то що ж тоді привід?))
    Ніякі стосунки дружні/не дружні не мають стосунку до того, що людина вчинила злочин - як він там би розцінювався щодо дорослого? Напад? Легкі тілесні ушкодження? А тут дитина! В інших країнах навіть без присутності дорослих залишатися не можна, щоб нічого не сталося - а тут ВЖЕ сталося, але це ж нічого)) Всього-навсього дитину побили.
    Часто. Я таке болісно завжди переносила - чому не вибачиться і, таким чином, та вся ситуація не анулюється? Ще й тому, що мій батько (агресивний у період конфлікту і жорсткий) завжди вибачається, коли охолоне. Особливо перед своїми дітьми ( і мама від нього навчилася, з часом:girl_haha:)

Останнє редагування: 10 Червень 2013
  19. AilataN

AilataN жива

напевно з цього треба й почати.
    це якщо починати з саамого початку.

Не дуже люблю казати типу : от треба було так-то і так-то робити, бо вже сталося, але знову ж таки переконуюсь , що очей треба не спускати і проблем в 10 разів менше стається.

---------- Додано в 17:52 ---------- Попередній допис був написаний в 17:50 ----------

нажаль нажаль.
    А ще би під шумок пересадити в камери половину вихователів з дитячих садків, за такий самий злочин, було би взагалі супер.

20. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

Вибачте за пряме питання: то в порядку, коли трирічна дитина йде бавитися до сусідів без мами? Особливо, якщо відомо, що сусідська дитина агресивна.

Останнє редагування: 10 Червень 2013
    • Подобається Подобається x 1