Що робити, якщо дитина постраждала від дорослого?

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем amaretto, 8 Червень 2013.

1. Neverland

Neverland Well-Known Member

Відповідь: Відкрита велика жилєтка (3)

У нас в дворы гуляє тато з сином. То той тато таак лупить сина по голові, що я аж в шоці з того. Типу катається син на качелі, і просить тата розкатати його, а то кхм, татусь, як ліпне, чи то лупне ту дитину по голові зі всієї дурі, типу сам вчись кататися. Нормально так виховує, чо. То той малий неодноразово мого Святика теж лупав (гарний приклад тата). Але я не лізу, най самі розбираються між собою. Малого тільки чоловік навчив, що за таке можна дати в колінку, чи ще куди. Я проти розборок між батьками і дітьми, діти мають між собою самі розібиратися, а коли дорослий розбирається будь-як з дитиною (чужий), то це взагалі нерівноправний бій і це дуууже зле.

2. shparynka

shparynka Well-Known Member

Е ні, як то- хай самі розбираються? То ж можна дорозбиратись до вибитого ока. Дорослі на те й дорослі, що мають контролювати ситуацію, а не спостерігати. Ми мали ситуацію, коли на мою дитину сказали, що він поламав фотік, а насправді то зробила менша двоюрідна сестра. То мама тої сестри ледь не з кулаками лізла до моєї дитини, що, мій мав дістати за те, чого не зробив? Певно, що ні, я мусила втрутитись.

3. Nitriotka

Nitriotka Фея з сокирою )

Знаю, що зараз засудите мене, але все ж напишу.
    Пробачте тому сусідові. Ну що сталося, того вже не вернеш. І те, як ви будете з ним спілкуватись тепер залежить від нього, тому він має тим перейматись, а не ви. Я розумію, що таке важко пробачити, але як маєте силу, то пробачте. Я собі навіть уявити не можу, що зараз відчуває форумлянка, читаючи ті дописи, про свого чоловіка. Почекайте, може подумає що зробив, може вибачиться. Бо могло статись, що він нехотячи малого вдарив, а до вас так відповів з нервів, бо то ж мужик, а в мужиків немає тих почуттів що є в жінок. Він зрозумів, що накоїв, але якось правильно не зреагував. Намагалась зрозуміти його вчинок.
    А тепер розуміючи вас, ще таке напишу. Не знаю, як би я повелась у вашій ситуації, бо за своїх дітей заступаюсь як вовчиця, і це не перебільшення, то так є. Мені дуже шкода вашого синочка, направду шкода то мале ціпятко, яке отак по чужій глупості тепер має біду. Забавте його чимось веселим, не плачте, бо він бачить як ви плачете, і йому від того також сумно є, повірте.
    Написала суто свої думки, не знаю ні сім*ю Амаретто, ані сім*ю її сусідів. Тапки приймати готова.

• Подобається Подобається x 1
  4. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Пробачити й спустити на "тормозах" -то є різні речі. Можна дільничого викликати, хай проведе виховну роботу. А врахуйте, що дитина Аморетто може отримати психологічну травму, знаю по собі -так мене в дитинстві налякали, -що й досі маю фобію... Я б всіма можливими правовими методами зробила йому життя "медовим"...

5. Nitriotka

Я не це мала на увазі. Просто в душі простити.

Винники то ж невелике містечко, смороду потім буде більше ніж треба, повірте.
    Я не вправі щось радити, тому Амаретто, думайте самі, як вам в цій ситуації поступати. Будьте мудрою, не робіть поспішних вчинків. Порадьтесь з чоловіком своїм, можливо він щось добре підкаже.

6. Fast

Fast Well-Known Member

Ну це вже перебори з мiлiцiями, дiльничими... Що дорослi люди не можуть самi розiбратись? Якi побоi? Це ж треба з неабиякоi сили заiхати дитинi по фейсу. Ну так мужчина не правий, але то, я так розумiю добрий сусiд, що коли всi охолонуть що не можна поговорити i нагадати, що кожен займаэться вихованням своiх дiтей?
    I яка там уже дитяча травма? З чого? Дитинi можна сказати, що це було випадково, нехотячи i тд...
    А як бються дiти мiж собою, що теж психологiчно травмованi робляться?

7. Nitriotka

Згідна на всі сто відсотків. Нагарячкувати можна, але чи варто?

8. Neverland

Neverland Well-Known Member

Та тут скоро на форумі так вже ту сутуацію розвинуть і розмусолять, що і до ліги сексуальних реформ дійде:girl_feminist:
    Люди, та чого ви. Ну так, дійсно зле, неприємно, погано той мужчина вчинив. Але який дільничий, які побої?:connie_pull-pigtail Санта Барбара прям...

9. Kazkivnycja

Kazkivnycja Well-Known Member

Повністю погоджуюся, вважаю свою дитиною адекватною та самостійною, дитина має сама вчитися будувати свої стосунки в соціумі. Ви не можете вирішувати конфлікти чи суперечки між вашими дітьми та чужими, між вашими дітьми та дорослими. Як ви можете вирішити, що ось зараз моя дитина мала, то я піду до того чужого хлопчика і насварю його за те, що мою дитинку образив, а у 8 років чи у 15 років ви дозволити йому самому вирішити це питання? А дитинка має вміти відстояти свою думку, гідність в будь-якому віці і на практиці вона цього навчиться дуже швидко і буде вміти і знати коли і що можна сказати чи зробити, бо вчитиметься на своєму досвіді, на досвіді друзів зі своєї компанії. Хіба що ситуація критична (випивка, сигарети, недобра компанія...)Для вас ваша дитинка завжди залишиться дитинкою але наш обов"язок не постійно оберігати її, а передати їй максимально свій досвід і знання, щоб дитина була самостійною, ми ж не вічні. Ну це моя думка, нікому її не нав"язую, я завжди відносилася до свого сина як до дорослого, навіть у піврочку, просто завжди давала йому якісь завдання по його віку, які він зможе осилити і хвалила його, що "ти вже такий дорослий та самостійний" вже "осьььь-таке " можеш зробити :girl_wink:

---------- Додано в 23:25 ---------- Попередній допис був написаний в 23:19 ----------

Зараз сину вже 8 років, часом він говорить як він з своїми друзями спілкується, сваряться, миряться, дружать і мені приємно, що дитина вміє нормально будувати свої стосунки з друзями.

10. Vittoriya

Vittoriya Well-Known Member

От не гарно так... Якби ви того не написали, я би теж обрурилася тому, що сталося і зрозуміла би вас цілком. Ніхто не має права піднімати руки на чужу дитину, та впринципі не має права, ну але то вже інше. Але могли би просто тут пожалітися наболілим так би мовити. А там собі розібратися якось. Але отаке тикання троха не туйво. Сумно, що так сталося, ну але ж ніц дитині не є? то головне, надіюся тих повідомлень про міліцію ви не сприймете надто серйозно, ну бо нарід, ви про що? Я нічого не хочу писати про те, що то все зі слів дитини 4рирічної, невідомо як то було, Holly правильно пише. В будь-якому випадку, як би там не було, можна розібратися між собою, ну або просто обмежити спілкування, і дорослих, і дітей, ну але ж не роздувати скандал!
    Ну здрасті, а що жінка має всі камні за чоловіка отримувати?

А тепер як то кажуть тут, можете кидати в мене тапками за то, що я в тому ніц не тямлю , бо своїх дітей не маю :girl_bye:

11. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Цікаво тут пишуть... Хочу спитати дівчат, які кажуть що міліція - то перебор. А якби, наприклад, він згарячу вдарив не малого, а Амаретто? Мабуть, теж не варто було б вмішувати міліцію, дорослі ж люди, охолонуть і спокійно можуть розібратися...

12. Vittoriya

люди добрі, менше серіалів дивіться. Сорі, ну направду, а якби, а якщо. Що ви з невідомого чоловіка робите якогось прям чудовиська...
    Мені видається , що в даній ситуації дорослі люди мусять розібратися самі. Так, я би за таке пішла і висказала все тому чоловіку і заборонила би йому навіть наближатися до дитини. Ну але ж не міліція, люди добрі?!

13. Holly

Holly Moderator

Дівчата, писавши про міліцію, я писала про крайні методи. Якби сильно побив і т.д. Плюс описала нашу ситіацію з братом (в нашій ситуації без міліції було не обійтись, бо чоловік був неадекват, від нього страждали всі сусіди, але ніхто не наважувався йому то сказати)

14. Bulavka

Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

Вітторія, а в чому принципова різниця між жінкою і дитиною? Обоє слабші і не можуть за себе постояти.
    Якби тут котрась форумлчнка написала, що іі вдарив сусід, було б купа крику, а дитина...ну, всі дітей б'ють... До речі, цікаво, а що було б в такому випадку за кордоном?
    Можливо, я б так не реагувала, якби вдарив по дупці, але по лиці...
    Писи: дітей я не маю, єслі шо, серіали не дивлюся, але маю сусіда, який б'є маму свою.

15. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Запитала Чоловіка, щоб зробив, якби дітей хтось вдарив з сусідів -так і сказав "Пішов би і дав здачу...:girl_devil::girl_devil:" І думай, що тоді краще))). Пишу як мама. Про Винники знаю все, там дійсно плітки швидко розбігається... Проте НІХТО не написав про права ДИТИНИ!!! на безпечне зростання. А Ви впевнені що це перший й останній раз насилля зі сторони сусіда???
    п.с. Як бачу що на Чужу Дитину хтось зі сторонніх, читай чужих, пробує руку підняти, шиплю як кобра...І знаєте, швидко руки опускаються у таких "сміливців"

16. kira lv

kira lv Member

Між собою не робляться, а якщо дорослі вдарять чужі - все може бути, я чомусь 30 років пам"ятаю як мене вдарила 1-ша вчителька і чітко пам"ятаю за що і зовсім не справедливо. Це не була фізична біль, а психологічно було ой як важко. Направду не треба дільничих і т.д., а от подбати про емоційний стан дитини треба. Кожна мама знає як краще саме її дитину підтримати, бо то ще залежить від рівня сприйняття, ми з малим,ну дуже за все переживаєм, а є люди які з того посміюються. Не думаю, що дитина обманює, бо пан то таки був би сказав, що нікого і пальцем не рухав. А на рахунок емоційних дописів, то певно реакція кожної мами. Я зовсім недавно жіночку, яка прикричала на мого малого ледь не пошматувала:girl_flirt: потім дуже за то переживала, так що пробачте нас емоційних, ми не все так думаєм як інколи наговорим. Розумію що треба себе контролювати, але в мене, особисто не все так виходить коли щось стосується дитини.

17. Vittoriya

та бити в будь-якому разі не добре , нікого. Я не знаю ситуації і наголошую-НЕ КАЖУ про дитину amaretto, але діти часто перебільшують, я то сама не раз бачила, хоча так-так, своїх не маю, не треба ніц за то писати. Мого швагра племінник раз тааак впереконливо розповідав історію про те, як його дядько якийсь вдарив зі сльозами і всім іншим, що я ну тааак повірила, що капці. А потім виявилося, що то взагалі не правда. То лиш приклад, до ситуації, що тут описувалася то не має жоодного відношення, просто маю на увазі, що можна піти з чоловіком своїм до того чоловіка і все об'яснити, але не перетворювати це в невідомо що. Тим більше, якщо конфліктів до того не було, а одже сусід спокійний ж ніби ? Таких, що лупасять сусіди добре знають.
    і мене вдарила вчителька фізкультури, просто так, бо я десь не так встала, зацідила в голову, було дуууже обідно, але якщо чесно батьки мої досі того не знають :)

18. Vyruchalochka

Vyruchalochka Member

Погано читали допис Амаретто, дитина прибігла в істериці зі слідом ляпасу...

19. AilataN

AilataN жива

Ууу, точно би був страшний розбір.
    Обмежити спілкування, то точно, дитину сусідську хіба до себе пускати, своїх до тої хати би не пустила.
    Міліція- то зайве.
    Я взагалі намагаюся, і так роблю, в хату до людей дитину не пускати без моєї присутності. Розумію, що це сусіди, хата поряд, забігають гратися, але краще на подвір"ї, в хату- ні.
    Ну але то коли і інша сім"я підтримує, або домовлятися якось, треба ставити кордони. Або, хоча би, їх оголошувати.

20. shparynka

shparynka Well-Known Member

Ніхто не має права бити мою дитину, тим паче чужий дядько!!! І тим більше в такому молочному віці! Справді, а якщо би вдарили форумлянку? Може, без міліції, але розбори би точно були б, нє? Що ви з нас таких кровожерливих зробили)) ще раз повторюсь, треба в таких випадках дитьо за руку і до мами. Тим більше, чоловік признався, що так, вдарив.